|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod?
24.11.2008 20:40:11   
dinciii
tajrra i ja se nadam tome user posted image user posted image user posted image inace evo nekad me malo ukoci i zaboli a MM sve govori jel to pocelo...sad sam barem mirna mama je tu pa se mogu porodit user posted image
bebbe nam se nece izgleda stici javit jos jednom,uglavnom joj jos jednom zelim puno srece...pa kad dodje nek vidi da smo mislili na nju....user posted image
myxnlee sto se tice prdunca il kako se vec pise user posted image ja isto nekad imam te neke mjehurice pa sad ne znam jel to to...uglavnom nesto osjetim..
sto se tice mene uh drage moje uzivam mama sve radi ja konacno imam mogucnost da mirujem...a i da vam pravo kazem danas se osjecam bas tesko...nemogu da disem kako treba,sve mi tesko i zadisem se za sekundu...
mamabb sto tebe panika hvata,cega te je strah ili onako se pojavila panika????

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

(odgovor članu tajjra)
Neposredna veza do poruke: 1201
24.11.2008 20:42:19   
dincica
pozdrav moje user posted image . ja sad dosla od doktora, inace dr. Sanjin Dekovic mi vodi trudnocu, i kaze da sam otvorena jedan prst, ali bebac nece jos. Mene pravo bole ledza , jedva mogu hodati , i sve mislim sad ce ali nema jos nista. opet moram za dva dana na kontrolu , pa cu vam se javiti. A ti bebbe , kad ce tvoja bebica ?

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 1202
24.11.2008 20:45:54   
dinciii
dincice znaci tu si jos...ja bas pisala danas gdje li nam je dincica...ja bogami mislila ti se porodila..bebbe sutra ima ako bog da CR...kako si ti inace...i mene nesto pravo ledja bole..koliko ti je proslo od termina?

(odgovor članu dincica)
Neposredna veza do poruke: 1203
24.11.2008 20:48:01   
mamabb
Joj ne znam ni ja dincii..uglavnom neka me nervoza opucala pravo...možda zato što sutra idem doktoru a i kazao mi je da ći mi sutra kazati kad da dođem u bolnicu i sve se dogovoriti oko poroda a i prognozira sve ranije za dvije sedmice (po njemu je meni termin 01.12., mada je meni nekako lakše misliti da je onaj od 16-tog)
Kako god, ja sam se ustrtarila - čitaj sasrala od straha, bukvalno user posted image

04.12.2008.

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1204
24.11.2008 20:52:38   
dinciii
Draga moja mamabb kao sto pise kod tebe,
NA KRAJU CE BITI SVE KAKO TREBA.....
nemoj se sikirati...nego misli samo kako ces uskoro ako bog da imati bebicu svoju u narucju,ja se tome najvise radujem,tako da ne razmisljam o nicemu drugom....cuvam ti fige.pa javi sta je bilo kod doktora.hoces ti prirodnom il na carski???

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 1205
24.11.2008 20:53:31   
dinciii
a sto se tice nervoze mislim da smo sve ovde nervozne...nema izuzetka user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 1206
24.11.2008 20:55:54   
majaaaa
Sretno hanumiceeeeeeeeeeeeee!

Sve ce bit ok i proci ce brzo akoBog da.

user posted image user posted image user posted image
Sretno vam "!

Dzana:)
13.09.

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1207
24.11.2008 20:58:52   
dinciii
hvala ti punoooo na zeljama...majaaaa user posted image  

(odgovor članu majaaaa)
Neposredna veza do poruke: 1208
24.11.2008 22:00:33   
bebbe RR
Cekalice moje drage!

Samo sam nabrzaka preletjela preko vasih postova pogledom, jer tek sam dosla kuci. Dan mi je bio pravo zauzet, ali, eto, obavila sam vecinu planiranog. Nisam narocito zivcana, ali nisam ni mrtva hladna, da se ne lazemo. Ni MM nije. Akobogda, bice sve OK, pa se ja vama uskoro javim. Sve vas ljubim i zahvaljujem na rijecima podrske.

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1209
24.11.2008 22:24:09   
dinciii
user posted image user posted image user posted image Bebbe evo saljem ti jedan veliki zagrljaj...i javi nam se cim budes mogla...

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 1210
24.11.2008 22:31:20   
mynxlee
onaj moj ne radi do cetvrtka, pa ne mozes doci na red za pc od njega.
mene opet maloprije zaboli stomak iznad pupka toliko jako da sam se u momentu preznojila. valjda se nesto pocelo desavati. sutra idem doktoru oko 17 h, pa cemo vidjeti ima li kakvih novosti. iskreno se nadam da sam se bar jedan prst otvorila, ako ne jedan, onda makar pola user posted image e, a nesto mi je lijep ovaj 25.11. kao datum, pa si nesto mislim bilo bi se lijepo poroditi na taj datum. ne znam zasto, ali zvuci mi lijepo.
mamabb, to s piskaranjem je mene proslo, mislim sto se opustenosti misica tice. ja sam po nekoliko puta na dan bila, glupo receno upisana. ni dnevni ulosci mi nekad nisu mogli biti dovoljni. sad je ok, ali zato mi se ide cesto na wc. npr. sinoc sam ustajala i kad odem da siskiriskim, ako bi napunila cep... eto! a ono da ne odem cini mi se da bi se smokrila do iza vrata. i danas sam nesto cesto isla na wc. da li je to nervoza ili sta vec, ne znam. sve u svemu, sve to ide u trudnicki staz.
da pohvalim i ja svog muzica. jutros nam skuvao kavicu, napravio veceras vecericu, sudje poceo prati i nazva ga drug, tako da sam ja morala dovrsiti, ali nema veze.
dincica draga, pa gdje si ti? i ja sam pomislila da si uveliko porodjena i da se igras sa svojom bebicom, a ono bebica se uspavala. sad ce to. jos malkice.
majaaaa, tnx na podrsci i lijepim rijecima. pusa.
bebbe, hvala ti sto si nam se jos jednom javila. sretno ti sutra. uz tebe smo. cim stignes ti se nama javi i slikice nam posalji da vidimo andjelcica. cmoka i user posted image podrske od tvojih drugarica.

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 1211
24.11.2008 22:31:42   
mynxlee
a gdje je malaaaa? ona mi je sumnjiva.

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1212
24.11.2008 22:57:50   
mynxlee
nesto ste mi ste trudnice moje uspavale skroz. nadam se da se ne javljate zbog trudova user posted image u svakom slucaju, sretno. odoh i ja spavati. nadam se da bebbe nece biti jedina koja ce sutra roditi bebicu, nego da ce tu biti jos neko iznenadjenje od strane ovih drugih cekalica.

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1213
25.11.2008 2:02:46   
Amela V.
Pozdrav trudnice cekalice, kako ste mi?
Evo tek sad nadjoh vremena da se malo javim. Od kako mi je mama dosla, uvijek neko ima u kuci, pa bas i ne stignem puno na RR.
Ja sam danas bila na kontroli i jos uvijek nista novo. Doktorica me pregledala, jos uvijek se nisam pocela otvarati, nista..... Poslije toga sam bila na "monitoringu" kako oni to kazu, pratili su bebine otkucaje srca i hvala Bogu sve je ok sa bebom. Opet u petak idem na kontrolu, pa cemo vidjetei.
Danas sam sa doktoricom razgovarala i ona mi je rekla da posto sam ja u trudnoci dobila gestacijski dijabetes, oni praktikuju da cekaju predvidjeni porod, pa ako se nista ne desi do tada, onda cu ici u bolnicu i indukovat / izazvat ce mi porod user posted image user posted image user posted image user posted image Ja se samo nadam da ce moja bebica do 04.12. odluciti da sama izadje, ako Bog da, a ako ne, onda slijedece sedmice idem u bolnicu.... pa cemo vidjeti kako ce sve to roci.
Inace se dobro osjecam, tesko mi je hodati, ne mogu bas dugo da sam na nogama. Gledam da se sto vise odmaram i prikupljam snagu.
Danas kad sam dosla kuci, zatekla sam goste, dosla mi rodica sa muzem i djetetom, i ona je trudna i termin joj je 4 sedmice poslije mene. Sreca pa mi je mama tu, pa ih je ona posluzila i oko njih se pobrinula, ja inca stvarno ne bih mogla.
E sada.... draga moja bebbe, zelim da ti pozelim svu srecu svijeta za sutra, da znas da sam s tobom u mislima i zelim ti da se sto prije oporavis i da uzivas sa svojom malom bebicom. A svim ostalim trudnicama zelim mirnu noc, pa se cujemo sutra ako Bog da.

Ajlica Sunchica 04.12.2008.

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1214
25.11.2008 9:29:54   
malaaaa
dobro jutro drage moje samo da znate da sam jos uvijek sa vama sutra ujutro imam termin pa eto vidjecemo sta ce da bude...muz mi je postao iskreno da vam kazem nesnosljiv kao da se on treba poroditi...posto ide samnom na porod toliko je nervozan i ja njega tjesim kako ce sve to biti brzo i lako da nije strasno umjesto on mene...pozdravljam vas sve i saljemuser posted image

(odgovor članu Amela V.)
Neposredna veza do poruke: 1215
25.11.2008 11:36:34   
trudnica
Jos cekamo...user posted image
danas je peti dan od predvidjenog termina..

nikakvih promijena, sutra redovni CTG

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 1216
25.11.2008 12:01:22   
mynxlee
drage moje cekalice user posted image predlazem da ovo procitate:

http://www.roditeljportal.com/Clanak/trudnoca/porodjaj.htm

(odgovor članu trudnica)
Neposredna veza do poruke: 1217
25.11.2008 14:00:35   
dinciii
Trudnice moje drage,kako mi se danas osjecate...imal ko da se porodio???uhhh ovom cekanju nikad kraj...ja se radujem sto mi je termin za 5 dana pa nekako oopet kontam da kad dodje termin poslije bi se trebalo u kratkom periodu desit pa jedva cekam user posted image user posted image user posted image mama mi je dosla i stvarno mi je odmah lakse...evo bas upravo mi pravi sirnicu user posted image njam njam...sto se tice bebinih stvari sve je spremno...i torba za bolnicu sad samo cekam da me zaboli ako bog da uskoro....

mogu vam reci da puno razmisljam o nasoj bebbe ona ce danas upoznat svoju bebicu blago se njoj....user posted image  

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1218
25.11.2008 14:04:52   
dinciii
draga moja malaaaa ja mislim da je svaki sad pri kraju nepodnosljiv user posted image hvala bogu moj opet poceo radit ovu sedmicu pa mi je malo lakse...proslu sedmicu kako je bio na bolovanju mogla sam da vrisnem user posted image al ev sad je malo lakse...i onda bas kontam pa kad si vec sad takav sta ce biti kasnije kad se budem poradjala user posted image bas kao sto ti kazes ko da se oni poradjaju a ne mi..ma joj poznato je to da su muskarci sto se tice takvih stvari vecinom slabici user posted image nebi mogli oni podnijet tu bol koju mi mozemo...uglavnom javi sta se kod tebe desava jer ti se blizi termin user posted image

(odgovor članu malaaaa)
Neposredna veza do poruke: 1219
25.11.2008 16:25:00   
Amela V.
Pozdrav mojim trudnicama cekalicama, kako ste mi danas? Ima li nervoze?
Ja sam danas nekako opustena, sama sam sebi zabranila da budem nervozna, nema "hajra" od toga, sta ce biti, bice..... sta da radimo.
Malo me moja mama cini nervoznom, ona je toliko u grcu, ne mogu nikako da je opustim, stalno me zagleda, pita boli li me sta, vjerujte da mi je vec dosadilo.... Ne znam sta joj je.... u stvari znam, mati ko mati, brine se.... ali nema potrebe toliko. Kako Bog dragi odluci, tako ce biti.
Ima li ko vijesti od bebbe?

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1220
25.11.2008 19:48:45   
mamabb
Veče trudnice čekalice!
Kako ste mi danas?
Ja sam danas umalo ostala u bolnici, ali sam se isčupala, ali zato u petak idem i ostajem, ukoliko se šta ne desi prije petka.
Malo mi pritisak povišen i edemi izraženi ostalo sve OK ali eto dr želi da mu budem bliže za svaki slučaj. I ovako sam piškila svako malo a  sad mi je još uključio i terapiju za izmokravanje da što više izbacim vodu i samo visim na
WC-u.
I dalje se otvaram sad je 2,5 cm, ma ništa strašno, a pregled me je užasno boliouser posted image  uhh.

04.12.2008.

(odgovor članu Amela V.)
Neposredna veza do poruke: 1221
25.11.2008 21:08:34   
mynxlee
i ja sam bila danas kod doktora na redovnoj kontroli. moje nadanje da sam bar pola prsta otvorena je bilo uzaludno. znaci dole su sva vrata jos uvijek zakapijana. kontrakcije imam, ali su tako blage i neznatne. kaze doktorica, nista do termina. cak mi je rekla da dodjem na ponovnu kontrolu 01.12. i posto se vjerovatno necu poroditi i 08.12. unaprijed rezervisala 2 termina hehehe... na ctg bebic se uspavao, pa nije bilo nikakvog traga na ctg. morala sam se okretati da se probudi, pa kad i to nije pomoglo onda su me uhvatili ispod stomaka i tresli, tresli da se probudi. osjetila sam da se samo protegao i u sebi im vjerovatno j.... mater sto ga bude. ma, mamin sin!
a kad smo tek dosli, valjda nije zaspao, bila i neka bebica u cekaonici. mala, tek se rodila. i kad je pocela da place, on se odmah uzvrtio. ej, kako to bebe osjete.
elem, od mene nista jos uvijek.

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 1222
25.11.2008 21:33:52   
tweety
Dragim cekalicama puno srece od srca zelim,uz naravno brz i lagan porod.

Prince `05
Princess `08

Ente kalbii, ente kullun fii hajatii..."Moje si srce, sve si u zivotu mom..."

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1223
25.11.2008 23:04:07   
mynxlee
o, tweetyce nasa, hvala ti!

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 1224
26.11.2008 0:35:33   
Amela V.
Drage moje cekalice, ima li koja veceras ovdje, kako ste?
Ja sam dan fakticki prespavala, tako sam nesto umorna, nemam pojma sta mi je. Ledja su me pocela boliti, dosa nisko user posted image user posted image user posted image user posted image , da nije pocelo. Ja se iskreno nadam da jeste ili ako nista drugo, da ce uskoro, ako Bog da. Sama sam sebi dosadila.
Ima li ko kakvih vijesti od bebbe? Myxlee i mamabb, vidim vi ste bile na kontroli, znaci jos nista.... Bice ako Bog da. Ja idem u petek, pa cemo vidjeti sta ce biti.

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Pećnica s 'ravnom pločom'

S čim čistite ravnu ploču(staklo-keramiku) na svom špretu/štednjaku?Nikako da je lijepo očistim, uvijek mi ostane zagorene masnoće i slično....

Navedi odgovor (98%)

Navedi odgovor (2%)

Broj svih glasova: 55

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *