|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  64 65 [66] 67 68   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Autosjedalice - proizvodjaci
27.8.2012 23:16:07   
tajra26
ustaje user posted image e sad koju sjedalicu da kupim??? koj je najudobnija za spavanje?user posted image

Ljubav se zove imenom tvojim 12.10.2011

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 1626
27.8.2012 23:21:20   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: tajra26

upravo sam isla do auta da bas vidim i upravu si ti ona je do 13kg (pozadi pise) ali kad smo kupovali tako nam zena rece...uglavnom on ima 11kg....opet ne bi trebalo da mu je mala???ili mozda jeste???? user posted image user posted image

Sjedalicu do 13kg dijete preraste ili po kilaži (kad ima više od 13kg) ili po visini tj. u ovom uzrastu po dužini kad mu glava u sjedalici bude u takvom položaju da se vrh uha vidi iznad bočnih zaštita.

Sjedalice 9-18kg koje su slijedeće (grupa I) se montiraju u smjeru vožnje, a dijete se smije tako prevoziti tek kad počne da ustaje na svoje noge bez pomoći odraslih (može se pridržavati za okolne stvari) jer su mu tek tad mišići vrata dovoljno jaki da sačuvaju tešku glavu u slučaju ne daj Bože sudara, kad glava poleti naprijed.

Tvom dječaku je sad vjerovatno teško boraviti u sjedalici jer je sputan, jer je okrenut suprotno od smjera vožnje, a vjerovatno ima i drugih uzroka nervoze. Do tvoje je kreativnosti i stpljenja kako da to prevladate user posted image Probaj neke zvučne igračke, pjevaj, ...

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu tajra26)
Neposredna veza do poruke: 1627
27.8.2012 23:24:36   
Lejla Ka

ustaje user posted image e sad koju sjedalicu da kupim??? koj je najudobnija za spavanje?user posted image

Večina sjedalica 9-18kg (grupa I) se može povući u nageti položaj za spavanje. To nije baš ležeći kao kod ove do 13kg, ali se može fino spavati.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu tajra26)
Neposredna veza do poruke: 1628
27.8.2012 23:29:31   
tajra26

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Večina sjedalica 9-18kg (grupa I) se može povući u nageti položaj za spavanje. To nije baš ležeći kao kod ove do 13kg, ali se može fino spavati.

nadam se da je do sjedalice user posted image sutra vec idemo gledati da kupimo hvala vam od srca user posted image
user posted image user posted image

javim vam kad kupimo da li se stanje popravilo.... user posted image

Ljubav se zove imenom tvojim 12.10.2011

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1629
27.8.2012 23:40:48   
Lejla Ka
Tajra vodite računa o kompatibilnosti sjedalice i vašeg automobila. Sjedalica je bezveze i nema nikakvu funkciju ako se ne može pravilno i čvrsto montirati. I kloni se Brevi kombinovanih (0-18kg), jedino za njih konkretne mogu dati ovu anti preporuku.

Još ću reči da je za djecu, pa i stariju od godinu dana položaj okrenut suprotno od smjera vožnje i dalje najsigurniji i preporučuje se da dijete maksimalno dugo ostane u sjedalici niže grupe (dok je nepreraste po kilaži ili visini) prije prelaska u višu grupu.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu tajra26)
Neposredna veza do poruke: 1630
28.8.2012 0:01:35   
animagical
I kloni se Brevi kombinovanih (0-18kg), jedino za njih konkretne mogu dati ovu anti preporuku.

user posted image jeste,nema gore za montirati u auto....

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1631
28.8.2012 0:10:10   
teacher75
nama ove sjedalice-jaje nikako nisu stabilne, ne znam jel tako treba biti ili ih pogresno montiramo, al se lako pomjere, ja alana drmam rukom kad place da ga umirim bez ikakvih problema, a vjerovatno bi trebala biti cvrsto fixiranauser posted image inace, i nas je alan napatio pravo u povratku s mora, pola puta je plakao, mi smo ga pustili da place vise od sat vremena bez prestanka jer smo prije toga napravili pauzu i nije pomoglo, cim je opet vracen u sjedalicu nastavio je sa placem, al ne bih ga nikad izvadila iz sjedalice i cuvala u krilu.mm je jedva vozio, ko zna kad cemo se opet usuditi voziti negdje dalje s njimuser posted image

< Poruku je uredio teacher75 -- 28.8.2012 0:11:28 >

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 1632
28.8.2012 13:15:21   
Alhemicarka
Ni moja jaje nije tako čvrsto vezana, ne mogu je baš drmuskati, ali ja sam očekivala da je to čvršće vezano, naročito što ova moja po testovima spada u najsigurnije (britax romer SHII).
E sad pitanje za ove koje koriste jaje i koje su koristile. Kako stavljate vašu djecu u sjedalicu, a autu, ili izvadite iz auta AS, stavite bebu pa vratite AS zajedno sa bebom u auto? Ja sam pokušala da je ne vadim, jer AS sa bebom ima 15 kila, i nije baš jednostavno dići, međutim dok je AS u autu nikad nisam sigurna da sam je dobro vezala, uvijek mi se čini da je onaj pojas na AS labavo vezan, odnosno samo desni. Lijevi mi uvijek čvršće priljubljen uz bebu, dok desni malo landara? Ka izvadim AS iz auta i stavim bebu, skroz izvučem pojaseve, zavežem i pritegnem nemam tih problema. E sad je li ja nešto pogrešno radim, ili je do AS, ili se jaje AS moraju vaditi?
Zbog ovih problema u dilemi sam da li da i slijedeću uzmem romer, iako dobivaju najbolje ocjene na testovima.

Moja beba nekad plače, nekad ne plače, nekad je uspijem umiriti, nekad ne. Uglavnom sisa sve riješi. Ako su kraće relacije, po gradu, ne zaustavljam auto da dojimo, kreveljim se, glumim budalu, ako ni to ne pali, samo stavim ruku na nju, da zna da sam tu i da je nisam pustila da plače, ona čvrsto uzme moj prst, ali i dalje plače. Ali ja je ne vadim iz As dok ne dođemo kući. Bude i mokra i sve, ali šta ću, ovako će prije naučiti. Ja već hodam kriva ko kifla.

Lejla Ka, kako ste tad išli na more sa dvoje djece? Pretpostavljam da su tad bili u uzrastu da su oboje morali u AS. Gdje si ti sjedila, a gdje starije dijete?

Ona neda da je slome, otima se i prkosi...

09. 04. 2012. Mamin Vrtirep

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 1633
28.8.2012 13:30:44   
Lejla Ka
Ovdje vam moram priznati da ni ja svoje jaje (Chicco C1) nikad nisam uspjela dobro fiksirati, i za te bih vas probleme uputila na naše savjetnike za AS, a najbolje da dođete na pregled kad bude. Na žalost, mislim da ih neće biti u septembru. Raspitat ću se ima li neko tu da ga možete trznuti mailom.

Alhemičarka, ja sam sjedila u sredini, N u jajetu sa moje desne, E u busteru sa moje lijeve strane. Kad mi tad nije desno uho otpalo, neće nikad. A šta sam se pjesmica napjevala i naludirala, čudo nas muž nije sve pobaco u more. Mali je zaspo sve ukupno 45 minuta kad sam ja mogla odahnuti i skontazi da sam slomljena user posted image

Nama je npr. fol bio da smo skontali da se beba dere kad sam ja tu, ali da je potpuno miran kad me ne vidi. Tako sam ja sa nekih njegovih 10-ta mjeseci prešla na prednje sjedište i nastao je mir u vožnji.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Alhemicarka)
Neposredna veza do poruke: 1634
28.8.2012 13:52:29   
SailorMoon
Ovde su testovi pokazali da svaka stolica bude jos bolja ako moze da se stavi na basis sa isofix. I jaje samo sa kajsevima nikad nije cvrsto tako.
Mi u svom autu imamo Isofix i ni jaje ni sad Maxi Cosi pearl se nemicu. Kod oca imamo Osann Gruppa 1 koja se samo kajsevima veze i uvjek ima lufta i da se mrdati.
Sto se tice bebinog placa. Ja od 1. dana sjedim sve naprijed s muzem, da se beba nenavikne da uvjek neko pored nje sjedi. I nikad neplace u AS osim ako se ukakila

06.11.2010 mamina i babina dusa se rodila. Volimo te najvise na svjetu.

(odgovor članu tajra26)
Neposredna veza do poruke: 1635
28.8.2012 15:32:24   
teacher75

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Ovdje vam moram priznati da ni ja svoje jaje (Chicco C1) nikad nisam uspjela dobro fiksirati, i za te bih vas probleme uputila na naše savjetnike za AS, a najbolje da dođete na pregled kad bude. Na žalost, mislim da ih neće biti u septembru. Raspitat ću se ima li neko tu da ga možete trznuti mailom.

Alhemičarka, ja sam sjedila u sredini, N u jajetu sa moje desne, E u busteru sa moje lijeve strane. Kad mi tad nije desno uho otpalo, neće nikad. A šta sam se pjesmica napjevala i naludirala, čudo nas muž nije sve pobaco u more. Mali je zaspo sve ukupno 45 minuta kad sam ja mogla odahnuti i skontazi da sam slomljena user posted image

Nama je npr. fol bio da smo skontali da se beba dere kad sam ja tu, ali da je potpuno miran kad me ne vidi. Tako sam ja sa nekih njegovih 10-ta mjeseci prešla na prednje sjedište i nastao je mir u vožnji.

ja sam sjedila naprijed, nije mi se dalo da se stiskam pozadi izmedju njih dvoje, ipak sam ja "nogata".dok je bila sam o lana redovno sam sjedila pozadi

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1636
28.8.2012 15:45:01   
madame noire
Pozdravcek,

Da li neko ima iskustva sa Cybex autosjedalicama?
Konkretno, u pitanju je CYBEX Pallas-Fix...

user posted image

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 1637
28.8.2012 15:46:38   
Lejla Ka
Šta te konkretno interesuje. Ima moja sestra, u Škodi Fabiji.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu madame noire)
Neposredna veza do poruke: 1638
28.8.2012 16:11:57   
madame noire
S obzirom na malo "cudno kopcanje" kako je beba generalno prihvatila AS?
Sto se tice sigurnosti, udobnosti i nacina odrzavanja cini mi se okej...

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1639
28.8.2012 16:15:08   
Lejla Ka
Naš prihvata savršeno user posted image Čak su roditelji bili nabavili rezervnu sa klasičnim vezanjem i momak je "rekao" da on neće "s konja na magarca" user posted image pa su tu drugu prosljedili dalje.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

Neposredna veza do poruke: 1640
28.8.2012 16:26:57   
madame noire
Koja mala legendicauser posted image
Hvala puno Lejla user posted image user posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1641
4.9.2012 14:17:21   
damma ars
Posto je vrijeme da nabavljam novu sjedalicu za mladje dijete, pregledavam forume i online shop-ove, kao i prodavnice. Moram reci da sam nekako razocarana sa ponudama nekih nasih, najcesce i najvise hvaljenih, prodavnica. Oni prodaju staru robu... Npr. Cybex ima ove godine 5 pobjednika u razlicitim kalsama auto sjedalica, no te pobjednike ne mozete kupiti lako kod nas, pa cak ni u BBI Centru. Zato kada kupujete autosjedalicu provjerite godinu proizvodnje...
Ja sam ovo sasvim slucajno primjetila uporedjujuci informacije iz kataloga za 2012 i ponudu online, po bojama i imenima pojedinih auto sjedalica...Strasno, autosjedalicu iz 2010. ili 2009. da kupim i jos me ubjedjuju da je to ono sto trazim ili jos uz sve to cijena je ovogodisnja...

Neposredna veza do poruke: 1642
5.9.2012 11:51:39   
jednaa
znate li kakva su iskustva s sjedalicama Prenatal? Moja sestra bi da kupi ali ja nisam čula ništa o njihovim sjedalicama.

baby boy se rodio 02.01.2010.
ex jedna2u1

(odgovor članu damma ars)
Neposredna veza do poruke: 1643
5.9.2012 12:40:14   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: jednaa

znate li kakva su iskustva s sjedalicama Prenatal? Moja sestra bi da kupi ali ja nisam čula ništa o njihovim sjedalicama.

Ne znam o kojem se konkretnom modelu radi. Ja sam našla neka dva testirana kod austrijanaca i ocjenjeni su kao loši.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu jednaa)
Neposredna veza do poruke: 1644
3.10.2012 10:07:20   
Taii
Drage moje , u velikoj sam dilemi....user posted image Uskoro postajemo roditelji , a suprug i ja smo u poprilicnoj nedoumici koju AS kupiti. Znate kako to vec ide kod mladjih parova , zelite da bebironiju priustite sve sto mu treba a opet da ne idete u krajnosti sa cijenama... U mogucnosti sm o od prijatelja dobiti Cam-ovu AS , od 0-13 kg , koja ima i bazu za fiksiranje , pa me zanima da li neka od vas zna kakve su te AS? Da li da ostanemo pri toj ili da trazimo neku bolju... ? user posted image user posted image

(odgovor članu tajra26)
Neposredna veza do poruke: 1645
11.10.2012 11:20:57   
Silver
Pozz drage, zna li neko gdje u Sarajevu ima kupiti Cam travel evolution AS 9-18???

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu Taii)
Neposredna veza do poruke: 1646
11.10.2012 13:17:32   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: Taii

Drage moje , u velikoj sam dilemi....user posted image Uskoro postajemo roditelji , a suprug i ja smo u poprilicnoj nedoumici koju AS kupiti. Znate kako to vec ide kod mladjih parova , zelite da bebironiju priustite sve sto mu treba a opet da ne idete u krajnosti sa cijenama... U mogucnosti sm o od prijatelja dobiti Cam-ovu AS , od 0-13 kg , koja ima i bazu za fiksiranje , pa me zanima da li neka od vas zna kakve su te AS? Da li da ostanemo pri toj ili da trazimo neku bolju... ? user posted image user posted image

Ova jedna što sam našla kod austrijanaca na testu: http://www.oeamtc.at/?id=2500,,,11158&fid=kisitest_2008/cambyebye.html

Kažu da ima slabu bočnu zaštitu, ali joj je sigurnost relativno dobra. Kažu da se teško ispravno montira, i kažu da je dosta tvrda i loše izrade. Kao pozitivno istiću da je dosta konforna, da dijete dobro vidi okolo, da se presvlaka lako skida i pere u mašini.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Taii)
Neposredna veza do poruke: 1647
11.10.2012 22:07:13   
Silver

IZVORNA PORUKA: Silver

Pozz drage, zna li neko gdje u Sarajevu ima kupiti Cam travel evolution AS 9-18???

Saznala sam gdje ima kupiti, ali ima li iko reci ista o ovoj AS, pozitivno ili negativno?!?!?

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 1648
12.10.2012 11:48:52   
gagach
Cao drage mojeuser posted image

Imam jedno pitanjce vezano za autosjedalicu cybex sa onim zastitnim jastucicem ispred (umjesto pojaseva).
Kada se moze skinuti taj jastuk? Moj M ima 18 mjeseci i on je veliki beban i primjetila sam da ga taj jastuk steze na nonama dole jer je bucko. Negdje sam procitala da se taj jastuk skida kada dijete napuni 3 godine ili 18 kg...ne vjerujem da ce M toliko izdrzati jer ga vec sad to steze...on ima oko 13kg.

Jel neko ima iskustva sa tim?

hvaaaala

05.04.2011 postala mama predivnom djecaku...!

Ruka koja ljulja kolijevku je ruka koja vlada svijetom....

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 1649
12.10.2012 12:31:52   
Lejla Ka

Saznala sam gdje ima kupiti, ali ima li iko reci ista o ovoj AS, pozitivno ili negativno?!?!?

Nisam je našla nigdje testiranu ni ocjenjenu. CAM-ove sjedalice su do sad u glavnom bile lošije ocjenjivane.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 1650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  64 65 [66] 67 68   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  64 65 [66] 67 68   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *