|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod?
12.11.2008 14:48:24   
mynxlee
cestitke demiani!
amela v. i mene ti isto tako to sve muci. vise mi nije smetnja za spavanje pokreti bebe, jer se nekako umirio. valjda se i on umorio od silnog ritanja. ali zato me bole ledja i stidne kosti. i na wc ne idem tako cesto kao prije. i dosadilo mi lezanje na lijevoj ili na desnoj strani, pa se i tu sva ukocim. tacno sam pozelila leci na stomak i rasiriti sve cetiri.

curke, a fali li vam sex? cim vas ovo pitam znate moj odgovor. 

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

(odgovor članu Amela V.)
Neposredna veza do poruke: 651
12.11.2008 16:29:21   
bebbe RR
Cestitke demiani i tweety.
Ja brojim sitno, jos 13 dana, akobogda. Ako nasa princeza ne pozuri i ne odluci da se rodi mami za rodjendan - sutra, ili sbojim roditeljima za godisnjicu braka - u nedjeljuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Ma, nece, nemam bas nikakvih simptoma. Jedino mi je malo dosadilo ovo trudnovanje:) mynxlee, i meni je preko glave lijeve i desne strane i rekla sam mm da me jos u bolnici mora, bez obzira na carski, staviti na stomak da se konacno kao zena naspavam. A inace, stidne kosti me ne bole, a ni ledja. Doduse, ponekad, pomalo, no visoko gore. Meni sex ne fali jer ga uredno upraznjavamuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Zasto ti ne kada ti fali? Da li ti je doktor zabranio?
Amela V, ni ja nemam igracku za bebu. Nekako nikako da naletim na nesto adekvatno sa oznakom 0+. Potrazicu ovih dana. Zato sam se za u bolnicu spremila. Jeste li vi?
Pozdrav svim cekalicama.

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 652
12.11.2008 18:07:32   
dinciii
Demiana cestitam ti od srca user posted image user posted image user posted image
malaaaa  ev ide nekako,znas i sama,kotrlja se hehe ovi zadnji dani su bas katastrofa...a spirale je super,ja sam sve uzela iste sarene boje ko da sam uzela komplet haha i sve je slatko...nisam mogla odoljeti...kako si mi ti,jel i tebi vise dojadilo....
Uh drage moje ja sam ko izluda,ja nemogu da spavam,hodam po kuci do 2-3 sata ujutro i onda se nekako nakanim da spavam...sinoc sam uzela od bebice onu igracku sa muzikom i sebi nariktala da zaspim user posted image user posted image user posted image

a sto se tice spavanja uh jedva cekam dan kad budem mogla opet na stomak leci user posted image
a sex pa eto znate ono januar,februar,mart...itd....eh tako je sad kod mene, hahaha  MM se sve nesto boji ja mu fino kazem da to ne utice na bebu al eto....blago se tebi bebbe ako ga redovno imas user posted image user posted image user posted image

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

(odgovor članu Nana_Ze)
Neposredna veza do poruke: 653
12.11.2008 18:32:49   
mynxlee
ne pamtim kad sam se da izvinete.
u pocetku trudnoce nisam smjela zbog cista i zbog visokorizicne trudnoce, poslije od onih antibiotika dole mi se sve upalilo, pa mi nije bilo ni do cega, i sad imam neke virusne bradavcice, pa se bojim da sta ne predje na ovog mog, a i on se boji zbog bebe kako ce sta ce da se beba ne ozlijedi. kazem ja nece mu nista biti, ali on se boji, pa eto. sad pogotovo kad je doktorica pregledala me vaginalno i rekla da ima kontakt s glavom, ne smijem mu ni spomenuti. povrh svega toga vecinu trudnoce sam provela u bosni a on u njemackoj. da je kod mene barem februar, mart itd., kod mene je proljece, ljeto... kad malo bolje razmislim jeseni i nema, a o zimi i da ne pricam.

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 654
12.11.2008 20:16:59   
malaaaa
iste smo mi srece haman user posted image user posted image evo i ovaj moj isto, boji se  da necemo povrijedit bebu pa tako da vec dugo od sexa nema nista....a i bradavice imam ove koje mi posle poroda treba palituser posted image pa i to je jedan od razloga.
dinciii jasta nego da mi je dojadilo isto sam ko lopta valjam seuser posted image user posted image inace volim na stomaku spavati pa mi je ovo sad patnjauser posted image ali jos malouser posted image

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 655
12.11.2008 20:49:43   
malaaaa
user posted image cistitke i za damianuuser posted image

(odgovor članu malaaaa)
Neposredna veza do poruke: 656
12.11.2008 21:09:47   
mamabb
Mogu i ja među Vas, biću fina user posted image ?!
Termin mi je inače 16.12. (36 sedmica) ali danas čika doca kaže da sam otvorena za jedan prst, da mi je posteljica zrela i da očekuje da se sve završi najmanje 15-tak dana ranije...pravo sam se uspaničila. Kontrola za 15 dana, ako se ne porodim prije, pa dogovor kad da dođem u bolnicu.
Rekoh, doktore ne mogu ja još...ništa nisam spremila! Čovjek se odvalio smijati, kaže a ko to tebe i mene pita user posted image .

04.12.2008.

(odgovor članu malaaaa)
Neposredna veza do poruke: 657
12.11.2008 22:14:49   
bebbe RR
A, tako dakle s tim sexom kod vas... Mm nije ni najmanje zabrinut za bebicuuser posted image user posted image user posted image user posted image . KOd nas se samo ja osjecam malo "slonasto" za te aktivnosti, ali eto, snadjemo se. Mada, vjerovatno bih i sama apstinirala kada bih bila u istoj poziciji.
Nego... Veceras sam bila kod drugarice cijoj je curici rodjendan i jela sam ljuti curry, i poslije toga sam imala nekakve cudne grceve u stomaku. Ne znam da li cu znati opisati - kao da mi nesto stisne maternicu, smanji je i drzi tako ekih desetak sekundi. To se ponovilo nekoliko puta i prestalo. I evo bas sad, jos jednom, ovaj put i na dodir bolno na desnoj strani. Evo, prodje... Da li je neko imao slicno iskustvo? Da li su to te Braxton Hickove pripremne kontrakcije?! INace, kada to prodje, onda sam skroz OK... Malo sam uplasena jer samo opet sama. MM dezurni do ujutro. A i sutra mi je rodjendan, ne bih se bas poradjalauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Ma, salim se, naravno. Samo da bude sve OK, pa ako se nasoj bebaci i zuri, dobro nam dosla. 

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 658
12.11.2008 22:17:39   
Amela V.
Naravno da mozes s nama, i mi cemo biti fine user posted image user posted image user posted image user posted image
I kod tebe je izgleda situacija kao kod mene, i moja ce bebica izgleda ranije. Ja sad svake sedmice idem na kontrolu, stomak mi se dosta spustio, pa vidjecemo. U utorak idem na UZ pa cemo vidjeti sta dalje.
Ja sam pripremila dosta toga, danas sve oprala, pa ako mi se osusi dosutra, namjeravam sve ispeglati, pa neka je spremno. A vrijeme mi je i torbu za bolnicu pripremiti. Nikad se nezna,
Kako se osjecas inace?

Ajlica Sunchica 04.12.2008.

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 659
12.11.2008 22:20:06   
Amela V.
Mislim da su u pitanju Braxton Hickove kontrakcije. Ti uglavnom prati razmak izmedju tih kontrakcija za svaki slucaj.
Boli li te sta drugo? Ledja?

(odgovor članu Amela V.)
Neposredna veza do poruke: 660
12.11.2008 22:41:05   
mynxlee
kod mene je odavno vec spremno i za mene i za bebu. od prije par sati me nesto uhvatio neki bedak i samo mi se place. nesto sam tuzna skroz. fale mi moji iz Bosne i fali mi moja mama. ona nece moci doci kad se ja porodim. MM je tu i uvijek uz mene, ali se ipak osjecam nekako samom.

(odgovor članu Amela V.)
Neposredna veza do poruke: 661
12.11.2008 23:15:30   
malaaaa
i umene je vec odavno sve spakovanouser posted image

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 662
12.11.2008 23:16:55   
mamabb
E, baš hvala na gostoprimstvu user posted image
Ma meni kad danas kaza da prognozira ranije i da je sve spremno ja se sledila i poslije pregleda u kupovinu jer ništa nemam spremno, ama baš ništa, rekoh hajd imam još haman mjesec pred sobom pa ću polako. I danas uzela po par stvarčica svega sa onog spiska još aBd treba jogi za krevetac, dekica ona toplija danas našla samo pamučnu i stvarčice iz apoteke i mislim da imam osnovno a imam od bratove kćerkice sve stvari jer su ih ostavili meni tako da mi ne treba nešto previše.
Mene bole stidne kosti, doktor kaže normalno ali brate ko da ću se rastočiti ...user posted image

04.12.2008.

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 663
12.11.2008 23:26:20   
dinciii
joj malaaaa mislim da je svako pri kraju katastrofa...ev ja legla veceras u 9 reko da ranije ustanem i evo sad se probudila i nemogu vise da spavam,haman ce opet biti lutanja po kuciuser posted image user posted image user posted image
sto se tice stvari ja sam sinoc oprala poseteljinu a ostalo je vec sve spremno,samo jos da me zaboli...mama ce ako bog da sutra dobit vizu pa eto i nje pa onda je sve na broju user posted image user posted image
mamabb dobro nam dosla...meni  isto se spustio stomak pa sad cekam.ko ovde nemas u zadnjem mjesecu vise kontrola sem jedne pa ne znam ni sta se desava user posted image bas im je to glupo al eto...takva drzava....
bebbe blago se tebi sto imas redovan sex,ja sam ispucala novembar pa sad ne smijem ni pomislit na reprizu hahahahaha

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 664
13.11.2008 9:02:20   
malaaaa
meni se jos nije spustio stomakuser posted image

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 665
13.11.2008 9:19:06   
bebbe RR
Amela V, evo, progurala sam noc i OK sam. Danas slavim rodjendan i nadam se da me ova mala nece uzurpiratiuser posted image user posted image user posted image user posted image . Mislim i ja da su bile BH kontrakcije, iako me i jutros boli, onako malo, hinjski, nisko u krstima, kao sto me gotovo uvijek boljelo pred mnstruaciju.
Mynxlee, i ja sam bila u nekom befdu jutros. I to potpuno nelogicnom, bas kao da mi se je podvojila licnost. evo ti primjer - obucem hlace koje nisu trudnicke, ali su na tu foru napravljene, s tim nekim sirokim elasticnim dijelom gore, i umjesto da sam zadovoljna da i u devetom mjesecu mogu u svoje stvari, zgrozim se kako sam strasno debela!!!!!!!! Iako znam da je to nesuvisla glupost, jer sam sve skupa dobila 8 kila do zadnjeg vaganja, dakle, u najgorem slucaju do sada deset... Sama sam sebi bila nekakva cudna i pateticna. Ma, ne kaze se dzaba kod nas trudnoci "drugo stanje".
A sto se ice spustanja stomaka, Malaaaa... Pojma nemam. Meni se kao cini da je moj malo nize nego sto je bio, ali samo ja to primjetim.... Vidjecemo....  Ni ja ne mogu spavati, Dincii. Ma, izdrzacemo jos malo i bez spavanja i bez tih drugih stvari kojih se suzdrzavas:)))), a onda sve opet u normalu, aBd. Drago mi je da ti dolazi mama. Meni ne dolazi niko, jer odlazimo iz Sirije 22. 12, ali eto, nadam se da cu se nekako organizovati i izdrzati taj kriticni period. Pogotovo jer MM mora ni pet dana po porodu u nase krajeve da uredjuje papire za malu, jer ovdje nema ni njegove ni moje ambasade.... Ma, bice sve to OK. Za sve nas.
Mamabb, dobro dosla medju nas cekalice.
Zelim vam svima lijep i ugodan dan i saljem vam pusu iz konacno malo oblacnog Damaska. 

(odgovor članu malaaaa)
Neposredna veza do poruke: 666
13.11.2008 12:42:45   
mynxlee
i sad me drzi pomalo raspolozenje od sinoc. da li je uzrok tomu i nedostatak sna, posto user posted image i ja sijelimo do 03,00 h ujutro. ubih se onda od razmisljanja. sinoc sam se opteretila s tim hocu li ja uopste znati prepoznati trudove i da je krenulo. stomak mi se spustio. bio je u sirinu dosta, a sad se izbocio, kao da sam loptu stavila. 

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 667
13.11.2008 15:07:23   
dinciii
mynxlee nemoj da se tako osjecas,nisi sama,imas MM a i mi smo ovde user posted image ja isto nemogu da spavam al se ne dam,pocnem da radim neke gluposti da ne bi razmisljala o stvarima koje ce me ucinit sjebanom...ne dam se.i ti se ne daj...misli na bebicu koju ces uskoro imat u narucju ako bog da i ja samo na to mislim i sve mi prodje....mene danas drage moje pravo stomak boli...i krsta i sve...pa da nece uskoro bebica izac user posted image user posted image user posted image uglavnom jedva cekam...
vidjela sam od tweety princezu mala je slatka ko med,uh uh.... user posted image

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 668
13.11.2008 15:17:33   
mamabb
Dobar dan ženice moje drage koje me tako lijepo primiste user posted image  u svoje društvo.
Ni ja ne mogu spavati ali ako nema ništa na TV onda radukam po kući nešto, nema veze i ako suđe obrišem po nekoliko puta, čaše izglancam, eto sinoć sam sve haman oprala što sam uzela za bebu i sebe i tako se snalazim...šta ću...al' dobro je da znam da nisam jedina. Preko dana ja mogu zaspati i to da fino otronjcam, probala sam to isključiti misleći da ću lakše uveče ali ne pomaže pa onda iskorištavam to kad mi se spava da se i naspavam...eto sad odoh ručati, evo mužek stigao s posla.
bebbe sretan ti rođendan!

04.12.2008.

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 669
13.11.2008 16:09:17   
Amela V.
Pozdrav drage moje "cekalice" kako ste mi danas?
Bebbe sretan ti rodjendan !!!!!!!!!!!! A bebica nece danas vidjeces, pustice svoju mamicu da proslavi svoj dan, a i ona hoce da ima svoj dan, zasto da ga dijeli sa tobom, jel'tako user posted image user posted image user posted image user posted image
Ja sam danas dobro, planiram peglanje bebinih stvarcica, sve je sugo, pa cu polako i sa uzivanjem, kao nikad do sada sve fino ispeglati.
Spavala sam super, samo sam 3 puta ustajala u wc a jutros sam do 9 spavala....

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 670
13.11.2008 16:39:46   
mynxlee
sretan rodjendan bebbe i od mene.

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 671
13.11.2008 16:45:28   
mynxlee
istina da sam u nekom bedaku, ali mislim ja na svoje dijete. zbog njega sam se dosta promijenila i u nekim stvarima postala cvrsca i hladnokrvnija, misleci da ako se budem sikirala bice lose po user posted image
dok se u ovom stanju, ne radi se nista mnogo, samo se razmislja, pa valjda to optereti.
boli me dole da oprostite zene moje, kosti... uh... a ona bradavcica sto mi ju doktorica u ponedeljak mazala s necim, od sinoc krvari.

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 672
13.11.2008 18:58:45   
bebbe RR
Hvala vam, drage moje cekaliceuser posted image . Nadam se da je do sada sve popeglano i sredjeno:) I da je prosao bed. Ja sam OK danas, mene je u bed bacilo sto nisam uspjela cipele koje sam dobila za rodjendan obuti - iako su za broj veceuser posted image user posted image user posted image , no, ne sekiram se previse, jos malo.... Iako bi sutra isla roditi da od mene zavisi, malo mi je svo to trudnovanje vec dosadilo. I ja sam sinoc, od nespavanja, razmisljala da li bih uopce znala prepoznati trudove i porodjaj da krene i prije nego sto je carski dogovoren.... Ma, vjerovatno bih, kao sto svi ljudi na svijetu prepoznaju, ali eto, padnu covjeku razne nebuloze na pamet....
Sad se spremam na veceru s MM, a umorna da crknem. No, sve se pravim, kao nije meni nistauser posted image user posted image user posted image user posted image . Ma, i nije nam nista, samo smo, hvala Bogu, trudne. Ljubim vas sve! Budite dobre i zdrave!

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 673
13.11.2008 22:39:59   
malaaaa
bebbe sretan rodjendanuser posted image jao drage moje mene stomak i ledja rasturaju kao i vas isto i sve je to pitanje dana kada ce krenutiuser posted image ...i usreciti nas, a mene jutros kad sam imala (te laznjake) koji su kao ucestalo krenuli uhvatio strah nemogu vam opisatiuser posted image user posted image i kada sam ih pocela pratiti ono prestalo i eto do veceras nista uhh a sad eto zao mi sto nisu bili pravi i nemam straha kao jutrosuser posted image user posted image

< Poruku je uredio malaaaa -- 13.11.2008 22:40:52 >

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 674
13.11.2008 22:43:28   
malaaaa
zato i nemoremo da spavamo mirno od iscekivanja i kada bude pravo mislim da necu moc vjerovati

(odgovor članu malaaaa)
Neposredna veza do poruke: 675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Porodilja!
sena m

Da li je porodilji potrebno prisustvo njene majke i zbog cega?

DA (73%)

NE (27%)

Broj svih glasova: 166

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *