Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 21.8.2012 19:29:54
MicoTico
Ove godine nisam mogla od posla na godišnji i to baš u periodu koji sam bila rezervisala smještaj, tako da su moji išli bez mene, a ja sam im se pridružila preko vikenda. Bili smo u Drveniku (Gornja Vala ili tzv Mali Drvenik). Mjesto je idealno za porodice sa malom djecom. Plaža nam je bila blizu, puno je hlada - borovina. Ima par kafića, prodavnica, kios, par štandova sa džidžama, par zezalica za djecu (trampolina i sll), uglavnom nema puno mami-para. Divno je šetalište uz plažu do Velikog Drvenika. Imali smo baš lijep smještaj i bolje smo prošli sa cijenom, a i sa vremenom, nego prošle godine. Uglavnom, vrlo vjerovatno (ako ne nagovorim mm na neku malo egzotičniju lokaciju) vidjeće nas tamo i sljedeće godine
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 26.8.2012 14:06:34
MicoTico
mama alma, da se lijepo provedete! Lijep je i Veliki Drvenik (mada je meni ljepši Mali, jer na Velikom pristaje trajekt).Ima dosta borovine, pa samim tim i hlada, a tebi će to biti super zbog bebice.
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 26.8.2012 14:30:10
teacher75
mi se juce vratili iz kleka pa evo kratki izvjestaj: klek kao mjesto me zaista pozitivno iznenadilo. ima veliku i malu plazu kao i kamene ploce na drugom kraju. meni je idealno za porodice, ima jako puno djece. plaze su sljunkovite i more je cissto. ima se gdje i proset_ati, nekoliko kafana i pizzerija kao i 2-3 standa sa kerefekama za plazu i maniparama mana je sto nema prirodne hladovine na plazi, ali smo to vec i znali, tako da smo ponijeli suncobran i bilo je dovoljno za bebu. izmedju 12-1 i 5-6 ionako nismo bili na plazi jer je bilo prevruce bez obzira na hladovinu. lanu sam mazala faktorom 50 tako se do 12-1 igrala u vodi i nije izgorila a alan je bio pod suncobranom. pored plaze su odmah kafane, tako da se moze piti kafa i posmatrati djeca na plazi, sto je zgodno na maloj plazi jer je uprkos guzvi dijete uvijek u vidokrugu, nema gdje otici i izgubiti se. velika plaza je vec druga prica jer je bas velika i samim time ima vise ljudi pa se ne bismo usudili tamo biti sa djecom. smjestaj nam je bio odmah kod male plaze, samo se predje ulica koja dijeli plazu, kafic i kucu.studio apartman 2+1 smo platili 40 eura veeeeeelika prednost kleka je sto je najblizi, alan je u povratku skoro sve vrijeme plakao u autu tako da ne znam kako bismo izdrzali da smo isli negdje dalje nas je iznenadila guzva, nadali smo se da ce biti manje ljudi buduci da je predkraj avgusta al ocigledno su se mnogi uputili nakon bajrama na more.cijene u kaficima su super: kafa 6 kuna, velika piva 15 kuna, litar mineralne 15 kuna,...
< Poruku je uredio teacher75 -- 26.8.2012 14:31:32 >
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 26.8.2012 15:14:08
maja78 RR
IZVORNA PORUKA: MicoTico
mama alma, da se lijepo provedete! Lijep je i Veliki Drvenik (mada je meni ljepši Mali, jer na Velikom pristaje trajekt).Ima dosta borovine, pa samim tim i hlada, a tebi će to biti super zbog bebice.
e ja se radi price o trajektu bila bojala trajekta (ko da ce me pojesti hahaha) medjutim to sto je trajekt u velikom drveniku nema ama bas nikakve veze, jer ga samo vidis, niti ga cujes niti smeta. Meni je Veliki drvenik po svemu ljepsi od malog, jedina mana mu je mala plaza spram broja turista, i tako je to jedini plus za mali drvenik u odnosu na veliki.
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 26.8.2012 20:52:52
M kao Mama
Ma, vala ja jedva čekam, a i od kleka ima tri ipo sata sigurno vožnje, koliko i do gradaca, hajd neka vam je bilo lijepo, samo dobro si se smjela upititi sa bebom gdje nema hlada
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 26.8.2012 20:57:46
teacher75
IZVORNA PORUKA: mama alma RR
Ma, vala ja jedva čekam, a i od kleka ima tri ipo sata sigurno vožnje, koliko i do gradaca, hajd neka vam je bilo lijepo, samo dobro si se smjela upititi sa bebom gdje nema hlada
ma kakva 3 i po sata, vozili smo se bar 5 sati sa pauzama, jer ipak ne mozes s djecom u komadu od kuce do mora.a nije mi frka bila ici sa bebom gdje nema hlada jer je bio stalno pod suncobranom, cak ga nisam ni mazala kremama, a ujutro i kasnije popodne sam ga malo kupala u moru, nista mu nije bilo. doduse i smjestaj nam je bio maltene na plazi pa po suncu nismo s njim hodali, vise hodam po sarajevu s njim na suncu
< Poruku je uredio teacher75 -- 26.8.2012 20:58:20 >
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 26.8.2012 21:01:50
M kao Mama
IZVORNA PORUKA: teacher75
IZVORNA PORUKA: mama alma RR
ma kakva 3 i po sata, vozili smo se bar 5 sati sa pauzama, jer ipak ne mozes s djecom u komadu od kuce do mora.a nije mi frka bila ici sa bebom gdje nema hlada jer je bio stalno pod suncobranom, cak ga nisam ni mazala kremama, a ujutro i kasnije popodne sam ga malo kupala u moru, nista mu nije bilo. doduse i smjestaj nam je bio maltene na plazi pa po suncu nismo s njim hodali, vise hodam po sarajevu s njim na suncu
hhahha, vidi se da sam zaboravila kada sam prvi put išla sa L na more, doduše njoj je tada bilo 7 mjeseci, a ovoj maloj će biti 3 akobogda, ma ja kontam da ćemo mi za 4 4 i po sata doći do drvenika, računam jednu pauzu i to je to
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 26.8.2012 21:04:11
teacher75
na granici smo na putu do tamo cekali sat vremena! popili na bbrzinu dvije kafe na pumpama, krenuli iz sarajeva oko 4 ujutro a bili tamo iza 9, u povratku nismo cekali na granici al smo svratili u jablanicu na pecenje, nabrzinu pojeli za pola sata jer je alan bio katastorfa, plakao, morali ga naizmjenicno nosati, nije htio da doji, a gladan, zedan pospan, smorio nas!da dodam kad smo se vracali bila je u smjeru prema moru jos veca kolona na granici a to je bilo oko 1 popodne
< Poruku je uredio teacher75 -- 26.8.2012 21:05:20 >
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 26.8.2012 21:10:42
teacher75
mi smo klek izabrali prvenstveno zbog blizine, jer lana povraca u voznji a nismo znali kako ce alan podnijeti,zatim zbpg blizine neuma za nedajboze-ipak je nasa drzava a nismo htjeli u makarsku rivijeru zbog guzvi na plazi.ovdje jeste bila guzva al ipak nije ko u makarskoj rivijer gdje je peskir do peskira i za mjesto u hladovini se mora ustati u 6 ujutro
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 26.8.2012 21:12:40
teacher75
dogodine abd cemo opet u zuljanu na peljesac, jer racunam da ce alan tada prohodati a sa dvoje djece koja hodaju i letaju ko bez glave na sve strane moramo izbjeci guzvu, a na peljescu se jedino jos moze u sezoni naci koji miran kutak
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 27.8.2012 17:09:07
mamina princeza
i mi trebamo akoBog da krajem vikenda krenuti na more. gledam prognozu zadnjih nekolikod nana sto puta su eje izmjenili ... takod ane vjerujem nesto previse. opet meni je draze i da ima malo kis enegod aje 40 stepni jer sm s malom bebom al kad se sjetim jedne godine od 7 dana 5 nam padala kisa i to stalno onda ne bih ni isla i bacala pare.
Za sad aizgleda soolidno u tih 8 dana pa se nadam da se nece pokvarti. inace se uvijek nerviram oko prognoze bezveze .. samo te jeden godine u sam bila peh
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 30.8.2012 19:35:15
sara_mo
Pozdrav svim mamama! Samo jedno kratko upozorenje ukoliko neko planira otici na more u Neum da je zagadjenost vode dovedena do maksimuma, toliko da bi se trebalo zabraniti kupanje, ali zbog turizma o tom niko ne prica. Znam za dva slucaja gdje su se dvije porodice zarazile Gastroenterocolitisom, a dvoje djece je hospitalizirano. Takodje svim mamama predlazem da prije davanja djeci prokuhaju vodu ili daju flasiranu. Nazalost mi smo se u Sarajevu otrovali vodom, pa je nas djecak bio 5 dana u bolnici zbog iste dijagnoze koju sam gore navela. Tako sam i saznala za Neum. Ovo sam morala podijeliti sa vama, a vi odlucite sta je najbolje za vas. Pozdrav i cuvajte vasu djecicu.
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 30.8.2012 19:46:13
nanika
I mi smo se vratili s mora. Bili u Čakljama kod Podgore i bas nam je bilo lijepo. Djeca su uzivala super slusala i dobro jela. Mi smo u Čakljama standardni vec nekoliko godina pa smo isli na sigurno. . Ovo je prva godina da sam se bas odmorila na moru od kako su dosla djeca.
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 31.8.2012 12:08:03
Adana
IZVORNA PORUKA: sara_mo
Pozdrav svim mamama! Samo jedno kratko upozorenje ukoliko neko planira otici na more u Neum da je zagadjenost vode dovedena do maksimuma, toliko da bi se trebalo zabraniti kupanje, ali zbog turizma o tom niko ne prica. Znam za dva slucaja gdje su se dvije porodice zarazile Gastroenterocolitisom, a dvoje djece je hospitalizirano. Takodje svim mamama predlazem da prije davanja djeci prokuhaju vodu ili daju flasiranu. Nazalost mi smo se u Sarajevu otrovali vodom, pa je nas djecak bio 5 dana u bolnici zbog iste dijagnoze koju sam gore navela. Tako sam i saznala za Neum. Ovo sam morala podijeliti sa vama, a vi odlucite sta je najbolje za vas. Pozdrav i cuvajte vasu djecicu.
A od koje vode ste se u Sarajevu otrovali? Jeli jos neko ili samo vas sincic? Zao mi je sto ste morali biti u bolnici...
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 31.8.2012 13:15:19
neki x
IZVORNA PORUKA: Adana
Drago mi je da ste uzivali i da je sve bilo OK
Mi se nadamo lijepom vremenu slijedece sedmice...
Ma bice lijepo vrijeme...Mi prosle godine bili u septembru,bas smo se brinuli zbog vremena,a bilo nam-ma nikad bolje No sikiriki,zelim vam super provod,uzivajte