|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Nasa divna Jasmin
28.3.2013 7:45:30   
almondray

IZVORNA PORUKA: ananas_ze

IZVORNA PORUKA: jasmin

IZVORNA PORUKA: mamaibabo

jasmin lijepa hocu te i ja u prijateljima na fb user posted image user posted image

Ai Shauser posted image .

a ja se pitam ko li je to user posted image

Imamo zajedničku drugu user posted image
Meni moj nije dao mehr , hoću li ga user posted image , šerijatski smo vjenčani i dogovoren je ali nikad ga nisam dobila on misli kao i Gvendolina user posted image u slučaju razvoda ...

I am one of those people who constantly needs to have something toDO and DO.MZT

(odgovor članu ananas_ze)
Neposredna veza do poruke: 826
28.3.2013 8:13:37   
chuci
mogu li te i ja dodati u prijatelje
neću proslješivati tvoje slike na internet user posted image

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu almondray)
Neposredna veza do poruke: 827
28.3.2013 9:02:12   
hatepsut
Jasmin,napisi mi vezano za mrave ?!Negdje sam procitala da mrave i ne znam sta jos nije lijepo ubiti ?!Ja ne mogu da hodam po kuci od njih,najgore sto ovaj maleni ih ganjauser posted image a ja recimo kad brisem kupatilo ne znam gdje bi ih otjerala,pa desi de da nekog i pokupim.

Kad si javno napisala nick na fb i ja bi te add za frendicu ?!

"Ti si moja ljubavna pjesma,moja prva misao.Kad me jutro probudi ti si potreba i smisao"

11.03.2002 Moja ljubav,sreca,zivot...
27.07.2012 Mali Lavic upotpunio sve praznine koje su nedostajele nasoj sretnoj porodici !

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 828
28.3.2013 9:12:05   
shpagica
mentu ne vole nikako ni mravi ni pauci, pa pospi malo etericnog ulja na mjesta na kojima ulaze

(odgovor članu hatepsut)
Neposredna veza do poruke: 829
28.3.2013 9:43:34   
ljubičica 28

IZVORNA PORUKA: almondray

jasmin lijepa hocu te i ja u prijateljima na fb user posted image user posted image

Meni moj nije dao mehr , hoću li ga user posted image , šerijatski smo vjenčani i dogovoren je ali nikad ga nisam dobila on misli kao i Gvendolina user posted image u slučaju razvoda ...

Obavezno user posted image Ja sam još gora user posted image , ja mu halalila, pa mi se ne isplati ni razvodit user posted image

Nego, uletjeh da samo poselamim jasmin i ostale user posted image

Gospodaru moj,
ne dopusti da me zavara uspjeh, niti poraz baci u očaj. Podsjećaj me stalno da je neuspjeh iskušenje koje prethodi uspjehu...

asthenozoospermia, produženi ciklusi

01.04.2011. mamino proljetno sunce

(odgovor članu almondray)
Neposredna veza do poruke: 830
28.3.2013 9:45:40   
ljubičica 28

IZVORNA PORUKA: hatepsut

Jasmin,napisi mi vezano za mrave ?!Negdje sam procitala da mrave i ne znam sta jos nije lijepo ubiti ?!Ja ne mogu da hodam po kuci od njih,najgore sto ovaj maleni ih ganjauser posted image a ja recimo kad brisem kupatilo ne znam gdje bi ih otjerala,pa desi de da nekog i pokupim.

Čula sam da im smeta i narandža, pa pokušaj i to ako ne upali s mentom. A i ja ću pokušavati user posted image , kod mene su oni redovni podstanari skoro cijelo ljeto user posted image I šta god im stavim naprave sebi puteve user posted image

Gospodaru moj,
ne dopusti da me zavara uspjeh, niti poraz baci u očaj. Podsjećaj me stalno da je neuspjeh iskušenje koje prethodi uspjehu...

asthenozoospermia, produženi ciklusi

01.04.2011. mamino proljetno sunce

(odgovor članu hatepsut)
Neposredna veza do poruke: 831
28.3.2013 10:27:38   
Daliyah92
Znam da nije pitanje meni upuceno, samo da se nadovezem vezano za vakcine. Ovdje u KSA je vakcina obavezna da bi dijete moglo se upisati u skolu, ali skola nije obavezna, tako da ako dijete ne primi sve obavezne vakcine ili ce ih primiti pred polazak u skolu ili nece ni ici u skolu user posted image Meni je ovo zalosno, mislila sam da nije tako da se samo strasi s tim, a evo juce mi jetrva (koja je tekodje ovdje) kaze da je morala donijeti karton sa pecatima za vakcine da bi kcerku upisala u skolu.

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

(odgovor članu ljubičica 28)
Neposredna veza do poruke: 832
28.3.2013 18:06:41   
jasmin

IZVORNA PORUKA: chuci

mogu li te i ja dodati u prijatelje
neću proslješivati tvoje slike na internet user posted image

Svakako user posted image .

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 833
28.3.2013 18:06:58   
jasmin

IZVORNA PORUKA: hatepsut

Pitanje: Je li dozvoljeno ubijanje mrava i drugih insekata? Odgovor: Problem ubijanja ljudi, životinja i uništenja prirode islam posmatra kroz sljedeće principe: - Allah je sve stvorio u ovom kosmosu i dao mu život. Zato On jedino ima pravo da uzme život. Zbog toga se traži od muslimana kada kolje životinje, da ih kolje sa Bismillom. Time se priznaje da čovjek nema pravo nikome oduzeti život i zato učenjem Bismille spominjući Allahovo ime, on traži dozvolu da u ime Onoga ko je dao život i uzme taj život. -Ovaj svijet je savršen i precizno uređen i zato se ta savršenost ne smije narušavati. Jer je Allah sve stvorio s mjerom i svemu dao namjenu. -Čovjek je najsavršenije Alahovo stvorenje i zato je njemu povjereno da pazi i čuva taj kosmički poredak i da se bori protiv onih koji ga narušavaju. - Da bi čovjek mogao izvršiti taj emanet, Allah je sve stvorio na ovom svijetu radi čovjeka. Zato je čovjeku strogo zabranjeno da narušava taj zakon i počne robovati stvarima i stvorenjima koja su stvorene radi njega. Naređeno mu je da ih koristi onoliko koliko mu je potrebno da bi mogao ispuniti svoju zadaća i ukloniti sve ono što remeti savršeni poredak kog je Allah uspostavio u kosmosu. Pošto je ubijanje jedan od glavnih uzroka nereda na Zemlji i remećenja božanskog sistema u prirodi, islam je ubijanje sveo na minimum i dozvolio ga samo radi nužde i potrebe i zaštite božanskog poretka u vasioni. Čak ni definiranje te nužde i potrebe nije prepustio slobodnoj volji čovjeka nego je to sam Bog odredio i definirao. Zbog toga se prijeti teškom kaznom svima onima koji prekoračuju te granice i ubijaju iz hobija, ćeifa i po svom nahođenju. "Ko ubije bespravno jednog čovjeka kao da je ubio sve ljude." (Kur›an) "Proliti krv muslimanu je veći grijeh od rušenja Kjabe››. (Hadis) ‹›Ko bespravno ubije vrapca ili nešto manje ili veće od njega, Allah će ga za to pitati na Sudnjem danu. Pa su upitali: ‹Koje je to njegovo pravo?› Rekao je: ‹Da se zakolje i pojede a ne da mu se odrubi glava i baci". (Hadis) Polazeći od tog islamskog načela ne može se reći da islam apsolutno zabranjuje ubijanje insekata niti da to apsolutno dozvoljava. Kad se pogledaju tekstovi koji govore o tome, zapaža se da islam naređuje da se neki insekti i životinje ubiju dok za druge to zabranjuje. Naprimjer, dozvoljeno je ubiti zmiju. Dozvoljeno je ubiti pet vrsta životinja u svim situacijama i vremenima. U hadisu se kaže: "Pet životinja se ubija i kad je čovjek u ihramima i kada nije, a to su: zmija, gavran, miš, pas koji ujeda i jedna vrsta sokola". U drugim tekstovima se zabranjuje ubijanje određenih vrsta životinja i insekata. Tako se prenosi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., zabranio ubijanje žaba. Ibn Abbas prenosi da je Poslanik, s.a.v.s., zabranio ubijanje četiri vrste životinja: mrava, pčela, pupavaca i još nekih vrsta ptica. Iz svega navedenog islamski učenjaci su izveli pravilo da je dozvoljeno ubiti svaku životinju i insekta koja šteti i ugrožava život čovjeka, tj. koji remeti Božiji poredak na Zemlji. Prema tome, dozvoljeno je ubijati mrave ako nas uznemiravaju i ne možemo ih se nikako riješiti osim uništenjem. Međutim treba imati na umu, da kod njihova uništenja treba imati nijjet da ih ubijamo radi uklanjanja štete, a ne radi osvete ili pukog ubijanja. Odgovorio dr. Sulejman Topoljak!

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

(odgovor članu hatepsut)
Neposredna veza do poruke: 834
28.3.2013 18:07:33   
jasmin

IZVORNA PORUKA: ljubičica 28

IZVORNA PORUKA: almondray

Obavezno user posted image Ja sam još gora user posted image , ja mu halalila, pa mi se ne isplati ni razvodit user posted image

Nego, uletjeh da samo poselamim jasmin i ostale user posted image

I tebi mahsuz selam ljubičanstveno moje.

(odgovor članu ljubičica 28)
Neposredna veza do poruke: 835
29.3.2013 10:05:12   
Vinetu
dozvoljeno je ubijati mrave ako nas uznemiravaju i ne možemo ih se nikako riješiti osim uništenjem. Međutim treba imati na umu, da kod njihova uništenja treba imati nijjet da ih ubijamo radi uklanjanja štete, a ne radi osvete ili pukog ubijanja.

Uhhh, sad mi je lakse. Kod nas ima mnoooogoooo zutih prava, ne moze im se nikako stati u kraj. Uvlace se u hranu, garderobu, knjige... svugdje.

< Poruku je uredio Vinetu -- 29.3.2013 10:06:53 >

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 836
29.3.2013 14:37:12   
mamaibabo
http://youtu.be/NMhns-y1DkA samo da ti mahnem nadam se da ce ti se dopasti user posted image

18.04.2012 dosla na svijet moja princeza ,moja inspiracija

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 837
30.3.2013 22:39:03   
amra_sa
Jasmin, maloprije naletih na ovaj test, pa mi osta upitnik iznad glave http://www.akos.ba/da-li-je-zeni-dozvoljeno-uzeti-muzevo-prezime/
Šta misliš o ovom tekstu. Ja sam uzela muževo prezime, nisam zadržala svoje.

"Čovječe, ne možeš zlo činiti a dobru se nadati ... "

(odgovor članu mamaibabo)
Neposredna veza do poruke: 838
30.3.2013 22:51:29   
jasmin

http://youtu.be/NMhns-y1DkA samo da ti mahnem nadam se da ce ti se dopasti user posted image

user posted image

(odgovor članu mamaibabo)
Neposredna veza do poruke: 839
30.3.2013 22:54:29   
jasmin

IZVORNA PORUKA: amra_sa

Jasmin, maloprije naletih na ovaj test, pa mi osta upitnik iznad glave http://www.akos.ba/da-li-je-zeni-dozvoljeno-uzeti-muzevo-prezime/
Šta misliš o ovom tekstu. Ja sam uzela muževo prezime, nisam zadržala svoje.

Ja imam svoje,znala sam ovo prije braka,pa sam zadržala samo svoje.
Stava sam kao i doktor Ramić.
Valjda neću zvučati strogo.

(odgovor članu amra_sa)
Neposredna veza do poruke: 840
30.3.2013 23:00:12   
amra_sa
Ma ne, zašto strogo. Ako bi se ja pitala ja bih da mi oboje uzmemo dva prezimena, on moje a ja njegovo. user posted image Smijem se samoj sebi, al fakat mislim ozbiljno.

"Čovječe, ne možeš zlo činiti a dobru se nadati ... "

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 841
30.3.2013 23:04:58   
Bihter
I ja sam htjela svoje prezime zadrzati...da sam bar za ovaj clanak prije znala...user posted image Ma kod nas je klasika da se uzima muzevo prezime,..ako pozelis svoje ostaviti odmah te gledaju kao kakvu emancipiranu zenicu,..a eto zapravo i s vjerske strane je ispravno da zene ostavljaju svoja prezimena..

(odgovor članu amra_sa)
Neposredna veza do poruke: 842
30.3.2013 23:13:09   
Galicia
I ja sam za da se ostavi svoje prezime, a nemam nikakve veze s vjerom, samo sa svojim JA. user posted image

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu Bihter)
Neposredna veza do poruke: 843
30.3.2013 23:14:37   
animagical

IZVORNA PORUKA: Bihter

I ja sam htjela svoje prezime zadrzati...da sam bar za ovaj clanak prije znala...user posted image Ma kod nas je klasika da se uzima muzevo prezime,..ako pozelis svoje ostaviti odmah te gledaju kao kakvu emancipiranu zenicu,..a eto zapravo i s vjerske strane je ispravno da zene ostavljaju svoja prezimena..

ja kritike i belajauser posted image

(odgovor članu Bihter)
Neposredna veza do poruke: 844
30.3.2013 23:24:36   
jasmin
Pa eto,ja ujedinih emancipaciju i religizaciju user posted image .

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 845
30.3.2013 23:35:24   
Bihter

IZVORNA PORUKA: animagical

IZVORNA PORUKA: Bihter

ja kritike i belajauser posted image

Ma znam,..boli i mene briga za tim kritikama,..ali kazem posto obicno to tako bude,..znam zbog par kolegica svojihuser posted image
Jasmin ti si to pametno odradilauser posted image user posted image

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 846
   [Obrisana poruka]
2.4.2013 21:33:02   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Bihter)
  Neposredna veza do poruke: 847
2.4.2013 21:53:59   
jasmin

IZVORNA PORUKA: Iman83

Dok mi je svježe u glavi da priupitam(odgledah djelić emisije na Alfi, pa mi ostade upitnik iznad glave?

1. Jasmin kakav je tvoj stav o selefizmu?
2. Čovjek koji je gostovao 'kod Mate' u emisiji navede da su selefije oni koji prate izvor Islama, Kur'an i sunnet poslanika s.a.w.s. Da li i ti misliš tako?
3. Smatraš li ti da su ok te podjele muslimana(mimo sunita i šija) jer on reče da mu je ok ta kategorizacija na selefije, a ja(naglasak na JA) baš i nisam zagovornik podjela, ili si musliman(mimo gore naveden podjele) ili nisi?

user posted image

Imanče moja...
Ja sam mišljenja kao i ti.
Da opet neko ne stavi sve u isti koš,pa da ne bude da je navedeni gost nečiji vođa,ističem da moj nije user posted image .
Inače,radi shvatanja...selefu salih su dobri prethodnici muslimana,dakle ashabi,tabiini,tabi tabiini....
Svi muslimani su svakako sljedbenici dobrih prehodnika koji su slijedili ono s čim je došao posljednji Poslanik sallallahu alejhi we selleme.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 848
   [Obrisana poruka]
2.4.2013 22:06:21   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu jasmin)
  Neposredna veza do poruke: 849
9.4.2013 11:58:58   
Taii
Citam postove vec duze od sat vremena, rucak je 3 puta zagorio, dijete sam probudila smijehom (motor, vozacka - licna, dosadni djever, cvjetni dezeni i motor + bandera) ... Jasmin halali user posted image
Eh ovako, ja imam par pitanja...
Imam malu bebicu, i ona se cesto osmjehuje u snu, znam, smije se melecima... Kazu da ih dijete vidi, cuvaju dijete... Do kad ih vidi, ili smo osjeti njihovu prisutnost? I jos neki dan u nekom Islamskom ilmihalu procitah da meleci imaju krila... user posted image

I naravno s mnogima od nas bebica spava u istoj sobi... Je li grijeh raditi to pored bebice, smeta li to bebici?
Meni vala nekako nezgodno, pa se mi uvijek preselimo u dnevnu...

Zivot nije bio zivot , sve dok u njega nisi usla ti... Volimo te pahuljo nasa... 21.12.2012... .H.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *