Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 31.8.2012 13:43:36
mamina princeza
IZVORNA PORUKA: Adana
IZVORNA PORUKA: sara_mo
Pozdrav svim mamama! Samo jedno kratko upozorenje ukoliko neko planira otici na more u Neum da je zagadjenost vode dovedena do maksimuma, toliko da bi se trebalo zabraniti kupanje, ali zbog turizma o tom niko ne prica. Znam za dva slucaja gdje su se dvije porodice zarazile Gastroenterocolitisom, a dvoje djece je hospitalizirano. Takodje svim mamama predlazem da prije davanja djeci prokuhaju vodu ili daju flasiranu. Nazalost mi smo se u Sarajevu otrovali vodom, pa je nas djecak bio 5 dana u bolnici zbog iste dijagnoze koju sam gore navela. Tako sam i saznala za Neum. Ovo sam morala podijeliti sa vama, a vi odlucite sta je najbolje za vas. Pozdrav i cuvajte vasu djecicu.
A od koje vode ste se u Sarajevu otrovali? Jeli jos neko ili samo vas sincic? Zao mi je sto ste morali biti u bolnici...
Moji su isto fasovali stomacni virus ovdje u Sarajevu... e sada nam su isto rekli na infektologii da je svasta u vodi i da treba pripaziti posebno kad nestaje vode povremeno pa se u cijevima stavra svasat. Kazu da se to krije al da je stane takvo...
Moji ne vjerujem da su tuvrstu stomacne dobili jer mi E ne piuje vodu izcesme nego flasiranu a i on je bolestan. Dz j epila obicnu s cesme al vise nece. Vracamo se na kupovnu vodu bar sto se djece tice.
I da nama rekose da taj virus nastaje iz vode onda mutira papsotaje prelazan i sa covjek na covjeka. To ne kontam al eto da znate sta su nam rekli... Mi smo zbogsvega morali odgoditi more trebali smo ici prekosutra al djeca su bolje nakn dana al ipka jos ima i proljeva i temperature pomalo. Takod a cemo odgoditi za kraj iduce sedmice sta je tu je samo d ami budu zdravi. A inace na moru ili bilo gdje na putu DZ ne dajem vodu iz cesme cak i sama gledam da je ne pijem.
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 31.8.2012 17:17:12
d.dita
Prvo da kažem da mi je žao dječice koja su se razbolila. Naše su se komšije vratile iz Neuma, mala imala proliv i povraćanje. Hvala ženicama za linkove vremenske prognoze. Mi aBd ipak krećemo u nedelju. Idemo na Pelješac,Sreser, tamo smo bili i prošle godine. Prvo malo u Sa pa da naveće budemo tamo. U Sa nećemo piti vodu. E sada imam jedno pitanje. Prošle godine smo zaboravili platiti boravišnu taksu ali nam je nisu ni tražili. E sada bismo uplatili, da ne rizikujemo, pa je li neko sam to uplaćivao, kako to ide? Prije su gazde za nas uplaćivali pa nekada daju onu potvrdu a nekada ne, ne sjećam se ni u hotelima da su nam izdavali te potvrde.
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 1.9.2012 13:26:18
sara_mo
Odgovor za Adanu. Otrovao se najvjerovatnije vodom sa cesme, jer nije jeo nista izvan kuce i nista sto bi bilo sumnjivo. Kad smo izasli iz bolnice razbolili smo se i MM i ja. Kod mene je trajalo samo taj dan, kod muza nesto duze. Valjda sve zavisi od jacine imuniteta. Cinjenica jeste da je kolicina vode u rezervoarima mala, zbog dugotrajne suse. Znaci da defakto pijemo vodu sa dna gdje se natalozilo svega. Jedino rjesenje je prokuhavanje vode ili flasirana voda. Pozdrav svima.
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 10.9.2012 10:15:04
hapymum
Evoi nas ,stigli na mora u subotu navece,Bili smo u Podacama,bilo je divno vrijeme idealno za bebu,malo je u srijedu bilo hladnjikavo padala kisica ali smo se vec u podne kupali,Nasli smjestaj na samoj plazi platili 35 evrica noc,cura je spavala cjeli put do mora i nazad,tamo je bas slusala spavala u kolicima po cjeli dan tako da smo se bas iskupali.Ja i mm smo def zakljucili da cemo u Septembru svake godine abd na more.Hrvati ko hrvati,na granici bili sami nije bilo guzve.Cijene su kafa 4 kn,kola 10,orandjina 10,naktarine 25kn ali sam se iznenadila da je kg pileci fileta 70kn,nisam mogla vjerovati
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 10.9.2012 12:19:04
aazra
Mi smo bili krajem proslog mjeseca ali znam da je septembar na moru najljepsi...Meni su Podaci prelijepo mjesto za kupanje ali mi je Brist ljepsi za set_njice zbog onog zelenila...U Podacima nema bas nekih sadrzaja, ali plaze su odlicne. P.S. Adana jesi li ti bila kod one tete ili na nekom drugom mjestu ?
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 10.9.2012 12:34:56
aazra
Ja sam zivjela u Opatiji, Kvarner je prelijep ako mislis na taj sjever samo je malo hladniji od Dalmacije i plaze su uglavnom stjenovite ili betonske..Ali opet je prelijep. To su mjesta bas ako zelis nesto vidjeti, dozivjeti, ne samo izlezavati se Gdje se tacno nalazi Promajna?
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 10.9.2012 18:52:07
niki83
Mi za vikend iznenada skoknuli do Neuma. Htjeli do Kleka, ali prijatelji s malom bebicom nisu mogli preko granice (nemaju bebi pasos) i ostanemo u Neumu. Joj smijesno mi je bilo 30 KM apartman super, dvije porodice sigurno mogu odsjesti u njemu, iako smo mi bili sami.. Prijatelji u drugom apartmanu. Pogled prelijep, velika terasa, ma sve imas. Mi stvarno nismo mogli povjerovati. Bili smo na izdvojenim plazicama, onako mirno, bez guzve, bas lijepo. Sljedece godine aBd juli definitivno otpada, tako da cemo na more izvan sezone, ako budemo zivi i zdravi.
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 15.9.2012 21:33:26
Adana
I mi smo bili prvu sedmicu septembra u Bristu, ali smo se kupali u Padacama. Vrijeme nas je bas posluzilo, cini mi se da smo uhvatili zadnji voz. Sto Hapymum rece dan-dva je bilo malo oblacnije i jednu noc je malo kisica padala, ali svaki dan smo se kupali i uzivali. Vrijeme je bas bilo lijepo, bilo je toplo, ali ne i prevruce. Moglo se i fino spavati. Za razliku od prlse godine kada je bilo uzasno vruce u isto vrijeme... Mi smo u metkovicu kupili gajbu bresaka i krusaka i to nam je bilo dovoljno gotovo za svih 8 dana boravka. Ne sjecam se cijena sada... Ostalo sto nam je trebalo smo kupovali u Studencu i Konzumu... A cijene im ejsu malo 'paprene' ...
A sto se vode tice mi oduvijek pijemo vodu sa cesme i u Sarajevu i na moru. hB do sada nismo imali problema pa.... Flasirana i prokuhana voda je bila u opticaju do nekih godinu dana Asjinog zivota, samo njoj, kasnije smo je 'prebacili' na 'cesmovacu'... Opet kazem hB do sada nismo imali problema, a i ako ih bude nadam se da ce brzo proci.
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 15.9.2012 21:54:23
mamina princeza
mi smo definitvno uhvatili zadnji voz cini mise . otisli smo 7. vratili se prekjuce dva dana ranije jer je najavljeno zahladjenje pa d an eplacamo sobu trebali so jutros biti. vrijeme nam je bilo ekstra .. bas super. i navece je bilo dosta toplo ne da se gusis od vrucine al niej treblo ni da se ogrnes nicim. mi smo palili klimu jer volimo da je hladnije al moglo se i bez nje .... samo da je skupo jeste. imali smo ekstra smjestaj u tucepima veliki apartman za manje para od malog prosle godine al to smo slucajno dole nasli kad smo dosl hranu smo nosili odavde skuhano kao uvijek. voce kupovali dole i sve one gluposti bespotrebne pa se potrosilo i vise nego se planiralo al eto. hvala Bogu da smo uplatili osiguranje ovdje jer sam dole morala vaditi umnjak sto me kostalo 400 kuna sto ce mi osiguranje sad vatiti. Svka e godine uplatim i eto ove mi je trebalo .. uvijek kazem zlu ne trebalo al eto...bas me napatilo dva dana da sam bila na ivici da odlucim da se vratimo u Sa i ond aodlucim tamo otici zubaru i eto. Posto je uklanjanje bola i vadjenje zuba osigranje mi vraca novac.
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 15.9.2012 22:52:57
Adana
Drago mi je da je i vas posluzilo vrijeme! :)
Znaci isli ste bez rezervacije? I nasli povoljno smjestaj? Super! :)
Dobro si se usidila vaditi zub... Ja se bojim toga svakako, a pogotovo kada nisam kod svoje kuce, kao da ce to nesto promijeniti...
Ja nikada nama ne uzimam osiguranje, samo Asji, a eto vidis moze zatrebati... Samo sam ovaj put uzela ono iz Socijanog, sa njim ne placas nista koliko skontah vec sve ide preko Socijalnog... Ono dobijes 'bolesnicki karton' ili tako nesto i sluzi kao zdravstvena knjizica. Sve ide preko osiguranja, ono njihovo sa nasim to refundira nekako... Odlucih se za to jer dzaba mi osiguranje kada kod sebe nisam imala dovoljno love da plataim ako bih sta trebala bez obzira sto bih to refundirala naknadno... Hvala Bogu nije trebalo do sada nikada... :)
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 15.9.2012 23:53:42
škorpija
ja samo da dodaam da sam na preporuku poznanika kupovala hranu u lidlu hranu u metkovićima, izbor je katastrofa kao i cijene jako visoke, nikad više rekla
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 16.3.2013 21:04:32
Mirkica
eh d apokrenem ovu temu
Zanima me je li ko od vas koristio usluge agencije Travel House kakvi su utisci i pre svega zanima me kada se putuje u inostranstvo s kojim avionom ste letjeli mislim koja avio kompanija??
Hvalaaaaaaaaaaaaaaaa
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 17.3.2013 22:39:43
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: salmy
Planiramo ABd opet u Dubrovnik..mozda vec za 1 maj ...djecak jedva ceka....neki dan trazi mAsice da mu nadjem...
I moja trazi mAsice cijelu zimu Ove godine ja planiram raditi, trebam poceti pa ne vjerujem da cu moci imati godisnji, zao mi je ali je posao preci. Ipak, oticemo koji vikend na dan
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 18.3.2013 9:14:47
tajcika
drage moje, od ove godine ili tacnije 01.06.2013. u ponudi u Baskom polju ( izmedu Baske vode i Promajne) imaju najam mobilnih kucica, nove su tek ih postavljaju, imaju dvije male sobice za spavanje, kuhinju, kupatilo i wc, malenu tarasicu.... polozaj je super zbog male djece, blizu plaze i puno borovine
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 18.3.2013 9:19:05
maja78 RR
IZVORNA PORUKA: tajcika
drage moje, od ove godine ili tacnije 01.06.2013. u ponudi u Baskom polju ( izmedu Baske vode i Promajne) imaju najam mobilnih kucica, nove su tek ih postavljaju, imaju dvije male sobice za spavanje, kuhinju, kupatilo i wc, malenu tarasicu.... polozaj je super zbog male djece, blizu plaze i puno borovine
daj link, cijene ili sta vec imas
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 29.3.2013 14:29:03
mallo
IZVORNA PORUKA: tajcika
Mozemo li vidjeti neki link za ovo, pravo me interesuje?
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 29.3.2013 14:33:05
M kao Mama
vrlo rado bih išla, ali vidjet ćemo, uglavnom kaže meni moja starija kčer od 6 godina, mama ma ne moramo ono tamo daleko, mislivši na Promajnu,možemo ove godine na ono naše more, ono je blizu u taj Reum, ja se umalo ne upišah na sred ulice,
a ovo za ove mobilne, to je kam kučice jel, pa dajte link da vidimo
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 31.3.2013 10:21:51
Sandrich
prosle godine smo se bas zgotivili jer je beba bila mala,5m od plaze,Tucepi...ove godine...hmmm...bit cu sretna ako odemo ikako stavljajte linkove,ponude pa da razmjenjujemo utiske i iskustva
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 31.3.2013 10:23:32
canim
IZVORNA PORUKA: mama_alma
vrlo rado bih išla, ali vidjet ćemo, uglavnom kaže meni moja starija kčer od 6 godina, mama ma ne moramo ono tamo daleko, mislivši na Promajnu,možemo ove godine na ono naše more, ono je blizu u taj Reum, ja se umalo ne upišah na sred ulice,
a ovo za ove mobilne, to je kam kučice jel, pa dajte link da vidimo