senka 81
|
Pozdrav, mi smo imali identican problem.. mlijeka sam imala i previse, beba se rodila sa 4100 g. i bilo je za očekivati da će jesti non stop, međutim, maleni je spavao po cijele dane/noći, nije bilo načina da ga probudim. Umivala sam ga hladnom vodom, škakiljala, dirala po licu, ali ništa. čak sam jedan dan oplakala jer sam mislila da će mi umrijeti.Pelene su bile maltene suhe, a stolica zelena. Ali, poučena iskustvom sa prvim djetetom koje nisam uspjela dojiti, bila sam odlučna i nisam davala bočicu. Prvih 15-20 dana, nisam izlazila iz sobe, po cijele dane/noći sam pokušavala da ga dojim.Niti sam ja znala, niti je beba znala.Njegovo spavanje nam je bio dodatni problem. nakon 15-og dana, poceli su duzi periodi budnosti (po 10-15 min), i tada je sve krenulo nabolje. Bitno je da stalno guraš siku, i da nastojiš, ako je ikako moguće, da ga razbudiš. A AD ni slučajno.. Ja sam znala da se izmuzem u šoljicu, pa kašikicom sam mu davala mlijeko, kako bi bar nešto pojeo. Prvo je počeo vući po nekoliko puta, znala sam čak brojati da vidim koliko gutljaja je popio, i dan po dan, počeo je da doji sve duže i duže.. po minut, pa dva, pa 5...Uglavnom, teško jest, ali kad beba napuni 2sedmice, postaje sve puno lakše, vidjet ćeš :-)