|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod?
26.11.2008 21:27:57   
dinciii
sto se tice peglanje stvari draga moja tajjra ja sam ti nesto sasvim malo opeglala jer mi je bilo tesko se namjestit i onda sam ostavila da mi mama opegla...i fakat jeste odma kad je dosla drugi dan uzela i opeglala sve...a i nisam htjela rano da ih perem jer ipak mora onda stojati u komodici a nesto kad dugo stoji primi miris i ja odma sve opet perem...tako da sam cekala stvarno pred kraj...et da kazem 38.sedmicu...barem moje misljenje....sad naravno svako ima svoje user posted image al zato je sad sve spremno....bas nekako kad stvari redas u komodu znas da je to to da se fakat blizi user posted image user posted image user posted image
amela.v mozda nam se blizi hehe beba se spustila pa pritisce mokracni kanal user posted image
A sto su ti rekli da neces cekat poslije termina?koji je razlog??

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

(odgovor članu tajjra)
Neposredna veza do poruke: 1251
26.11.2008 21:29:24   
mynxlee
imam zakazan ctg 01.12. i posto moja doktorica misli da se necu ja uskoro poroditi unaprijed mi dala i termin za 08.12. da dodjem opet na ctg. i mene nerviraju price, kao zensko dijete se prije rodi, a musko se uvijek prenese.
ne znam kako je kod vas, ali ja sam puna elana. samo bi nesto radila. nista me ne boli. cini mi se da bi cak mogla i trcati. veceras isla s MM u trgovinu i pozurili da ne zakasnimo. za cudo Bozije ja gotov pa poletila. uopste me dno stomaka nije zabolilo. sta li to znaci, pojma nemam.
ko biva nadala sam se da cu se poroditi krajem novembra, ali izgleda od te ljubavi nema nista. bice to decembarsko dijete. tetkica mu dolazi u subotu, pa mozda i nju ceka. to je sestra od MM, pa dolazi da mi pomogne. uzela neplaceno mjesec dana da moze biti s nama. super je. nikom ju ne dam.

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1252
26.11.2008 21:33:36   
dinciii
mynxlee drago mi je da ti ipak neko dolazi da pomogne...odmah je covjeku lakse...ja sam isto danas malo isla sam mamom hodala al meni je tesko nekako bilo hodat puno...drago mi je da se ti dobro osjecas....bas cudno sve imamo termin 1.12 za pregled user posted image

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1253
26.11.2008 21:33:46   
mynxlee
kod mene draga moja Amela nista. e, zaboravila sam vam reci da kad sam bila juce kod doktorice i kad me pregledala vaginalno, kaze da je glava u bebe meka i da po tome zna da nece uskoro. mislim sama u sebi kad je tako, bolje da ostane do termina u mom stomaku. kao sto je neko rekao na RR forumu, majcin stomak je najbolji inkubator. istina da mi zelimo sto prije da se rodi, ali ako je bolje da bude duze u stomaku, nije problem da se strpimo koji dan, samo da nam bebice budu dobre. ne smijemo biti mnogo sebicne.
e, i za 2 sedmice sam se udebljala 2,5 kg. sad imam 77,7 kg. zatrudnila sam sa 67 kg. nadala sam se da ce uraditi UZV, pa bi ju pitala kolika je beba, ali eto nije i vjerovatno nece.

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1254
26.11.2008 21:34:38   
Amela V.

IZVORNA PORUKA: dinciii
A sto su ti rekli da neces cekat poslije termina?koji je razlog??

Zato sto sam ja u ovoj trudnoci dobila gestacijski dijabetes, pa nece da cekaju preko termina, nece oni da bebica bude "pod stresom" kako su mi objasnili. To je ovdje praksa kod trudnica sa gestacijskim dijabetesom. Ma nema veze, mozda je tako i bolje. mada bih ja iskreno da ti kazem volila da mi trudovi sami krenu. Pa vidjecemo, sta ce od toga bit. Kad je ono tebi termin? Malo sam "pogubila" konce....

Ajlica Sunchica 04.12.2008.

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1255
26.11.2008 21:37:00   
dinciii
meni je 30.11 ako bog da...iako i ja mislim da cu prenjeti...do sad sam mislila da cu se ranije porodit al sad vec mislim da cu poslije user posted image ma uglavnom da prodje sve kako treba...

nisam znala da ako imas g.dijabetes da ti tako izazivaju porod...nadam se da ces ipak dobiti prirodne trudove...cuvam ti fige...

(odgovor članu Amela V.)
Neposredna veza do poruke: 1256
26.11.2008 21:37:27   
mynxlee
imam ja svekrvu ovdje. ona zivi sa nama. ali zena je starija i ruku na srce, ne mogu se ja bas osloniti mnogo na nju. ona je spremna da pomogne i sve to, ali to po starinski mi nije bas ok. sreca pa ovdje svaki dan dolazi babica, koliko god ima potrebe za tim. ona ce mi moci dati korisne savjete. znate kako je kad neko stariji govori kako je bilo prije 40 godina, kako se to njegovalo, hranilo, pazilo i sta ja znam. ona ce moci pomoci ovako po kuci, ali konkretno za dijete, ne vjerujem iz razloga koji sam navela. zato dolazi sestra od MM i ona ce to zajedno sa mnom sve proci, a naravno tu je i MM user posted image

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1257
26.11.2008 21:38:30   
Amela V.
Hvala draga moja i ja tebi zelim sto laksi i brzi porod.
A tako ti je ovdje u Americi, u stvari barem je tako u New Yorku, za ostale drzave ne znam....
I tebi se blizi.... jos malo ako Bog da

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1258
26.11.2008 21:40:28   
tajjra
blago se tebi draga nasa kad se tako osjecas
ja sam bez snage skroz na skroz leda me bole,noge su mi pocele oticati nista strasno ali...
brzo se umorim,pcela pegladi stvarcice za bebija ma uzas popeglam tri stvari pa stanem tesko kad radim u sjedecem polazaju a jos teze stajeci sto ce reci da...
pa mi seka dolazi u petak u pomocccccccccc
neka tetki hehehhe

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1259
26.11.2008 21:40:33   
mynxlee
mojoj prijateljici ovdje u frankfurtu su isto u zadnjoj kontroli ustanovili secer. rekli su da to nije opasno ni po majku ni po bebu. jedina razlika izmedju trudnice koja ima secer i one koja to nema jeste da se beba brze razvija i raste kod majke koja ima. zato se mora biti pod kontrolom i ne smije trudnica prenijeti trudnocu, bas iz razloga da ne bi rodila prekrupno dijete. to je moje saznanje o tome.

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1260
26.11.2008 21:42:37   
mynxlee
tajjra, i sama sam ti takva bila. sve me bolilo. ali sad me nista ne boli i osjecam se kao da nisam trudna, eto. da se bebac malo ne mrda, zaboravila bih na trudnocu. bas me zanima sta to treba da znaci. osjecam se kao ''porodjena'' user posted image

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1261
26.11.2008 21:44:41   
Amela V.
mynxlee... bitno je da imas nekoga ko ce ti pomoci, a ako je sestra od MM voljna doci, tim bolje... Svekrva ti moze pomoci oko kuce i kuhinje, a ti se posveti bebici i sve ce biti super vidjeces.
A ja sam ti ovdje radila test na secer u 26 sedmici i tad su mi ustanovili da imam gestacijski dijabetes. Odmah su me ubutili dijetologu. Ona mi je napravila posebnu dijetu, od tada se pridrzavam te dijete i hvala Bogu nisam morala koristiti inzulin. I redovno su kontrolisali koliko raste bebica, i sve je hvala Bogu bilo u normali.

< Poruku je uredio Amela V. -- 26.11.2008 21:51:06 >

(odgovor članu Amela V.)
Neposredna veza do poruke: 1262
26.11.2008 21:47:56   
dinciii
nisam znala da ti je svekrva tu.al opet kao sto ti kazes starije zene nemaju za to osjecaja vise...mene je spasilo mozda to sto mi je mama mladja a i sestra mi ima dvoje djece od 4 godine i 2 godine pa je i njoj uskakala u pomoc tako da nije zaboravila hehe...uglavnom drago mi je da imas nekog....to je dobro...

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1263
26.11.2008 21:49:39   
dinciii
a jel vama dojadilo to cesto odlazenje u wc...uh meni je toga najvise preko glave..najgore navecer kad legnem...i onda me probudi i onda nemogu odmah zaspati..uhhhh

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1264
26.11.2008 21:49:52   
mamabb
Dobro veče čekalice, kako ste mi?
Mynxlee na listi možeš ispraviti termin na 01.12. tako dr kaže, mada ja imam osjećaj da ću dočekati onaj prvi termin od 16.12. ali eto...
Ja sam nekakva bljak...ništa mi se ne de, danas ni ručak nisam pravila već izašla vani u šetanciju i kupila na povratku kući gotovo.
Vidim sve ste dogovorile pomoć i meni će doći zaova, djevojka je nema pojma kao ni ja ali će mi pomoći šta god bude trebalo a za ostalo ako nam šta ne bude jasno biće moja mama jer živi blizu...
A znate šta je čudno...od brata kćerkicu sam kupala prva i sve sam smjela, ništa me nije bilo strah a sad kad čekam svoje ja se bojim da neću ja to raditi kako treba.
Inače nisam paničarka, stvarno, ali ja ne znam šta se samnom dešava nekako me preovladava.Džaba, pokušavam da je suzbijem i znam da sve moram proći kao i sve ostale ali ... nadam se da je normalno...

Jesam već pitala, da ne zna koja šta znači glavica priljubljena?

Nana_ze pa gdje si ti? Baš mi je drago zbog tebe i da je sve kako treba da bude, čestitam na bebici od sveg srca!

04.12.2008.

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1265
26.11.2008 21:50:02   
mynxlee
ima, nisam bas sama. hehehe... sa MM sestrom sam inace kao i da je moja sestra. moja mama je mladja zena, ima 45 godina, i drugacije bi bilo da je ona tu. mama od MM ima 62 godine. razlika je velika.

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1266
26.11.2008 21:54:39   
Amela V.
Blago vama, pa ce vam patronazna sestra dolaziti obilaziti bebu. Ovdje toga nema. I jos plus moras 2-3 dana od dolaska kuci iz bolnice ti odvesti dijete pedijatru i tako sve jednom sedmicno do navrsena 3 mjeseca zivota... Sreca pa smo mi nasli pedijatricu blizu gdje stanujemo, pa bebica nece morati biti dugo vani po ovoj zimi

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1267
26.11.2008 21:58:34   
dinciii
eh tu si upravu,ipak je razlika...a jel vas uhvatila neka nervoza...ja sam nervozna i sama sebi nepodnosljiva bogami,neznam sta mi je..jel to normalno pred porod....

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1268
26.11.2008 22:05:10   
Amela V.
IZVORNA PORUKA: dinciii
a jel vas uhvatila neka nervoza...ja sam nervozna i sama sebi nepodnosljiva bogami,neznam sta mi je..jel to normalno pred porod....

i ja sam grozna sama sebi, samo prigovaram ovoj svojoj mami, sve mi smeta.... jedva cekam da prodje i ovaj period.... nadam se da postporodjajni period nece biti gori od ovoga i da ce mi se hormoni malo smiriti

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1269
26.11.2008 22:08:43   
dinciii
Amela draga ja i ti sve isto imamo...i ja ovu moju mamu ubi sa svojom nervozom...danas mi je MM rekao "halo bona smiri malo te svoje hormone,ne ponasaj se tako prema mami svojoj" a mama ko mama suti jadna zna kako mi je...katastrofa mogu vam samo reci nista drugo,,

(odgovor članu Amela V.)
Neposredna veza do poruke: 1270
27.11.2008 10:59:32   
mynxlee
ih, jeste se uspavale. hajde, dizite se uspavane trudnice. vjerujte, i ja sam maloprije jedva ustala. toliko mi se spava, ne znam sta mi je. kao nadrogirana. sinoc nisam mogla odmah zaspati. mali se uznemirio. taman ga pohvalila kako je miran i urekla ga user posted image MM osjetio kako se drma u stomaku, pa sve pita sta mu je, je li mu dobro, pazi kako lezis da ga ne prignjecis. kad sam se priljubila uz MM, kaze on meni nemoj puno blizu da ne stisnes malog user posted image ovi muski stvarno su cudni. opet treba ih razumjeti. ipak to je njihovo dijete, a oni ne poznaju osjecaj kako je kada je to dijete u tebi i ne znaju granice do kojih se mozes ponasati.
evo ustala sam, nikakvih promjena. vidim i danas sam cila i radna, pa bi se moglo sto-sta uraditi po kuci, da uredim ovo nase ''gnijezdo''.
sta li je s bebbe? nadam se da je sve proslo ok i da su ona i bebica super. jedva cekam da nam se javi.
ajde user posted image javljajte se s novostima! iskreno se nadam da je jednu od vas sinoc bebac iznenadio user posted image

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1271
27.11.2008 11:47:18   
Crvena
Sto to niko ne javlja sta je sa bebbe? Mi cekamo slatku.  Nadam se da se nase ostale trudnice osjecaju dobro. Pusa za sve.
user posted image

Volite svoju djecu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu.

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1272
27.11.2008 11:59:35   
Nana_Ze
Da malo provirim dok beba spava, da vidim ima li nekih promjena...Vidim da su nekim cekalicama mame stigle u pomoc, da neke ocekuju tetkice...Najvaznije da vam ima ko pomoci po kuci, napraviti rucak...Meni mama dolazi svako jutro, napravi mi kompot, zajedno doruckujemo, evo upravo pravi rucak, aoko bebe ja sve sama...Jos mi je niko nije presvukao, osim patronazne koja nas je jucer obisla. Ovog puta bas  uzivam sa svojom bebicom i nista me nije strah...Sa prvim mi je sve to falilo, nista nisam smjela, stalno sam drhtala....
Izdrzite jos malo...sad ce vasi termini....
ljubim vas sve i pazite se prehlade!

http://www.pampers.ba/profile/4746

(odgovor članu Crvena)
Neposredna veza do poruke: 1273
27.11.2008 12:17:31   
dinciii
drage moje trudnice slatke,ev ja danas pravo produzila.ustala sam u pola 12.jeste da sam i kasno legla pa se non stop budila te u wc te pocela me srvrbit ova alergija...da mi vidite nogu ko da sam na ratilistu bila...sve same rane od cesanja,a nemogu da se ne poces kad me svrbi...inace se dobro osjecam...bebica se jutros malo javila...danas je izgleda opet malo mirnija...trudova nemam user posted image
myxnlee divim se tvojoj snazi i volila bi da sam kao ti,bogami...ja nemam ni za sta snage.....ledja me ubise...a bebbe sigurno uziva sa svojom bebicom,pa nema vremena da se javi...uh i mi cemo ako bog da uskoro tako,jel de?

gdje su nam ostale cekalice,malaaaa,trudnica,mamabb i ostale...da ne nabrajam sad sve user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1274
27.11.2008 13:10:35   
malaaaa
caouser posted image moje
ja evo od jutros citam price s poroda i vjerujete da sam na par njih morala user posted image kako su detaljno opisane i lijepe price..bebbe sigurno uzivasuser posted image neka je jedna po jedna se skidamo s liste sad smo mi na reduuser posted image

< Poruku je uredio malaaaa -- 27.11.2008 13:11:46 >

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Sex u troje
teacher75

Da li ste probali sex u troje?

Da i svidjelo mi se (16%)

Ne, ne bih nikada (67%)

Ne, ali bih voljela (17%)

Da, ali mi se nije svidjelo (1%)

Broj svih glasova: 114

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *