|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Molim pomoć!
13.2.2013 11:49:07   
jasmin

IZVORNA PORUKA: animagical

IZVORNA PORUKA: jasmin

IZVORNA PORUKA: animagical

jasmin pobogu, valjda ako ti dodje supruznik i kaze da ima nesto vazno za reci,ugasis tvuser posted image cuj da ceka da zavrsi...pa jesu vazniji ski skokovi ili zenauser posted image
ti si dalila mlada i zelena, nisi jos naucila da drzis do sebe,a to okolina osjeti... trgni se malo...

Pa animagical draga i kad djetetu hocu nesto reci cekam vrijeme kad vidim da ce najbolje `upiti`.
Ni ja ni ti ne znamo je li ona htjela da nesto kaze bas kad je covjek sjeo da odmori...tad je logicno da ce ga sacekati. Barem ja svog cekam da je odmoran,ja`na ti pura.
I to sto cu ja ugasiti tv ili mm zbog mene u datom trenutku,ne znaci da ce svi isto postupiti...i da nikako ne valja onaj ko drugacije postupi.

Boga mi moj skoci iste sekunde kad mu kazem, hej da ti nesto kazemuser posted image a kao sto vidis u postu iznad, nije da on gubi paznju,nego ne benda bas suprugu... dalila stvarno je li tebi toliko vazno sta on misli, pa te toliko pogadja sve sto kaze i uradi

Moj ako ne skoci,ja koristim druge metode,onda skace k`o da ga struja zdrma user posted image user posted image .

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 326
13.2.2013 11:50:08   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Daliyah92

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Daliyah...jesi ti iz Bosne udala se tamo...jeli u tvom domu kod prijatelja familije isti donos u ovij donsoima muško-ženskim kao u zemlju u koju si otišla?

Nisu isti, ima male slicnosti ali ovi su ovdje stroziji. Jesam ja Bosanka.

Pitam ovo iz razloga što nam jasmin govori da sve je isto ..i samim time bih ti ja onda trebala savjetovati da radiš kao ja...
al relano ako je drugačije onda ti ne možeš ičupat TV iz utičnice kao npr.ja u prvoj godini braka jer želim tad, sad u tom trenutku da moj muž čuje da naša kuća nije prolazni han i da ne može da svaraća ko god se domaćim odjeti bez prethodnoga poziva na telefon...

Ovo dajem za primjer...al relno sam pitala da vidim koliko je ovaj savjet da odeš svojima pametan sada...
kako će on to protumačiti...jer ja mislim da ti ne možeš reći ''idem kod mame'' kao npr ja...
ti moraš pitati '' šta misliš da odem mami na jedno 10-tak dana ''

To je ono što su razlike...
kod nas u Bosni poštovanje je žene da ide majvi i ocu kad joj je klincu ćeif...
a kod vas tamo poštvanje je pitati muža šta o tome misli...
sa obe ove čnjenice isti cilje se potići može...da žena ode kod mame...bez ikakvih porblema...al gledajući tako to nije rješenje tvoje trenutne tegobe...

Ti trebaš poravniti i svojim irganiziranjem, dana, vrmena u kojem ste zajedno u domu doseći poštovanje sebe kao njegove supruge...
tome će trebati vremena ...al sve s emjenja sem kamenja...to imaj na umu...i koristi godine pred sobom u odrastanju kako sebe tako i svoga braka...jer ti si birala da se udaš tako i tamo...a on prihvatio isto...morat ćete se naučiti poštivati u svojim rzaličitostima.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Daliyah92)
Neposredna veza do poruke: 327
13.2.2013 11:55:56   
jasmin

Ma daj,mala,nemoj me razocarati user posted image !!!
Bosanka,ljepotica u svijetu onih koji u bijelu zeMsku gledaju k`o u crni kamen (da mi Bog prosti komparaciju,ali tako je),
i tako pises.......
Prosto ne vjerujem,jer zivjela sam tamo i tamo,bas kao svugdje u svijetu,sarm i mudrost zene cine cuda...ali bas cuda.
Prvo,MORAS da shvatis da je tvoj muz odgojen drugacijim nacinom,kulturom,na posve drugom podneblju.
Dalje,MORAS da shvatis da s malo truda,prilagodjavanja i zelje (jako bitno) i malo vise sabura,mozes da budes kraljica svog doma.
Jos dalje...draga moja,sve dok ne naucis da svog dragog muza uzmes za ruku,posadis pored sebe,obrises te suze i kazes dragi moj,mene je povrijedilo to i to,stalo mi je do nas i vrijedja me kad ne razumijes da me to nesto povrijedilo....uzalud ces plakati i ocekivati da on te suze primijeti. Znaci,moras biti jasna i precizno dati do znanja sta ti smeta. Nemoj biti k`o razmazeno deriste i plakati pa ocekivati da neko pogadja sto ti places.
Izmedju supruznika moze biti samo ljubav. Strah se vezuje samo za Boga.

Hanady,zao mi je sto ti kao moNderatoru moram kopirati vlastiti post da bi vidjela sta je jasmin rekla,a sta se tebi citalo da je jasmin rekla.

I jos nesto...tvoja recenica...
je apsolutno individualna,prosto netacna za vecinu.
Ja obavezno kazem muzu ako hocu ici svojima i mm kaze meni ako ce preci svojima. Ima x slucajeva ovakvih,x slucajeva onakvih.
Eto toliko.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 328
13.2.2013 12:05:32   
Hanady RR

Ma daj,mala,nemoj me razocarati user posted image !!!
Bosanka,ljepotica u svijetu onih koji u bijelu zeMsku gledaju k`o u crni kamen (da mi Bog prosti komparaciju,ali tako je),
i tako pises.......
Prosto ne vjerujem,jer zivjela sam tamo i tamo,bas kao svugdje u svijetu,sarm i mudrost zene cine cuda...ali bas cuda.
Prvo,MORAS da shvatis da je tvoj muz odgojen drugacijim nacinom,kulturom,na posve drugom podneblju.
Dalje,MORAS da shvatis da s malo truda,prilagodjavanja i zelje (jako bitno) i malo vise sabura,mozes da budes kraljica svog doma.
Jos dalje...draga moja,sve dok ne naucis da svog dragog muza uzmes za ruku,posadis pored sebe,obrises te suze i kazes dragi moj,mene je povrijedilo to i to,stalo mi je do nas i vrijedja me kad ne razumijes da me to nesto povrijedilo....uzalud ces plakati i ocekivati da on te suze primijeti. Znaci,moras biti jasna i precizno dati do znanja sta ti smeta. Nemoj biti k`o razmazeno deriste i plakati pa ocekivati da neko pogadja sto ti places.
Izmedju supruznika moze biti samo ljubav. Strah se vezuje samo za Boga.

Hanady,zao mi je sto ti kao moNderatoru moram kopirati vlastiti post da bi vidjela sta je jasmin rekla,a sta se tebi citalo da je jasmin rekla.

I jos nesto...tvoja recenica...
je apsolutno individualna,prosto netacna za vecinu.
Ja obavezno kazem muzu ako hocu ici svojima i mm kaze meni ako ce preci svojima. Ima x slucajeva ovakvih,x slucajeva onakvih.
Eto toliko.

jasmin ...
kakve veze moderastvo ima sa mojim ličnim doživaljejm tvoga pisanja...
nikakve..
a čitati znam odavno...
ne smao tvoje postove nego mnoge...
također pored tebe kao izvora kako je tamo imama i druge izvore...
razlike su ogromne...i ja ne mogu ženu savjetovati kako bih ja ...jer njoj to kako ja neće na dobro izaći sigurno...

koje ovako teče ''''Kakve su to predrasude...ocito se furate na zaostali nacin zivota tamo..'''' i ''''Bosanka,ljepotica u svijetu onih koji u bijelu zeMsku gledaju k`o u crni kamen (da mi Bog prosti komparaciju,ali tako je),
i tako pises.......
Prosto ne vjerujem,jer zivjela sam tamo i tamo,bas kao svugdje u svijetu,sarm i mudrost zene cine cuda...ali bas cud
a. ''''

Ja bih rekla da u domu mojih prijtelja, familije i mom ovako se ponaša prema ženi...
ja kažem '''' idem kod mame'''' a ona mora d apita ''''jel može kod mame'''' ja nikada ne pitam i to ne znači da nju ne poštujem to upravo znači da moj suprug poštuje mene jer ni on emne ne pita može li kod sestre nego kaže idem kod seke večeras...

Kako da ona priča kad on ne gleda TV ako on uvijek kada jeste doma sjedi pred TV_om...
Ona treba njega dovesti u pozociju da shavti d akada ona govori on TV sam treba ignorisati...ili da shavti da njoj smeta Tv dok priča s anjim...
al jok...taj ga gleda, ona ode i plače...
svugdje u svijetu tako nije ako ga valjnim zovem

Možeš me stratai ovakvom i onakvom al dosta toga je zasotalo tamo u donsou na ovdje...
u ovim odnosima muško i žensko...
moguće da oni kažu da smo mi previše zapada uzeli sebi...i ja im poštujem stav...
la taj muž kada si je birao ženu morao je znati doakle je dovodi...i pomoći joj da prevaziđe razlike...ovaj njen nju pusti d aplače...i mi savjetujemo nju da ona se mjenja, spusti loptu itd...
treba naravno...al ruku na srce putiti je d plače, sa bebom do godinu dana koju je rodila, dok on gleda TV a doveo je iz jednog potpuno drugoga orkuženja je daleko daleko od posmatranja žene kao crni kamenuser posted image

< Poruku je uredio Hanady RR -- 13.2.2013 12:06:07 >

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 329
13.2.2013 12:08:06   
chuci
jedno je reći mužu a drugo je pitati muža.
čitaj kako piše
ja se slažem sa hanady. sad ću veeseelin savjet reći stavi malo sebe na prvo mjesto a njega pomjeri niže na ljestvici prioriteta, barem prividno ako ne možeš stvarno tako uraditi jer ne osjećaš tako. kako ti moraš naučiti na njegovo mora i on na tvoje.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 330
13.2.2013 12:29:56   
jasmin
Hanady,sve ja tebe razumijem.
Ali razumi i ti mene.
Tvoj prikaz zivljenja u BiH se umnogome razlikuje od mog. Da ne kazem kako se `tamo njima` prica o nama,da se ljudi ibrete. Dosta nam je tema zivot u zajednici,svekrve,zaove i sl.user posted image .
To je poenta svega...razlicitosti. Moj djever je vec 6 godina ozenjen Arapkom iz Kaira. Mogu misliti kakve sokove je dozivjela kad je upoznala nase obicaje. Ipak su ovdje velike ostavstine osmanlija,pa i u ortodoksnim obicajima. Ima svugdje svasta. Ali to svasta se ne uzima kao pravilo,jer svako ima svoja pravila i svako postavlja svoja pravila. Sta sam ja sve izmijenila u svojih skoro 7 g braka,jer sam to ja i moj brak je moja stvar,ne stvar obicaja. Sta sam trebala...razvesti se jer sam dosla ondje gdje su jos uvijek neki antizapadni obicaji user posted image ?!
Nasa Daliyah itekako moze iskljuciti tv iz uticnice i reci sta misli. Ali to je do nje,nije do njega.

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 331
13.2.2013 12:45:43   
veeseelaa
Nasa Daliyah itekako moze iskljuciti tv iz uticnice i reci sta misli. Ali to je do nje,nije do njega.

očito se ne usudi isto uraditi jer se boji reakcije njenog supruga

do duše i za razgovor treba naći pogodno vrijeme, izuzev hitnosti

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 332
13.2.2013 12:51:19   
salmy

Daliyah...jesi ti iz Bosne udala se tamo...jeli u tvom domu kod prijatelja familije isti donos u ovij donsoima muško-ženskim kao u zemlju u koju si otišla?

Nisu isti, ima male slicnosti ali ovi su ovdje stroziji. Jesam ja Bosanka.

Pitam ovo iz razloga što nam jasmin govori da sve je isto ..i samim time bih ti ja onda trebala savjetovati da radiš kao ja...
al relano ako je drugačije onda ti ne možeš ičupat TV iz utičnice kao npr.ja u prvoj godini braka jer želim tad, sad u tom trenutku da moj muž čuje da naša kuća nije prolazni han i da ne može da svaraća ko god se domaćim odjeti bez prethodnoga poziva na telefon...

Ovo dajem za primjer...al relno sam pitala da vidim koliko je ovaj savjet da odeš svojima pametan sada...
kako će on to protumačiti...jer ja mislim da ti ne možeš reći ''idem kod mame'' kao npr ja...
ti moraš pitati '' šta misliš da odem mami na jedno 10-tak dana ''

To je ono što su razlike...
a kod vas tamo poštvanje je pitati muža šta o tome misli...
sa obe ove čnjenice isti cilje se potići može...da žena ode kod mame...bez ikakvih porblema...al gledajući tako to nije rješenje tvoje trenutne tegobe...

Ti trebaš poravniti i svojim irganiziranjem, dana, vrmena u kojem ste zajedno u domu doseći poštovanje sebe kao njegove supruge...
tome će trebati vremena ...al sve s emjenja sem kamenja...to imaj na umu...i koristi godine pred sobom u odrastanju kako sebe tako i svoga braka...jer ti si birala da se udaš tako i tamo...a on prihvatio isto...morat ćete se naučiti poštivati u svojim rzaličitostima.

Nigdje veze....nikada nisam otisla kad mi se cefne....eto cefnulo seuser posted image  uvijek postoji dogovor: dragi planirala sam, sta mislis? mogla sam...idemo li skupa?  evo 18 godina tako funkcionisemo....sve su zivotu radimo uz dogovor...

a desava se da gleda tekmu ja se satra pricajuci on ni habera....ustanem i kazem:il ces me slusati il gledati tv?
naravno uvijek saslusa..hebes tv.....

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 333
13.2.2013 12:57:51   
Hanady RR
salmy bilo je više figurativno...i izražaju..naravno da je bark dogovor i komprimis bio i biće oduvijek...
al većina ne pita jel ja mogu kod mame zaboga...nemojte mi sad reći...ja pitam...
ti jedna nasprem 99 drugih koje kažu  '''' planirala sma kod mame večeras'''' a ne '''' mogu li ja kod mame večeras''''
razlika je u pitanju, načinu pitanja itd...

jasmin...
razlike postoje i ogromne su...
rekoh već da mi je jasno d ai oni nas smtraju drugačijima i ibrete se
reko već
''''Možeš me stratai ovakvom i onakvom al dosta toga je zasotalo tamo u donsou na ovdje...
u ovim odnosima muško i žensko...
moguće da oni kažu da smo mi previše zapada uzeli sebi...i ja im poštujem stav...''''

al sa ovoga spekta trab biti i pažljiv što svajetovati ovoj ženici...sama je rekla stožiji siu...što je to strigost insanu koji se ovako djetinjasto drui ženici koju ej doveo prije 2 godine u stranu joj zemlju ne znam...al znam sigurno da kad bi ona postupila kao ja samo si se još više rasplakala...zato sma vrlo pažljiva šta savjetujemuser posted image

< Poruku je uredio Hanady RR -- 13.2.2013 12:59:14 >

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 334
13.2.2013 12:58:11   
jasmin

IZVORNA PORUKA: salmy

Nigdje veze....nikada nisam otisla kad mi se cefne....eto cefnulo seuser posted image  uvijek postoji dogovor: dragi planirala sam, sta mislis? mogla sam...idemo li skupa?  evo 18 godina tako funkcionisemo....sve su zivotu radimo uz dogovor...

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 335
13.2.2013 12:59:39   
Daliyah92
DA se razumijemo, ja cu svakako njega pitati za dozvolu da putujem jer je tako po islamu, a znam da ce mi dozvoliti jer nema razloga da mi brani. Naravno ovo zabraniti i dozvoliti nece shvatiti mnoge od vas, ali tako je. I meni to uopste nije problem. Ja sam mislila da odem onako jer mi je dosadilo ovako, nikog nemam ovdje, i bas kakao neko rece samo mi je on centar svijeta. Samo mislim sta ce on reci, sta ce misliti, hoce li se ljutiti, itd, itd...

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 336
13.2.2013 13:00:50   
EEDITH
naslov teme je -molim pomoć,
a ne kod mene ovako,kod tebe onako,ako nemate savjet nemojte ni pisati.user posted image

U životu ti je najvažnije biti živ,sve ostalo je lahko .........

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 337
13.2.2013 13:02:54   
veeseelaa

i šta da dragi kaže ne može, ja bi da sjedimo kući a ti npr imaš potrebu iz ovog il onog razloga da se vidiš s odredjenom osobomuser posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 338
13.2.2013 13:03:50   
Hanady RR

DA se razumijemo, ja cu svakako njega pitati za dozvolu da putujem jer je tako po islamu, a znam da ce mi dozvoliti jer nema razloga da mi brani. Naravno ovo zabraniti i dozvoliti nece shvatiti mnoge od vas, ali tako je. I meni to uopste nije problem. Ja sam mislila da odem onako jer mi je dosadilo ovako, nikog nemam ovdje, i bas kakao neko rece samo mi je on centar svijeta. Samo mislim sta ce on reci, sta ce misliti, hoce li se ljutiti, itd, itd...

zato sam ti i rekla da poravniš...
da postoje razlike i da ih ja poštujem..
al moraš i ti kako te tako i ostale...
Samo tako ćeš prveazići i sebi ovako težak period...
sama, slabo poznavanje jezika itd...

Tako ćeš dovesti i u fazu u kojoj on shavata da se ti navikavaš na novo drugačije...
i sa odrastanjem odraste će i brak...sazrjevanje istoga je neminovno da uspijete...
tvoje lsano plakanje, izlijetanje nekih riječi koje nisu baš najbolje, pa izvinjenje pa ovo-ono vodi te u neku drugu dubinu...
smiri malo sve i sebe i oko sebe...
i doćeš tamo gdje trebaš biti...bez suza i sikiracijeuser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 339
13.2.2013 13:06:00   
jasmin
Pa i mi njima djelujemo stroziji user posted image ...
Njima je apsurd da se ocekuje da snaha pomete ispred vrata svekrve...oni zenama nabave pomocnice koje bave o tome. Vecina njih.
Njima je apsurd da se zivi u zajednici.
Njima je apsurd.........mogla bih do sutra.
A mogla bih i nama je apsurd...nesto njihovo.
Njihovi obicaji cudni nama,njima nasi.
Pa kad je moj amidza doveo Njemicu,lijepa brate...oni medju sobom saci,saci,a mi se skupili svi,nena sedmero djece rodila,ta djeca u prosjeku svi po dvoje,pa kad se to sjati u jednu sobu i zablehne u mladu,a nije nasa,pa je stanu kititi k`o bozicnu jelku,a ona jadna ne zna sta je snaslo...mogu samo da zamislim kako smo joj izgledali user posted image . Nas kontinent,par drzava izmedju i hejbet razlika,a ne bre drugi kontinent i hejbet hejbeta razlike.

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 340
13.2.2013 13:07:29   
EEDITH
nikog nemam ovdje, i bas kakao neko rece samo mi je on centar svijeta. Samo mislim sta ce on reci, sta ce misliti,

vjerovatno je to osnov problema,ako se to uopšte može nazvati problemom,ali na rr nećeš naći odgovor

ovdje je sve savršeno,žene,majke muževi,djeca user posted image user posted image user posted image user posted image

U životu ti je najvažnije biti živ,sve ostalo je lahko .........

Neposredna veza do poruke: 341
13.2.2013 13:09:53   
Daliyah92
I mogu ja iskljuciti tv, ne znam jesam li vec napisala ali desava se i da ja ugasim tv i on SLUSA ali ne reaguje. Jednostavno njemu je to mozda i smijesno od cega ja "pravim problem". I nisam napisala da on nekad i shvati da je kriv i nece da kaze nego samo okrece sve na salu i zeza se samnom, tako mi pokazuje da ne trebamo nastaviti svadju. Nekad i ja pocnem sa njim se zezati ali to sve ostane jer se ponavlja. Zadnji put sam mu rekla da necu vise da objasnjavam samo cu to sve ostaviti po strani, a kad se nakupi samo cu se istresti.

Neko rece da se svadjam na bosanskom, to sam isto probala i mozda je to najboji nacin, jer on tad iako je ljut pukne od smijeha i onda razgovor ide malo boljim tokom. user posted image

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

Neposredna veza do poruke: 342
13.2.2013 13:10:38   
salmy
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

i šta da dragi kaže ne može, ja bi da sjedimo kući a ti npr imaš potrebu iz ovog il onog razloga da se vidiš s odredjenom osobomuser posted image
 desavalo se da nije "za" da idem...ali ja njega smuntam za cas...i onda kaze pa dobro ako je tako idi...
Mozda zvuci glupo i bezvezica ali fkt sve jedno drugo pitamo...za kupiti sta,ici gdje..uvijek...neznamo drugacije zivjeti 

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 343
13.2.2013 13:10:38   
Hanady RR

Pa i mi njima djelujemo stroziji user posted image ...
Njima je apsurd da se ocekuje da snaha pomete ispred vrata svekrve...oni zenama nabave pomocnice koje bave o tome. Vecina njih.
Njima je apsurd da se zivi u zajednici.
Njima je apsurd.........mogla bih do sutra.
A mogla bih i nama je apsurd...nesto njihovo.
Njihovi obicaji cudni nama,njima nasi.
Pa kad je moj amidza doveo Njemicu,lijepa brate...oni medju sobom saci,saci,a mi se skupili svi,nena sedmero djece rodila,ta djeca u prosjeku svi po dvoje,pa kad se to sjati u jednu sobu i zablehne u mladu,a nije nasa,pa je stanu kititi k`o bozicnu jelku,a ona jadna ne zna sta je snaslo...mogu samo da zamislim kako smo joj izgledali user posted image . Nas kontinent,par drzava izmedju i hejbet razlika,a ne bre drugi kontinent i hejbet hejbeta razlike.

ja savršeno razumijem razlike...
dovoljno sma putovala i u familiji imama i turkinje i albanke i njemice i njemca i belgijanca i dankinje dvije i rodice koje su se udale u saudisku arabiju...

sa toga aspekta i svajetujem ženi koja nije tu gdje ja...
jer ja mogu drugačije svoju smaostalnost i lsobodu okrenuti u svoju kosris a da moj suprug kansije skonta d aje i njegova korist to...

meni uopće ne traba pomoć oko sagledavanja različitih svjetova...
predrasude nemam...
ono što zna za sebe jeste da znam gdje bih mogla živjeti a gdje ne...
za mene ljubav nije mi se pogledali ja se zljubila odoh za njim gdje me noge nose...
kao takva birala sma i gdje i kako...oppostigla milion kompromisa jer smo različiti i nas dvoje...
ne poznajem njega al poznajem sebe i znam gdje mi je granica i u kompormisu

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 344
13.2.2013 13:14:04   
Daliyah92
Znam da necu naci odgovor ovdje ali hocu bar neki pametan savjet. user posted image

Neposredna veza do poruke: 345
13.2.2013 13:19:52   
veeseelaa
desavalo se da nije "za" da idem...ali ja njega smuntam za cas...i onda kaze pa dobro ako je tako idi...

u tom grmu leži zec user posted image
sa muškarcem treba znati user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 346
13.2.2013 13:28:32   
Daliyah92

ono što zna za sebe jeste da znam gdje bih mogla živjeti a gdje ne...
za mene ljubav nije mi se pogledali ja se zljubila odoh za njim gdje me noge nose...
kao takva birala sma i gdje i kako...oppostigla milion kompromisa jer smo različiti i nas dvoje...
ne poznajem njega al poznajem sebe i znam gdje mi je granica i u kompormisu

Ja znam da bi moj zivot bio nemoguc da sam se udala za nekog amerikanca ili sl. Ja sam bila svjesna njihovih obicaja jer imam blisku osobu koja je takodje tamo udana, i znala sam da su malo uvrnuti. Njegova mama je "savrsena" zena koja slusa i sinove a pogotovo muza, ali je lukava i licemjerna, a laze dok otvori usta. A pred njima se pokazuje kao da ih slusa i da ih se boji. Znam da nije tema "svekrve" ali hocu da kazem da on misli da sve zene trebaju biti tako "dobre", a tesko bi se njemu bilo ako bi ja bila "dobra" ko njegova mama, sestre, komsinice.... Sve one (u tom kvartu) rade muzevim iza ledja a ja to ne zelim a Ne zeli ni on...
Nadam se da shvatate sta hocu reci.

< Poruku je uredio Daliyah92 -- 13.2.2013 13:29:06 >

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 347
13.2.2013 13:32:23   
Daliyah92

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

u tom grmu leži zec user posted image
sa muškarcem treba znati user posted image

To i ja mislim. Sa muskarcima treba na poseban nacin pricati a ja taj nacin jos ne znam.

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 348
13.2.2013 13:55:33   
canim
Draga Daliyah vjerovatno ne radis i domacica si ali koliko sam primjetila nemas prijateljica u okruzenju i pored kuce i muza nemas drugih obaveza a zasto ?

Ja vjerujem da se tamo mogu naci neka zenska udruzenja u kojem organizuju kreativne, edukovane i slicne radionice kojim bi se ti mogla pridruziti, zatim mozes upisati neki kurs jezika, ako si savladala arapski upisi turski, engleski, francuski ili neki drugi kurs koji ce ti pomoci da prosiris svoje znanje. Mozda da odes krenes na fitness, plivanje ili neki sportski program za zene, vjerujem da tamo ima dosta izbora.

Samim tim obavezama i ti ces malo izaci iz kuce, upoznati vise zena, njihovu kulturu, tradiciju i samim time prijateljice ces upoznati sa svojim obicajima i tradicijom i bit ce ti dan ispunjeniji i zanimljiviji.
Tim malim promjenama u svom zivotu bit ces raspolozenija imat ces vise elana i snage svaki dan i vjeruj mi da neces imati vremena da razmisljas o svadjicama s muzom, vec ces gledati kako korisno da iskoristite vrijeme i uz to bi mu prepricavala kako si dan provela i tako...

A da se svadjate je sasvim normalno, nije bitno dali ste odgojeni u razlicitim kulturama nesporazum uvijek moze postojati pa i da ste odgojeni u istoj mahali, to je jednostavno tako, s vremenom i blagom pricom vjerujem da bi to profunkcionisalo bas kako treba.

Vi ste na samom pocetku, 2 godine a vec imate bebu, to su ogromne promijene i za tebe i za njega, samo polako i aBd sve ce to biti dobro.

Neposredna veza do poruke: 349
13.2.2013 14:05:24   
Daliyah92
Pokusavam se trgnuti ali mi je tesko malo. Ima par zenica koje poznajem ali se ne druzim bas s njima, bosanke su. Ne znam, nisam imala neke prilike da ih bolje upoznam ali eto potrudicu se sad. Voljela bih da ima neki fitnes i sl. ali ja ne znam ima li a i tesko bi mi bilo s bebom.

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *