Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
buci u kojoj si Opcini? Ni ja nisam dobila od Grada a do sada sam dobivala? Na koji si broj zvala ? Hvala p.s. Nikako mi nije jasno na koji nacin vrse odabir onih kojima uplacuje Grad po 220 km? Npr. ja sam od treceg mj. nakon poroda pocela dobivati naknadu i od Grada, a neke vidim kazu da se dobiva po isteku godine od poroda?
buci otidji u Opcinu i trazi svoja prava, ako ti prodje i ovaj mjesec mozda ce ti biti kasno traziti iduci. To nije bingo pa eto ili te ima na spisku ili te nema. Ako je prosla godina dana od poroda ti imas pravo na trinaestu naknadu i tacka.
sad sam zvala,zena se izdera na mene k'o da sam ja nesto kriva . kaze: ne mozemo mi 2000 zena pratit. pa sta mi treba da radimo. prije dva mjeseca sam trebala dobit 13-u,a jos nista ccccc,ako mi ne jave nista danas,moram pisat molbu sretno ostalima
Dame moje, ja danas predala zahtjev za porod.naknadu, jedva skupila svu dokumentaciju Recite mi koliko ste vi cekale rjesenje, u pitanju je opstina Novi Grad, i koliko ste cekale na prvu isplatu?
drage moje prave ste sretnice pa tako nesto i ocekujete, cini mi se da dosta vas ispunjava uslove za te dodatne naknade, citala sam pravilnik i vidjeh da ja nemam pravo jer sam opcina ilidza a od iste nisam nista dobila pa niti cestitku koju neko gore spomenu a ne 200km Mi nemamo gradonacelnika heheh a niti nacelnika
drage moje prave ste sretnice pa tako nesto i ocekujete, cini mi se da dosta vas ispunjava uslove za te dodatne naknade, citala sam pravilnik i vidjeh da ja nemam pravo jer sam opcina ilidza a od iste nisam nista dobila pa niti cestitku koju neko gore spomenu a ne 200km Mi nemamo gradonacelnika heheh a niti nacelnika
draga moja čestitka ide samo za građanke, to su ti sa općina Stari Grad, Centar, Novo S. i Novi Grad, mi iz ovih rutalnih općina, valjda nismo dosljedne istih,
vjeruj da sa baš mislila pozvati Kanton pa pitati, šta je sa ženama iz općina Vogošća, Ilijaš, Hadžići, Trnovo, šta mi ne trebamo dobiti čestitku i pomoć, samo ne znam koji je razlog,
Čitam vas i tačno ne mogu vjerovati, kao da smo druga država. Ja sam imala ful plaćeno porodiljno godinu dana tj. punu platu primala sve vrijeme. Kad sam M.rodila dobila sam paket sa svim potrepštinama za dijete (dekica, pelene, higijena, gegice i sl). Sad više ne daju pakete nego lovu. Čini mi da sam dobila kad se T.rodio oko 350 KM. Moja kolegica dobila blizance, 1.5 godinu porodiljnog (naravno punu platu prima sve vrijeme) i oko 1000 KM jednokratne pomoći.
Čitam vas i tačno ne mogu vjerovati, kao da smo druga država. Ja sam imala ful plaćeno porodiljno godinu dana tj. punu platu primala sve vrijeme. Kad sam M.rodila dobila sam paket sa svim potrepštinama za dijete (dekica, pelene, higijena, gegice i sl). Sad više ne daju pakete nego lovu. Čini mi da sam dobila kad se T.rodio oko 350 KM. Moja kolegica dobila blizance, 1.5 godinu porodiljnog (naravno punu platu prima sve vrijeme) i oko 1000 KM jednokratne pomoći.
Citam i ne vjerujem Pa gdje ti zivis?
Ovo je samo da covjek padne u ocaj kad vidi jednu drzavu s milion zakona sto po entitetima sto po kantonima, sto razvrstavanja porodilja prema poslodavcima
Moj poslodavac je sjedistem u SA, ali ima uposlenice i na podrucju RS-a, tako da je njima duzan isplacivati 100% placu po tamosnjem zakonu. Koliko se sjecam njemu onda socijalno refundira 80% E, a nama koje smo u Federaciji daje sipak. Gdje to ima
Meni se cini da RS pametno i mudro pazi porodilje
< Poruku je uredio Ramona11 -- 26.12.2012 18:03:19 >
Ja živim nedaleko od B.Luke i kod nas dobiješ samo 250KM jednokratne pomoći i to je to . Primala sam 60% plate i nakon poroda mi istekao ugovor i ostala bez posla . Nemam pravo ma materinski dodatak koji iznosi 68km jer mi suprug ima malo veću platu od dozvoljenih 90km/članu i imamo na sebi auto doduše stariji oo 10 godina i stan od 58m2 kojeg sam nasljedila od pokojnih roditelja.
Ovde moraš biti kleta sirotinja da bi primao tih 68km materinskog dodatka.
Zato vi uživajte u svojoj porodiljskoj naknadi i ne žalite se previše!!!
Ja živim nedaleko od B.Luke i kod nas dobiješ samo 250KM jednokratne pomoći i to je to . Primala sam 60% plate i nakon poroda mi istekao ugovor i ostala bez posla . Nemam pravo ma materinski dodatak koji iznosi 68km jer mi suprug ima malo veću platu od dozvoljenih 90km/članu i imamo na sebi auto doduše stariji oo 10 godina i stan od 58m2 kojeg sam nasljedila od pokojnih roditelja.
Smajli, ako si u RS, bez obzira na grad, morali su ti isplatiti punu platu ( mislim na onu na koju su ti prijavili doprinose) svih godinu dana. Drga je stvar kad te poslodavac prijavi na minimalac, pa ti onda, logično, Fond namiruje samo do tog prijavljenog iznosa.
Smajli, ako si u RS, bez obzira na grad, morali su ti isplatiti punu platu ( mislim na onu na koju su ti prijavili doprinose) svih godinu dana. Drga je stvar kad te poslodavac prijavi na minimalac, pa ti onda, logično, Fond namiruje samo do tog prijavljenog iznosa.
Upravo se to i desilo-prijavljena na minimalac i fond uplaćivao samo taj dio.
draga moja čestitka ide samo za građanke, to su ti sa općina Stari Grad, Centar, Novo S. i Novi Grad, mi iz ovih rutalnih općina, valjda nismo dosljedne istih,
vjeruj da sa baš mislila pozvati Kanton pa pitati, šta je sa ženama iz općina Vogošća, Ilijaš, Hadžići, Trnovo, šta mi ne trebamo dobiti čestitku i pomoć, samo ne znam koji je razlog,
ja sam na novom gradu i nikakve čestitke nisam dobila. smo redovnu nadoknadu