|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  63 64 [65] 66 67   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Autosjedalice - proizvodjaci
24.7.2012 10:39:02   
Pingi
Zdravo svima ja sam nova na forumu al pratim vas odavno :D imam pitanje bebi je 2;5 mjeseci i ima preko 6;5 kg do sada smo imali posudenu sjedalicu grupe 0 a sada mislimo kupiti 0+ grupu pa sta mislite o Britax Romer Safeplus SHR II ili preporuka za neku drugu ? I da li uopste ici sa 0+ ili jos sacekati ?

(odgovor članu Dzenana_G)
Neposredna veza do poruke: 1601
24.7.2012 10:49:20   
Super Beba

IZVORNA PORUKA: Pingi

Zdravo svima ja sam nova na forumu al pratim vas odavno :D imam pitanje bebi je 2;5 mjeseci i ima preko 6;5 kg do sada smo imali posudenu sjedalicu grupe 0 a sada mislimo kupiti 0+ grupu pa sta mislite o Britax Romer Safeplus SHR II ili preporuka za neku drugu ? I da li uopste ici sa 0+ ili jos sacekati ?

0+ ćete moći koristiti do 13 kg, onda ide I grupa 9-18, itd...
Što se tiče Britax Romerovih AS, koliko sam upoznata, one su među najboljim..S tim da uvijek imaj na umu - da ja najbitnije pravilno postaviti autosjedalicu, da se ne mrda, da nema lufta i sl.

Neko upita za testiranja, izašla su nova za 2012. godinu:

http://www.adac.de/infotestrat/tests/kindersicherung/kindersitz-test/default.aspx?ComponentId=29903&SourcePageId=31900

Ko ne zna njemački, može na Google Chrome-u aktivirati translate page opciju :)

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu Pingi)
Neposredna veza do poruke: 1602
24.7.2012 11:37:11   
Pingi
Hvala na odgovoru. user posted image

Moj medo 7.5.2012. , 4,100 kg, 55 cm

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 1603
24.7.2012 12:15:23   
Super Beba

Hvala na odgovoru. user posted image

Zaboravih dodati da je grupa 0 do 9 kg...Ukoliko je posuđena AS dobro očuvana, nije učestvovala u sudaru (ni u najmanjem), nije starija od 7 godina (toliki je okvirni rok trajanja AS), onda nema razloga da je ne koristite dok ne okraća...

(odgovor članu Pingi)
Neposredna veza do poruke: 1604
24.7.2012 12:52:35   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: Dzenana_G

Ja znam da imaju ona dva kao otvora za pojas. Mi smo prvi davno prerasli, sjecam se da smo bas brzo morali mjenjat, a i drugi joj je vec mali i stalno skida sa ruku jer je valjda steze. Ja nisam nasla neku jos opciju da se to podesi da budu veci. Zbog toga pod hitno moramo mjenjati sjedalicu jer u ovoj vise nije sigurna.

Zbog toga te i pitam. Nisam vidjela u živo, ali sam vidjela na slikama i roditelji se jako žale. Ta samo dva otvora su veliki propust proizvođača koji onemogućava korištenje sjedalice ni pola vremena koje proizvođač navodi.

Kad se dijete u sjedalici vozi okrenuto u smjeru vožnje, visina otvora iz kojeg izlaze pojasevi na ramena mora biti u visini ramena ili samo malo iznad. Pojas ne smije iz sjedalice izlaziti ispod nivoa ramena!

Ako je posljednji prorez ispod visine ramena sjedalica više ne odgovara djetetu. Ova BREVI se zbog toga (a i na testovima joj nisu neke ocjene) pokazala kao jako loš izbor.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Dzenana_G)
Neposredna veza do poruke: 1605
24.7.2012 13:19:01   
Pingi
Da znam da je jos mozemo koristit al ovo je Bubu sjedalica i znam da je losa koristili smo je samo par puta na kratke relacije, a i nema nikakve oznake pa....mislim da trebamo nesto testirano i provjereno a planiramo i na more . Nisam iskljuciva u vezo Romera svaka preporuka je dobrodosla kao i savjet gdje nabaviti istu u Sarajevu. Hvala !

Neposredna veza do poruke: 1606
24.7.2012 13:30:27   
Lejla Ka

Da znam da je jos mozemo koristit al ovo je Bubu sjedalica i znam da je losa koristili smo je samo par puta na kratke relacije, a i nema nikakve oznake pa....mislim da trebamo nesto testirano i provjereno a planiramo i na more . Nisam iskljuciva u vezo Romera svaka preporuka je dobrodosla kao i savjet gdje nabaviti istu u Sarajevu. Hvala !

JANÉ Strata u ADAX-u. Dobra je na testu, ne znam koliko košta.

CYBEX Aton 2 i Baby centru i BBI, isto ne znam koliko košta.

< Poruku je uredio Lejla Ka -- 24.7.2012 13:32:17 >

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Pingi)
Neposredna veza do poruke: 1607
24.7.2012 13:41:39   
Pingi
Hvala, sad zvala Adax kaze nisu je ni dobijali, a cijenu ne zna, pogledat cu i ovu drugu. :D

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1608
25.7.2012 12:16:39   
meli28

Pingi, ukoliko se odlucis da kupis 0+ onda ti savjetujem da uzmes upravo Britax Roemer Safeplus SHR II, ja sam svojoj uzela, a drzala sam se iskljucivo testova sigurnosti! Samo cu reci da sam prezadovoljna! Imas je kupiti na Ciglanama u Djecijem Svijetu.

(odgovor članu Pingi)
Neposredna veza do poruke: 1609
25.7.2012 12:47:24   
Pingi
Pa mislim da cu ipak nju i kupiti ove koje mi je predlozila Lejla Ka nemaju iako i one imaju dobre ocjene. Hvala svima na pomoci

(odgovor članu meli28)
Neposredna veza do poruke: 1610
25.7.2012 14:19:28   
Lejla Ka

Pa mislim da cu ipak nju i kupiti ove koje mi je predlozila Lejla Ka nemaju iako i one imaju dobre ocjene. Hvala svima na pomoci

Ja sam mislila da pošto uvoze te vrste sjedalica možda mogu naručiti. Ako ti je Romer opcija, nećeš se pokajati, mi smo kasnije kupovali samo njihove i opet bi da moram (a da imam dovoljno para user posted image )

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Pingi)
Neposredna veza do poruke: 1611
25.7.2012 14:41:49   
Pingi
Pa iskreno i meni je skupa , nisam jos isla da vidim sta ima u Baby centru samo sam pitala imaju li ovaj Aton . Al kako citam i raspitujem se ovaj Romer mi se sve vise svida. Iako malo prelazi predvideni budzet za sjedalicu. user posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1612
29.7.2012 15:13:10   
KupusLivada

IZVORNA PORUKA: hapymum

Pozdrav mamicama ja imam jedno pitanje,mi imamo onu GRACO sjedalicu sto dodje u kompletu s kolicima,interesuje me nakon koliko se vadi onaj ulozak iz sjedalice i do koliko se beba moze u njoj voziti

i mene zanima mozemo li izvaditi jastuk is sjedalice, onaj sto doddje iza glave i ramena?

(odgovor članu hapymum)
Neposredna veza do poruke: 1613
30.7.2012 13:16:26   
mala_sa
Mi smo ga izvadili negdje oko 3ceg mjeseca; kad mu je vidno postao malen. A je tad imao oko 8kg i bio je pravi bumbar user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu KupusLivada)
Neposredna veza do poruke: 1614
30.7.2012 13:21:33   
Super Beba

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Mi smo ga izvadili negdje oko 3ceg mjeseca; kad mu je vidno postao malen. A je tad imao oko 8kg i bio je pravi bumbar user posted image

Isto..
S tim da se ne sjećam koliko je tačno mali imao ni mjeseci ni kila, ali čim sam vidjela da mu smeta i sužava prostor unutrašnjosti AS-a, skinula sam ga...

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 1615
30.7.2012 13:26:29   
bobo
vidi prvo male oglase na rigeraji!!!

Neposredna veza do poruke: 1616
30.7.2012 16:23:31   
KupusLivada
uh, pa onda je krajnje vrijeme, moja bumbarica je oko 9 g, bas joj je tijesno, ali nismo skidali jer nismo bili sigurni. u manualu se uopste ne spominje jastuk :(

a kod ove iste sjedalice, je li moguce da indikator za ugao nije bas najtacniji????

(odgovor članu bobo)
Neposredna veza do poruke: 1617
30.7.2012 16:36:18   
Super Beba

IZVORNA PORUKA: KupusLivada

uh, pa onda je krajnje vrijeme, moja bumbarica je oko 9 g, bas joj je tijesno, ali nismo skidali jer nismo bili sigurni. u manualu se uopste ne spominje jastuk :(

a kod ove iste sjedalice, je li moguce da indikator za ugao nije bas najtacniji????

Ne znam je li ili nije, ali ja sam se po njemu mjerila...tj. ako ne vidim narandžastu crticu, smatrala sam da je AS postavljena kako treba...

(odgovor članu KupusLivada)
Neposredna veza do poruke: 1618
26.8.2012 22:53:48   
tajra26
trebam savijet hitno...ne znam jeli to ta tema ali valjda cete me uputiti negdje ako nije....imam problem sa autosjedalicom ustvari moje djete kada idemo na put nikako nece u autosjedalicu...e sad mozda je prerastao ali on ima 11kg nasa sjdalica je do 15kg...od rodjenja nije bas pretjerano odusevljen duzom voznjom u istoj...ali sad vec postaje ozbiljno...kad smo se vracali sa mora predrzala sam ga u krilu od Jablanice a muz je morao voziti 30 na sat tako da smo putovali 2 i po stata user posted image ja sva ukocena... sad kontam da kupimo vecu sjedalicu ali kako da nadjem neku u kojoj ce htjeti... imate li slicnih iskustava sa ovim i koja je sjedalica najudobnija za djete da moze spavati fino u njoj...

Ljubav se zove imenom tvojim 12.10.2011

Neposredna veza do poruke: 1619
26.8.2012 23:18:29   
Lejla Ka
Tajra, koliko je staro dijete?
Kako izgleda ta sjedalica do 15kg (one dostupne na našem tržištu, grupe 0+ su do 13kg)?
To što dijete ne voli biti u sjedalici ne mora značiti da mu je sjedalica neudobna ili ne odgovarajuća. Neka djeca jednostavno ne vole osjećaj sputanosti u AS. Međutim ako se dijete uvijek vozi u AS, ako se ne popušta na proteste, ako napravite pauzu kad je djetetu dosta sjedenja u AS, ali ga u autu neizostavno vozite u njoj djeca shvate da je to jedini način prevoza, da ne postoji drugi i naviknu se.

Voziti dijete nevezano je rizik, veliki, i čista roditeljska odgovornost.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu tajra26)
Neposredna veza do poruke: 1620
27.8.2012 22:38:35   
tajra26
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Tajra, koliko je staro dijete?
Kako izgleda ta sjedalica do 15kg (one dostupne na našem tržištu, grupe 0+ su do 13kg)?
To što dijete ne voli biti u sjedalici ne mora značiti da mu je sjedalica neudobna ili ne odgovarajuća. Neka djeca jednostavno ne vole osjećaj sputanosti u AS. Međutim ako se dijete uvijek vozi u AS, ako se ne popušta na proteste, ako napravite pauzu kad je djetetu dosta sjedenja u AS, ali ga u autu neizostavno vozite u njoj djeca shvate da je to jedini način prevoza, da ne postoji drugi i naviknu se.

Voziti dijete nevezano je rizik, veliki, i čista roditeljska odgovornost.

e mila hvala na odgovoru...ja sad upravo iz grada,izasli smo jer vise nisam znala sta u kuci hoce pa smo ga odveli u igraonicu da puze...on inace ima 10mjeseci i 15 dana...inace je mirno dijete ali ova dva tri dana me izludjuje...sve mu je intresantno 2 minute...nece u sjedalicu (to je ono sto me najvise brine) i jedino kod mene hoce da se umiri...maloprije nije htio ni u kolica pa sam ga morala nositi do auta...user posted image stvarno sam ocajna.... a ova kod mene je neka chicco zaboravila sam naziv sutra cu pogledat i na njoj pise do 15kg...pomagajte zenice sta da radim???? i jos da kazem mozda ima neke veze bali nenormalno dvica jos nije probila da nije to mozda sta povezano user posted image user posted image do sada nismo imali problema sa zubicima....

p.s pustila sam ga da place cijelo vrijeme od sedrenika do alipasina u sjedalici malo se umirio ali opet je kasnije plakao kad smo ga ponovo stavili joj vise mi se nigdje ne ideuser posted image user posted image

< Poruku je uredio tajra26 -- 27.8.2012 22:40:39 >

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1621
27.8.2012 22:53:48   
Lejla Ka
Pravo da ti kažem, ja nikakvih problema sa kčeri nisam imala. Ta bi spavala dok se automobil kretao. Sin je drečao dok god je bio u sjedalici, osim ako bi zaspao par desetaka minuta. Nema šta nisam izmišljala, pjevala, svirala, budalesala, nosila kesu igračaka pa izvlačila drugu svakih par sekundi ... Prva tri mjeseca vjeruj nisam nigdje ni išla jer se taj dero svuda user posted image
Jednom je od Wisse do kuće (u SG) prevrištao, a kad sam ga izvadila bi je mokar ko da ga je neko zalio kantom vode. I prošlo je, kao je rastao shvatao je bolje da vožnja nije neprijatelj, da je interesantno, da se stvari mogu promatrati kroz prozor. Ali je potrajalo. Vožnja na prvo more mi je bila džehenem, a zbog lošeg vremena dosta smo se vozali i na moru, ma to je bio haos od odmora user posted image
Vi morate postaviti prioritete. Kad dijete vidi da ste odlučni kod upotrebe sjedalice, i ako nađete neki kompromis da se ne vozite često ono će jednostavno znati da se tako vozi i da ne postoji drugačiji način.

Ako je kriza u ponašanju novijeg vijeka sigurno nešto unosi nervozu, zubići, intenzivan napredak i rast ... Probajte se prilagoditi.

Ako ti nije teško molim te mi javi koja je sjedalica u pitanju.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu tajra26)
Neposredna veza do poruke: 1622
27.8.2012 22:58:36   
animagical
u autu probaj upaliti baby tv crtice (skines s you tubea na mobitel) i das grisini... ja tako i mirno idemo..a prije tih zuma je bilo vriske i cupanja...

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1623
27.8.2012 23:06:27   
tajra26
upravo sam isla do auta da bas vidim i upravu si ti ona je do 13kg (pozadi pise) ali kad smo kupovali tako nam zena rece...uglavnom on ima 11kg....opet ne bi trebalo da mu je mala???ili mozda jeste???? user posted image user posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1624
27.8.2012 23:10:51   
animagical
pa on ima dovoljno kila da predje u grupu 1, naravno ako samostalno ustaje na noge, uz namjestaj

(odgovor članu tajra26)
Neposredna veza do poruke: 1625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  63 64 [65] 66 67   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  63 64 [65] 66 67   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *