|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod?
4.12.2008 13:56:31   
tajjra
dincii evo ti mene danas sam ti skroz na skroz bezvoljna valjda i ovo vrijeme pa..al bice bolje nisam nigdje ni isla pa...
drago mi je da je sve proslo ok kod doktora

mynxlee-kako si nam ti,jel sve pod kontrolom?I ja sam imala istih problema ali uzimaj sto vise C vitamina i uzmi paracetamol radi temperature ali cuvaj se

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1376
4.12.2008 16:13:33   
mynxlee
eh, evo i mene. jutros u 5 sam isla na hitnu. dosla oko 8. i taman sjela za pc da vam sve ispricam sta je i kako bilo, kad udje svekrva u sobu i dok sam njoj pretabirila sve, dok tamo - ovamo, prispalo mi se i otisla leci.
pa da vam ispricam:
noc mi je bila katastrofa. pluca mi se cijepala na milion komadica. gusilo me. oka nisam sklopila. cijelu noc sam ili presjedila na krevetu ili na wc solji. od sve muke pluca mazala prvo s konjskom masti, a onda sa svinjskom. jela banane, ne bi li mi one ublazile iritaciju i ublazile bol u plucima. opisat vam ne mogu kakvu sam noc imala.
onda budim svog covjeka, kazem mu da moram na hitnu da ne mogu durati ni sekunde vise, da cu umrijeti. a ovo malo u stomaku se skvrcilo jadno. gotov sam pocela plakati koliko mi ga je bilo zao. nije meni zbog mene, ali mi zao njega. i tako se mi spremimo na hitnu. kad tamo, hitna ne radi. zamislite!? kud - sta, odlucimo da odemo u bolnicu u kojoj sam prijavljena za porodjaj. tamo kad me covjek vidio na prijavnici, odmah me uputio u porodjajni odjel. meni ne bi bas svejedno. pomislih, kud bas tamo. tamo kad sam dosla, med. sestra me odmah prikljucila na ctg, izmjerila mi temperaturu i pritisak. a meni se povracalo, uzas jedan. kud me i neka glad spopala. sreca imala nekih bombona uz sebe, pa sam se njima kljukala. kasnije dodje i doktorica, pregledala me vaginalno i na UZV. uglavnom, jos sam uvijek zatvorena. sve je super s bebom. ima oko 3 kg (meni to nesto malo). sve u svemu, sve je 5, sto se bebeb tice. sto se mene tice, moram piti paracetamol 3x na dan, pariti se, piti dosta tecnosti, lezati u toplim kupkama, sto vise spavati i odmarati, jer ce mi trebati snaga za porodjaj. i na kraju rece, da obavezno dodjem ako dobijem temperaturu ili mi pukne vodenjak.
eto, to je moja prica od jutros. kad sam dosla kuci. uspjela sam malo i odspavati. sad mi je malo kao bolje. jos sam u pidzami user posted image nista ne radim. odmaram. jedem. pijem. i eto.

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

(odgovor članu tajjra)
Neposredna veza do poruke: 1377
4.12.2008 17:10:16   
melissad
cao drage moje trudniceuser posted image user posted image user posted image ,evo mene posle duzeg vremena. Dobro sam, kao i moje blago,sve je proslo u najboljem redu, kuci smo bile vec sesti dan, a ona lepo napreduje.Hvala vam svima na podrsci i cestitkama,nisam uspela da procitam svaku poruku, zelim samo da cestitam svima koje su postale mame i pozelim srecu onim koje cekaju da to postaqnu. Nemojte se plasit, boli; ali kad vidite vase blago opet biste taj bol pretrpeli. Sve se to brzo zaboraviuser posted image user posted image , obavezno ponesite fotoaparat i uslikajte vase prve zajednicke trenutke abd. Puno vas pozdravljamuser posted image user posted image user posted image

19.11.2008. rodila se DINA, sreca moja najveca

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1378
4.12.2008 19:43:22   
tajjra
mynxlee draga nasa pa kako to sve sad da te snade bas mi je zao zbog tebeuser posted image  i zbog tvojeuser posted image .Nedaj se mila nasa sad ti treba snage puno,a ti si jako tako da ces brzo ti to prevazici.Bitno je da nioje nista opasno,a i da je se bebijem sve ok tako da..Nemoj puno ni lezati jos gore je tijelo se umrtvi pa...

ja se nadam da ce tebe brzo proci nemoj se sikirati mi smo uz tebe
pusa i cuvaj se..

ja sam danas tako bezvoljna nikakva valjda i ovo vrijeme kisa pa...samo mi se spava.Leda su me danas bolila aaaa reko sta je ovo da ja svoje cekalice nepreskocimuser posted image user posted image
ali neka ide sve svojim tokom
pusa i javljaj nam se

(odgovor članu melissad)
Neposredna veza do poruke: 1379
4.12.2008 20:13:49   
mynxlee
e, shrvalo me pravo. evo opet mi kuca puna. ostavila sam ih tamo, a ja dosla da se vama javim. smeta mi dim i zagusljivo mi. kud ne mogu ovako disati, jos i to. hvala vam drage moje sto ste uz mene. valjda ce biti dobro. 

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

(odgovor članu tajjra)
Neposredna veza do poruke: 1380
4.12.2008 20:16:49   
mnn
draga moja nedaj se ti meni. biče sve uredu.znam da ti nije lako, drži se ti meni. user posted image user posted image , nedaj mi se.user posted image user posted image user posted image

alex ima 4 godine 2.5.2009
stize nam druga beba :)

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1381
4.12.2008 20:18:11   
tajjra
nedaj nam se mila nasa
jesi li se cula sa dinciii  sta li je s njom danas je bila kod ljekara
ti se ne mozes od tih svojih silnih gostiju ni odmoritiuser posted image  
ma lezi ti i cuvaj se
meni je ljekar neki dan rekao da izbjegavam skupine

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1382
4.12.2008 20:21:16   
dinciii
draga moja mynxlee i nemoj da budes sad blizu dima...to je sad najgore...bjezi od toga.valjda te razumiju sad u takvom trenutku..ja vec duze bjezim od dima...mama mi cak pusi u kuhinji a u primacoj ne dam nikom da zapali....pij puno caja i nadam se da ce ti bit vec sutra bolje...ako bog da....

mene evo nesto bockaju ledja pa kontam da nije pocelo user posted image inace sve po starom...

tajjra kako si ti danas?ja se sve nadam kad vidim ovu listu da ce me konacno uhvatit...al eto jos nista...danas su radili i color dopler i sve je uredu...

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1383
4.12.2008 20:23:30   
dinciii
tajjra ev tek sad vidim da si mi bila odgovorila na to pitanje...user posted image ma izgubljena sam ti i ja....ma vrijeme zna pravo uticati...cuvaj se....

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1384
4.12.2008 20:27:06   
tajjra
hej draga moja-dinciii cuvaj se i ti nama jer si ti sad na listi ma neka je sve ok a sad ce bebac tvoja
kod tebe ce biti bas iznenadenje jer ne znama da li jeuser posted image  ili user posted image

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1385
4.12.2008 20:29:13   
dinciii
danas ja govorim doktorici nemoj da ti izleti jer necu da znam sta je...sad bi mi bilo krivo da saznam...al toliko mjeseci izdrzala user posted image kaze doktorica ne sikiraj se...i tako da cemo ako bog da saznat kad se porodim...jedva cekam bogami user posted image user posted image   ma joj kao i svaka od nas....to nije nista novo....

(odgovor članu tajjra)
Neposredna veza do poruke: 1386
4.12.2008 23:23:09   
mynxlee
dinciii, ti kad se porodis, osjecacu se kao da sam se ja porodila, jer znam koliko ti je stalo i koliko zelis. i ja zelim, ali sad kako me ovo uhvatilo, voljela bih kad bi jos malo sacekala dok se ne oporavim.

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1387
4.12.2008 23:25:27   
mynxlee
sta li je s nase amelev.?

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1388
5.12.2008 9:41:06   
tajjra
hej drage moje da vas pozdravim i da vam zazelim dobar danasnji dan svima a posebno nasim cekalicamauser posted image
Ja sam jutros ustala oko 8h,standardno kafica,caj,poslije dorucak,pa cu malo do prijateljice da navratim i usut da izvadim veliku upoutnicuuser posted image

Kako ste mi vi danas?
Dincii-kako prodje noc kod tebe jel sve pod kontrolom,jesi li imala kakvih kontrakcija?
Mynxlee-KAKAO SI NAM TI JEL ISTA BOLJE?

Amela V nam se hvala Bogu porodila bas mi je drago

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1389
5.12.2008 11:33:14   
dinciii
cao drage moje....evo me jos u komadu...user posted image user posted image   nista se nije desilo..malo me bolilo i zaspala.i to je to....sutra opet na kontrolu...svako jutro ustanem i budem jos gore raspolozena jer se nista nije desilo...bas ono da izvinete sjebana....
mynxlee hvala ti na lijepim rjecima..bas su me dirnule....jel tebi sta bolje danas??jeste da se ponavljam kao pokvarena kaseta al samo sto vise caja sa limunom i medom a uz to paracetamol user posted image i bit ce ako bog da sve bolje...razumijem te da nebi sad voljela da te uhvati...to je razumljivo....ej mozda se ti i ja porodimo na isti dan user posted image

tajjra
kao sto rekoh malo bolilo i zaspala i nista....bas mi je jutros bilo krivo sto nista nije bilo....a u wc idem svakih malo...stomak mi se spustio imam osjecaj do koljena...kako si ti danas?

jel se to porodila amela.v????

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1390
5.12.2008 11:37:46   
dinciii
ev sad vidjeh da se nasa amela isto porodila user posted image user posted image user posted image user posted image jedva cekam da nam dodje pa da nam isprica kako je bilo..

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1391
5.12.2008 13:25:39   
mynxlee
izgleda da smo samo nas 3 stalne cekalice ovdje.
noc mi je bila uzasna kao i prethodna. oka nisam sklopila do 7 h ujutro, a onda sam spavala do pola 10 s prekidima, da bi na kraju ustala oko 11. ne mogu vam opisati kako mi je. od silnog kasljanja i dijete mi se svu noc unervozilo. hajd' mozda bi kasalj i prebolila, ali sto imam napade gusenja. kad se nakasljem sve je super, onda pocne slajm da se skuplja, pluca pocinju da sviraju, vrsi mi se pritisak na njih i hocu da se ugusim. nisam mogla lezati, nego sam sve sjedila. sto se wc-a tice, to da vam i ne pricam. u par navrata sam morala otvarati prozor po ovoj zimulji, jer nisam imala zraka. nema nista gore kad nemas zraka, kad se pocnes gusiti.
evo i sad dok tipkam, smori me suvi kasalj. glava me boli od naprezanja i nespavanja. tijelo slomljeno. nos ko pecen, sav se raskokao. sva sam... gluvo bilo.
dinciii, mi cemo sacekati i tajjru, pa cemo skupa user posted image
znaci, amelica nam se porodila. e, super. treba srediti listu user posted image

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1392
5.12.2008 13:28:34   
mynxlee
dincica 22.11. user posted image
dinciii 30.11. user posted image
emina_h 06.12. user posted image
mynxlee 08.12. user posted image
blondi 10.12. user posted image
mamabb 16.12.user posted image (28.11. smjestena u bolnicu sa uputnicom za porod - sretno )
tajjra 22.12. user posted image

amelav. nam se porodila. nije vise cekalica.

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1393
5.12.2008 13:31:54   
mnn
draga moja, nedaj mi se. skuhaj si čaj od kadulje i inhaliraj se sa njim.možeš još sol staviti u tavu i držati dok se ne zagrije, zatim stavi u čarapu i na nos.to pomaže isto, ja ti kišem 365 dana u godini pa kad dođe 366user posted image  evo me opet ispočetka..imam alergiju pa je to kaos...ako te mogu utješiti, imam još jedan recept, nasjeckaj češnjak ,jedan režanj i popi sa vodom. svaki dan poslije jela...djeluje. drži mi se.user posted image user posted image

alex ima 4 godine 2.5.2009
stize nam druga beba :)

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1394
5.12.2008 17:41:32   
dinciii
ej drage moje mene danas nesto spopalo samo mi se spava....katastrofa...ustala sam u 11 i opet oko pola 3 zaspala i ustala u pola 5 user posted image

jesil mi bolje sta mynxlee??

tajjra sta ima kod tebe? kako ste provele vi dan???

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1395
5.12.2008 18:15:13   
mynxlee
nista bolje. cini mi se sve gore. mm se nasikirao pravo. sve jadnicak oko mene, ali dzaba. steglo, pa to ti je.

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 1396
5.12.2008 20:39:45   
tajjra
Dinciii draga moja evo mene danas isla kod prijateljice i ona ima malog od 3 mjeseca pa sam se malo druzila s njim ma joj tako sam se raznjezila mmmmmmm kooooo med je.Poslije nje isla jos neke sitnice kupovala zauser posted image  i tako dan prosao.Poslije toga rucak.Pa sam ormare u spavacoj malo slagala i tako helem nikad odmora.Sad sjedoh da vidim sta moje cekaliceuser posted image  rade.Kao sto nasa mynxlee kaze izgleda smo samo nas tri ovdje cekalice hehhehe.Kako ja vidim drage moje vi cete mene da sacekate pa cemo zajednouser posted image user posted image user posted image  sala naravno neka sveuser posted image  ide po redu sad user posted image cete vas dvije pa ostadoh ja sama cekalicauser posted image

Dinciii ti sutra ides na kontrolu

Mynxlee a ti mila kad ces na kontrolu?Jel ti danas ista bolje??

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1397
5.12.2008 20:42:31   
mynxlee
sad mi je ko malkice bolje. vidjecu stvarno stanje kada legnem spavati. na kontrolu idem 08.12. vidjecemo hoce li tada biti sta novoga.

(odgovor članu tajjra)
Neposredna veza do poruke: 1398
5.12.2008 20:46:08   
tajjra
hajdi hvala Bogu da ti je bar s te strane malo bolje.Kakva si s limunom mozes li ga iscjeditiitno  pa onako popiti??

tek 8.ides?hajdi sad ce to bitno je da ovo saniras pa...cuvaj se

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1399
5.12.2008 20:46:11   
mynxlee
dinciii 30.11. user posted image
emina_h 06.12. user posted image
mynxlee 08.12. user posted image
blondi 10.12. user posted image
mamabb 16.12.user posted image (28.11. smjestena u bolnicu sa uputnicom za porod - sretno )
tajjra 22.12. user posted image

dincica se porodila 25.11.

e, sta li je s mamabb? kako li je ona?

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Ishrana
smajli80

Koju vrstu namirnica vi lično volite a koju vrstu pripremate svojim ukućanima

Meso (55%)

Povrće (20%)

Voće (2%)

Tjestaninu (14%)

Morske plodove (1%)

Slatkiše (9%)

Broj svih glasova: 176

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *