Hanady RR
|
IZVORNA PORUKA: jasmin IZVORNA PORUKA: jasmin Ma daj,mala,nemoj me razocarati !!! Bosanka,ljepotica u svijetu onih koji u bijelu zeMsku gledaju k`o u crni kamen (da mi Bog prosti komparaciju,ali tako je), i tako pises....... Prosto ne vjerujem,jer zivjela sam tamo i tamo,bas kao svugdje u svijetu,sarm i mudrost zene cine cuda...ali bas cuda. Prvo,MORAS da shvatis da je tvoj muz odgojen drugacijim nacinom,kulturom,na posve drugom podneblju. Dalje,MORAS da shvatis da s malo truda,prilagodjavanja i zelje (jako bitno) i malo vise sabura,mozes da budes kraljica svog doma. Jos dalje...draga moja,sve dok ne naucis da svog dragog muza uzmes za ruku,posadis pored sebe,obrises te suze i kazes dragi moj,mene je povrijedilo to i to,stalo mi je do nas i vrijedja me kad ne razumijes da me to nesto povrijedilo....uzalud ces plakati i ocekivati da on te suze primijeti. Znaci,moras biti jasna i precizno dati do znanja sta ti smeta. Nemoj biti k`o razmazeno deriste i plakati pa ocekivati da neko pogadja sto ti places. Izmedju supruznika moze biti samo ljubav. Strah se vezuje samo za Boga. Hanady,zao mi je sto ti kao moNderatoru moram kopirati vlastiti post da bi vidjela sta je jasmin rekla,a sta se tebi citalo da je jasmin rekla. I jos nesto...tvoja recenica... kod nas u Bosni poštovanje je žene da ide majvi i ocu kad joj je klincu ćeif... je apsolutno individualna,prosto netacna za vecinu. Ja obavezno kazem muzu ako hocu ici svojima i mm kaze meni ako ce preci svojima. Ima x slucajeva ovakvih,x slucajeva onakvih. Eto toliko. jasmin ... kakve veze moderastvo ima sa mojim ličnim doživaljejm tvoga pisanja... nikakve.. a čitati znam odavno... ne smao tvoje postove nego mnoge... također pored tebe kao izvora kako je tamo imama i druge izvore... razlike su ogromne...i ja ne mogu ženu savjetovati kako bih ja ...jer njoj to kako ja neće na dobro izaći sigurno... koje ovako teče ''''Kakve su to predrasude...ocito se furate na zaostali nacin zivota tamo..'''' i ''''Bosanka,ljepotica u svijetu onih koji u bijelu zeMsku gledaju k`o u crni kamen (da mi Bog prosti komparaciju,ali tako je), i tako pises....... Prosto ne vjerujem,jer zivjela sam tamo i tamo,bas kao svugdje u svijetu,sarm i mudrost zene cine cuda...ali bas cuda. '''' Ja bih rekla da u domu mojih prijtelja, familije i mom ovako se ponaša prema ženi... ja kažem '''' idem kod mame'''' a ona mora d apita ''''jel može kod mame'''' ja nikada ne pitam i to ne znači da nju ne poštujem to upravo znači da moj suprug poštuje mene jer ni on emne ne pita može li kod sestre nego kaže idem kod seke večeras... Kako da ona priča kad on ne gleda TV ako on uvijek kada jeste doma sjedi pred TV_om... Ona treba njega dovesti u pozociju da shavti d akada ona govori on TV sam treba ignorisati...ili da shavti da njoj smeta Tv dok priča s anjim... al jok...taj ga gleda, ona ode i plače... svugdje u svijetu tako nije ako ga valjnim zovem Možeš me stratai ovakvom i onakvom al dosta toga je zasotalo tamo u donsou na ovdje... u ovim odnosima muško i žensko... moguće da oni kažu da smo mi previše zapada uzeli sebi...i ja im poštujem stav... la taj muž kada si je birao ženu morao je znati doakle je dovodi...i pomoći joj da prevaziđe razlike...ovaj njen nju pusti d aplače...i mi savjetujemo nju da ona se mjenja, spusti loptu itd... treba naravno...al ruku na srce putiti je d plače, sa bebom do godinu dana koju je rodila, dok on gleda TV a doveo je iz jednog potpuno drugoga orkuženja je daleko daleko od posmatranja žene kao crni kamen
< Poruku je uredio Hanady RR -- 13.2.2013 12:06:07 >