|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Molim pomoć!
13.2.2013 11:12:20   
tinkivinki
a vidim i mama i sestre njegove koje su odrasle u toj kulturi ga se boje puno.i sama si napisala da pred njim se prave da je sve po njegovom,a rade kako one hoce.licemjerstvo cisto.kakvo bojanje,i strahopostovanje,treba da bude samo postovanje

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 301
   [Obrisana poruka]
13.2.2013 11:12:37   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu jasmin)
  Neposredna veza do poruke: 302
13.2.2013 11:12:52   
jasmin

IZVORNA PORUKA: Daliyah92

IZVORNA PORUKA: jasmin

Kad vec znate ko sam da malo detaljnije kazem. Kod nas je i problem sto ne pricamo isti jezik, zapravo pricamo oboje njegovim jezikom. Drugi su im obicaji i nacin zivljenja. Ja ne znam sta je kod njih normalno a sta ne. Ja kazem da znam da kod njih zene sve se boje svojim muzeva, brace, oceva, samo od straha ne rade neke stvari. Kazem mu da ja ne zelim da imam nikakav strah od njega, zasto, zbog cega? Ni on to nece, ali mu je cudno sto ne radim kao i njegove sestre a one rade to sto rade (ili ne rade) iz straha od muzeva. A on ne zna da je to iz straha nego misli da tako treba. Ni samo ne znam sta da mislim.

Ma daj,mala,nemoj me razocarati user posted image !!!
Bosanka,ljepotica u svijetu onih koji u bijelu zeMsku gledaju k`o u crni kamen (da mi Bog prosti komparaciju,ali tako je),
i tako pises.......
Prosto ne vjerujem,jer zivjela sam tamo i tamo,bas kao svugdje u svijetu,sarm i mudrost zene cine cuda...ali bas cuda.
Prvo,MORAS da shvatis da je tvoj muz odgojen drugacijim nacinom,kulturom,na posve drugom podneblju.
Dalje,MORAS da shvatis da s malo truda,prilagodjavanja i zelje (jako bitno) i malo vise sabura,mozes da budes kraljica svog doma.
Jos dalje...draga moja,sve dok ne naucis da svog dragog muza uzmes za ruku,posadis pored sebe,obrises te suze i kazes dragi moj,mene je povrijedilo to i to,stalo mi je do nas i vrijedja me kad ne razumijes da me to nesto povrijedilo....uzalud ces plakati i ocekivati da on te suze primijeti. Znaci,moras biti jasna i precizno dati do znanja sta ti smeta. Nemoj biti k`o razmazeno deriste i plakati pa ocekivati da neko pogadja sto ti places.
Izmedju supruznika moze biti samo ljubav. Strah se vezuje samo za Boga.

Ma ne zna on sta ima user posted image E jedino to da ga "postavim" ispred sebe i da pricamo, jer on vecinom gleda tv dok mi pricamo i kaze da me slusa user posted image

Obavezno...
nema sanse da te ista konta dok gleda tv user posted image .

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Daliyah92)
Neposredna veza do poruke: 303
13.2.2013 11:13:43   
veeseelaa
I jos nesto,svaki muskarac cijeni zenu koja ima svoj stav i najvise cijeni sebe. Tako je na svakom djelicu planete,iako negdje glume da je zeni najbolje cutati...ustvari ovaj savjet da se cuti najcesce dolazi od zena (starija generacija) koje nisu bile sposobne osvojiti svog muza,pa su `lijek` trazile u cutanju i trpljenju.

user posted image

Svako od nas ima mahanu...

nemoj tako, ima i nas savršenih user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 304
13.2.2013 11:14:14   
Daliyah92

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

mislim ne dopada mi se ta ideja odlaska na odredjeno vrijeme uz najavu odlazim jer nisi ok, pa razmisli malouser posted image  jer šta ako te ne nazove svo vrijeme dok si kod svojih? biće ti još gore

Ajd da odeš na 10-15 dana kao u posjetu svojima al u momentu kad je sve ok izmedju vas, i da ga pri tom ne zoveš dok si kod svojih, i ako on zove da ne budeš dostupna, e tad bi se on zamislio user posted image

Ovako bih ja uradila ali bi mu se normalno javljala, samo kazem da se malo psihicki odmorim ali ne da se ljutimo jedno na drugo.

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 305
13.2.2013 11:16:08   
animagical
jer on vecinom gleda tv dok mi pricamo i kaze da me slusa user posted image

draga moja, u sta si se ti uvalila i to jos na kraj svijeta...a tako mlada...da bi te neko postovao, trebas imati veliko samopostovanje...u braku je postovanje izmedju partnera po meni jednako vazno kao i ljubav...a i ljubav brzo nestane kad se nema mjere i kontrole u svadjama... ti prvo trebas raditi na svoom odnosu sa samo sobom, pa tek onda na odnosu s muzem... nije kraj svijeta ni razvesti se, ali je kraj svijeta provesti zivot i skontati da si i sebi pa i drugima bio niko i nista...

Neposredna veza do poruke: 306
13.2.2013 11:16:20   
veeseelaa
a što bi mu se javljala
pozdaviš se i ideš
vidjećete se kad se vratiš
ako zove nek se mama javi i nek nadje neku ispriku da si kao zauzeta
što si mu uvijek na dohvatu ruke?
nije ni čudo što je ufursatio
pusti ga nek ga malo prpa spuca, kad počne da plače na tel onda se javi i reci ne kontam dragi u čemu je problem? jesil to nahladjen?

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 307
13.2.2013 11:17:00   
tinkivinki

mislim ne dopada mi se ta ideja odlaska na odredjeno vrijeme uz najavu odlazim jer nisi ok, pa razmisli malouser posted image  jer šta ako te ne nazove svo vrijeme dok si kod svojih? biće ti još gore

Ajd da odeš na 10-15 dana kao u posjetu svojima al u momentu kad je sve ok izmedju vas, i da ga pri tom ne zoveš dok si kod svojih, i ako on zove da ne budeš dostupna, e tad bi se on zamislio user posted image

Ovako bih ja uradila ali bi mu se normalno javljala, samo kazem da se malo psihicki odmorim ali ne da se ljutimo jedno na drugo.

pa mozes se javiti jednom da si stigla dobro,a posle cekaj nek on tebe zove.moras malo taktizirati

Neposredna veza do poruke: 308
13.2.2013 11:26:41   
Daliyah92

a što bi mu se javljala
pozdaviš se i ideš
pusti ga nek ga malo prpa spuca, kad počne da plače na tel onda se javi i reci ne kontam dragi u čemu je problem? jesil to nahladjen?

user posted image Nece on lahko zaplakati jer ne bi vidio nikakav razlog da place, pa sama sam otisla sama cu se vratiti. On meni puno pomaze u kucnim poslovima pogotovo kad imamo generalno ciscenje, sve podove obrise, opere, oriba kupatila, pomaze mi i oko bebe puno, sto god mu kazem da mi doda odmah skoci iako je to meni na dohvat ruke user posted image kupujem sto hocu, i jos puno toga i ja sam presretna... dok ne dodje do ove glepe svadje i to iz nicega. I kako da se ja njemu ne javljam toliko dana, pa odmah bi pomislio: pa zar sam to zasluzio.

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 309
13.2.2013 11:27:02   
shpagica
IZVORNA PORUKA: tinkivinki

pa mozes se javiti jednom da si stigla dobro,a posle cekaj nek on tebe zove.moras malo taktizirati

Pa mislim da ta taktika ne bi dobro prosla kod njega, ocito mu je stalo do zene ko do lanjskog snijega, vjerovatno misli da ona treba da skace od srece samo zato sto je njegova zena uopste, a uzevsi u obzir kako to tamo hoda, mislim da bi joj porucio "da je pusta" iliti da se ni ne vraca kad je vec otisla. Pa vidis kako je vec reagovao na takav njen prijedlog user posted image

(odgovor članu tinkivinki)
Neposredna veza do poruke: 310
13.2.2013 11:28:22   
muaaa

I jos nesto,svaki muskarac cijeni zenu koja ima svoj stav i najvise cijeni sebe. Tako je na svakom djelicu planete,iako negdje glume da je zeni najbolje cutati...ustvari ovaj savjet da se cuti najcesce dolazi od zena (starija generacija) koje nisu bile sposobne osvojiti svog muza,pa su `lijek` trazile u cutanju i trpljenju.
Samo,palacanje (kako Hanady kaze) jezika treba imati svoju granicu,iz pristojnosti.

Svako od nas ima mahanu...ona se moze popraviti. Generalno,nerazumijevanje nije veliki problem...treba samo dobar razgovor,ali bez suza,kuknjave i zalbe...pricajte k`o dva jarana.

Ne,ovo nije bas ovako....user posted image

Ovo je trenutno bilo kod starijih zena.A zasto?Da bi pustile muza da kaze sto ima,naravno nesuprostavljajuci mu se a kasnije kad se smiri onda one na svoj samo njima znajuci nacin okolo kole pa na mala vrata.I opet zene dobiju ono sto zele samo na mudar nacin.I oduvjek je ovako bilo.Znaci bez palacanja ostvaruju svoje ciljeveuser posted image

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 311
13.2.2013 11:30:39   
muaaa

a što bi mu se javljala
pozdaviš se i ideš

user posted image Nece on lahko zaplakati jer ne bi vidio nikakav razlog da place, pa sama sam otisla sama cu se vratiti. On meni puno pomaze u kucnim poslovima pogotovo kad imamo generalno ciscenje, sve podove obrise, opere, oriba kupatila, pomaze mi i oko bebe puno, sto god mu kazem da mi doda odmah skoci iako je to meni na dohvat ruke user posted image kupujem sto hocu, i jos puno toga i ja sam presretna... dok ne dodje do ove glepe svadje i to iz nicega. I kako da se ja njemu ne javljam toliko dana, pa odmah bi pomislio: pa zar sam to zasluzio.

Izvini na izravnosti,ali kakav vam je sexualni zivot?user posted image

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”

Neposredna veza do poruke: 312
13.2.2013 11:31:48   
jasmin

IZVORNA PORUKA: shpagica

IZVORNA PORUKA: tinkivinki

Pa mislim da ta taktika ne bi dobro prosla kod njega, ocito mu je stalo do zene ko do lanjskog snijega, vjerovatno misli da ona treba da skace od srece samo zato sto je njegova zena uopste, a uzevsi u obzir kako to tamo hoda, mislim da bi joj porucio "da je pusta" iliti da se ni ne vraca kad je vec otisla. Pa vidis kako je vec reagovao na takav njen prijedlog user posted image

A kako hoda?
Kakve su to predrasude...ocito se furate na zaostali nacin zivota tamo...a zaboravljamo da smo ga donedavno i mi ovdje zvakale...tj.generacija nasih roditelja?!?!?!
Ljudi moji,ja sam se nedavno druzila s parom,odnosno ja i mm,taj dragi `od tamo` ne smije da progovori od zenice...ja zezala mog muza,rekoh moram da je pitam za recept user posted image user posted image .
Previse se ocrnjava ovaj ciko...njegova zena tvrdi da je u biti dobar,nerazumiju se i to je problem.
A ona je kriva jer mu prica dok gleda tv. Prva ja ne mogu da pratim nista drugo osim jedne stvari. Tako ako citam knjigu,gledam tv,na kompu sam...pitaj i pricaj iskljucivo kad zavrsim.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

(odgovor članu shpagica)
Neposredna veza do poruke: 313
13.2.2013 11:33:45   
Daliyah92

IZVORNA PORUKA: muaaa

a što bi mu se javljala
pozdaviš se i ideš

Necu puno o tome samo cu reci da je sve, ama sve u redu osim ovog sto me nekad ne razumije.

(odgovor članu muaaa)
Neposredna veza do poruke: 314
13.2.2013 11:34:30   
veeseelaa
Izvini na izravnosti,ali kakav vam je sexualni zivot?

ovo je najbitnije
ja ne vjerujem da dobro iseksan muškarac ne može biti pokoren

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu muaaa)
Neposredna veza do poruke: 315
13.2.2013 11:34:44   
muaaa

a što bi mu se javljala
pozdaviš se i ideš

Necu puno o tome samo cu reci da je sve, ama sve u redu osim ovog sto me nekad ne razumije.

Naravno,nisam ni mislila puno samo dali je ok i radovanuser posted image

Neposredna veza do poruke: 316
13.2.2013 11:35:11   
Hanady RR
Daliyah...jesi ti iz Bosne udala se tamo...jeli u tvom domu kod prijatelja familije isti donos u ovij donsoima muško-ženskim kao u zemlju u koju si otišla?

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 317
13.2.2013 11:35:56   
jasmin

a što bi mu se javljala
pozdaviš se i ideš

To se svima,ali bas svima desi...da dodje do nerazumijevanja,pa makar zbog racuna struje......
Ceri moja mila,samo razgovor bez tv-a,mobitela i lapca u blizini.

Neposredna veza do poruke: 318
13.2.2013 11:37:45   
animagical
jasmin pobogu, valjda ako ti dodje supruznik i kaze da ima nesto vazno za reci,ugasis tvuser posted image cuj da ceka da zavrsi...pa jesu vazniji ski skokovi ili zenauser posted image
ti si dalila mlada i zelena, nisi jos naucila da drzis do sebe,a to okolina osjeti... trgni se malo...

(odgovor članu muaaa)
Neposredna veza do poruke: 319
13.2.2013 11:39:01   
chuci
čini mi se da je kod tebe problem što on jeste centar tvog svijeta, i toga je svjestan. natjeraj ga da on vidi da ti njemu trebaš, a ne samo on tebi pa će se malo dozvati.

ti sebi predstavljaš da je on dobar jer ti pomaže oko kućnih poslova i oko bebe. kuća je i njegova ko i moja, a i beba isto. ne pomaže nego radi kao i ja. to mu ne daje nikakvo pravo da se ponaša ružno tokom svađe.

postoji i mogućnost da on stvarno ne vidi da ti plačeš, i ne vidi problem gdje ga ti vidiš. pokušaj se nekada staviti u njegovu situaciju. on je navikao cijeli život na jedan način odnosa između muških i ženskih, ono što je viđao u svojoj kući. skontaj kako se njegova mama i sestre ponašaju prema muževima i shvati da je to ono što on zna. trebate zajedno naučiti kako će stvari funkcionisati u vašem braku, kako on tako i ti moraš naučiti.

i da... ne svađajte se ispred tv-a nego u spavaćoj. tako je pomirenje slađe user posted image

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu muaaa)
Neposredna veza do poruke: 320
13.2.2013 11:40:00   
Daliyah92

Previse se ocrnjava ovaj ciko...njegova zena tvrdi da je u biti dobar,nerazumiju se i to je problem.
A ona je kriva jer mu prica dok gleda tv. Prva ja ne mogu da pratim nista drugo osim jedne stvari. Tako ako citam knjigu,gledam tv,na kompu sam...pitaj i pricaj iskljucivo kad zavrsim.

Nije da ja pricam dok on gleda tv, nego on gleda tv dok ja pricam user posted image A ugasim ja nekad tv a on opet nadje neku tacku gdje ce gledati, ponekad to bude moje lice user posted image ali i dalje suti. Ja ne znam ima li kakve veze, ali meni se cini da on kad se zavali u kauc tad slabo razumije sta hocu reci a kad sjede ispred mene malo bude bolji. To sam jednom isprobala i upalilo je. Ne znam jel' to ima veze? user posted image

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 321
13.2.2013 11:41:00   
jasmin

IZVORNA PORUKA: animagical

jasmin pobogu, valjda ako ti dodje supruznik i kaze da ima nesto vazno za reci,ugasis tvuser posted image cuj da ceka da zavrsi...pa jesu vazniji ski skokovi ili zenauser posted image
ti si dalila mlada i zelena, nisi jos naucila da drzis do sebe,a to okolina osjeti... trgni se malo...

Pa animagical draga i kad djetetu hocu nesto reci cekam vrijeme kad vidim da ce najbolje `upiti`.
Ni ja ni ti ne znamo je li ona htjela da nesto kaze bas kad je covjek sjeo da odmori...tad je logicno da ce ga sacekati. Barem ja svog cekam da je odmoran,ja`na ti pura.
I to sto cu ja ugasiti tv ili mm zbog mene u datom trenutku,ne znaci da ce svi isto postupiti...i da nikako ne valja onaj ko drugacije postupi.

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 322
13.2.2013 11:44:02   
Daliyah92

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Daliyah...jesi ti iz Bosne udala se tamo...jeli u tvom domu kod prijatelja familije isti donos u ovij donsoima muško-ženskim kao u zemlju u koju si otišla?

Nisu isti, ima male slicnosti ali ovi su ovdje stroziji. Jesam ja Bosanka.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 323
13.2.2013 11:45:59   
Daliyah92

IZVORNA PORUKA: chuci

i da... ne svađajte se ispred tv-a nego u spavaćoj. tako je pomirenje slađe user posted image

Probala sam ja i u spavacoj, i traje do 1-2h iza ponoci i najzad problem prenoci sa nama, odnosno izmedju nas.

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 324
13.2.2013 11:47:55   
animagical

IZVORNA PORUKA: animagical

Pa animagical draga i kad djetetu hocu nesto reci cekam vrijeme kad vidim da ce najbolje `upiti`.
Ni ja ni ti ne znamo je li ona htjela da nesto kaze bas kad je covjek sjeo da odmori...tad je logicno da ce ga sacekati. Barem ja svog cekam da je odmoran,ja`na ti pura.
I to sto cu ja ugasiti tv ili mm zbog mene u datom trenutku,ne znaci da ce svi isto postupiti...i da nikako ne valja onaj ko drugacije postupi.

Boga mi moj skoci iste sekunde kad mu kazem, hej da ti nesto kazemuser posted image a kao sto vidis u postu iznad, nije da on gubi paznju,nego ne benda bas suprugu... dalila stvarno je li tebi toliko vazno sta on misli, pa te toliko pogadja sve sto kaze i uradi

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *