Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 13.11.2008 22:48:09
dinciii
Danas smo bas sve nekako uzbudjene i imamo neke bolove hehe da necemo sve u isto vrijeme uglavnom jedva ceka svaka od nas da upozna svoje blago..uhhh jedva cekam...ja et se ne bojim barem ne za sada meni danas bilo drago sto me je pocelo boljeti reko evo ga jos malo i upoznat cu svoje bebano,i sad mi krivo sto nije vise tako jaka bol,na neki nacin sam se razocarala sto se necu porodit.zene moje sretno i javljaj te novosti
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 13.11.2008 22:59:11
malaaaa
dinciii pa i meni bude drago kada pocne boliti sve mislim sad ce haman ali jutros je bilo bas jace i kao svako 15 min tad sam pocela strahovati od poroda
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 14.11.2008 11:46:37
dinciii
Draga moja htjele ne htjele moram proci kroz to eh sad trebamo cuvati snagu za porod,barem sam se ja tako orijentisala...jutros sam bas ustala razocarana sto se nisam porodila hahaha...al bit ce ako bog da kad bude sudjeno...ti lazni bolovi nas pripremaju za porod...vjerovatno cu se i ja bojati kad bas dodje ono da krenem u bolnicu ja sam inace ovako jaka al kad krenem negdje onda me uhvati panika
< Poruku je uredio dinciii -- 14.11.2008 11:47:19 >
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 14.11.2008 11:57:19
mynxlee
gdje ste zene? evo i mene. prezivi ja nocas. sad me ne boli nista. samo onako malo ledja i prepone. kad sam legla spavati, ma nikakvu bol nisam osjetila, samo se mali uzvrtio, pa smo morali cesto piskiti. dobro sam i spavala. mozda su bili lazni trudovi. gdje sam tu sam. i ja jedva cekam da se porodim i da zagrlim i poljubim svoje cedo malo. nije me strah poroda i boli, samo me strah hocu li stici na vrijeme. kad samo pomislim kako su se nase bake ili nene poradjale u kukuruzima, u stalama, pa i one i bebe prezive, bude sve u najboljem redu, i mi cemo izdurati nekako, pogotovo pod ljekarskom kontrolom. sretno cure moje.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 14.11.2008 16:37:07
dinciii
ako bog da bit ce sve kako treba...hvala vam svima na vasoj podrsci... danas me nista ne boli ja se ponadala da cu upoznat svoju bebanu al nista.valja mi jos cekat...pozdrav
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 14.11.2008 16:50:07
Amela V.
Evo i mene, da se tuspasim za dansa.... Ja sam nocas nesto slabo spavala, MM radio nocnu, pa sam valjda bila uznemirena, stalno sam se budila. Nista me ne boli, samo eto tek tako.... cijelu noc mi je tv bio upaljen Kisa pada i danas, a ja se nadigla, da mi je negdje da idem, po prodavnicama da "snjuham", a ovaj moj nije miran kad idem sama. Kaze da malo odspava, pa poslije rucka cemo u hodanje. Ne znam hocu li moci izdrzati, odoh barem do hemijske cistione, moram odnijeti neke jakne na pranje. Samo da izadjem iz kuce....
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 14.11.2008 17:02:29
dinciii
ja sam non stop isto isla u wc...al zene moje sto je mene spicila neka nervoza.ne znam jel to tako normalno...katastrofa...a i MM je sinoc se uzvrtio katastrofa...kako ovo sve utice...a i bebac boksuje
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 14.11.2008 18:05:53
Nana_Ze
da vam se i ja javim..ja odbrojavam dane, jos 6 do termina....sve se nadam da ce me zaboljeti, pa da se rijesim..ali izgleda nista od toga.....stomak je visoko, visoko:) ima li ijedna da joj je termin prije 20-og da mynexlee i ja otvorimo kladionicu ko ce se prije poroditi hihihih kako mogu da primijetim, vecina vas koje tipkate na ovu temu ste van bosne....bas me interesuje kakvi su tamo uslovi za porodjaj, Amela V. ja imam dosta americkih prijatelja u NYC, jer je moja sestra magistrirala na Long Island University i sve te moje americke prijateljice su rađale uz epiduralnu anasteziiju, hoces li i ti, sta ti kazu?
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 14.11.2008 18:26:07
dinciii
Meni su ovde ponudli tu inekciju da ne osjetim te trudove onda moras slusati babicu kad da stisces itd... morala sam cak ici na savjetovanje za to,slusala sat vremena o toj inekciji..al nisam na to pristala,jedino ako bas nesto bude mogu se u tom trenutku odlucit za to,ipak si nesto kontam kad je toliko zena uspjelo bez toga zasto ja moram da budem tolika kukavica a i opasna je ako profulaju zivac ostajes nepokretan ne daj boze.pa i to utice na moje misljenje.A opet ako radis Carski ovde ne daju narkozu nego ti daju tu inekciju u ledja i nista ne osjetis al si pri svijesti...tako da u tom slucaju moras prihvatit tu inekciju...
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 14.11.2008 18:43:34
malaaaa
CAOO evo i mene opet s vama kako ste mi...ija hocu normalno da rodim neka boli zato ce doci moja bebicaa osim kosto kaze dinciii nedaj boze da trebadne onda ok.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 14.11.2008 18:47:08
Amela V.
Nana_Ze.... vidim ko tebe bas usitnilo, jos malo i gotovo ako Bog da. Ja brojim -20, ako ne bude kakvih promjena. A sto se tice anestezije / epiduralne, ja sam razgovarala sa svojom ginekologicom i izrazila sam zelju da dobijem tu anesteziju. Sve mi je zena pojasnila, a i u skoli za trudnice smo razgovarali o tome. Ta anestezija se ne daje odmah, vec kad si dovoljno otvorena, oni uglavnom odluce kada je vrijeme. A to ako profulaju zivac.... ne znam sta bih ti rekla, ja jednostavno imam povjerenje u njih, jer ovdje barem, epiduralna anestezija je postala stalna praksa jos prije dosta godina, a ne vjerujem ni da bi oni riskirali... U ostalom svaka medalja ima dvije strane. U Bozije ruke, pa kako bude. Barem ja to tako vidim i uvijek sam bila optimista...
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 14.11.2008 19:00:00
Nana_Ze
ja bih isto prihvatila tu injekciju da sam vani, mislim tamo su anasteziolozi dosta bolje edukovani i ispraksirani...ovdje u bosni bih vec razmislila...mislim zasto da se patite ako vec imate tu mogucnost...ja na RTL-u njemackom gledam svaki radni dan u pola 11 onu emisiju Mein baby i svim zenama daju tu injekciju i porode se bez bola , iako sto Amela V. kaze daje se tek kad se zena otvori maksimalno, tako da se ipak osjete bolovi trudova:)
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 14.11.2008 19:07:01
dinciii
naravno da tu svako ima svoje misljenje,i svako odlucuje za sebe,ja sam sto se tice toga staromodna kontam kako se prije mogla svaka porodit a nije bilo te inekcije.mozda da mi nije prvo dijete rekla bi odmah hocu i ja,al posto ne znam sta me ceka,hocu da isprobam prirodno pa ako bog da da tako upali,uglavnom svima puno srece na porodu,da se svako brzo porodi...