Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 10.11.2008 21:11:37
Amela V.
Ja sam jutros bila na pregledu, za sad je stanje nepromjenjeno. Pregledala me i vaginalno i kaze da je grlic matrnice prilicno omeksao, da se beba spustila prilicno nisko, moze joj glavicu osjetiti i da sad mogu ocekivati svaki dan da krene. Kaze ona da sa 37 sedmica bebica je potpuno "zrela" i spremna za izlaz (ja sam 36+4). Slijedeci pregled i ultrazvuk su mi zakazani za slijedeci utorak, ako se do tada sta ne desi, vidjecemo....
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 10.11.2008 21:48:47
mynxlee
jest mi prvo bebce. i ja sam bila na redovnoj kontroli veceras. sve je super. doktorica moze napipati glavu malisa. kaze ima kontakt s njegovom glavom. imala sam da izvinete neku bradavicu dole, aman virusna, pa ju spaljivala, mazala s necim. pece ko sami vrag, ali sam izdrzala. kaze ponovice tretman i drugi put. na ctg sam bila 40 minuta. ma sve je 5. hvala Bogu. kaze ako vidim krv ili neku sluz da se ne uplasim, kao krenuo je porod i za par dana mogu ocekivati bebu. ona ne zna da sam ja na ringeraji apsolvent trudnoce, a diplomiracu kad se porodim.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 10.11.2008 21:54:14
dinciii
a mislis da ce ranije biti,jel tako??a jel imas termin po ultrazvuku,il onako si osjecala da ces rodit ranije...meni je po mensi 30.11 a po UZ 14.11 i ja imam osjecaj da cu se ranije porodit pa vidjet cemo...pa me zato sve to zanima...
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 10.11.2008 22:18:52
mynxlee
po UZV ne znam kad je, posto ovdje ne daju UZV slicice, a nisam nikad pitala. jednostavno imam osjecaj da ce biti prije. mada i ne znam kakav je to osjecaj kad se trebas poroditi. cudno, zar ne!?
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 10.11.2008 22:30:10
dinciii
hehe jeste,ja svaki put kad osjetim neku bol mislim da je to to i onda skontam da nije to to kod prvog dijeteta se bas ne zna...kako to da ne dobijes slicicu???bas mi cudno.ja imam prijateljicu iz frankfurta i pokazivala mi je slicice sa uz...ma kako gdje,svugdje je nesto drugacije...uglavno da se mi ako bog da porodimo i rodimo zdrave bebice uh nemogu da docekam....
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 10.11.2008 22:38:31
mynxlee
eto ovdje gdje ja idem ne daju nista. kad sam bila na onom tzv. detaljnom UZV dobila sam sliku lica bebe, ali nema tu nista da pise koji je termin. kad god bude samo da mi bude zivo i zdravo. sve nase bebe da se rode zive i zdrave. kod mene je hiperaktivno, pa zato mislim. sad se osjecam cudnije nego ranije u trudnoci. mozda sto jedva cekam da se rodi, mozda sam si zato ufurala da ce se prije roditi.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 10.11.2008 22:39:52
mynxlee
vjeruj da nisam. isla sam do sad svega 3 puta kod ove doktorice jer sam od skora tu. a i u brckom kad sam dole bila, davno mi prestali davati slicice, a glupo mi nesto traziti.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 10.11.2008 22:40:59
Amela V.
mynxlee jesi li radila onaj test na grupu B streptokoka bakterija? Ovdje je to obavezno u 36. sedmici, ja sam danas dobila nalaz i hvala Bogu, negativan je. Bas mi je cudno da ti nisu dali ni jednu slicicu sa ultrazvuka Ti i ja smo bas blizu sa terminima, ali i ja imam neki osjecaj da cu se prije poroditi, ne znam zasto.... cudno. Ja cijeli dan "nagovaram" svoju bebu da saceka jos makar 10 dana dok mi mama ne dodje ako Bog da
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 10.11.2008 22:42:51
dinciii
nemoj da ti bude glupo,trazi..tu nema sta biti lose...svako to radi..meni par puta bilo da nema uz na kontroli ja sam to extra trazila...jer tako znas jel sve ok...a i da vidim koliko je dobila grama uglavnom nemoj se stidit i sve sto te zanima pitaj....nemoj se ustrucavati...ja svog doktora utusim na pregledu,sve ga ispitujem...hahahaha
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 10.11.2008 22:45:26
dinciii
Amela V. ti isto ko i ja..samo da meni mama stigne pa nek onda bude odmah ako hoce bas neki dan MM govori pa kad ce vise ta bebica,a ja njemu cekaj bolan da mi mama dodje pa onda navaljuj Cak sam i sanjala da se poradjam a na sve to mama mi nije stigla pa se uspanicila ja...snovi
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 10.11.2008 22:45:45
mynxlee
radili su mi zadnji put test nekih antitjela, onda neki HBs antigen iz seruma i toksoplazmu po drugi put u roku od mjesec dana (to sam prevela s njemackog, a svabica sam samo takva).
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 10.11.2008 22:47:32
mynxlee
zene i ja sam jutros sanjala da sam rodila i da presvlacim svog malisana. kao oblacim mu bodic i tepam, a on mi se smije i ima plave okice. muz mi ima smedje, a ja crne oci. svekar ima plave, pa mozda bude na djeda.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 10.11.2008 22:51:13
Amela V.
IZVORNA PORUKA: dinciii ja mislim da Amela V. misli na tu toxoplazmu...ja sam svaki mjesec to vadila i hvala bogu uvijek je negativno,sto je i jako bitno da bude negativno...
ne znam je li to to... na engleskom je Group B strep test (vaginalni bris se uzima) i radi se samo u 36 sedmici, tako da ne vjerujem da govorimo o istom testu, ne znam.... mozda grijesim
< Poruku je uredio Amela V. -- 10.11.2008 22:52:42 >
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 10.11.2008 22:51:57
mynxlee
negativno je i kod mene. izgleda da je dobro sve sto je negativno. radila sam do sad 3 puta, ali ovdje u njemackoj 2 put. vidim u mutterpassu ili trudnickom kartonu pise da je obavezno 4 puta tokom trudnoce da se radi tak nalaz.
RE: Kako se osjecate zadnje dane pred porod? 10.11.2008 22:54:44
dinciii
eh ko ce ti ga znati,ja svaki put kad idem na kontrolu vadim krv i urin dajem...tako da uvijek na kraju dobijem neke nalaze...pa sad ne znam...ma kad nismo u istoj drzavi,pa svako na drugi nacin to pravi....
Porodilište Plave poliklinike Tuzla koje je uređeno po svjet
Anketa
Vitamini-Pikovit ? Selma.A.M
Da li svojoj dajete vitamine Pikovit (bonbonice ili sirup)?
Skoro sam razgovarala sa par mama koje svojoj dijeci kupuju Pikovit i daju bez znanja liječnika-pedijatra tj na svoju ruku ,kao za imunitet...
Da (73%)
Ne (27%)
Broj svih glasova: 56
Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!