Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! 12.4.2013 11:35:05
henna ze
IZVORNA PORUKA: Nedi
IZVORNA PORUKA: palachinken
Ovako, djevojčica je u bolnici, sitna je i trebaju joj pelene. Henna, vidimo se onda danas.
Pitaj kad vec budes tamo da je potrebna krema za tijelo da se djetetu ne napreve dekubitusi od ležanja. To je jako vazno posno sto je sitna i mršava za heftu bi joj do kosti doslo. Nesto ne vjerujem da je mater okrece i masira na kritinim mjestima
kupiću ovu kremu od dr pashe..ne da je odlična... njom je može mazati po cijelom tijelu...
RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! 12.4.2013 11:39:56
Nedi
IZVORNA PORUKA: henna ze
IZVORNA PORUKA: palachinken
Ovako, djevojčica je u bolnici, sitna je i trebaju joj pelene. Henna, vidimo se onda danas.
Pitaj kad vec budes tamo da je potrebna krema za tijelo da se djetetu ne napreve dekubitusi od ležanja. To je jako vazno posno sto je sitna i mršava za heftu bi joj do kosti doslo. Nesto ne vjerujem da je mater okrece i masira na kritinim mjestima
kupiću ovu kremu od dr pashe..ne da je odlična... njom je može mazati po cijelom tijelu...
Ako imas apoteku usput moze i pentanol-to je isto kao i bephanten samo od drugog proizvođača a 3x jeftinija. Mast je bolja od kreme i tuba nije vise od 4km sigurno
RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! 12.4.2013 11:41:05
henna ze
sad će ispasti reklama..ali mislim da joj od ove kreme nema bolje... meni su sve rane zacijelili za jednu noć..a 100 % prirodna..a ako bude potrebno kupiću i to
RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! 12.4.2013 11:47:11
Nedi
Ja je nisam koristila...nemoj obe uzmi jednu za koju mislis da je bolja...mozda ce trebati neka posebna koju oni iz bolnice kazu ili neki drugi lijekovi
RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! 12.4.2013 11:47:52
Honey3
IZVORNA PORUKA: leontina13
Na dan kada je primljena u Sa bolnicu, umjesto da bude izgubljena i potresena, majka te iste djevojčice sjedi hladnikrvno i kaze(za malu): "ah,i ona je tvrdoglava".....hellooooo
Boze dragi
RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! 12.4.2013 11:48:44
bebacha
IZVORNA PORUKA: bebacha
u danasnjem avazu ima prica o ovome pojavio se i otac djevojcice
Jel plaho stresno da ne citam?
nenma puno stvari o djevojcici sto vec nismo procitali,slika ima djevojce s ledja,sasvim ok slika al nemoj citat nista ima par izjava oca djevojcice i djeda i izgleda da se brak izmeju majke i otac pukao nakon 3 god jer je zlostavljao
RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! 12.4.2013 11:49:41
bebacha
IZVORNA PORUKA: zaha
Na dan kada je primljena u Sa bolnicu, umjesto da bude izgubljena i potresena, majka te iste djevojčice sjedi hladnikrvno i kaze(za malu): "ah,i ona je tvrdoglava".....hellooooo
RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! 12.4.2013 11:50:57
vjestica
nemojte kupovati nikakvu kremu bez konsultacije sa medicinski osobljem možda je upravo potreban specijalna krema iz apoteke protiv dekubitusa ili neka druga, a ne ova kozmetika, koja će možda samo smetati
RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! 12.4.2013 11:52:26
vjestica
Boze dragi
i molim vas da ne uzimate zdravo za gotove postove korisnika koji su se tek pojavili na forumu i objavili taj jedan jedini post najmanje nam sad treba da vjerujemo svakoj neprovjerenoj informaciji i rekla- kazala i ovako je dovoljna teška situacija
RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! 12.4.2013 12:06:39
Nedi
IZVORNA PORUKA: vjestica
Boze dragi
i molim vas da ne uzimate zdravo za gotove postove korisnika koji su se tek pojavili na forumu i objavili taj jedan jedini post najmanje nam sad treba da vjerujemo svakoj neprovjerenoj informaciji i rekla- kazala i ovako je dovoljna teška situacija
Ma ne citam ni tekstove u avazu i na web portalima jer do sada smo bili svedoci rekla-kazala i jest-nije-mozda milion puta. A ni postovi koji prezenhtiraju informacije od ovih vec pomenutih. Svi ti odrasli me ne zanimaju. Vazno je dijete i djetetu se pomaze. Dinara niko od njenih nece u ruku dobiti. Za curicu cu odvajat od svake plate ako treba.
RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! 12.4.2013 12:57:51
aazra
Svi ti odrasli me ne zanimaju. Vazno je dijete i djetetu se pomaze. Dinara niko od njenih nece u ruku dobiti.
Tako i treba, NJOJ, toj materi, ništa, mozda samo slafruk i pidzamu. Iskreno, nadam se da ce joj oduzeti dijete...takva zena je u stanju naci drugog "zlostavljaca" koji bi ponovio isto, ako ne i gore, dobro je "pripomogla" da do ovoga svega dođe
RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! 12.4.2013 13:11:17
leontina13
Boze dragi
Korisnik sam odavno,al pod drugim nikom!Radim gore i vidjela sam da je ni za ručicu nije uzela, nešo rekla,a kamoli uputila majčinski pogled.....i ne vidim da bi bilo ko imao razloga da laze kad su ove stvari u pitanju... al ovo nije tema,treba pomoći....ja ću preko svojih kolega u Ze bolnici.......
RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! 12.4.2013 13:51:07
aazra
Korisnik sam odavno,al pod drugim nikom! Radim gore i vidjela sam da je ni za ručicu nije uzela, nešo rekla,a kamoli uputila majčinski pogled.....i ne vidim da bi bilo ko imao razloga da laze kad su ove stvari u pitanju... al ovo nije tema,treba pomoći....ja ću preko svojih kolega u Ze bolnici.......
Ja se nadam da grijesim i da ta bolesna matera nije ostala s malenom samo zato sto nije imala gdje otici, iskreno se nadam da grijesim...
Jedna je rekla da je "ucinila sve sto je mogla" da joj vlastito dijete zamalo umre svakako
Ne moguce da svi lazu, i novinari i bolnicko osoblje i policija i socijalne sluzbe koje razmatraju da joj oduzmu dijete...samo je ona krasna, divna i postena, svi drugi lazu
RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! 12.4.2013 14:02:02
animagical
prvi put citam ovu temu, a vidim ima dosta postova... sta konkretno djetetu treba i pod kojom je dijagnozom, kolike su povrede? koliko sam shvatila djevojcica ima 3 godine? mozete li saznati koji broj odjece nosi? cini mi se da sam vidjela da dijete ima 11kg? je to dijete bilo zanemareno i ranije pa je u takvom stanju? u svakom slucaju, za sve vece akcije treba vidjeti sa centrom za socijalni rad, posebno sto se tice para... dijete je pretukao majcin momak, koga nazivaju ocuhom, iako to on nije... gdje je otac djevojcice?
RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! 12.4.2013 14:15:26
ajla86
Boze dragi
Korisnik sam odavno,al pod drugim nikom!Radim gore i vidjela sam da je ni za ručicu nije uzela, nešo rekla,a kamoli uputila majčinski pogled.....i ne vidim da bi bilo ko imao razloga da laze kad su ove stvari u pitanju... al ovo nije tema,treba pomoći....ja ću preko svojih kolega u Ze bolnici.......
nisam iznenadzena nimalo.tako ti tuce neko djete a ti gledas...jel imala stolicu,tavu,tepsiju....nesto da ga ukapi na licu mjesta....... i najgore je...stavila je na spavanje......e dje su ti ruke bile glupaco.....bez bismile bi ga udavila da bog da mu se osusile ruke kojim je tuko..... da njoj dragi Bog da nafaku da ona ozdravi a ova njena mama je.....nemam rijeci......
RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! 12.4.2013 14:28:11
bebacha
IZVORNA PORUKA: animagical
prvi put citam ovu temu, a vidim ima dosta postova... sta konkretno djetetu treba i pod kojom je dijagnozom, kolike su povrede? koliko sam shvatila djevojcica ima 3 godine? mozete li saznati koji broj odjece nosi? cini mi se da sam vidjela da dijete ima 11kg? je to dijete bilo zanemareno i ranije pa je u takvom stanju? u svakom slucaju, za sve vece akcije treba vidjeti sa centrom za socijalni rad, posebno sto se tice para... dijete je pretukao majcin momak, koga nazivaju ocuhom, iako to on nije... gdje je otac djevojcice?
otac se pojavio nakon sto je procitao u novinama sta se desilo,bio u bolnici i ima slika njih troje na slici ima 11kg a e sad zaso 11 neznam
RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! 12.4.2013 14:36:17
Visnja RR
Hajde necemo sad opet iz pocetka o svim umijesanim akterima. Apsolvirali smo sve to ovih dana.
Ono neosporivo je da dijete treba pomoc. Nasu pomoc. Nikome se pare nece na ruke davati.
Danas ce se u bolnicu odnijeti prva tura potrebstina i vidjeti sta dalje treba.
Javi nam situaciju... novac nikom nećemo davati ..ali ga možemo skupiti da posaljemo npr tebi da kupiš potrepštine i odneseš malenoj.... lakše je to nego da mi hranu šaljemo iz SA...