|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod?
26.11.2008 0:54:56   
mamabb
Znači nisam jedina koja ne može da spava user posted image  ili koliko je sad kod tebe sati?
Jao mene je malo čas bilo nešto uhvatilo da sam počela da plačem od sve muke i pljuvala samu sebe što ne ostadoh u bolnici kad mi čovjek lijepo kaza.
Od 10h pa do 12h, mene je bolio pojas iznad bubrežnih šupljina i tako i na tom djelu stomaka, ma užas jedan i tako u intervalima, popusti pa ponovo ali evo od 12 ništa...malo u prolazu žigne i ništa.
hej a stomak tvrd ko kamen, sad se opustio i bebara se vrti.
Ma ja u petak moram u 9 ujutro biti u bolnici i šta dalje ni ja više ne znam...u zbunu sam.
A zna li koja šta znači glavica priljubljena?! Piše mi u kartonu a od sveg straha zaboravi da pitam.

(odgovor članu Amela V.)
Neposredna veza do poruke: 1226
26.11.2008 1:00:50   
Amela V.
Kod mene je rano.... tek je 19 sati, a ja posto sam cijeli dan spavala, mislim da cu noc provesti ispred televizora. MM radi nocnu. Mama isto tako poslije rucka legla, evo cekam je da ustane da kafu popijemo.
Nemoj sebe "ruziti" sto nisi ostala u bolnici, da je bilo stvarno potrebe, ne bi oni tebe ni pitali, ostala bi ti sigurno. A bolje ti je kod kuce u svom krevetu, kad jos uvijek nemas jake bolove. I nemoj daleko od kuce da hodas, za slucaj da moradnes trkom do bolnice. Ko zna.....

Ajlica Sunchica 04.12.2008.

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 1227
26.11.2008 1:09:33   
mamabb
Hihihi ovdje 1 ujutro a meni oči k'o fildžani. Isprepadalo me ovo pravo.
Pa meni se nije ostajalo baš iz zbog toga da čučim i čamim sa sve rodiljama i onim koje se porađaju da se isprepadam još više i pitala da li on to očekuje ubrzo da se ja porodim a on meni ništa ja ne prognoziram i, rekoh, onda bih ja radije kod kuće bila ali mi zacrtao da moram u petak doći jer se boji da mi se pritisak ne bi povisio još više. Inače, danas mi je bio 150/80 ali mislim da je to više od panike nego što je tako ali eto...moramo slušati čika doktora.

04.12.2008.

(odgovor članu Amela V.)
Neposredna veza do poruke: 1228
26.11.2008 1:22:38   
Amela V.
Moguce da ti se pritisak povecao od uzbudjenja.... i ovdje jako puno obracaju paznju na pritisak. Kod mene je prilicno dobar i u zadnje vrijeme skoro uvijek isi 112/70....
Ma ipak je tebi bolje kod kuce dok ne dobijes bolove. I naravno da trebas da slusas cika doktora. Probaj da se ne sekiras puno i bice sve u redu ako Bog da, vidjeces. Imas ti jos do termina....

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 1229
26.11.2008 10:24:48   
Nana_Ze
Drage moje,
evo konacno ugrabih malo vremena da vam se javim. Prvo da se zahvalim na iskrenim cestitkama koje ste uputile i mynxlee na direktnoj podrsci koju mi je pruzala dok sam lezala u bolnici.
Kao sto znate, dva dana sam lezala na odjeljenju za trudnice i radili su mi nalze, kao sto vam je mynxlee i rekla.
20.11. u 11 sati su me odveli u salu i rodila sam predivnu djevojcicu Nadju, koja se evo upravo rasplakala, jer hoce da doji, pa cu vam se javiti poslije podoja:))

http://www.pampers.ba/profile/4746

(odgovor članu malaaaa)
Neposredna veza do poruke: 1230
26.11.2008 11:15:56   
dinciii
Draga moja Nana_ze cestitam ti od sveg srca da nam je ziva i zdrava sto godina user posted image user posted image user posted image kako si mi prosla.jel te boli rana...uglavnom drago mi je da si se vratila na ovu temu da nam se javis....kod mene jos nista,termin mi u nedelju ako bog da pa vidjet cemo...uglavnom cujemo se...saljem jedan mali poljubac tvojoj princezi user posted image user posted image user posted image

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

(odgovor članu Nana_Ze)
Neposredna veza do poruke: 1231
26.11.2008 11:19:32   
Romali
Hej, drage žene- buduće i sadašnje mame,
sve će to dobro proći, samo polakouser posted image .
Nana, čestatam opet, neka vam je Nadja živa i zdravauser posted image user posted image user posted image
A ima li iko info. o bebbe? Ona je juče imala carski?

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1232
26.11.2008 12:07:53   
Nana_Ze
Hvala jos jednom...Princezica je zaspala...
Sto se tiče carskog, znate da mi je ovo drugi po redu. Rana naravno boli, prvih 10 sati su mi ukljucili dvije infuzije sa analginom, tako da je bol bio zaista podnosljiv. Trenutno me vise bole krsta nego rana.
Ova sekcija me manje boljela, mada sam anasteziju losije podnijela od prve. Cim su me izveli iz sale povratila sam i znam da sam opet zaspala...tek oko pola 1 sam se ponovo probudila, a sekcija je bila u 11.  Bebu su mi odmah donijeli, da vidite kakvu samo slatku frizuricu ima user posted image user posted image . Kosica preko usiju, crni se, pokusat cu poslije staviti sliku ako mogne. Malo je bilo teze ustati prvi put, jer dizu odmah nakon 10 sati zbog tromboze. Nakon 24 sata su mi izvadili kateter i onda sam otisla sama se oprala u tus kabinu, prevukla se i odmah se preporodila. Od tada je beba bila stalno sa mnom, odmah smo uspostavile dojenje. Ovog puta sam bila pametna i odmah stavila silikonske nastavke za dojenje tako da nisam dobila ragade kao s prvim djetetom. Tako da sad uzivamo u dojenju..Sve u svemu najbitnije da smo obje dobro, apgar nam je bio 8/9, sto je dobro s obzirom da je carski rez..
Dolazak kući, to je posebna priča:)))). Naravno šminka se nabacila, tako da sam iz bolnice izasla bas svjeza i sretna....Brato je malo ljubomoran, ali nije nista strašno...morali smo i njemu kupiti cucluuser posted image user posted image .
Sad smo nas dvije same, braco je u vrticu, tajo na poslu, a mi uzivamo u miru i tisini...
sta ima sa bebbe, jel se javila nekome?? i ona je jucer imala sekciju ako se dobro sjecam termina????

http://www.pampers.ba/profile/4746

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1233
26.11.2008 12:11:33   
mynxlee
Nanaaaaaaaaaaa, pa gdje si ti? Neka si nam se javila i neka si nam dobro i zdravo zajedno sa svojom bebarom. Mi smo tvoje drugarice i pruzile smo ti podrsku kao sto bi i ti nama i kao sto ces nam pruziti, jer smo mi sad na redu user posted image Vidis da nas je pocelo boluckati. Pusa.
Mamabb, nemoj da te hvata panika kad te zaboli. Mozda su poceli trudovi. Misli samo na svoju bebu, kako ces ju lijepo roditi i imati pored sebe. Samo opusteno. Moj pritisak je 100/60 stalno i juce su mi rekli da je to idealan za trudnice.
AmelaV., spavalica bas kao i ja. Mene je stvarno postalo sramota koliko ja spavam. Ne spavam ja u komadu mnogo, ali oduljim gotov do 11,00 h sa prekidima. Sad sam se pocela izvlaciti da spavam za dvoje. user posted image Moram nekako. Malisan mi je dosta miran, pa valjda i mene to nekako smiruje. Cak nekad zaboravim i da sam trudna, pa zamalo da legnem na stomak u svoju omiljenu pozu. Haos.
Dinciii, sta mai kod tebe?
Malaaaa se sigurno porodila. Nje nikako nema.
Romali, tnx na podrsci.
Za bebbe ni ja nista ne znam. Nadajmo se da npr. upravo sad doji svoju bebicu. Pusa za bebbe i njeno cedo.

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 1234
26.11.2008 12:14:24   
mynxlee
trudnica 21.11. user posted image
dincica 22.11.
bebbe 25.11. user posted image (CR - bebbe sretno) puse user posted image i user posted image
malaaa 26.11. user posted image
dinciii 30.11.
behmen 01.12. user posted image
amela v. 04.12. user posted image
emina_h 06.12.
mynxlee 08.12. user posted image
blondi 10.12. user posted image
pitalica 15.12.
mamabb 16.12. user posted image
tajjra 22.12. user posted image

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1235
26.11.2008 13:53:42   
malaaaa
pzdrav za moje user posted image kako ste mi evo ja sam danas bila na CTG i sve ok nece user posted image jos napolje dali su mi ponovo u ponedjeljak 1.12 kad i ti Mynexleeuser posted image ja imam u 9 ujutro kao i danas u koliko ti imas?
Dinciii ti u nedjelju ides?

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1236
26.11.2008 14:07:52   
mynxlee
meni su rekli da dodjem izmedju 16 i 17 sati. radice mi samo ctg. malo mi cudno zasto mi juce nisu radili UZV. radila sam ctg i pregledala me vaginalno. mislila sam da ce biti i UZV, ali eto nije. pa tebi je malaaaa danas termin!? i jos nista nema. izgleda da nase bebe spavaju zimski san.

(odgovor članu malaaaa)
Neposredna veza do poruke: 1237
26.11.2008 17:43:11   
dinciii
Draga moja myxnlee nemogu da dodjem do kompjutera user posted image il MM cita novine il moja mama prica sa mojim ocem  preko interneta i dok ja sjednem prodje voz vi vec otisle user posted image dobro sam inace,danas malo hodala po radnjama sa mamom,reko ajmo sad jer kad se porodim necu moci...i tako...inace nikakvih promjena,meni je termin u nedelju a imam zakazano u ponedeljak da dodjem ako me do tada nije nista uhvatilo...pa sve se nesto nadam da ce me uskoro uhvatit....i ti isto 1.12 imas termin jeli?
malaaaa i ti termin imas kao i ja opet na ctg jeli..sta kazu doktori jesil se sta otvorila..i jel ti beba se spustila il je jos visoko??

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1238
26.11.2008 19:02:57   
trudnica
Danas je secti dan od predvidjenog termina... nista jos.. mislim da sam ostala bez sluznog cepa jutros ali to ne znaci mnogo... mogu se poroditi veceras ali i za deset dana nakon gubitka sluznog cepa..user posted image

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1239
26.11.2008 20:11:06   
malaaaa
radila CTG samo nije me pregledala kaze da tamo pise 30.11 termin! A sto mi je dala danas onda pojma nemamuser posted image , valjda po ultrazvukuuser posted image
pa tako eto i men ko vama dvjema 1.12 user posted image
kaze da ce me tada pregledati..onda cu znati jesam otvorena itd..ako nebude dotle stauser posted image

(odgovor članu trudnica)
Neposredna veza do poruke: 1240
26.11.2008 20:46:12   
tajjra
pozzz mojeuser posted image
znaci tako danas kod ginica
ma sad ce to hehehhe
kako mi se inace osjecate?

(odgovor članu malaaaa)
Neposredna veza do poruke: 1241
26.11.2008 20:51:36   
Amela V.
Pozdrav drage moje cekalice, evo me zapalo malo na kompjuter, pa da vam se odmah javim. Kako ste mi danas? Vidim Nana_Ze nam se javila user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image bas mi je drago da je dobro i da je bebica odmah prihvatila da doji. Draga moja, neka ti je Nadja ziva i zdrava stotinu godina user posted image user posted image user posted image user posted image
Ja sam ok, samo sto sam umorna pravo, stomak mi je svaki dan cini mi se sve nize i nize. Ledja me dosta nisko bole i to je to, drugo se nista ne desava. Samo osluskujem i iscekujem.
Spavala sam dobro, ustajala u wc nekoliko puta i to je to.
Eto, ja sam svoj izvjestaj podnijela user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu malaaaa)
Neposredna veza do poruke: 1242
26.11.2008 20:56:40   
trudnica
IZVORNA PORUKA: tajjra

pozzz mojeuser posted image
znaci tako danas kod ginica
ma sad ce to hehehhe
kako mi se inace osjecate?

dosadilo cekati... bila sam uvjerena da cu roditi prije termina jer nosim curicu a sada nemam pojma... do sada mi se javilo nekoliko bivsih trudnica koje su mi rekle da su rodile ili 7 ili cak 20 dana nakon termina.. vrlo utjesno..

< Poruku je uredio trudnica -- 26.11.2008 20:57:02 >

(odgovor članu tajjra)
Neposredna veza do poruke: 1243
26.11.2008 21:11:18   
tajjra
hej draga moja pa 5 dana si prebacila ma ne sikiraj se sad ce to
ja sam u 37 sedmici i ocekujem svaki dan a imam jos do  termina fino al nikad se ne zna
a i ja sam kao i ti mislim da ce to biti prije terminauser posted image

(odgovor članu trudnica)
Neposredna veza do poruke: 1244
26.11.2008 21:14:16   
dinciii
Draga moje trudnice nemoj se nervirati ako toga.bebica ce doci kad se odluci tu mi nemozemo puno odlucivat.user posted image ..al zato kad se ako bog da rodi mozemo mi komandovati  user posted image onda nemoze bebac odlucivati..a najgore je slusat narod koji ti govori kako je bilo kod njega...svaka zena je drugacija..nemoj se obazirati na price...jer ce to samo vise ucinit nervoznom...
tajjra kako si mi ti?imal kod tebe kakvih promjena??
malaaaa na kraju nam je na isti dan termin user posted image ko da smo se dogovorile user posted image mozda se i porodimo na isti dan user posted image
Amela.V i mene bole ledja katastrofa....a idem u wc svakih malo,taman izadjem iz wc-a opet se vratim user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu trudnica)
Neposredna veza do poruke: 1245
26.11.2008 21:14:57   
Amela V.
I ja sam tako kao vi mislila da cu prije termina, ali izgleda ova moja bebica nema namjeru jos.... Samo sto su meni rekli da nece cekati poslije termina, tako da ce moja bebica ako Bog da na vrijeme u svakom slucaju. U petak idem na kontrolu da vidimo jesam li se "pocela otvarati", pa onda na CTG. A ako ne bude nikakvih promjena, ja cu u slijedeci cetvrtak torbicu u ruke i put pod noge prema bolniciuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tajjra)
Neposredna veza do poruke: 1246
26.11.2008 21:16:01   
Amela V.

IZVORNA PORUKA: dinciii
Amela.V i mene bole ledja katastrofa....a idem u wc svakih malo,taman izadjem iz wc-a opet se vratim user posted image user posted image user posted image

Ista sam ti takva, sad ne znam sta to treba da znaci.....user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1247
26.11.2008 21:17:46   
tajjra
dinciii evo mene deveram hehhe i mene ti leda poboljevaju a rano je meni jos za izlazak bebaca al nikad se ne znauser posted image .Ovaj snijeg pa se i neusudujem da hodam.Isla sam s mm predvece kupili ogradicu i jos nekih par stvarcica,pa sam poslije toga peglala umorim se brzo draga moja.Tebi mami stigla super.
Kad si ti pocela sa peglanjem stvarcica?

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1248
26.11.2008 21:24:55   
mynxlee
IZVORNA PORUKA: Amela V.

IZVORNA PORUKA: dinciii

Ista sam ti takva, sad ne znam sta to treba da znaci.....user posted image user posted image user posted image user posted image

potpisujem!

(odgovor članu Amela V.)
Neposredna veza do poruke: 1249
26.11.2008 21:27:02   
Amela V.
mynxlee.... sad ja gledam ima li te? Kako si? Ima li kakvih znakova kod tebe?

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Voće
veeseelaa

koliko voćki vaše dijete pojede dnevno?

Jednu (58%)

Dvije (19%)

Tri (11%)

Četiri i više (12%)

Broj svih glasova: 240

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *