|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod?
28.11.2008 20:43:54   
mynxlee
trudnica 21.11. user posted image (user posted image kasni 8 dana od termina)
dincica 22.11. (user posted image 7 dana od termina)
malaaaa 26.11. user posted image (vodenjak pukao - ocekujemo uskoro andjelka)
dinciii 30.11.
amela v. 04.12. user posted image
emina_h 06.12.
mynxlee 08.12. user posted image
blondi 10.12. user posted image
pitalica 15.12.
mamabb 16.12. user posted image (28.11. smjestena u bolnicu sa uputnicom za porod user posted image - sretno user posted image )
tajjra 22.12. user posted image

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1301
28.11.2008 23:07:01   
mynxlee
vi ste se bas uspavale!? nije valjda da ja sama trudujem i cekam ovdje. izgleda da cu ja vas sve ispratiti ako Bog da. user posted image

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1302
29.11.2008 9:35:30   
bebbe RR
Dobro jutro drage moje drugarice cekalice!
Nadam se da ste mi sve dobro, vesele i sretne i da nema nikakvih problema.
Hvala vam svima na podpori i cestitkama! Saljem vam milion poljubaca! MM sam pokazala cestitke i vase poruke pune podrske pred odlazak u bolnicu i bio je dirnut do suza, iako hoce biti muskarcina:)
Evo, konacno i mene. Ema spava, pa da vam se javim sa svojom pricom. Carski rez je prosao super - u bolnicu sam stigla u 7 sati ujutro, u utorak, a Ema je vec bila rodjena u 8, 25h. Uradjen je pod spinalnom anestezijom (nije ugodno kada je daju, ali ni govora o strasnoj boli), MM je cijelo vrijeme bio samnom u sali i cak je i slikao sve detalje. Nisu me klistirali i nisam imala kateter - ovo je samo informacija za mamice s kojima sam prije poroda pricala o carskom rezu. Noge sam ponovo pocela osjecati ubrzo, osjecaj mi se je potpouno vratio nakon cetiri sata i od tada sam sasvim normalno, sama, odlazila u wc, hodala, ustajala, tusirala se. Nista, nikakav bol. Nevjerovatno sam iznenadjena. Kuci smo dosle u cetvrtak ujutro. Juce su mi skinuli flaster, rana izgleda dobro. Ima jedan konac koji ce mi u srijedu povuci po duzini. Jedina stvarna tegoba mi je bila uzasna glavobolja od anestezije. I sada me malo muce sike, ali sve ce to proci. Uglavnom, kao neko ko ima iza sebe iskustvo carskog reza i teskog prirodnog porodjaja koji je okoncan vakuumom i velikom epiziotomijom, da vam kazem da je meni carski neuporedivo laksi bio. Vjerovatno je prirodno najbolje, ali ako ne ide - nemojte se bojati, hvala Bogu i da carski ima...
Dosta o meni. Sada malo o Emici - Rodila se je veoma sitna - svega 2 550 grama i 47 cm. Ali, i pored tako male porodjajne tezine, koja me je prestravila, iako smo znali da nece biti krupna beba, sve su joj funkcije, hvala dragom Bogu, kako treba razvijene, nije trebala u inkubator, dobila je apgar 10/10, sto je za bebe rodjene na carski iznimno rijetko, i ima bolji apetit i snazniji nagon za sisanjem od njene sestre koja je bila kilogram teza i 5 cm veca. Za sada je dobra beba - spava i jede i kada je budna, sita i presvucena - ne place. Kao da zna da smo vecinu vremena same (MM radi, a u nedjelju ide u Sloveniju na sedam dana sredjivati papire) i da nema smisla da me dodatno opterecujeuser posted image user posted image user posted image user posted image
Eto, mile moje drage, to je ukratko nasa prica s poroda.
Ema kmeci, moram je ici dojiti. Boooooliiiiiiiiiiiiiii, ali izudrzacu, jer znam da je za nju ovako malenu to najbolje na svijetu. Sretno, javim vam se opet ubrzo. Milion pusa.

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1303
29.11.2008 12:53:26   
dinciii
Drage moje evo cekam da mi se malaaaa javi al nista jos...poslat cu joj opet sms pa ako sta saznam javljam vam....user posted image

sto se tice mene kod mene nista jos...u ponedeljak imam termin na ctg.pa cemo vidjeti...

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 1304
29.11.2008 16:40:52   
behmen
Drage moje cekalice,
samo da vam javim da se rodio moj mali sin, uranio 5 dana, i tacno se rodio svome tati na rodjendan 27.11.2008. u 8 i 35! Mali kitonja 55 cm dug, 3350 gr tezak s puno crne kosice na glavi!
Kako je bilo?? Ovako je bilo.
26.11. oko 23 i 30 probudio me nagon za velikom stolicom ilitiga proljev. Ja u wc da kakim kad bas ono filmski curi voda niz nogu. Rekoh, muzu mislim da cemo upoznati uskoro naseg sina. I odem u porodiliste. Tek 1 cm otvorena, blagi trudovi svakih 10 min. Tako je bilo pola sata, a onda se nekako sve vise vrijeme skracivalo a trudovi bili sve gori i gori. Cijelo vrijeme sam setala sama po hodniku porodilista i svakih pola sata isla na wc da kikim i piskim. Pila sam vodu a trudove trudila da predisem- bilo je sve teze i teze a trudovi sve jaci i jaci. Nakon 5 sati otvorila se tek jos 1 cm. Bila sam vec posve iscrpljena kada su krenuli oni trudovi preko 100 sto pokazuju na ctg-u. Bilo je oko 6 sati. I tako savijam se po hodniku, trljam ledja o radijatore da umanjim bol truda. Tako dva sata. U 8 su me uveli u radjaonu, ponovo spojili na ctg, trudovi preko 127. Hej koji je to osjecaj. Kaze babica nece jos dugo samo diši. I fakat disala sam, i samo disala, i kontam disi dok ne krepas. U 8 i 32 dosao je doktor i kaze hajde sad piski ,kaki- i ja u prvom trudu izbacim glavicu i cujem plac, u drugom je vec bio tu, u trecem izasla je i posteljica!. I fakat je neopisiv osjecaj. To ne treba ni da pisem, ne moze se opisati. E sad te malo onda pregledaju pa zasiju. Sivanje boli, al je meni to bio maciji kasalj nakon 10 sati trudova. Kako se osjecas poslije?? - kao da si ga primio u guzu da prostiš.

Termin poroda 1.12.2008.

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1305
29.11.2008 16:51:33   
mynxlee
e, moja behmen. cestitam ti i bitno je da je sve proslo u najboljem redu. evo i ja kuburim sama sa sobom, ne znam je li pocelo ili sta je.
od srijede me presijeca po dnu ledja. o tome sam vec pisala. danas isto tako. poslije dobih proliv, odjednom. ledja me bole. tupa podnosljiva bol. mali se uzvrtio u stomaku, bar mi se tako cini, a onda nekoliko puta tacno osjetim kako mi se stomak zgrcio, neki grcevi. kasnije mali se nogicama odguriva prema dole. jos me nije ono zabolilo da ne mogu izdrzat, ali cudno se osjecam. onda nemam snage ni za sta. sva sam kao oduzeta. MM na poslu, radi. sad sam ga zvala da ga pripremim u slucaju da mu vrisnem u slusalicu. sreca, pa ima svekrva sa mnom. rekla sam joj da ne mice nigdje.
mozda je sad pocelo. mozda me ceka burna noc. ko zna!?

(odgovor članu behmen)
Neposredna veza do poruke: 1306
29.11.2008 16:53:16   
mynxlee
http://www.ringeraja.ba/forum/i_behmen_na_svijet_donijela_djecaka!/m_165078/tm.htm

behmen, ako nisi vidjela, pogledaj cestitke upucene tebi i tvojoj bebici.

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1307
29.11.2008 17:47:45   
dinciii
Behmen cestitam ti od srca user posted image user posted image user posted image da nam bude zivo i zdravo sto godina..

sto se mene tice,nista jos....malaaaa mi se jos nije javila...mislim da je do sad rodila al mozda nemoze da se javi....jer ipak joj je jucer ujutro pukao vodenjak...uglavnom joj cuvam fige i mislim na nju....

mynxlee jel tebi sta bolje,il je fakat pocelo user posted image  

sta li nam je sa ostalim trudnicama??

(odgovor članu behmen)
Neposredna veza do poruke: 1308
29.11.2008 17:53:33   
behmen
Mynxlee bas si srce, nisam vidjela cestitke, a sad kad sam ih vidjela rasplakala sam se, ne znam da li je do baby blues-a al predivno je. Ne znam samo kako je stigla informacija, al nije ni vazno.
Tvoji simptomi su slicni mojima. 3 dana prije poroda imala sam takva presjecanja u stomaku i u ledjima, to su laznjaci, al nakon laznjaka uslijede pravi. Sretno, samo se opusti i vjeruje svome tijelu. Mene je cijelo vrijeme dok su me kidali trudovi vodila misao daj da budu jos jaci molim te jer sto su jaci znala sam da ce prije prestati i da cu ugledati svoje zlato. Drzi se!

Termin poroda 1.12.2008.

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1309
29.11.2008 20:01:22   
mynxlee
javila nam sanelicaaa. po postovima je skontala da te zna, nekako je nacula da si se porodila i javila nam. cudno se osjecam. ne mogu 100% reci da je to - to, jer nije jaka bol za nepodnijeti. molim Boga, sto ti behmen kazes, da me jace zaboli pa da se rijesi ovo sve i da sto prije svog andjelcica zagrlim i poljubim.
dinciii, mene ti jos drzi bol u ledjima, danas me i stomak bolio, kao da sam imala neke grceve, da izvines i prosralo me, moram se tako izraziti. poslije mi se isto islo na wc, ali odem kad ono nista. mm mi je bolestan od juce. zaradio gripu. rekla sam mu da mi se ne priblizava. zamisli jos i to da se razbolim... joj, ne smijem ni pomisliti. a i sad da moram u bolnicu poroditi se, ko zna bi li ga pustili onako bolesnog sa mnom u porodjajnu salu. stavicu mu neku krpu preko nosa i usta da ne siri bacile okolo.
nema ovih trudnica. usutile se sve.
kod tebe nista, a?
behmen, kad je tebi izasao sluzni cep? nesto se ne sjecam jesi li o tome pisala.

(odgovor članu behmen)
Neposredna veza do poruke: 1310
29.11.2008 20:52:50   
dinciii
mynxlee kazu da kad pocne da imas potrebu za veliku nuzdu a nemozes pa mozda je pocelo,neka bona blago se tebi,upoznat ces uskoro svoje blago...a MM puni vitaminima da ako bog da ozdravi...vjeruj da nije jedini i moj se prehladio....samo eto kao sto ti kazes ne daj boze da nas uhvati sad pred kraj...uglavnom javljaj sta se desava....ako je to to zelim da ti bude brz i lagan porod kao sto sebi zelim user posted image
saljem ti jedan veliki zagrljaj potpore user posted image

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1311
29.11.2008 20:57:20   
tajjra
pa draga gdje si ti?
kako mi se osjecas?Ima li kod tebe kakvih naznaka da bi moglo uskorouser posted image
do kad ti mami ostaje?
mynxlee cuvaj nam se draga i da se zavrsi sve u nejboljem redu
a to ocekujemo sve svaki dan meni ti je termin 22.12 pa opet svaki dan sam u iscekivanju mozda je danas taj dan razumijes a tebi je mila i vrijeme samo neka bude s hajrom pusa i javljal nam se

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1312
29.11.2008 21:34:12   
dinciii
cao tajjra ma evo dobro je....sama sebi sam teska a ovako se nista ne desava...et sutra mi je termin a ako se nista ne desi moram u ponedeljak na ctg..nekako se nadam da ce vise poceti..nemas snage vise...barem se ja tako osjecam...mama ima vizu do kraja januara pa vidjet cemo do kad ce ostat mozda ode u bosnu pa opet dodje u januaru itd....sve zavisi kakva cu ja biti...meni ako bude dobro ne mora bit cijelo vrijeme tu...uglavnom vidjet cemo...kako se ti draga moja osjecas?jel i tebi vec sve dojadilo..ja sam zivcana do bola....

(odgovor članu tajjra)
Neposredna veza do poruke: 1313
29.11.2008 22:16:40   
mynxlee
evo mene opet. jos sam kuci. oko ovog svog igram. sad se pario. danas radio citav dan. uhvatilo ga dobro.
mene ledja bole. sve mi se bol penje prema gore. a stomak mi se otromboljio. kaze mm da se na meni vidi da sam tu negdje, samo sto nisam (ko biva on to nesto zna). vidjecemo nocas sta ce biti. u svakom slucaju cucemo se. hvala vam na podrsci.

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1314
29.11.2008 23:04:00   
mynxlee
trudnica 21.11. user posted image (user posted image kasni 8 dana od termina)
dincica 22.11. (user posted image 7 dana od termina)
malaaaa 26.11. user posted image (vodenjak pukao - ocekujemo uskoro andjelka)
dinciii 30.11.
emina_h 06.12.
mamabb 16.12. user posted image (28.11. smjestena u bolnicu sa uputnicom za porod user posted image - sretno user posted image )

pitalica nam se porodila, pa ju skidamo s liste cekalica

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1315
30.11.2008 5:33:50   
Amela V.
Dobro vece drage moje user posted image cekalice, kako ste mi?
Evo nadjoh malo vremena da se javim, jos sam 2u1user posted image user posted image user posted image moja djevojcica izgleda ne namjerava sama izaci, pa cu je morati "delozirati" user posted image user posted image user posted image user posted image
U svakom slucaju.... mora izaci, nema joj druge.
Juce sam bila na redovnoj kontroli, stanje nepromjenjeno. "Kapija" je zamandaljena, nije pocelo otvaranje, ni malo. Inace, pritisak mi je dobar, CTG odlican, beba aktivna.... njoj je izgleda lijepo. Ako se nista ne desi do srijede ujutro, vec su me narucili u bolnicu u srijedu u 09 sati da se javim... ja se jos uvijek nadam da ce to samo od sebe, a ako ne, onda.... indukovani porod.
Ni sama ne znam sta da vam kazem kako se osjecam, evo vec 2 dana se ujutro probudim, odmah trcim u wc, da izvinete proljev. Jutros me stomak pravo bolio, ali nista. Vidim da nisam sama sa istim "problemom". Da li je pocelo ili je to samo nervoza user posted image
Drugih promjena nemam, umorim se jako brzo, tesko hodam i to je to. Danas smo malo izasli da prosetamo, zao mi mama stalno u kuci... sutra cemo otici jos do jedne prodavnice da kupimo skafander za bebu i to je to.
Eto drage moje, toliko od mene, zelim vam mirnu noc, pa se tipkamo sutra ako Bog da.

Ajlica Sunchica 04.12.2008.

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1316
30.11.2008 12:18:07   
dinciii
Drage moje evo i mene jos sam tu,danas me nesto pravo ledja bole pa haman da se blizi...

Nego mynxlee skini nam maluuuu sa liste,jucer je rodila bebicu skoro 4 kg i 52 dugu...kaze da je presretna user posted image user posted image user posted image pa eto jedna cekalica manje...ima i tema tamo na bebe ako hocete da joj cestitate...kako ste mi vi danas???

(odgovor članu Amela V.)
Neposredna veza do poruke: 1317
30.11.2008 12:39:32   
mynxlee
trudnica 21.11. user posted image
dincica 22.11.
dinciii 30.11.
emina_h 06.12.

malaaaa nam se porodila, pa ju skidamo s liste cekalica

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1318
30.11.2008 18:02:25   
mynxlee
dinciii, mene ti izgleda hvata nesto. ako se sutra ne javim, eto ti sredjuj ovu nasu listu cekalica. jos necu da idem doktoru, jer mogu podnijeti bol. vidjecu kasnije kako ce se odvijati situacija.

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1319
30.11.2008 19:38:49   
dinciii
mynxlee jel ti bolje,ev ja sad dosla do kompjutera pa vidim da si pisala...poslat cu ti na pp broj telefona pa ako stignes jos vidjet pp  posalji poruku ako se porodis ako bog da da mogu reci radosnu vijest...uglavnom javljaj...mene je danas malo bolilo i evo sad nista..kako tebe boli???cuvam ti fige 

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1320
30.11.2008 20:05:14   
Nunichi
Evo za sve nase cekalice jedan link...ja sam se bas slatko nasmijala.
Vama su ove slatkice tako blizu user posted image user posted image

http://dnevnik.hr/showbizz/zanimljivosti/foto-bebe-sat-vremena-nakon-rodzenja.html

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1321
30.11.2008 23:26:54   
dinciii
nunichi gledala sam to.bas je cool....user posted image user posted image user posted image mene evo sve nesto tupo boli pa vidjet cemo...a haman da je mynxlee stvarno uhvatilo cim je nema..cuvam joj fige da prodje sve kako treba...

gdje su nam ostale cekalice...kako se lista smanjuje i mjenja...ja cu haman preko termina...

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 1322
30.11.2008 23:37:12   
Nunichi
I ja joj drzim fige i saljem veelikiii zagrljaj! user posted image

Tajjra je bila veceras ovdje,cule smo se preko pp,ceka dragog da dodje s puta. user posted image
A samo neka tebi tvoje cedo dodje,ja na termin ja malo iza njega,samo da oboje budete dobro!
Pusa

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1323
30.11.2008 23:54:30   
dinciii
u pravu si ako bog da najbitnije je da bude zivo i zdravo....hvala ti puno....pusa 

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 1324
1.12.2008 0:23:09   
Nunichi
A dusice jel ti ne znas hoces nam roditi malu Tuzlanku ili Tuzlaka? user posted image
Vidim da na listi,kraj tvog imena nema ni user posted image ni user posted image

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Ljubljenje :)
Adana

Da li se ljubite pred svojim djetetom/djecom?

Da (59%)

Ne (7%)

Samo kratki poljubac u usta (25%)

Samo poljubac u obraz (8%)

Broj svih glasova: 122

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *