jasmin
|
IZVORNA PORUKA: Daliyah92 IZVORNA PORUKA: jasmin IZVORNA PORUKA: Daliyah92 Kad vec znate ko sam da malo detaljnije kazem. Kod nas je i problem sto ne pricamo isti jezik, zapravo pricamo oboje njegovim jezikom. Drugi su im obicaji i nacin zivljenja. Ja ne znam sta je kod njih normalno a sta ne. Ja kazem da znam da kod njih zene sve se boje svojim muzeva, brace, oceva, samo od straha ne rade neke stvari. Kazem mu da ja ne zelim da imam nikakav strah od njega, zasto, zbog cega? Ni on to nece, ali mu je cudno sto ne radim kao i njegove sestre a one rade to sto rade (ili ne rade) iz straha od muzeva. A on ne zna da je to iz straha nego misli da tako treba. Ni samo ne znam sta da mislim. Ma daj,mala,nemoj me razocarati !!! Bosanka,ljepotica u svijetu onih koji u bijelu zeMsku gledaju k`o u crni kamen (da mi Bog prosti komparaciju,ali tako je), i tako pises....... Prosto ne vjerujem,jer zivjela sam tamo i tamo,bas kao svugdje u svijetu,sarm i mudrost zene cine cuda...ali bas cuda. Prvo,MORAS da shvatis da je tvoj muz odgojen drugacijim nacinom,kulturom,na posve drugom podneblju. Dalje,MORAS da shvatis da s malo truda,prilagodjavanja i zelje (jako bitno) i malo vise sabura,mozes da budes kraljica svog doma. Jos dalje...draga moja,sve dok ne naucis da svog dragog muza uzmes za ruku,posadis pored sebe,obrises te suze i kazes dragi moj,mene je povrijedilo to i to,stalo mi je do nas i vrijedja me kad ne razumijes da me to nesto povrijedilo....uzalud ces plakati i ocekivati da on te suze primijeti. Znaci,moras biti jasna i precizno dati do znanja sta ti smeta. Nemoj biti k`o razmazeno deriste i plakati pa ocekivati da neko pogadja sto ti places. Izmedju supruznika moze biti samo ljubav. Strah se vezuje samo za Boga. Ma ne zna on sta ima E jedino to da ga "postavim" ispred sebe i da pricamo, jer on vecinom gleda tv dok mi pricamo i kaze da me slusa Obavezno... nema sanse da te ista konta dok gleda tv .