|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  65 66 [67] 68 69   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Autosjedalice - proizvodjaci
12.10.2012 12:39:07   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: gagach

Cao drage mojeuser posted image

Imam jedno pitanjce vezano za autosjedalicu cybex sa onim zastitnim jastucicem ispred (umjesto pojaseva).
Kada se moze skinuti taj jastuk? Moj M ima 18 mjeseci i on je veliki beban i primjetila sam da ga taj jastuk steze na nonama dole jer je bucko. Negdje sam procitala da se taj jastuk skida kada dijete napuni 3 godine ili 18 kg...ne vjerujem da ce M toliko izdrzati jer ga vec sad to steze...on ima oko 13kg.

Jel neko ima iskustva sa tim?

hvaaaala

Kad skineš jastuk sa Cybex-ove sjedalice dijete bi se onda vezalo samo pojasom od automobila. To je dozvoljeno, tj. sjedalica je tako konstruisana tek od djetetovih minimalno 15kg, a idealno i jako preporučljivo 18kg. Za niže težine, u slučaju sudara pojasevi se ne bi zategli i dijete bi izletilo.
Jesi li ti primjetila neke tragove po nogama pa misliš da ga steže ili ti se samo tako čini?
Ovo pitam, jer je taj jastuk napravljen da ima odeđeni hod i dijete kako raste pomiće ga ispred sebe.

Dijeca se također ispod auto pojasa vrlo lako izvuku tako da je potrebna i određena zrelost djeteta da mu se može objasniti da to ne smije raditi. Ne preporučuje se vezati dijete mlađe od 3-3,5 godine starosti u sjedalicama koje se vežu samo pojasom.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 1651
4.12.2012 22:16:14   
niki83
Ima li neko od ovih vrsnjaka nasih, sa preko 3 god. da je vec poceo koristiti onu booster sjedalicu?
Jao, kako je zahladnilo nama je sve teze namjestiti se udobno u ovoj sada, jakna i sva zimska oprema joj tako stvaraju neudobnost u sjedalici, bam mi je problem da je namjestim, a ona stalno negoduje..

N&N

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1652
5.12.2012 16:32:33   
Lejla Ka
Dijete i ne smije u sjedalicu u jakni, jer je mogućnost da izleti iz jakne tokom sudara velika. Sjedite u sjedalicu, skinite jaknu, fino se svežite i voz. Kad stignete na odredište, obrnuta procedura. Vjerujem da je dijete i ispod jakne dovoljno obučeno da mu u kolima ne bude hladno dok ne "progrije", a možete se i pokriti jaknom.
Što se tiče boostera, u njega dijete može ako je po visini (uho mu za trećinu viri iznad bočne zaštite) preraslo sjedalicu do 18kg, a ima već minimum 15kg, i ako je dovoljno psihički zrelo da se neće izvlačiti iz pojasa niti ga skidati sa sebe tokom vožnje, jer je to vrlo lako izvedivo sa auto-pojasima. A idealno (najsigurnije) je da dijete do svojih 18kg ostane u sjedalici 9-18kg. I pri tom naravno mislim na boostere sa naslonom. Oni podmetači se nepreporučuju djeci ispod 7-8 godina, a postoji inicijativa da se oni i izbace iz segmenta autosjedalica.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 1653
13.12.2012 12:07:59   
niki83
Hvala ti Lejla za ove info o sjedalicama boosterima.
A sto se jakne tice, cekat ce malo toplije vrijeme da je skinemo..user posted image
Jer jutros npr. vozim je u vrtic u 8.30 kad je temperatura bila -14 C. Auto se nije zagrijalo ni dok sam se kuci vratilauser posted image

N&N

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1654
20.12.2012 15:49:52   
I love youu
Imam jedno pitanje, je li neko koristio AS od Pierre cardin, u pitanju su kolica PS 646, to je ona AS do 13kg sto dodje uz kolica? Kako se pokazala, jel beba htjela u nju, jel se treba stavljati peskiric da izravna polozaj zbog kicme i ledja?Kako se kopca u auto?

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 1655
21.12.2012 17:54:18   
TMand
Pozdrav,

zanima me,je li tko ima CAM Gara autosjedalicu i ako da,kakva je ?
Mi smo dosli do toga da kupujemo sjedalicu grupu I (9-18kg) , jer mala ima 11 kg.,i ova dosadasnja Peg Pereggo jaje joj je postala mala...
Ni sami ne znamo koju kupiti... najgore je kad dodjemo negdje gdje se prodaju,odmah krenu s cijenama umjesto da daju neke preporuke, opise , itd... nije sad bitno hocu je platiti 200 ili 400 KM , jer je i drugo dijete na putu,koristit ce se jos.. a i mala je dosta cesto u autu tako da...

(odgovor članu I love youu)
Neposredna veza do poruke: 1656
21.12.2012 18:10:28   
hapymum
Mi vec dugo imamo problem sa As al neznam vise sta da radim,naime mi imamo GRACO AS,u kojoj sam kaiseve popustila na najvise i sve uradila kako treba al opet moja djevojcica nemoze da se sveze u sjedalici,ona nema jos 7 mj,neoblacim joj jaknu kad je hocu svezati ali bezobzira,a ako pak hocu da je svezem mora se djete bukvakno iskriviti da bi uspjela,user posted image

30.05.2012 02:20 Hana
03.07.2014 07:40 Ejna

(odgovor članu TMand)
Neposredna veza do poruke: 1657
23.12.2012 12:47:34   
TMand
:// imate bas ovaj model ? Meni je nekako na slikama super,malo sam gledala i na youtube videa kako se pravilo postavlja u auto,izgleda jednostavno.. jer vidim da ima i nekih sjedalica koje su jako komplicirane da se postave,a to je jako bitno da je pravilno stavljena u auto... :// jeste mislili na pojas s kojim se veze dijete ili sama sjedalica ?

(odgovor članu hapymum)
Neposredna veza do poruke: 1658
23.12.2012 12:48:19   
TMand
Upsss hapymum , :) , kod vas je Graco,neznam kako sam uspila procitati CAM :)

(odgovor članu TMand)
Neposredna veza do poruke: 1659
23.12.2012 13:48:19   
MicoTico
Mi imamo ovu AS
http://www.google.ba/imgres?hl=bs&client=firefox-a&hs=MJm&tbo=d&rls=org.mozilla:en-US:official&channel=np&tbm=isch&tbnid=rHTFuXvWaqF5uM:&imgrefurl=http://www.babyandtoddlerworld.co.uk/graco-junior-maxi-car-seat&docid=s_4xa8b1CbVM1M&imgurl=http://www.babyandtoddlerworld.co.uk/imagprod/imaglarg/graco_junior_maxi.jpg&w=640&h=640&ei=gP3WUInkIeWM0wXmnICQDw&zoom=1&iact=hc&vpx=4&vpy=111&dur=62&hovh=225&hovw=225&tx=74&ty=102&sig=100352942696130532013&page=1&tbnh=138&tbnw=142&start=0&ndsp=12&ved=1t:429,r:0,s:0,i:84&biw=1024&bih=437

mi zadovoljni, a i T. se konačno ne buni kad treba sjesti u AS.

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

(odgovor članu TMand)
Neposredna veza do poruke: 1660
23.12.2012 15:48:14   
hapymum

IZVORNA PORUKA: TMand

:// imate bas ovaj model ? Meni je nekako na slikama super,malo sam gledala i na youtube videa kako se pravilo postavlja u auto,izgleda jednostavno.. jer vidim da ima i nekih sjedalica koje su jako komplicirane da se postave,a to je jako bitno da je pravilno stavljena u auto... :// jeste mislili na pojas s kojim se veze dijete ili sama sjedalica ?

http://images.ceneje.si/products/thumbnails/ImageHomePageZoomed/crograco-junior-baby-peacot-2275562_1024x768.jpg

Kod nas je ovakva ista,samo sto ovi kaisevi sto idu preko ramena jeeeeeedva se uklope,moja H se bukvalno mora skupiti da zakopcam,nemogu da vjerujem da joj nemoze

(odgovor članu TMand)
Neposredna veza do poruke: 1661
23.12.2012 16:32:00   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: hapymum

IZVORNA PORUKA: TMand

http://images.ceneje.si/products/thumbnails/ImageHomePageZoomed/crograco-junior-baby-peacot-2275562_1024x768.jpg

Kod nas je ovakva ista,samo sto ovi kaisevi sto idu preko ramena jeeeeeedva se uklope,moja H se bukvalno mora skupiti da zakopcam,nemogu da vjerujem da joj nemoze

Jeste ih izvuki do kraja? Ono dugme gdje izlazi pojas između nogu se protisne, a vuku se pojasevi preko ramena?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu hapymum)
Neposredna veza do poruke: 1662
23.12.2012 17:05:02   
hapymum
Jesmo Lejla sve uradili kako treba dole ispod ima neki hepek koji nemoze vise da se izvuce,tako da mislim da je to-touser posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1663
7.1.2013 13:15:16   
entinte
Dan ženice, s obzirom da sam na poslu i nemam vremena za išcitavanje postova zamolila bih vas za preporuku, koju autosjedalicu uzeti i gdje je kupiti. Mi smo uzeli prosle godine u FIS-u 9-18 kg. Bila nam je odlična. Ali već je vrijeme da je mijenjamo, iako K ima 16 kg tijesna mu je već a i neprakticna je postala jer ima mehanizam za spuštanje u poluležeci polozaj tako da je sama podloga visine oko 5-10 cm i bas imamo problema prilikom stavljanja K u sjedalicu pa nam je vrijeme da navabimo drugu. Znači treba mi savjet koju kupiti i gdje user posted image

Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!!
K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm
N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm
I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm

(odgovor članu hapymum)
Neposredna veza do poruke: 1664
7.1.2013 13:47:38   
leona81
Lejla Ka, da li je velika razlika izmedju Britax Kidfix AS i Kidfix Sict?

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu entinte)
Neposredna veza do poruke: 1665
8.1.2013 0:09:12   
Lejla Ka
Meni se čini da je razlika samo u postojanju ove SICT tehnologije za zaštitu od bočnih udara. Tj, ova druga je vjerovatno sigurnija u slučaju bočnog udara. To ne znači da prva nije sigurna za bočne udare, samo ova ima ovo poboljšanje.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1666
8.1.2013 0:21:35   
Neca xxx

IZVORNA PORUKA: entinte

Dan ženice, s obzirom da sam na poslu i nemam vremena za išcitavanje postova zamolila bih vas za preporuku, koju autosjedalicu uzeti i gdje je kupiti. Mi smo uzeli prosle godine u FIS-u 9-18 kg. Bila nam je odlična. Ali već je vrijeme da je mijenjamo, iako K ima 16 kg tijesna mu je već a i neprakticna je postala jer ima mehanizam za spuštanje u poluležeci polozaj tako da je sama podloga visine oko 5-10 cm i bas imamo problema prilikom stavljanja K u sjedalicu pa nam je vrijeme da navabimo drugu. Znači treba mi savjet koju kupiti i gdje user posted image

Mi smo nedavno kupili ovu.
http://cybex-online.com/us/carseats/solutionx-fix.html

Kategorija 18-36. Odlicna je i ima dobre rezultate crash testova. Pogledaj ih na ADAC stranici.
Mi smo svoju kupili u Babz Centru u BBI.

“Samo sam htjela da imam nešto tvoje… Zauvijek…”
“Želiš nešto moje? Zauvijek? Da li bi prezime moglo da posluži?”

(odgovor članu entinte)
Neposredna veza do poruke: 1667
8.1.2013 8:36:52   
leona81

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Meni se čini da je razlika samo u postojanju ove SICT tehnologije za zaštitu od bočnih udara. Tj, ova druga je vjerovatno sigurnija u slučaju bočnog udara. To ne znači da prva nije sigurna za bočne udare, samo ova ima ovo poboljšanje.

atus: o

hvala ti, i ja sam mislila tako, navodno 25 posto je poboljsanje ali ne mogu naci SICT na ovoj stranici s koje mi inace narucujemo. nije nam jos hica, M ce sigurno moci do 4 godine ostati u ovoj 9-18 ali eto cisto informativno da znam sta me ocekuje jer mm ide u engl ove godine 2-3 puta pa da je pokupi. imas li ti neki prijedlog za ovu grupu?

For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1668
8.1.2013 10:16:23   
Lejla Ka
Nemam ti nešto revolucionarno za preporučit. Romer je i dalje jako dobar, čini mi se najbolji odnos cijene i kvaliteta.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1669
8.1.2013 12:05:43   
Nellica
Mi koristimo Romer sict namamo nekih zamjerki.
Sjedalica je u gornjem dijelu nešto šira od ove bez sict-a.
Obzirom da imamo 2 sjedalice straga, sada mi je neizvodivo utrpati se i sjesti izmedju njih,
što sam ranije znala napraviti,  mislim da treću sjedalicu ne bi
mogli montirati od sict-a.

5.12.2009.
28.04.2011. Mamina dva anđela!

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1670
8.1.2013 12:40:32   
leona81

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Nemam ti nešto revolucionarno za preporučit. Romer je i dalje jako dobar, čini mi se najbolji odnos cijene i kvaliteta.

hvala tiuser posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1671
13.1.2013 18:57:20   
scarlett
Imal' neko ovu http://www.babycentar.ba/index.php/online-shop/product/view/19/313?
Kakva su iskustva?

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1672
13.1.2013 19:10:16   
scarlett
Zna li neko nešto o ovoj AS http://www.kids-im-sitz.de/index.php?option=com_content&view=article&id=46&Itemid=34
Comet

http://www.youtube.com/watch?v=55xTQHVZPFQ

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 1673
18.1.2013 8:53:23   
mamabb
Kako su se pokazale autosjedalice Concord?

04.12.2008.

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 1674
23.1.2013 10:10:29   
drznica
Pozdrav svima,

Samo cu kratko, ukoliko nekom treba BAZA ZA CAM AS ja svoju prodajem jer smo prerasli tu AS. Sva pitanja u pp!

url=http://www.Slikomat.com/slika/5408675.htm]user posted image [/url]

Uspjeh je ujutro buditi se pored dva muškarca! Jedan kaže :"Dobro jutro draga", a drugi kaže :" Dobro jutro mama"

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 1675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  65 66 [67] 68 69   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  65 66 [67] 68 69   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Obrazovanje!
klemzi

Je li vam bilo važno da vaši partneri imaju isti stepen stručne spreme kao i vi?

da (24%)

ne (64%)

ponekad primijetim razliku, ali mi ne smeta (10%)

ponekad primijetim razliku i smeta mi to (2%)

Broj svih glasova: 109

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *