|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  94 95 [96] 97 98   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
5.12.2012 14:08:59   
rebeka777
nikitan, konačno ti poslah pp.

(odgovor članu M1984)
Neposredna veza do poruke: 2376
6.12.2012 16:59:20   
Pipi Misic
 Jeste li išle danas na UZV, djevojke? Kakvi su rezultati? Meni je dr rekla da nisam dobro odreagovala na terapiju, tj. na Menopur. Povećala mi je dozu na 3 injekcije do nedelje, pa ćemo vidjeti...Puno pozdrava!

(odgovor članu rebeka777)
Neposredna veza do poruke: 2377
6.12.2012 17:45:30   
sos15
pipimisic,

koji ti je dan stimulacije? Koliki su folikuli i endo? Šta primaš od terapije? Pitam jer sam ja u kratkom protokolu i nakon pet dana stimulacije imala sam 10 folikula preko 10mm i endo mi je 6mm? Doktor je rekao da je zadovoljan ,ali ja se opet nerviram. Čini mi se da bi endo mogao biti i debljiuser posted image

(odgovor članu Pipi Misic)
Neposredna veza do poruke: 2378
6.12.2012 18:42:26   
svga
Pozdrav Pipi, Sos15..
meni su danas na prvoj folikulometriji doktorke bile zadovoljne..navodno sam dobro odreagovala na terapiju, s obzirom na moje godine. (9 folikula preko 10mm, endometrij 5,8), terapija mi je ostala ista za naredne dane. I nadam se da je to dobro, a isto tako se nadam da ce endo da se jos poboljsa, iako dr. nistu to komentarisale nego su samo bile zadovoljne mojem odgovoru na stimulaciju. Zelim nam svima puno srece u narednom periodu! Veliki pozdrav svima!

(odgovor članu sos15)
Neposredna veza do poruke: 2379
6.12.2012 20:53:56   
sos15
svga, koji ti je dan stimulacije? Kakva ti je terapija?

(odgovor članu svga)
Neposredna veza do poruke: 2380
6.12.2012 21:16:49   
Pipi Misic
Pozdrav, sos! Od terapije sam primala pola Decapeptila i 2 Menopura, a osmi mi je dan stimulacija. Bilo je 5 folikula, ali samo 1 preko 10 mm. Endometrijum samo 4 mm. I ja sam se baš zabrinula i sad čekam nedelju...

(odgovor članu sos15)
Neposredna veza do poruke: 2381
6.12.2012 21:52:45   
glaxy
Pipi ne cudi me, vec sam pisala o tome.
Ja sam isto imala pet folikula, 4 jajne celije i na kraju 2 embriona.
Drugi putne zelim ni da vidim menopur.
Nadam se da ce na kraju ipak biti sve u redu. Sretno draga.
Sos15 gdje si ti u postupku i kakav ti je to kratki prtokol?
Tj. sta koristis za stimulaciju i kako?
Reakcija ti je odlicna, bice tubebca sigurno.

(odgovor članu Pipi Misic)
Neposredna veza do poruke: 2382
6.12.2012 22:45:18   
vec pokusala
sos15 to je odlicno!!!nemoj da brines,tebi je dobitna kombinacija kratki protokol...ako mozes napisi svoju semu za kratki protokol...
glaxy,menopur daje kvalitetnije folikule,tj.jajne stanice ,a ono sto cini da se dobije mali broj folikila,ako vec nemas preduslov za to,malu rezervu i sl.,je decapepti,suprafact i ta vrsta injekcija...najcesce je tako

(odgovor članu glaxy)
Neposredna veza do poruke: 2383
7.12.2012 10:50:57   
svga
Pozdrav Sos15 i ostalim djevojkama!
Juce na prvom uzv mi je bio 8 dan stimulacije i odreagovala sam na terapiju kako sam vec napisala. Terapija mi je pola decapeptyla, 2 menopura i 1 fostimon, tako mi je i nastavljeno narednih dana.. jel vam se cini da sam dobro odreagovala? dr. su zadovoljne...
Sutra mi je drugi uzv pa cu vidjeti kakvo ce stanje biti. Puno srece i veliki pozdrav svima!

(odgovor članu sos15)
Neposredna veza do poruke: 2384
7.12.2012 11:11:34   
M1984
Drage moje, pnova sam. Pisala sam vam prije dva dana, ali niko mi ništa nije odgovoriouser posted image . Htjela bi da da vas pitam kakva je procedura za ulazak u VTO na teret budžeta? Koliko dana se čeka na rješenje i koliko se čeka da te doktor ubaci u postupak? Mislila sam da se u januaru najavim kod sanje i da predam zahtijev za besplatnu VTO. Nova sam, i zato vas molim da mi date koju korisnu informaciju i da mi pomogneteuser posted image
Pozzuser posted image

(odgovor članu svga)
Neposredna veza do poruke: 2385
7.12.2012 11:23:32   
Buba87
M1984 caouser posted image .Ja sam dobila odobrenje za vto nakon 20 dana,nisam ni mislila da ce mi doci tako brzo,ali eto...dobro.Npr.Ja sam u novembru otisla kod doktorice u Medico s i tada smo se dogovorile za VTO u martu,rekla je da joj je do tad sve zauzetouser posted image .Nema veze,cekacemouser posted image .E sad,draga,ja nisam procitala sta si ti ranije pisala,ali ja sam u medicu obavila sve potrebne nalaze,sve sto bi nam moglo predstavljati problem u zacecu i muz i ja.Od jula ove godine smo svaki mjesec skoro u toj ambulanti.Cisto sumnjam da tek tako mozes doci i reci da bi ti vto,moras prije toga da uradis neke preglede sto ti sto muz pa ako je onda problem veci te nema drugog rjesenja,tada se dogovaras za vto.Kod mene je zapusenost oba jajovoda 100 postotna,tako da ja moram jer mi ona kaze ni operacija ne bi otpusila.U svakom slucaju,ti otidji,popricaj s njom.Zelim ti puno srece i da sto prije rijesis svoj problem i dobijes user posted image .Pusaaaaaaaaaaaa

(odgovor članu M1984)
Neposredna veza do poruke: 2386
7.12.2012 11:44:59   
M1984
Draga Buba 87, ja sam već radila jednu VTO u BG i dvije insemenacije. Mm ima začepljene sjemovode, ali se spermatozoidi stvaraju u testisima i mogu se izvuć samo iglom i špricom, vrši se tzv.punkcija ejakulata. Tako da sam mislila otić kod nje na razgovor, predpostavljam da će nam dat saglasnost na osnovu njegovih nalaza. Naravno, ja bi napravila i pretrage koje ona bude zahtjevala. Samo me zanimalo da li ta sva procedura dugo traje, Hvala ti na informacijama, pozzuser posted image

(odgovor članu Buba87)
Neposredna veza do poruke: 2387
7.12.2012 13:47:38   
sos15
Evo mene sa zakašnjenjem. Ja sam u postupku u Sarajevu. Terapija mi je puregon od 150 jedinica i femara (ujutro i naveče) prvih 5 dana, a nakon toga, puregon 150, menopur i cetrotide. Danas endo 9mm ima folikula dosta, jedan čak 18mm. Doktor zadovoljan, sutra kontrola, punkcija u ponedjeljak ili utorak.

Kratki protokol znači da ne ideš sa kontracepcijom i stimulacija traje 10-ak dana.

Sretno cure!

(odgovor članu M1984)
Neposredna veza do poruke: 2388
7.12.2012 20:34:03   
Jelena86
evo i mene sa malim zakašnjenjem. ja sa bila i jučer i danas na folikulometriji, jer sam krvarila još uvijek, pa su htjele i danas da vide situaciju. naime, ja imam nizak AMH, i slabo reagujem na terapiju, ali sam se nadala ovaj put nečem malo boljem. ali ipak, reakcija, kao i do sada, loša. imam 6 folikula, s tim da je meni problem što ne rastu istom mjerom. danas, 7dc, 8 dan terapije-jedan folikul od 17, jedan od 13, ostala četri su po 10 i 11 mm. to i ne bi bilo tako loše da rastu istom mjerom. tako da su doktrorice odlučile hvatati ovaj od 17 i od 13 mm, a ostale će aspirirati, ali se ne nada ničemu.
ja sam baš razočarana, jer sam se nadala da će ih biti barem 3-4, nekako bi se imala čemu nadati, a ovako... user posted image
jedina dobra stvar je da je endometrij 10 mm, a s obzirom da mi je bio tanak u dva predhodna postupka, mislim da sam ga povećala cveklom i ananasom, stoga, pokušajte to malo više konzumirati, ne može odnemoći...

meni je aspiracija u ponedjeljak ujutro, pa ćemo znati sve uskoro..može li mi iko malo objasniti detaljnije kako ideijom. koliko se ostaje u klinici poslije aspiracije, da li treba ponijeti spavaćicu, i slične stvari, kao da ideš na pravi zahvat? hvala unaprijed na odgovoru!

sos, presretna sam zbog tebe i dobre reakcije...svga, također, to je odlično...pipi, ima još vremena, pojačala ti je treapiju, nije to ni tako loše, mogu oni narasti do 17-18 za 2-3 dana...
sretno cure moje drage, želim vam svu sreću svijetauser posted image

(odgovor članu sos15)
Neposredna veza do poruke: 2389
7.12.2012 21:01:54   
smarija
Jelena ne treba ti spavacica dobijes je kod njih,a ostaje se do pola sata zavisi samo od zene kako podnosi anesteziju

(odgovor članu Jelena86)
Neposredna veza do poruke: 2390
7.12.2012 21:21:56   
sos15
Jelena,

znam da ti sad to ne djeluje idealno, ali gledaj na to s druge strane: dovoljna je jedna i da bude uspješno! Samo pozitivno razmišljaj!
I ja sam ovih dana jela ananas dok mi se nije smučio, juče sam pojela cijeli ananas odjednom. I cveklu sam jela, pa nije mi baš endo kao kod tebe,ali nadam se da će biti dobro.

Meni je najbitnije da kod mm nađu plivače, inače ovo ništa nije važno.

(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 2391
8.12.2012 11:24:32   
Jelena86
Ja grozno podnosim narkozu, tako da ću sigurno ostati duže, hvala ti smarija...

ma tačno tako, dovoljna je i jedna da bude dobitna, ali ipak, jednostavno sam se nadala da će biti više. sad samo da bude jajnih stanica u ta dva folikula, i da se oplode, da nisam džaba išla u postupak.
e ne znam šta bih ti rekla za endometrij, ja sam sigurna da mi se od toga poboljšao, jer ne vidim šta bi drugo moglo biti. kažu da valja i e vitamin (iako ga ima i u ananasu) i pivo, pa možeš pokušati :)

(odgovor članu sos15)
Neposredna veza do poruke: 2392
8.12.2012 13:40:04   
sos15
Evo me opet, sad došla sa uzv i endo pao na 7.6mm. Doktor opet govori da je to dobro i da večeras primim štopericu,ali mene to zaista sikira. Ima li još nko da je imao takav slučaj? Folikuli su mi od 20mm , pa manji.

(odgovor članu Jelena86)
Neposredna veza do poruke: 2393
8.12.2012 14:50:58   
svga
Evo i mene ponovo! Pozdrav svim djevojkama!
Danas na drugom uzv dr. kaze da je za sada ok, svi folikuli porasli, najveci 16.5mm, endo 9.3mm, deseti dan stimulacije... i sutra idem na uzv pa ce se vidjeti kad cu primiti stop injekciju. Kako Vam se cini stanje drage moje?
Jelena86, nemoj da se razocaravas, jos nista nije zavrseno, ima sanse za uspjeh!
Svima zelim puno srece!!

(odgovor članu Jelena86)
Neposredna veza do poruke: 2394
8.12.2012 17:01:48   
Jelena86
sos15, nemoj da brineš, kažu da to nije loše, endo od 7-8 je optimalan.
svga, ja mislim da je to kod tebe odlično...još dan-dva menopura i mislim da ide punkcija, dovoljno je da narstu do 18-20, a što je bitno iste su ti veličine, tako da ti sve zajedno mogu gurati prema naprijed. endo je odličan...
sretno user posted image

(odgovor članu svga)
Neposredna veza do poruke: 2395
8.12.2012 18:21:52   
Nova 86
Drage moje jutros sam radila drugi UZ.Moj endometrijum je 8.8,a jc su 14,5x2 ,14x5 ,12xx2 i 10,5mm.Jutros mi je planirala povecati terapiju,medjutim kad je vidjela promjenu za 2dana bila je prezadovoljna.Meni se cini da nisu lose,srazmjene su koliko toliko.Mene sad hvata frka sta ce biti kad se uradi TESA,da li ce mi ista vratiti... pu,pu,bjez'te crne misli.Punooooo vam srece zelim!

Neposredna veza do poruke: 2396
8.12.2012 19:04:12   
šmrc
Pratim forum već duže vrijeme ali se prvi put javljam, krenula sam sa tabletama za kontacepciju a početkom februara bi trebao da se radi postupak. Kako ću morati da provedem neko vrijeme u BL (inače sam iz SA) imam problem sa nađen smjestaj jer ne poznajem nikoga u BL, može li pomoć po tom pitanju, neko da ne uputi na neki smještaj?

Neposredna veza do poruke: 2397
8.12.2012 19:21:14   
svga
Hvala Jelena86 na podrsci! I ja Tebi zelim uspjeh i veliku betuuuu! :)
Jesi li trenutno u BL?
p.s. Ja sutra idem ponovo na uzv pa cemo vidjeti stanje i kad cu primiti stop injekciju.
Veliki pozdrav!

(odgovor članu Jelena86)
Neposredna veza do poruke: 2398
8.12.2012 20:48:48   
Jelena86
hvala i tebi, nadam se da slavimo skupauser posted image

nisam, doma sam, vjerovatno ću sutra popodne za BL...dr. Sibinčić mi je rekla da joj se javim kada dođem gore, da me još malo pregleda, jer smo imali saobraćajnu nesreću kada smo se vraćali iz BL jučer, pa da vidi da mi nešto od toga nije naudilo folikulićima...

(odgovor članu svga)
Neposredna veza do poruke: 2399
8.12.2012 22:28:01   
sos15
Jelena, pa gdje i to da vas snađe? Nadam se da si dobro i da nije bilo nešto ozbiljnije u pitanju. Polako vozite, ovo vrijeme nam ne ide na ruku.
Sretno

(odgovor članu Jelena86)
Neposredna veza do poruke: 2400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  94 95 [96] 97 98   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  94 95 [96] 97 98   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *