Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 27.11.2008 14:29:43
mynxlee
sredila sam sto-sta po kuci. vjerujte da sam tek sad doruckovala. evo malo da vam se javim, pa cu se baciti na peglanje. stoji mi u korpi vec par dana. sramota! hehehe... ma, ovo dok sam raspolozena za posao da to uradim. ali sam nekako pala u neku depresiju. svi pricate o mamama, koje su vam dosle. a moja mama je tako daleko. voljela bih da je ovdje, ma samo da se ispricamo. preko telefona ne mozes nista, pola zaboravis reci, a i nije to - to. mama, pozelila sam te!
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 27.11.2008 14:32:51
mamabb
O dobar dan drage moje! Jao ja sve mislim nešto ću zaboraviti uraditi, pripremiti... Mužeku sam napravila da ima šta da jede 3 dana a poslije nek se snalazi. Kaže da ne moram ni ovo ali eto meni nekako žao, vikend on će biti sam i još da sebi mora oko hrane da se bakće...ovako neka podgrije. Sve sam spakovala, još neke sitnice...zamjensku posteljinu pripremila ako bude trebalo kao i oblačila da ništa ne mora tražiti kad mi šta zatreba. Ja ovo vama sve pišem da se i sama preslušam
E samo da ja ne moram gore dugo čekati ili još gore da me pusti kući pa da ponovo moram u bolnicu...jaoooj ova nervoza me satra... Uputnicu sam izvadila kako mi je i kazao za porod... Drži te mi fige jer sam ja ko grlica...džaba... Ako vam se ne stignem javiti do sutra ( u 9. moram biti u bolnici) , ljubim vas sve i svima želim isto što i samoj sebi: Lagan i brz porod i živu i zdravu bebicu aBd ! Ako stignem piskaram ja vamo poslije.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 27.11.2008 15:29:54
mynxlee
mamabb, ti si svoju tibu pravo nakitila. hehehe... e, ja sam se slikala s telefonom. vidjela da od onog mog nema vajde i jedno jutro cim sam ustala, onako bunovna i u pidzami se slikala. ti si svoj stomak nasarala bojama, a kod mene prirodno nasaran strijama. ode nam i ti... ccc, rasipa se drustvo. hvala Bogu! hajde i ti, pa cemo i mi za tobom. ali aman cu vas ja sve ispratiti. neka smo sve zive i zdrave i nase bebice s nama. mamabb, i tebi kao i svim prethodnim trudnicama zelim sve najbolje i da se drzis. javi nam se cim budes mogla. cmokica.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 27.11.2008 17:05:03
ringeraja
Da se i ja na kratko javim, mada do mog termina ima jos prilicno dosta vremena. Nego, da vam pozelim lak i brz porodjaj, zive i zdrave i DOBRE bebice!
@trudnica, mislim da bas zato sto si svaki dan tako pod blagim stresom zbog razmisljanja kad ce vec jednom bolovi, zato i "stegnuta" pa jos nema bolova??! To je neka moja logika. Znam po sebi da kad nesto dugo ocekujem onda se bas i ne desi, vec cim sebi dam oduska i opustim se. Znam zene koje su se porodile i dve i po nedelje posle termina, tako da to nista nije neobicno. Samo da bude sve OK i da ti dobro prodjes na porodjaju ako Bog da. Potrudi se da ne mislis mnogo o tome.
Nego, ko je na tapeti za porodjaj? Srecno svima!
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 27.11.2008 18:39:37
mynxlee
trudnica, mozda se beba ugnijezdila i namjestila na startu da zapocne trku zvanu ''porod''. od srca ti zelim da je to - to. ringeraja, mi smo ti sve potencijalne porodilje. iako ima jos dana do termina, sve je moguce da se i prije porodimo. kad je tebi termin?
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 27.11.2008 21:09:25
ringeraja
@mynxlee, meni je termin tek pocetkom februara ako Bog da i molim Boga da iznesem trudnocu do kraja. Ipak je bebi lepse u stomaku punih devet meseci. Samo ne bih volela da i moja beba strepi za svaku sitnicu, kao sto ja namisljam i strepim cak i kada nemam razloga za to. Cudno li je ovo drugo stanje...
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 27.11.2008 22:25:55
dinciii
ej drage moje trudnice evo i ja nadje vremena da vam se javim...malo sam hodala danas,ne bil me zabolilo kazu da je dobro puno setat....pa et ja setam...inace sve po starom....stomacici su vam super kako se vi osjecate?imal kakvih promjena???
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 27.11.2008 22:47:57
bebbe RR
Drage moje!
Tesko sjedim, pa cu zato biti vrlo kratka - moja Ema se je rodila u utorak ujutro, na carski rez, i sve je, hvala Bogu, OK. Danas smo došle kuci. Ljubim vas sve.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 28.11.2008 11:48:20
tajjra
hej draga pa gdje si ti sta ima kod tebe?zime aaaa? vamo je kod nas pravo hladno men i dosli jutros montiraju sobicu za bebaca i tako pa sam morala poraniti,sad sam kao... draga DINCII imam problema sa zeljezom nisko mi je skroz,juce radila nalaze a doktoru idem tek u ponedjeljak tako da... kakva si ti sa Fe??
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 28.11.2008 12:13:12
mynxlee
samo da vam kazem da nocas nisam nista spavala. legla sam oko 23,00 i u wc sam isla do 08,00 h. ako nisam u to vrijeme otisla na wc 10 puta, nisam nijednom. ono malo sto sam spavala, sanjala sam sve oko poroda, oko tih priprema, cak sam sanjala i svoju bebicu. ima krupne crne okice, crnu kosicu, duzu i malo kovrcavu. gledao me... prekjuce i sinoc kad sam legla bolila su me krsta. presjece me kao nozem. valjda sam si utripovala da je pocelo, pa me zato smorili ovi snovi. a sve dok sam isla na wc, molila sam Boga da me ne uhvati bas sinoc, jer sam nenaspavana, nikakva, nervozna, nemam snage da otvorim oci, a pogotovo da se napnem da dijete izadje. eto prezivjeh! kad bi mogla birati, ne bih voljela da se porodim u 30.11. i 01.12., jer su tada godisnjice od smrti moje babe (30.11. umrla, a 01.12. sahranjena) s kojom sam bila izuzetno povezana. ne bih voljela da dane koji me podsjecaju na tugu, moram slaviti. nadam se da razumijete sta hocu da vam kazem. kako se blize ta dva datuma, mnogo mislim o njoj i tuzna sam jako. malo da vam se pozalim, eto! nego, ima li kod vas sta novo? boli li?
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 28.11.2008 14:34:00
Nana_Ze
Draga bebbe, cestitam na rođenju kćerke, zelim joj dug i bezbrizan zivot, a tebi da se sto prije oporavis... Bas me interesuje da nam kazes, kad se ako bogda oporavis, koja je razlika izmedju pirodnog poroda i carskog. Ja sam imala oba carska, pa ne znam razliku. Zelim ti sto brzi oporavak...Ja sam danas isla(osmi dan) da mi izvade konce i rana je hvala bogu dobro...vec sjedim prekrstenih nogu i tipkam, a evo odoh i ves da okacim...
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 28.11.2008 16:01:34
dinciii
draga moja tajjra ja sam ti prije trudnoce imala problema sa zeljezom i niskim pritiskom tako da sam znala padat u nesvijest,kad sam zatrudnila dobila sam odmah kapsule aktiferin(zeljezo i folna kiselina) i njih pijem redovno...i vjeruj da mi je zeljezo sad super....a doktor mi je rekao da ih pijem i poslije poroda...sta ti jedino mogu preporuciti jedi 2 kiwija na dan,oni su ti puni zeljeza.a preporucuje se da se pojede jedan na dan,ja sam jela dva...i to ti je dobro...al vidi sa ginekologom da ti da neke tablete il kapsule...nemoj se zezati sa tim...
sto se tice zime,ne da je zima nego ubija.....ja izasla isla da cupam obrve ne da sam se smrzla stavila sam i kapu i sal i na kraju samo mi se oci vidjele mynxlee to je ovo pred kraj pa kud beba pritisce pa ides non stop u wc a i ja svaki put se ponovo moram uspavat jer se razbudim dok odem u wc...katastrofa...nemoj biti tuzna,bit ce to sve kako treba...uh ja nisam tuzna al me nervoza hvata katastrofa...
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 28.11.2008 16:27:22
sanelicaaa
Evo da Vam ja javim da je behmen jucer u jutro rodila. Iz postova sam skontala da je znam Sve je proslo skolski i kako treba. Mali djecak i novopecena mama su dobro. Beba je 55 cm duga i teska 3,500 kg (ako sam dobro razumila novopecenog tatu) Vec sam im cestitala,ali evo i ovim putem: Sve najbolje ;)
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 28.11.2008 20:09:49
dinciii
LISTA SE SMANJUJE
Drage moje cekalice,danas mi nesto telefon blokirao i nisam dobijala poruke i sad sam dobila par poruka od jednom...kad i od nase maleeee sms da joj je jutros u pola 6 pukao vodenjak i da hoda po bolnici cekaju prirodne bolove a poslije mi je poslala opet poruku da se nista ne desava da ce mozda morat na carski...i evo sad sam joj odmah poslala poruku al nema odgovora...mozda je vec sa svojom bebicom...bas mi je sad krivo sto je danas bas mi mobitel pobudalio....bem mu misa
Cim saznam nesto novo javljam vam...a njoj cuvam fige da prodje sve kako treba...da bude ako bog da uskoro sa svojom bebicom....