lani
|
Neki vec znaju ali da ponovim da ja imam Hipotireozu (usporen rad stitaste zlezde) i Hasimoto, a pored toga i povisen secer a i holesterol, pa po savetu endokrinologa i nutricioniste ja sam na ovoj dijeti: DORUCAK: - 1 manje parce hleba (50g) - 30 g sunke, ili 45 g posnog sira, ili 45 g salame, ili 1/4 standardne kutije sardine, ili jedno jaje - 2,5 dl mleka, ili 2 dl jogurta (kiselog mleka) UZINA: 1 manja jabuka, ili breskva, ili narandza, ili saka sitnog voca (visnje,tresnje, maline, kupine - bez secera) RUCAK: - supa bez rezanaca, po volji - 1 parce hleba (75 g) - povrce 200 - 300 g, kao varivo ili kao salata - nemasno meso 60 g - ulje za pripremu jela, jedna cajna kasicica (5 g) - 1 manja jabuka, ili breskva, ili narandza, ili saka sitnog voca (visnje,tresnje, maline, kupine - bez secera) UZINA: 1 manja jabuka, ili breskva, ili narandza, ili saka sitnog voca (visnje,tresnje, maline, kupine - bez secera) VECERA: - 1 manje parce hleba (50g) - povrce 200 - 300 g, kao varivo ili kao salata - mrsavo meso 60 g, ili 90 g posnog kravljeg sira, ili 60 g sunke, ili 90 g salame, ili 1/2 kutije sardine, ili 1 jaje sa 45 g posnog sira - 1 manja jabuka, ili breskva, ili narandza, ili saka sitnog voca (visnje,tresnje, maline, kupine - bez secera) OBROK PRE SPAVANJA: 2,5 dl mleka, ili 2 dl jogurta (kiselog mleka) Sve se mora meriti, nema odstupanja. Pozeljno je da izmedju obroka prodje bar 3 h, ako si gladna, uzmi sledeci obrok, nemoj se izgladnjivati. Slatkisi i secer su apsolutno zabranjeni. I sto vise piti vode!!!! Nadam se da sam pomogla
|