bebbe RR
|
Dobro jutro drage moje drugarice cekalice! Nadam se da ste mi sve dobro, vesele i sretne i da nema nikakvih problema. Hvala vam svima na podpori i cestitkama! Saljem vam milion poljubaca! MM sam pokazala cestitke i vase poruke pune podrske pred odlazak u bolnicu i bio je dirnut do suza, iako hoce biti muskarcina:) Evo, konacno i mene. Ema spava, pa da vam se javim sa svojom pricom. Carski rez je prosao super - u bolnicu sam stigla u 7 sati ujutro, u utorak, a Ema je vec bila rodjena u 8, 25h. Uradjen je pod spinalnom anestezijom (nije ugodno kada je daju, ali ni govora o strasnoj boli), MM je cijelo vrijeme bio samnom u sali i cak je i slikao sve detalje. Nisu me klistirali i nisam imala kateter - ovo je samo informacija za mamice s kojima sam prije poroda pricala o carskom rezu. Noge sam ponovo pocela osjecati ubrzo, osjecaj mi se je potpouno vratio nakon cetiri sata i od tada sam sasvim normalno, sama, odlazila u wc, hodala, ustajala, tusirala se. Nista, nikakav bol. Nevjerovatno sam iznenadjena. Kuci smo dosle u cetvrtak ujutro. Juce su mi skinuli flaster, rana izgleda dobro. Ima jedan konac koji ce mi u srijedu povuci po duzini. Jedina stvarna tegoba mi je bila uzasna glavobolja od anestezije. I sada me malo muce sike, ali sve ce to proci. Uglavnom, kao neko ko ima iza sebe iskustvo carskog reza i teskog prirodnog porodjaja koji je okoncan vakuumom i velikom epiziotomijom, da vam kazem da je meni carski neuporedivo laksi bio. Vjerovatno je prirodno najbolje, ali ako ne ide - nemojte se bojati, hvala Bogu i da carski ima... Dosta o meni. Sada malo o Emici - Rodila se je veoma sitna - svega 2 550 grama i 47 cm. Ali, i pored tako male porodjajne tezine, koja me je prestravila, iako smo znali da nece biti krupna beba, sve su joj funkcije, hvala dragom Bogu, kako treba razvijene, nije trebala u inkubator, dobila je apgar 10/10, sto je za bebe rodjene na carski iznimno rijetko, i ima bolji apetit i snazniji nagon za sisanjem od njene sestre koja je bila kilogram teza i 5 cm veca. Za sada je dobra beba - spava i jede i kada je budna, sita i presvucena - ne place. Kao da zna da smo vecinu vremena same (MM radi, a u nedjelju ide u Sloveniju na sedam dana sredjivati papire) i da nema smisla da me dodatno opterecuje Eto, mile moje drage, to je ukratko nasa prica s poroda. Ema kmeci, moram je ici dojiti. Boooooliiiiiiiiiiiiiii, ali izudrzacu, jer znam da je za nju ovako malenu to najbolje na svijetu. Sretno, javim vam se opet ubrzo. Milion pusa.