|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod?
10.11.2008 22:58:35   
Amela V.
mynxlee poslala sam ti PP

Ajlica Sunchica 04.12.2008.

(odgovor članu Amela V.)
Neposredna veza do poruke: 601
10.11.2008 22:59:46   
melissad
IZVORNA PORUKA: Amela V.

IZVORNA PORUKA: dinciii
bas neki dan MM govori pa kad ce vise ta bebica,a ja njemu cekaj bolan da mi mama dodje pa onda navaljuj

e zene pa vi kao i ja, potpuno isto, nadam se porodu a i majci ako bog da, samo da mi dodje

19.11.2008. rodila se DINA, sreca moja najveca

(odgovor članu Amela V.)
Neposredna veza do poruke: 602
10.11.2008 23:00:39   
dinciii
Jeste draga moja,nek su nama bebice dobro,ostalo se sve da rjesiti..eh sve smo tu negdje sa terminima vidjet cemo ko ce prvi user posted image sretno svima...pusa

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

(odgovor članu Amela V.)
Neposredna veza do poruke: 603
10.11.2008 23:01:36   
dinciii
kad je tebi termin melissad???

(odgovor članu melissad)
Neposredna veza do poruke: 604
10.11.2008 23:04:27   
melissad
i ja sam radila taj test i hvala bogu negativan je,  i kod nas se uzima taj vaginalni bris i to mi je bio prvi put u 36 nedelji da ga radim.

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 605
10.11.2008 23:04:50   
mynxlee
izvade mi 3 epruvete krvi. a ovdje se vaga, mjeri pritisak, radi nalaz urina i krvi.

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 606
10.11.2008 23:07:05   
melissad
bio je po ultrzvuku 23.11, medjutim , beba se okrenula i najverovatnije cu morati carski u sledeci ponedeljak, ukoliko se beba ne vrati u normalan polozaj. Ja bih iskreno voljela prirodno se poroditi, ako ne, hvala bogu, kad ima i carski.

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 607
10.11.2008 23:11:05   
dinciii
Znaci tu smo sve negdje u bliziniuser posted image user posted image user posted image ...pa moze se bebica jos okrenuti ako bog da....a ako ne hvala bogu kao sto ti kazes ima carski...uglavno sretno...pa javi sta je na kraju bilo...

(odgovor članu melissad)
Neposredna veza do poruke: 608
10.11.2008 23:17:06   
melissad
Hvala ti punouser posted image  i ja se nadam da ce se okrenuti, postoje sanse, mada do sada se nista cini mi se nije promenilo, osecam joj glavu, pored zeludcauser posted image , ali sta je tu je, samo da prodje sve kako treba i da moja user posted image  bude zdrava i ziva. Zelim ti puno srece, kad trebas ti da se porodis?

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 609
10.11.2008 23:27:10   
dinciii
meni je termin po zadnjoj menstruaciji 30.11 a po UZ 14.11 pa sad cekam da vidim kad ce biti,hehe....al vec mi se spustio stomak pa vidjet cemo...mora izac kad tad user posted image user posted image user posted image user posted image ako bog da bit ce to sve uredu...cuvam ti fige user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu melissad)
Neposredna veza do poruke: 610
10.11.2008 23:42:50   
melissad
user posted image user posted image user posted image hvala i ja tebi, i meni se stomak spustio, uh neda mi da sedim, evo pocela je boksovatiuser posted image user posted image user posted image  uvek kad trebam spavati. Javicu ako bude nekih promena, puno pozzzzzzzzuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 611
11.11.2008 9:34:57   
Nana_Ze
drage dame, vidim vi se jucer pravo raspisale...demiana nam znaci dobila trudove...mozda vec u rukama drzi svoju bebicu...
meni je po UZ termin bio prekjucer, a po menstruaciji je 20.11., a jos nista.....

drage moje dobro se cuvajte prehlade, ja vec dvije noći ne spavam, nos nikako da prestane da curi, pocela sam i kasljati ruzno..... valjda nece dugo trajati, kud bas sad pred porod....user posted image

(odgovor članu melissad)
Neposredna veza do poruke: 612
11.11.2008 10:57:55   
Nana_Ze
mynexlee vidim da si pila amoksicilin u trudnoci vise puta. da li si morala popiti citavu kutiju ili samo mozda jednu tablu dok se ne smiri? ja sam kontala uzeti antibiotik ako mi se do cetvrtka ne smiri prehlada, jer vec i kasljem...uh jest i gadno biti bolestan...

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 613
11.11.2008 11:06:36   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: Nana_Ze

drage dame, vidim vi se jucer pravo raspisale...demiana nam znaci dobila trudove...mozda vec u rukama drzi svoju bebicu...
meni je po UZ termin bio prekjucer, a po menstruaciji je 20.11., a jos nista.....

drage moje dobro se cuvajte prehlade, ja vec dvije noći ne spavam, nos nikako da prestane da curi, pocela sam i kasljati ruzno..... valjda nece dugo trajati, kud bas sad pred porod....user posted image

Draga i ja sam dobila prehladu prije poroda...otisla sam na porod smrcajuci....odmaraj koliko god mozes, da prikupis energiju...SRETNO!!!

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Nana_Ze)
Neposredna veza do poruke: 614
11.11.2008 11:31:16   
mynxlee
nagutala sam se amoksicilina samo tako. popila sam par kutija. pila sam 3x1. za cas ode kutija, a doktor na svakoj kontroli mi produzi terapiju. zbog tih antibiotika sam imala problema sa doljnjim upalama i infekcijama. nikom to ne bih pozeljela kad se dole upali. mi smo sad u takvom stanju, gdje nam je opao imunitet. ne mora znaciti da smo se prehladile i navukle negdje, jednostavno trebamo izbjegavati skupove ljudi, jer od njih se pokupi virus koji izazove to nesto slicno hunjavici, prehladi. ja znam sta je mene kostalo. dosla iz njemacke u bosnu, pa s kim se god vidis dobro se izljubis i izgrlis i eto ti ga. za koji dan, hop - bolesna.

e, a ima li neko da nam javi za demianu sta se desava?

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

(odgovor članu Nana_Ze)
Neposredna veza do poruke: 615
11.11.2008 11:59:10   
bebbe RR
Jooooj... I ja sam uzasno prehladjena i boli me i grlo i nos, i smrcam kao luda i nesto sam strasno, odjednom, umorna. Kako se vi osjecate sto se tice umora?! Mislim da bih mogla po cijeli dan lezati i citati i gledati teve i spavati... U 37. sedmici sam. Nego, sta doktori daju trudnicama protiv prehlade?! Meni su ovdje rekli i dali samo panadol, odnosno, paracetanol, ali ne cini mi se da posebno pomaze.... Pozz svim cekalicama. 

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 616
11.11.2008 12:17:25   
Nana_Ze
bebbe mene je grlo rasturalo subotu i nedjelju, uzela sam septolete  i stavljala sam obloge od rakije (pola case vode, pola case rakije pomijesala) na vrat i pomoglo mi je, vise nemam grlobolju...ali nos curi li curi... paracetamol jos nisam popila, sacekat cu do veceras da vidim kako ce se situacija odvijati....

demiana je sigurno u bolnici, spominjala je nesto carski da ce mozda biti....ako bude carski nema nam je najmanje 5 dana....

cudi me mynexlee da ti nije propisao i vaginalete sa tim antibioticima, jer poslije antibiotika se dole obicno pojave gljivice?? uh i ti si svasta predeverala u trudnoci...

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 617
11.11.2008 12:58:57   
melissad
nana_ze, mislim da se moras sto vise odmarati i piti cajeve, kao i ti bebbe, a najbolje ce vam pomoci da jedete sto vise pomorandzi i limuna, verujte mi, jer sam nedavno i ja bila prehladjena, nedaj boze da me sad i to snadje, jer sam umorna i smalaksala, a borim se da budem stalno na nogama, bas stalno nesto raspremam, a trenutno moram da peglam user posted image user posted image  ne znam odakle da pocnem, ali moram mene ceka. Jedva cekam da mi majka abd dodje, sigurno ce mi biti lakse, samoca me jos vise cini umornom. Izvinite, ako sam previse opsirna, ali treba mi da se ispricam. Zelim vam svima srecu i zdravlje , pusaa svima user posted image user posted image

(odgovor članu Nana_Ze)
Neposredna veza do poruke: 618
11.11.2008 13:10:18   
Nana_Ze
melissad ti i ja cemo se izgleda poroditi isti dan, i meni je doktor rekao u ponedjeljak najvjerovatnije carski... uh peglanje mi je najgore..user posted image  idem sad da sklepam rucak, pa cu po svog princa u vrtić... mogu misliti sa koliko nestrpljenja ocekujete bebe vi koje ste prvi put trudne....uh kad ih vidite, kad vam se pogledi sretnu..nikad necu zaboraviti taj trenutak, tako je caroban....jedva cekam ponovouser posted image user posted image

http://www.pampers.ba/profile/4746

(odgovor članu melissad)
Neposredna veza do poruke: 619
11.11.2008 13:12:35   
mynxlee
IZVORNA PORUKA: Nana_Ze

cudi me mynexlee da ti nije propisao i vaginalete sa tim antibioticima, jer poslije antibiotika se dole obicno pojave gljivice?? uh i ti si svasta predeverala u trudnoci...

ljekar opste prakse mi je propisao antibiotike dole u Brckom, znaci bez vaginaleta. kad sam se upalila i dole otekla sva, otisla sam ginekologu, a on me napao kako sam zbog gluposti dosla i kako ima gorih bolesti od moje. i preko one stvari me pregledao i propisao kansen vaginalete. to mi je pomoglo. ovdje u njemackoj, kad me spopalo to nesto kao prehlada, ne daju nikakve antibiotike. samo da se lijecis prirodno. pa sam se parila sa nekom soli. uz to sam pila i amoksicilin koji sam donijela iz Brckog. pijem ga dan - dva i odmah osjetim da mi je bolje. meni pomaze. paracetamol sam isto dobila, ali to da pijem u slucaju temperature. kako temperaturu nisam imala, paracetamol nisam ni pila.
jesam vala svasta nesto prosla, ali hvala Bogu to se na dijete nista nije odrazilo, bar ne za sada. meni su ti problemi od onog dana kad sam zatrudnila.
vjerovali ili ne, prije trudnoce nikad nisam bila bolesna, ma prava rijetkost neka prehladica, glavobolja ili tako nesto, a u trudnoci... malo, malo, pa nesto. dok sam radila svaki cas sam isla na bolovanje. radim 2 sedmice, pa odem na bolovanje. jos se ko biva cuvam, ali dzaba.
samo nek je moj bebiron dobro, a njegova mama ce se boriti nekako.

(odgovor članu Nana_Ze)
Neposredna veza do poruke: 620
11.11.2008 17:13:56   
dinciii
ja sam bila dva puta prehladjena do sada,i pila sam svakih 8 sati paracetamol a caja sam pila 2-3 litra sa limunom i medom...pored toga vitamin c....sve voce i hvala bogu brzo me je popustilo..sad me za vikend uhvatio zub,eh tad kad nisam pobudalila necu nikad...plakala sam ko malo dijete od bola...a ne smijes nista....cuvajte se drage moje...sto vise vitamina c....

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 621
11.11.2008 18:40:47   
melissad
i ja sam imala problem sa zubima, pre mesec dana, bolovi kao nikad, pila sam paracetamol 4 puta dnevno od 1 grama i nista mi nije pomoglo da bih na kraju pila antibiotike(calmoxyil) i tad mi je bilo lakse. Sa bebom je bilo sve u redu, dosad, a nadam se i kasnije, i kao sto ti kazes sto vise vitamina c, ja sam sada uzela i kalcijum i magnezijum u tabletama (sumecim) pa pijem, bole me kosti, posebno stidne, valjda ce sve biti u redu, i nece ovo jos dugo trajati.
Svima puno sreceuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 622
11.11.2008 18:54:45   
Nana_Ze
bas je grozno biti prehladjen, a svaki cas ocekujes da beba krene.....i ja sam na pocetku trudnoce imala problem sa zubom, odmah sam se javila stomatologu koji ga je lijecio jedan mjesec, svaki put bi mi dali anasteziju za trudnice tako da sam super prosla...a i taj lijek je bio za trudnice, bez nekog dodatka....

sta li nam je sa demianom???

recite mi jeste li se pripremile za docek user posted image , jesu li krevetici sklopljeniuser posted image , jeste li pripremile robicu i sl... ja sam bas danas sve pripremila, pokazala muzu  i stavila u korpu

http://www.pampers.ba/profile/4746

(odgovor članu melissad)
Neposredna veza do poruke: 623
11.11.2008 19:51:23   
mynxlee
hehehe... evo MM bas sklapa krevetac i ronda, ne ide mu bas po planu, a ja malo da bacim pogled na ringeraju. sutra mu je na redu komoda za presvlacenje. ma sve sam pripremila za sebe za bolnice i za dijete. ustvari, ostala mi jos posteljina za bebu (jorgancic i jastucic).

i ja sam imala problema sa zubima. otisla zubaru nakon sto sam trpila par mjeseci, jer sam cula da se ne smije ici do 3-4 mjeseca. kad sam zubaru rekla, on se smijao. cak mi i zub snimali ovakvoj trudnoj.

(odgovor članu Nana_Ze)
Neposredna veza do poruke: 624
11.11.2008 20:00:57   
melissad
daaaaaa, bas sta li je sa njomuser posted image Verovatno uziva sa svojom user posted image  i mi cemo uskoro abd. Sto se tice priprema ja sam kofer odavno spakovala za mene i moje user posted image  ponesto jos dodam, i krevetac ce biti tu kad se porodim, stvari za krevetac su takkodje spremne, eto tako.

(odgovor članu Nana_Ze)
Neposredna veza do poruke: 625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Hrana na moru
Zanana

Šta nosite od hrane kada idete na more u privatni smještaj (apartman)?

samo suhe nareske (49%)

već skuhanu hranu koju ćete samo podgrijati (npr. filovane paprike) (5%)

meso i povrće koje ćete pripremati na moru (18%)

hraniće te se u restoranima (9%)

ništa od navedenog (18%)

Broj svih glasova: 95

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *