Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
dragom Bogu se molim da sve te terapije dadnu pozitivan ishod i dijete ne ponese trajne psihološke traume dalje u život...da joj ostatak djetinjstva prođe sto veselije i bezbolnije...Bože ti joj pomozi...
RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! 16.4.2013 11:25:20
emi7908
Zeničanke jedan veeeeeeliki neka vam dragi Bog vrati duplo...
Nadam se da će malena mrvica da se oporavi koliko to i bude moguće. Duša draga nema dana kada ne pomislim na nju, srce mi puca
Šta god bude trebalo za malenu tu sam, i ako ode kod dede mogu im pomoći sa nekim stvarima npr.krevetić,veš mašina... ne znam kako dedo stoji ali šta god bude trebalo tu sam. S obzirom da nisam često na forumu Višnja me može kontaktrati bilo kada.
RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! 16.4.2013 11:50:55
Super Beba
Tek sad vidjeh ovu temu. Našim zeničankama, ali i svim RR forumašicama koje su učestvovale u ovoj akciji svaka čast! Ja nažalost nisam, jer nisam temu upratila ranije. U svakom slučaju, ako bude još nešto trebalo, tu sam...
RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! 16.4.2013 12:21:51
hanabanana
Kod nas je inače nasilje u porodici nešto što se prešućuje, sakrije pod tepih, ignoriše, ne vidi....na kraju toleriše.
Ja fizičku silu apsolutno ne opravadavam nikada. Ovdje sam milion puta ušla u raspravu jer sam oštar zagovornike parole: " Ne po guzi! ". Odnosno, apsolutno sam protiv fizičkog kažnjavanja djece. Ja zaista ne vidim bitnu razliku spram onog ko namlati svoje dijete i onog ko namlati svoju ženu. Ne vidim jer su žrtve u oba slučaja povrijeđene, i osjećaju apsolutno isto.
Dokle god tolerišemo fizičko kažnjavanje djece, tolerisat ćemo sve i jedan slučaj inih Binasa.
RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! 16.4.2013 14:50:24
aazra
IZVORNA PORUKA: hanabanana
I za godinu dana je se niko neće sjećati.
Mozda oni koji citav slucaj koriste za komercijalizaciju se nece sjecati...ali ja se sjecam prvog dana kad se sve ovo desilo, bila je utakmica u Zenici i u medijima jedva da se ista moglo naci o curici, samo da je hospitalizovana, kratka informacija, tek nakon nekoliko dana nakon sto je prosla euforija od utakmice, ona je nekom postala interesantna, nazalost.
A sto se nasilja tice, pa ja ne znam moze li se pomoci zenama koje su navikle da ih muskarac zlostavlja i smatraju to normalnim ?
Pa Boze ona i dalje brani svog muza???? Meni i dalje ne ide u glavu da je dijete s prijelomom stavila spavati. Tuzno da tuznije ne moze biti... To dijete treba zastiti
RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! 21.4.2013 9:49:04
henna ze
ja sam ubijeđena, da se nije digla ovolika medijska hajka i pritisak javnosti da bi ona nastavila zivjeti sa njim najnormalnije... to sam zakljucila iz razgovora, na prvu.. zalosno
RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! 21.4.2013 10:08:55
Hannica
jadno dijete,tako mi je zao.Iskreno se nadam da ce monstrum biti osudjen na duzi vremenski period u zatvoru i da se majka nece vratiti njemu. Joj ja ne mogu podnijet ove tuzne teme nikako,procitah dva-tri posta i sad cu plakati pola dana. Vidim da su zenicanke sakupljale neku pomoc za djevojcicu,ja pislala na kafa temu da mi javite ako sta bude,ali niko nista.
RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! 21.4.2013 11:20:43
prskalica
kao prvo-ne bi se rodio taj koji bi istukao moje dijete!ko uzima sebi za pravo a ja ga rodila?!covjek s kojim zivim tri mjeseca?!pobogu!!!drugo-te modrice,frakturu i povrede glave dijete nije moglo dobiti od lupkanja po guzi-znaci da ju je tukao dugo i jako!pa MAJKO STO NE ZVA POLICIJU ILI jednostavno zasto nisi vristala i trazila pomoc.trece- dijete s tijelom prekrivenim modricama staviti da legne?i on treba da kaze ako joj ne bude dobro vodi je ljekaru?ne razumijem je,niti cu.trebala je reagovati jer ovo nije prvi put sigurno.jadno dijete ,samp tesko njemu...
RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! 21.4.2013 11:35:28
shpagica
IZVORNA PORUKA: henna ze
ja sam ubijeđena, da se nije digla ovolika medijska hajka i pritisak javnosti da bi ona nastavila zivjeti sa njim najnormalnije... to sam zakljucila iz razgovora, na prvu.. zalosno
Pretpostavljam da nisi dosad čula za "Štokolmski sindrom"?
RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! 21.4.2013 14:05:58
teacher75
IZVORNA PORUKA: henna ze
RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! 21.4.2013 14:26:07
škorpija
Kod nas je inače nasilje u porodici nešto što se prešućuje, sakrije pod tepih, ignoriše, ne vidi....na kraju toleriše.
Ja fizičku silu apsolutno ne opravadavam nikada. Ovdje sam milion puta ušla u raspravu jer sam oštar zagovornike parole: " Ne po guzi! ". Odnosno, apsolutno sam protiv fizičkog kažnjavanja djece. Ja zaista ne vidim bitnu razliku spram onog ko namlati svoje dijete i onog ko namlati svoju ženu. Ne vidim jer su žrtve u oba slučaja povrijeđene, i osjećaju apsolutno isto.
Divno napisano, stid me je što ja nisam prekinula lanac fizičkog kažnjavnja, nadam se da ću uspjeti u budućnosti, ali to je jako teško
Druga stvar, Binasa je mlada, sa sela, nesređena porodica, siromašna, šokantno je šta je dopustila, ali mi ne možemo shvatiti taj mentalni sklop, s druge strane svjedok sam u svom okruženju šta sve razvedene majke dopuštaju svojim "momcima" da govore njenom djetetu/djeci, to nije fizičko zlostavljane, ali psihičko jest sigurno, a ko zna šta se iza svega može kriti
RE: Pomoć djevojčici - žrtvi nasilja! 21.4.2013 14:27:37
škorpija
IZVORNA PORUKA: škorpija
Divno napisano, stid me je što ja nisam prekinula lanac fizičkog kažnjavnja, nadam se da ću uspjeti u budućnosti, ali to je jako teško
Druga stvar, Binasa je mlada, sa sela, nesređena porodica, siromašna, šokantno je šta je dopustila, ali mi ne možemo shvatiti taj mentalni sklop, s druge strane svjedok sam u svom okruženju šta sve razvedene majke dopuštaju svojim "momcima" da govore njenom djetetu/djeci, to nije fizičko zlostavljane, ali psihičko jest sigurno, a ko zna šta se iza svega može kriti
a ove iz mog okruženja su fakultetski obrazovane, zaposlene, modere, trebe ono-ovo