|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Blizanci
15.12.2012 8:21:46   
aamra
Da vam javim da se juli porodila u ponedjeljak 10.12. Rodila je 2djevojcice, sve je hB super proslo. Javice vam se ona kad izadju iz bolnice. Ja sam njena sestra. Tuzna vijest je da nam je mama preselila 2dana prije nego ce se juli poroditi. Eto 1 tuzna i 1 lijepa vijest.

(odgovor članu SREĆNA)
Neposredna veza do poruke: 576
15.12.2012 13:38:53   
sretna sam jako
aamra zao mi je za mamu user posted image a cestitke na prinovi za Juli- da ste mi zive i zdrave! user posted image

SREĆNA citam vas ja cesto al nesto mi se ne da pisati...sad sam u nekoj fazi zivcenosti i strahovanja...jadan mm!user posted image Nekakav se strah uvukao u mene do kojeg cu tjedna dogurati....bila sam na kontroli prije malo vise od tjedna sve je ok- jedan je djecak a za drugu bebu mije mogao vidjeti. Jos mi se desni upalile pa poludih!!

Ivanai nam je zavrsila u bolnici na strogom mirovanju- kad je bila na pregledu u petak prosli dr joj vidio da se pocela otvarati... user posted image

Dobrodoslica novim clanicama!user posted image

Ja sam sada kraj 24 tjedna po racunici, a po bebama kraj 25og...guramo...user posted image

< Poruku je uredio sretna sam jako -- 15.12.2012 13:46:00 >

(odgovor članu aamra)
Neposredna veza do poruke: 577
15.12.2012 19:27:39   
SREĆNA
Amra , juli žao mi je zbog majke user posted image user posted image
Drago mi je da su bebe došle na svijet žive i zdrave da je juli dobro fala Allahu želim vam dug i sretan život ispunjen ljubavlju i radošću.
Juli piši kako je prošlo sve , kad budeš mogla user posted image user posted image user posted image

sretna sam jako rzumijem te potpuno, prošla sam kroz tu fazu, naravno strah postoji, ali nema fajde od njega, pitala sam doktora kad i kako da se porodim, šta ako krene porod prije nego se zakaže CR, kaže nemoj da brineš za to, sve će se stići, nedaj Bože da krenui nekakvi jaki bolovi ono baš nepodnošljivi , ali čim šta zaboli odmah u bolnicu, ne čekati ni sekund.Pričala sam i sa dr. koji će mi akoBogda raditi CR. on kaže da komotno može i sa 37 nedelja , mada ako sve bude dobro i budem ja dobro i preko tih 37 da ćemo gledat onda početak 39 nedelje, pa vidjećemo sve je u Božijim rukama.

Nemoj da se brineš toliko, strah je nešto toliko grozno, toliko destruktivna emocija, a nepoželjan je totalno.Znam da je ne moguće ne strahovati, ali nema nam druge nego uzdati se u Boga dragog, potruditi se da ono što je do nas , odradimo što je bolje moguće , a sve ostalo je u Božijim rukama.

Ja više ne puštam mozak da ima vremena da misli o tome, uvijek mi je zauzet nečim drugim da ne bih razmišljala i strahovala za porod.

Nedaj se i piši i javljaj s ečešće, lakše je kad čavrljaš o svemu što te brine i ne brine. user posted image user posted image user posted image

Žao mi je za Ivanai, koja je ona sedmica.Nadam se da će sve proći dobro .

(odgovor članu sretna sam jako)
Neposredna veza do poruke: 578
16.12.2012 7:54:15   
sretna sam jako
SREĆNA znam sve si u pravu al valjda je to samo period do sada sam bila bas bez ikakvog straha i vesela i sretna...nadam se da nece dugo potrajat jer bas ubi u pojam...

Ivanai je trudna tocno koliko i ja- zamisli 3.4. je termin i meni i njoj. Koda smo se dogovarale.user posted image user posted image

Kako si ti?? Dokle si ti dogurala?

Mene je doktor pregledao samo jednom vaginalno, i to na prvom pregledu...koliko si puta ti imala vag.pregled??

(odgovor članu SREĆNA)
Neposredna veza do poruke: 579
16.12.2012 9:51:46   
Hannica
Sretna sam jako nemoj d a brines,sve dok si na RR-u ite ce sve ok,ovdje zene ili preneu blizance ili ih rode u 40-oj sedmici.user posted image I ja sam razmisljala bas kao i ti,bila sam uvjerena da cu se poroditi prije termina. Na kraju sta je lose ako ih i prirodno rodis,ako su bebe okrenute glavicom ne bi trebao da bude problem.user posted image
Sretno svima.

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

Neposredna veza do poruke: 580
16.12.2012 9:59:54   
sretna sam jako
Hannice user posted image
Ma nije mene strah prirodnog poroda u svakom slucaju mislim da ne moze biti gori od prvog...user posted image user posted image Al eto dodje vrijeme kad se malo zamislis....danas sam vec bolje. Cekaj ja nisam upratila- al si ti vec rodila??

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 581
16.12.2012 10:04:11   
Hannica
Da,,danas je mojim bebama 1 godina,1 mjesec,1 sedmica i 1 dan.user posted image
Rodila u 40-oj sedmici,CR. Nisam imala nikakvih bolova,mogla sam i termin docekati.
Obe bebe bile okrenute na zadak pa sam morala na CR.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

Neposredna veza do poruke: 582
16.12.2012 10:16:04   
sretna sam jako
Bravo!user posted image user posted image user posted image user posted image
Takve price volim cuti...user posted image

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 583
16.12.2012 10:27:38   
enči80

IZVORNA PORUKA: Hannica

Sretna sam jako nemoj d a brines,sve dok si na RR-u ite ce sve ok,ovdje zene ili preneu blizance ili ih rode u 40-oj sedmici.user posted image I ja sam razmisljala bas kao i ti,bila sam uvjerena da cu se poroditi prije termina. Na kraju sta je lose ako ih i prirodno rodis,ako su bebe okrenute glavicom ne bi trebao da bude problem.user posted image
Sretno svima.

Samo da te potpišemuser posted image user posted image user posted image

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 584
16.12.2012 10:30:57   
sretna sam jako
A sta nas je danas ovdje, bas je zivo! user posted image user posted image

Enči kako ti i tvoja ekipa??

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 585
16.12.2012 17:10:35   
SREĆNA
Ja sam imala 2 x ali oba puta sam imala bolove nekakve kroz stomak, pa se ja prepala i odletila dr. to jednom,a drugi put dok sam ležala u bolnici isto tako, naveče neki neobičan bol sam imala sa desne tsrane i dr. me pregledao vag. i uzv, sve je bilo ok.Sve je to bilo u početku.Ja sam sad 29/30 nedelja.Dobro sam fala Bogu.

To za ivanu baš mi je žao, zašto se to dešava tako rano.

Neposredna veza do poruke: 586
16.12.2012 17:13:16   
sretna sam jako
Nemam pojma ona nema neku terapiju samo dosadasnju utrogeston...al tamo je na mirovanju. Sutra ce imati pregled pa cemo znati kakvo je stanje.
A nisam znala da si ti lezala u bolnici- zasto?? Dobro si i ti dogurala jedno mjesec si trudnija od mene!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu SREĆNA)
Neposredna veza do poruke: 587
16.12.2012 17:38:33   
SREĆNA

user posted image user posted image user posted image

ma ja sam zbog lupanja srca ležala 7 dana u bolnici na jezeru, taman oko 12 nedelje.
Srce pomahnitalo puls je bio i po 300 otkucaja u min.strašno bilo, ne zna se od čega, ali eto prošlo je.Sad se ponekad javi, mada ne toliko i u tom intenzitetu, a sad je i razumljivo, ali tada doktori nisu veze imali šta mi je. ili nisu htjeli da kažu.Sa bebama je sve bilo i sad je fala Bogu ok.Možda je od želuca možda i nije ko će znati.

Neposredna veza do poruke: 588
17.12.2012 0:57:27   
enića

-Juli, čestitke za djevojčice, moji dečki su stariji tačno 3 mjeseca,žao mi je zbog mame, primi moje saučešće, život je jako nepredvidiv- jedno dobiješ, drugo izgubiš. Drži se i budi jaka, moraš zbog te dvije princeze. Sigurno je teško izgubiti majku, jedinog i pravog prijatelja, oslonca najvećeg u životu. Ne znam zbilja šta da ti kažem, nego- drži se.
Vidim ima još novih budućih majki blizanaca, čestitam i uživajte, a vas ostale sam malo zanemarila, nisam uspjela sve ni pročitati šta vam se dešava/ dešavalo. Ja sam sa svojim momcima sama, dobro se snalazim od prvog dana. Već imaju tri mjeseca i 7 dana, Muž je morao otići za poslom u Abu Dhabi kad smo izišli iz četeresnice, život nam je sveden na skype, teško nam je to palo, ali moramo misliti na njih dvojicu, opet njemu je teže nego nama. Ja se, kao što sam i rekla, sama snalazim. Planiramo za njim u februaru, da iskoristim priliku dok sam na bolovanju. Sve u svemu, proći će i ovo. Život je takav, neka su nm živi i zdravi. Ljubim vas sve.

10. januar 2012.
"Pazi šta želiš, možda ti se ostvari"
10. 9. 2012., 9:25- Afan
10. 9. 2012., 9:26- Alim

(odgovor članu SREĆNA)
Neposredna veza do poruke: 589
19.12.2012 10:17:01   
sretna sam jako
Drage moje mame i one buduce- daj recite mi kako ste vi osjecale/osjecate pokrete svojih beba?? Ja nekad imam osjecaj da ce mi provalit kroz stomak kako se ritaju...Sad mi se ova zivahnija beba umirila a ova mirnija postala bas aktivna....nekad imam osjecaj da mi se tuku u stomaku!user posted image user posted image Sad sam 25 tjedan (a po bebama 26i)...

(odgovor članu enića)
Neposredna veza do poruke: 590
19.12.2012 12:51:24   
juli2012
evo drage moje da se i mi malo javimo

iako ste već obaviještene da i ja potvrdim....10.12. rodila sam 2 prekrasne curice, 37 nedjelja (tačnije 36+2), prva 2250/49 i druga 2350/49. Porod prošao odlično bez puno kontrakcija, doduše drugi je porod, pa kažu da je to obično tako, e sad koliko je to tačno ne znam...., bez pucanja i epiziotomije user posted image  user posted image  user posted image   user posted image
Prije toga zaglavim 6 dana na patologiji, Dr.Bašić me ostavi jer sam se počela otvarati. Par dana zbog težine bile u inkubatoru....ali sve je to super prošlo i sad smo kod kuće i borimo se sa obavezama nahrani jednu pa drugu, presvuci jednu pa drugu , pa sve opet u krug user posted image  user posted image  user posted image  ....ali snalazimo se mi....

kod mene i jedna tužna vijest ...mama mi preseli dva dana prije nego ću roditi user posted image  user posted image  ...dženaza bila dva sata poslije mog poroda.....tužno, pretužno ali šta da radim moram dalje..čuvati ove svoje princezice...

eto drage moje tek toliko da se javim
pozz svima

Neposredna veza do poruke: 591
19.12.2012 17:13:47   
AminaZana
aamra i juli2012, primite moje iskreno saucesce. zao mi je jako sto ste tako rano izgubile mamu. rijecu utjehe ne postoje. jedino vam savjetujem da se isplacete kada vam se place, a juli2012, nemoj da se previse sekiras...izgubices mlijeko...

doji ih sto je moguce vise. sada im je najpotrebnije i uvijek mijenjaj dojku, jednom jedna drugi put druga beba na toj dojci :)

imas grupu na FB Twins & Triplets... zatrazi zahtjev za prihvatanje u grupu, ako imas FB profil... ima nas dosta mama blizanaca i trojkica :)

ove ostale trudnice duplaca - jeste se raskokodakale :) nemojte da vas bude strah nicega... nista to nije vjecno i sve sto bude za cas se zaboravi, a djeca nam traju cijeli zivot... nemojte bezveze gubiti zivce na to...

moji deckici su prave sluske... neki dan smo se svi izveli na veceru... slusali su kao veliki momci. bas je cool. njih dvojica u kolicima, moja princeza oko njih trckara i mama i tata ponosni...
sinoc su spavali u komadu od 20,30 do 4,30; papali i nastavili do 7h

eto dragicke moje... ljubimo vas mnogoooooo

< Poruku je uredio AminaZana -- 19.12.2012 17:14:26 >

No1. Zana - 30. 05. 2007
No2. Daanin - 03. 09. 2012
No3. Daris - 03. 09. 2012

(odgovor članu juli2012)
Neposredna veza do poruke: 592
19.12.2012 17:57:35   
Valida
Nesto mi nema Srecne nekoliko dana, nadam se da je sve ok. Ja sam danas bila na kontroli, sve je, hvala Bogu, dobro. Jedna bebi je teska 1100 grama, druga 1050, sutra aBd punih 29. sedmica.

(odgovor članu AminaZana)
Neposredna veza do poruke: 593
21.12.2012 13:06:17   
juli2012
IZVORNA PORUKA: AminaZana

aamra i juli2012, primite moje iskreno saucesce. zao mi je jako sto ste tako rano izgubile mamu. rijecu utjehe ne postoje. jedino vam savjetujem da se isplacete kada vam se place, a juli2012, nemoj da se previse sekiras...izgubices mlijeko...

doji ih sto je moguce vise. sada im je najpotrebnije i uvijek mijenjaj dojku, jednom jedna drugi put druga beba na toj dojci :)

imas grupu na FB Twins & Triplets... zatrazi zahtjev za prihvatanje u grupu, ako imas FB profil... ima nas dosta mama blizanaca i trojkica :)

ove ostale trudnice duplaca - jeste se raskokodakale :) nemojte da vas bude strah nicega... nista to nije vjecno i sve sto bude za cas se zaboravi, a djeca nam traju cijeli zivot... nemojte bezveze gubiti zivce na to...

moji deckici su prave sluske... neki dan smo se svi izveli na veceru... slusali su kao veliki momci. bas je cool. njih dvojica u kolicima, moja princeza oko njih trckara i mama i tata ponosni...
sinoc su spavali u komadu od 20,30 do 4,30; papali i nastavili do 7h

eto dragicke moje... ljubimo vas mnogoooooo

AminaZana hvala ti puno, šta da radim moram dalje...zbog djece ....ako ništa

tako ih i dojim pa sad vidjećemo do kada, nadam se što duže......
nismo još uhvatile neki ritam...mislim da je još rano....ali dobre su mi user posted image .....nek su žive  i zdrave to je najbitnije.......

Neposredna veza do poruke: 594
21.12.2012 13:10:07   
sretna sam jako
.....nek su žive i zdrave to je najbitnije.......

Da to je najbitnije...
Ja jutros isla doktoru vanredno...stomak mi juce bio tvrd ko kamen skoro cijeli dan...hB sve je ok- moram piti 2 do 3 apaurina u danu da mi opusti misice, nisam otvorena, bebe su ok, nosim curicu i djecaka...dobila sam i vagnalete jer imam dosta bijelog sekreta, al sve u svemu ok smo.

(odgovor članu juli2012)
Neposredna veza do poruke: 595
27.12.2012 13:08:23   
AminaZana
juli2012 - jeste, jos su male bebice, ali vec pokusavaj da u istom periodu ih dojis, stavljas da spavaju itd. bice ti lakse kada porastu :)

sretna sam jako - nemoj se ti meni sekirati :) malo si se prehladila... grij nogice i bubrege ;)

No1. Zana - 30. 05. 2007
No2. Daanin - 03. 09. 2012
No3. Daris - 03. 09. 2012

Neposredna veza do poruke: 596
27.12.2012 13:20:21   
juli2012
AminaZana tako i radim kad jednu nahranim, obavezno budim i drugu....samo što su nam grčevi već počeli pa sam već slomljena...noćima već ne spavam...izdržaću valjda...uključila sam im espumisan pa vidjeću hoće li pomoći.....

pozz svim mamama duplicama i onima koje će to tek postati user posted image

Neposredna veza do poruke: 597
27.12.2012 20:50:10   
palma
Pozdrav. I mene dugo nije bilo, morala sam čuvati trudnoću pa se nisam javljala, porodila sam se ranije sa 35+5, 13.12.2012., carskim rezom, rodila sam dva dječaka, jedan 2750grama a drugi 2300, bili su šest dana u inkubatoru i šest onako u bolnici, sada smo konačno kod svoje kuće i uživamo.

Čestitke onima koje su se porodile a ja nisam vidjela..

(odgovor članu juli2012)
Neposredna veza do poruke: 598
27.12.2012 20:55:22   
palma
Ah zaboravih reči jedna duga 47 a druga 46 i nažalost mlijeka nikako, vjerovatno u bolnici zbog stresa i nije se ni pojavilo...

(odgovor članu palma)
Neposredna veza do poruke: 599
27.12.2012 20:59:57   
Hannica
Samo ti nih doji,mlijeko ce doci,mora...user posted image

(odgovor članu palma)
Neposredna veza do poruke: 600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *