|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod?
1.12.2008 11:47:08   
dinciii
drage moje cekalice evo ja sad dosla kuci,bila na ctg-u...bebica je dobro hvala bogu kontrakcije imam ponekad i za sada mi je rekla da dodjem u cetvrtak ako ne bude bilo sta ranije...pa eto sad cekam...bas imam onu tupu bol...vidjela sam nozne prstice od bebice user posted image kako je medeno malooooo....

nunichi sto se tice spola ne znam,hocu da se obradujem...pa tako da nisam ni pitala...

mynxlee
nam se haman stvarno poradja nema je...ja joj cuvam fige da prodje sve kako treba...mislim na nju...user posted image user posted image user posted image

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 1326
1.12.2008 11:52:48   
dinciii
trudnica 21.11. (30.11 ceka trudove u bolnici) user posted image
dincica 22.11. user posted image
dinciii 30.11. user posted image
amela v. 04.12. user posted image
emina_h 06.12. user posted image
mynxlee 08.12. user posted image
blondi 10.12. user posted image
mamabb 16.12.user posted image (28.11. smjestena u bolnicu sa uputnicom za porod - sretno )
tajjra 22.12. user posted image

< Poruku je uredio dinciii -- 1.12.2008 11:54:31 >

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1327
1.12.2008 13:06:44   
ringeraja
Moze li mi neko reci da li je farbanje kose u trudnoci stetno? `Zrela`sam za jedan ´makeover'user posted image , ali bih sacekala eto jos mesec dana, da mi bude blize porodjaju ako Bog da.
Evo bas citam na net-u razlicita misljenja, pa me interesuju vasa iskustva.
Ja sam, moram priznati, farbala kosu na samom pocetku (mozda sam bila 6 nedelja trudn.), ali sam koristila preliv/znaci, bez amonijaka.
Ne znadoh gde da postavih ovo pitanje, pa pomislih da je ovde opet najbolje.user posted image

< Poruku je uredio ringeraja -- 1.12.2008 13:07:40 >

"Stpljivo podnositi i prastati, - tako treba svako pametan postupiti!"

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1328
1.12.2008 13:10:54   
ringeraja
Usput, cestitke od srca za sve novopecene mamice! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ringeraja)
Neposredna veza do poruke: 1329
1.12.2008 13:14:06   
Romali
http://www.ringeraja.ba/forum/m_14478/mpage_2/key_/tm.htm

Evo pogledaj ovdje dok ti se ne jave tvoje 'čekalice'user posted image

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)

Neposredna veza do poruke: 1330
1.12.2008 13:31:27   
ringeraja
@Romali, hvala ti! Iscitala sam sve postove, ali i dalje nema konkretnog odgovora.user posted image  Ostaje sve na meni.
Mada, kao sto rekoh, koristila sam na SAMOM POCETKU Casting, a vidim da je farbanje kose u tom periodu najrizicnije.user posted image
Nisam mogla naci opciju za postavljanje pitanja na onoj temi, pa se opet nadam savetima ovde. Da li su farba i preliv jednako stetni u trudnoci?user posted image
Nadam se da nisu...

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 1331
1.12.2008 14:36:05   
mynxlee
evo me bone... ha, jeste li posmislile da sam preko reda otisla se poroditi. e, pa nisam! user posted image juce kad se nisam porodila, necu do iza termina. u 16 h imam zakazan ctg, pa cu vidjeti sve sta je i kako je. imala sam juce bolove, mislila sam da je mozda to, ali opet nisam otisla u bolnicu jer nisu bili prejaki. dosla mi je moja zaova, pa me sve prestalo. taman kad me to bolilo, kad sam se mucila, stan bio pun svijeta, pa de ovo - pa de ono. osim bolova, bio mi se i povisio pritisak. bio je 126/92 a otkucaja 116. za mene je to visok pritisak jer sam ja navikla na 100/60, a otkucaja uvijek imam preko 90. ma svasta me nesto sprpalo.
kad dodjem od doktorice veceras, javim vam situaciju.
e, a sanjala sam da mi pukao vodenjak, ali ono ne izlazi voda, vec kao neka pjena. svasta!
ringeraja, ja sam se cijelo vrijeme trudnoce farbala i koristila sam L'Oreal Casting bez amonijaka.
dinciii, ja cekam da ti odes prije mene. ipak idemo po redu. user posted image

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

Neposredna veza do poruke: 1332
1.12.2008 16:11:41   
dinciii
user posted image user posted image user posted image vidjet cemo ko ce prvi...mene su vratili user posted image user posted image user posted image tek u cetvrtak da dodjem opet!!!!

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1333
1.12.2008 21:44:35   
mynxlee
evo me. nista do termina. 

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1334
1.12.2008 22:25:12   
Amela V.
pozdrav drage moje cekalice, kako ste mi? Ima li kakvih promjena? Kod mene jos nista, cekamo.... jos sutra i onda u srijedu u bolnicu ako Bog da.
Danas odmaramo.... u stvari sili smo u kupovinu, falio nam je jos skafander, pa smo i to kupili. Sada odmaramo. sutra vrsimo pripreme pred odlazak u bolnicu i onda s Bozijom pomoci, torbicu u rukicu i put pod npge.
Inace, nemam nikakvih simptoma, sve isto, bebica se mice, osjetim je po cijeli dan. Ni ne sluti jadna da joj prijeti delozacija user posted image user posted image user posted image user posted image
Eto toliko od mene, ja cu samo kratko da se "tuspasim"

Ajlica Sunchica 04.12.2008.

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1335
1.12.2008 22:42:32   
mukica
evo me. nista do termina.

Pa draga tebe taj narod nikako da popusti imaju li oni duse imalo???????
Umjesto da se ti njima uvaljujes eto njih tebi

Mamini djecaci
12.03.2001
25.07.2008

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1336
2.12.2008 10:12:07   
ringeraja
Koristim i ja L'Oreal Casting i super za odgovor...user posted image
@Amela V., srecno na porodjaju, pa kad god da bude. Bice dobro ako Bog da, videces. Samo da beba i ti budete dobro i da lijepo prodjes na porodjaju. user posted image

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1337
2.12.2008 14:51:15   
mynxlee
jos sam vam tu i bez promjene. sve se nekako smirilo, pa mislim da nije zatisje pred buru. vjerujte da ne osjecam nikakve porodjajne simptome, ali zato imam jedan problem. izgleda da je od onog mog presla mi gripa ili sta vec. grlo me steglo, nos curi, nikakva sam. popila sam sinoc paracetamol, tovim se mandarinama, one mi nekako prijaju za grlo, od sinoc mi pelena oko vrata, sad cu se malo napariti sa soli, pa cemo vidjeti kakva cu biti. joj, ako me sad uhvate trudovi, a ja ko prebijena macka. ni za sta nisam.
e, moja mukice, tako ti je ovdje kod mene. ali kako mi dosla zaova, nikog nema. oni znaju da ona ne voli guzve takve vrste, pa se prepali. meni milina. sve mi pomaze, radi. a sto je najbitnije imam drustvo i da s nekim kako treba koju prozborim, naravno, osim vas.
ringeraja, ja sam se stalno farbala s tom farbom i nije bilo nikakvih problema. u trudnoci sam nju koristila zato sto nema amonijak, ali vjeruj da i kad se porodim nastavicu s njom. i ja sam sazrela za dobrog farbanja, ali mi se ne da nesto. mada znam da mi se pogotovo nece dati kad se porodim, ali naci cu vremena kad tad da se sriktam.
draga amelav., zelim ti puno srece. nekako nam se javi da znamo sta se desava i kako si. cim se ti porodis, ja znam da sam odmah iza tebe i da sam slijedeca. cuvaj nam se i drzimo ti fige.
dinciii moja, zelim ti da u cetvrtak ne da odes na kontrolu, nego da se porodis. pusa.

Neposredna veza do poruke: 1338
2.12.2008 15:14:37   
dinciii
amela v. zelim ti puno srece i cuvam ti fige da prodje sve kako treba...user posted image user posted image user posted image

mynxlee
ako bog da valjda ce upalit...sad smo poslusali i doktoricu pa radimo na tome da dobijem trudove user posted image user posted image user posted image user posted image znas vec na sta mislim....i meni je non stop nos zacepljen pa stavim nekad kapi kad vise nemogu da izdrzim....ti sto vise uzmi vitamina c...i svakih osam sati pij paracetamol...i ako mozes caja sto vise sa medom i limunom to je mene prosli put spasilo...a sto se tice grla ja sam dobila bila u apoteci neke bombone pa sam dvije na dan pijukala..eto draga to je od mene savjet jer je i to meni pomoglo...ne daj se sada...i MM je bio isto prehladjen al ga je proslo i hvala bogu na mene nije preslo reko samo mi jos to treba....nisam mu dala da mi pridje user posted image user posted image user posted image dobro je da te su se prepali zaove user posted image sad mozes da budes mirna....meni niko ne dolazi sem nasih prijatelja bliskih a i to ne cesto jer znaju da sam sad nervozna... al zato draga moja zovu na sve strane...i ko treba i ko ne treba..svijet s kojima nisam uopce bliska zove da me pita....vjeruj da sam ugasila telefon na lautlos da me ne bi nervirali....uvijek ista pitanja,jesil se porodila..pa sta cekas....uh sve bi ih bokserom u tom trenutku...

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1339
2.12.2008 16:33:33   
mynxlee
sreca pa ti je M bio bolestan prije nego sto ste sad morali pribjegnuti metodi dobijanja trudova user posted image
ovaj moj boluje, a i ja isto tako, pa ako i mi budemo morali, nece biti problem bar sto se bolesti tice, ali on je strasljiv tako da bi doktoricu morala pitati za drugi metod user posted image
lijecim se koliko mogu. bila sam rekla onom svom da mi se ne prikucuje, a i on meni isto tako. ali kad spavas skupa, sta ces kad se probudis u neka doba noci a ono pusemo jedno u drugo user posted image rekla sam, ako stvarno budem lose i ne budem imala snage da se napinjem, neka se doktori snalaze kako god, pa ako bude trebalo i carski - carski. samo da mi se rodi dijete zivo i zdravo. to mi je najbitnije. ne bih da se ono napati.

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1340
2.12.2008 16:37:19   
Amela V.
Evo mene drage moje cekalice, da se malo javim.... Vrtim se po ovoj kuci ko luda, ni sama ne znam sta trebam.... izgubljena sam skroz. Juce smo kupili skafander, pa sam eno mami dala da ga opere samo da me ne zagleda. Ona je jadna sva u grcu, pa me to jos vise cini nervoznom.
Inace nikakvih simptoma nemam, sve isto....
kako ste mi vi? Ima li kakvih promjena kod vas?

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1341
2.12.2008 16:51:04   
mynxlee
kod mene sve po starom. osjetim da se beba krece, ali nekako usporeno i svaki pokret ono bas osjetim. cini mi se da je mogu potapsati nekad po guzi, povuci za nogicu ili rukicu. imala sam neke bolove, mislila sam da je to - TO. medjutim, kad sam juce bila kod doktorice rekla mi da imam kontrakcije neznatne. pitala je li me sta boli, rekla sam MM da joj prevede da me boooli, ali ona se samo nasmijala, kao nije to nista.  elem, cekamo termin. tad imam zakazan i pregled, pa ce do tad valjda nesto biti. onaj moj 06.12. ima ispit, pa se nadamo da se nece bas tad potrefiti. u svakom slucaju sure moje, kod mene bi trebala biti slatka za vikend. ili ce MM poloziti ispit ili cu se ja poroditi, a mozda bude i oboje.
eto, jedino me uhvatila ova gripica. nesto mora zaje*ti, pa to ti je. evo lijecim se svim i svacim, pa ce mi valjda nesto pomoci.
amela, mogu misliti kako ti je, a i tvojoj mami. ovi moji dole u Bosni sve zovu jedni druge pitaju se ima li sta novo kod mene, a mene ne smije niko pitati. hehehe... rekla sam im da se ne brinu, jer ja cim sjednem u auto i krenem prema bolnici javicu im da se malo sikiraju sa mnom. hehehe...

(odgovor članu Amela V.)
Neposredna veza do poruke: 1342
2.12.2008 21:45:05   
Amela V.
Ima li kakvih promjena mynxlee?
kod mene ama bas nista.... cijeli dan nesto osluskujem ali uzalud mi je.

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1343
2.12.2008 22:22:04   
dinciii
ja bona i to sto kazes to mi je jedino dobro sto ga je proslo..a draga moja tanja i moj se bojao i kad je doktoricu cuo da je to dobro sada omeksao se jer je ona sama rekla znate li sta je sada dobro...on se jadan sav zacrvenio...user posted image user posted image al eto navijemo sat pa ujutro prije posla...kaze on meni boli tebe briga ti onda nastavis spavat a meni valja na posao....user posted image user posted image uglavnom nadam se da ce bit sve dobro i da cu se uskoro porodit...sutra je vec treci dan od termina user posted image ....

amela v.
nemoj se puno sikirati....misli na to kako ces uskoro imati svoje blago u narucju....ja samo na to mislim....

danas sam se cula sa malom kaze da je malo rana boli i ne zna jos kad ce je pustit...da je mali ahmed dobro i da je miran....hvala bogu....

kako je krenulo ja cu vas ovde sve ispratit user posted image user posted image user posted image danas se cujem sa ovom jednom drugaricom ona imala termin 1.12 i eno porodila se sinoc u pola 10...reko blago se tebi odmah na termin...a ja cekam..al eto sve mislim tako je od boga dato bit ce kad bude sudjeno da se rodi....ako bog da nek ono meni bude zdravo pa kad god...al nemogu da dodjem sebi od telefona....samo zvoni....odnosno vibrira ugasila sam ton user posted image user posted image user posted image user posted image da me ne hvata nervoza

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1344
2.12.2008 22:45:22   
Nunichi
Samo da pozdravim nase drage cekalice... pusa za sve vas i za malene medice sto ce uskoro doci na svijet!
A posebno za moju Tuzlanku... user posted image

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1345
2.12.2008 23:14:14   
dinciii
hvala nunichi na podrsci....bas si srce user posted image

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 1346
2.12.2008 23:20:36   
mynxlee
jos nista ne osjecam sto se poroda tice, ali me stisla ova prehlada. uzasno mi je. ne mogu da disem.
amelav, nemoj se sikirati. mene uopste nije strah. jedva cekam da se rodi.
dinciii, ja mislila ti mamu negdje posla ili si ju uspavala, pa se bacila na posao user posted image ni u jednoj dijete nije ostalo, pa tako nece ni u nama. valja nam malo sacekati, ali sta je tu je.
e, a sta je s ostalim cekalicama. niko se ne javlja. samo mi. nije valjda da su se sve isporadjale.
odoh vam sad spavati. dinciii, lezi ranije da ti ujutro ne bude tesko ustati. hehehe... salim se. pusa vam cure moje, pa se cujemo sutra.

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1347
3.12.2008 14:25:02   
mynxlee
ima li neka trudnica ovdje? joj, jesam vam bolesna. gripa me uhvatila. ne mogu da gledam.

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1348
3.12.2008 15:00:13   
dinciii
draga moja mynxlee pa kako da te tako uhvati....pij dosta caja sa limunom i medom jest da dojadi al nazor...bas mi te je zao...kud bas sad te uhvati...user posted image

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1349
3.12.2008 15:48:35   
emina_h
Joj mynxlee malo gripa dosla u nezgodno vrijeme,mene tek prosla,samo sam molila Boga da me ne zaboli a ja sva nikakva.
Samo sto vise vitamina C i bice to ok.

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

prijateljstvo
new mama

Da li se druzite privatno da nekom forumasicom???

Da (57%)

Ne (37%)

Napisi komentar...... (6%)

Broj svih glasova: 121

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *