mynxlee
|
eh, evo i mene. jutros u 5 sam isla na hitnu. dosla oko 8. i taman sjela za pc da vam sve ispricam sta je i kako bilo, kad udje svekrva u sobu i dok sam njoj pretabirila sve, dok tamo - ovamo, prispalo mi se i otisla leci. pa da vam ispricam: noc mi je bila katastrofa. pluca mi se cijepala na milion komadica. gusilo me. oka nisam sklopila. cijelu noc sam ili presjedila na krevetu ili na wc solji. od sve muke pluca mazala prvo s konjskom masti, a onda sa svinjskom. jela banane, ne bi li mi one ublazile iritaciju i ublazile bol u plucima. opisat vam ne mogu kakvu sam noc imala. onda budim svog covjeka, kazem mu da moram na hitnu da ne mogu durati ni sekunde vise, da cu umrijeti. a ovo malo u stomaku se skvrcilo jadno. gotov sam pocela plakati koliko mi ga je bilo zao. nije meni zbog mene, ali mi zao njega. i tako se mi spremimo na hitnu. kad tamo, hitna ne radi. zamislite!? kud - sta, odlucimo da odemo u bolnicu u kojoj sam prijavljena za porodjaj. tamo kad me covjek vidio na prijavnici, odmah me uputio u porodjajni odjel. meni ne bi bas svejedno. pomislih, kud bas tamo. tamo kad sam dosla, med. sestra me odmah prikljucila na ctg, izmjerila mi temperaturu i pritisak. a meni se povracalo, uzas jedan. kud me i neka glad spopala. sreca imala nekih bombona uz sebe, pa sam se njima kljukala. kasnije dodje i doktorica, pregledala me vaginalno i na UZV. uglavnom, jos sam uvijek zatvorena. sve je super s bebom. ima oko 3 kg (meni to nesto malo). sve u svemu, sve je 5, sto se bebeb tice. sto se mene tice, moram piti paracetamol 3x na dan, pariti se, piti dosta tecnosti, lezati u toplim kupkama, sto vise spavati i odmarati, jer ce mi trebati snaga za porodjaj. i na kraju rece, da obavezno dodjem ako dobijem temperaturu ili mi pukne vodenjak. eto, to je moja prica od jutros. kad sam dosla kuci. uspjela sam malo i odspavati. sad mi je malo kao bolje. jos sam u pidzami nista ne radim. odmaram. jedem. pijem. i eto.