|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  96 97 [98] 99 100   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
13.12.2012 15:21:11   
Jelena86
eh, nisam sigurna da stručno znam objasniti...
ali jajna stanica nakon oplodnje je embrij, koji se dijeli na dvostanične, nakon 40 sati na 4-st, nakon 3 dana na 6.i 8-stanične, nakon 4 dana je u stadiju morule, nakon 5 dana je u stadiju blastociste. a dvodnevni znači da je vračen u pupu nakon dva dana "starosti". što više razvojni put ide, to je bolje (iako je to dosta individualno, i npr.ne mora značiti da će u stadiju blastice doći do trudnoće, a u obliku 2.-st-embrija da neće, ali je ipak boli sto stariji stadij).

joj, što ti ja ovo iskomplikova user posted image
nadam se da ćeš moći skontati šta sam htjela napisati...

(odgovor članu Nova 86)
Neposredna veza do poruke: 2426
13.12.2012 18:15:15   
ivana91
šmrc,opet ništauser posted image

(odgovor članu šmrc)
Neposredna veza do poruke: 2427
13.12.2012 18:15:56   
ivana91
šmrc opet ništa user posted image

(odgovor članu šmrc)
Neposredna veza do poruke: 2428
13.12.2012 18:17:55   
ivana91
Jelena86 nemoj gubiti nadu,ko zna možda bude bolje nego što očekuješ.
user posted image user posted image

(odgovor članu Jelena86)
Neposredna veza do poruke: 2429
13.12.2012 18:49:59   
svga
Pozdrav drage moje!
Sutra mi je ET i danas mi biolog saopstava da imam 3 (kako ona kaze: lijepa) embrija!
Odlucili smo da vratimo sva tri pa cemo vidjeti rezultat.
Svima zelim puno srece!

(odgovor članu Jelena86)
Neposredna veza do poruke: 2430
13.12.2012 21:15:02   
šmrc
Jelena86, držim ti fige, nikada se nezna... user posted image

(odgovor članu svga)
Neposredna veza do poruke: 2431
13.12.2012 23:41:35   
Jelena86
hvala drage moje...javljam vam razvoj situacije user posted image

svga, tebi želim posebnu sreću, kako sutra, tako za 15 dana...čuvam fige, jakooo user posted image

(odgovor članu šmrc)
Neposredna veza do poruke: 2432
14.12.2012 0:02:45   
smarija
cure drzim fige pa da nas obradujete sa lijepim betama user posted image

(odgovor članu Jelena86)
Neposredna veza do poruke: 2433
14.12.2012 9:05:00   
šmrc
Jelena86, reci mi trebaš li sada mirovati, šta ti je doktorica preporučila? Radiš li inače, neznam kakva je tu procedura jer ja radim pa neznam šta me čeka kada dođem do toga user posted image

(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 2434
14.12.2012 11:25:39   
Jelena86
šmrc, e ovako.
ja sam prvi postpak mirovala stalno. uzela sam bolovanje (i ja radim, i to dosta stresan posao) od prve ijekcije, što je bilo u mom slučaju previše. jer ne smijem se kretati puno po gradu da me ne vide ovi sa posla, jer uvijek nešto petljam da sam bolesna i sl, a pa sam vrijeme provodila kući, što me je ubijalo. prvi postupak mi je bio najstresniji, jer je to nešto novo, tako da sam izludjela u kući. poslije ET sam bukvalno preležala par dana, mm mi nije dao da vode uzmeme, on mi je donosio, mama kuhala, ma ubili me u pojam user posted image

drugi postupak sam bila umjerenija, sve isto, ali u blažoj varijanti, odmorila 2-3 dana, ali se na posao nisam vraćala do bete...

a ovaj postupak, poslije punkcije otišla na posao. tek kafa mi je bio ET uzela bolovanje, čisto da se odmorim od puta, jer smo putovali po 5 sati do banja luke, i to me je najviše umorilo. poslije transfera otišla u mali šoping user posted image , odmah putovali za nevesinje-5 sati. i dalje sam na bolovanju, ali šetam, skitam, pijem kafe, baš lijepo odmaram. jedino što ne usisavam (ovo sam malo i nategnula, jer mrzim to, pa nek me mm malo odmijeni), ne peglam i ne dižem teško. doktorica i biolog su mi rekli da je to staro mišljenje i preoruke da se odmara. ona predlaže sve normalno da se radi, samo da se veliki napor izbjegava. napisala mi je otpusnom pismu-umjerena aktivnost. i znaš šta, najbolje i podnosim do sada ovo čekanje bete, jer ne dajem sebi previše slobodnog, praznog prostora za razmišljanja.

joj, ovi moji postovi na ovoj temi su najduži, ubi ja vasuser posted image

(odgovor članu šmrc)
Neposredna veza do poruke: 2435
14.12.2012 13:58:45   
Nova 86
Jelena 86 hvala ti na objasnjenju. A jel nisi mogla da ih zamolis da sacekaju jos 1 dan da se razviju,pa da rade ET?Ja mislim da nije nista gotovo dok ne urade betu,pa makar nam i krvarilo u medjuvremenu.
Danas su i mene zvali....moj najveci strah da nece biti nista je nestao.Ipak imam 4embriona,za 1 je rekla da je los,a ostala 3 cu sutra vratiti.Mnogoooo sreceeee vam zelimmmm!!!!user posted image

(odgovor članu Jelena86)
Neposredna veza do poruke: 2436
14.12.2012 14:41:12   
šmrc
Jelena86 diva si, detaljno objašnjenje što mi i treba, hvala ti puno...user posted image
Neznma šta da radim, ja neznam hoću li moći i koliko dana dobiti bolovanje user posted image

(odgovor članu Nova 86)
Neposredna veza do poruke: 2437
14.12.2012 14:57:43   
šmrc
*Divna, počela sam jesti slova user posted image

(odgovor članu šmrc)
Neposredna veza do poruke: 2438
14.12.2012 15:03:14   
Jelena86
hehe, hvala vam cure, ja volim kada mi se detaljno objasni, pa tako i vama objašnjavam.
moglo se sačekati još jedan dan, ali mi niko ne bi garantovao dalji razvoj embrija, pa tu nastane problem. a u maminoj buši je najbolje mjesto za dalji razvoj, tako da je bolje što su ga vratili, nego da rizikujemo...

nova86 to je odlično draga, 3 lijepa embrija, samo hrabro user posted image
šmrc, nemoj se sekirati, žene koje spontano ostaju trudne, i ne znaju da su trudne i tako se i ponašaju, pa sve bude ok. mislim da je dovoljno par dana odmoriti, više psihički, veliki je ovo stres za nas, i onda se vratiti normalnim aktivnostima...

(odgovor članu šmrc)
Neposredna veza do poruke: 2439
14.12.2012 15:06:08   
šmrc
Meni je ovo prvi postupak pa neznam ni šta me čeka...
Inače, imala sam spontani prije par mjeseci što sam jako teško podnijela pa sam strašno osjetljiva na sve, riječi podrške baš znače user posted image

(odgovor članu Jelena86)
Neposredna veza do poruke: 2440
14.12.2012 18:16:40   
ivana91
šmrc poslala sam ti e-mailuser posted image

(odgovor članu šmrc)
Neposredna veza do poruke: 2441
15.12.2012 8:37:11   
šmrc
ivana 91, vraćen e-mail user posted image

(odgovor članu ivana91)
Neposredna veza do poruke: 2442
15.12.2012 13:47:14   
svga
Pozdrav drage moje! Juce mi je uradjen ET, vracena 3 embriona.
Sam postupak ET je skroz bezbolan i sada cekamo rezultat.
Jelena86, veliko hvala za podrsku! Ljubim Te! p.s. Naravno, zelim uspjeh od srca i Tebi! :) p.p.s. Mozda bude srece pa zajedno proslavimo! :)
Veliki pozdrav svima!

(odgovor članu šmrc)
Neposredna veza do poruke: 2443
15.12.2012 16:00:30   
šmrc
svga puno sreće, ako Bog da da nam za 2 sedmice javiš lijepe vijesti user posted image

(odgovor članu svga)
Neposredna veza do poruke: 2444
15.12.2012 16:00:36   
Nova 86
Jutros su mi vracena 3 odlicna embriona kako dr.kaze.Sad se bojim sjesti,a odlazak u WC mi je haotican. user posted image Iako su mu rekli da ne smijem stalno lezati,ja sam sva na oprezu. Sad sam gledala dr.Sanju na BN,bila je emisija o vantjelasnoj i o udruzenjima.Sramota za Banja Luku! Veliki pozdrav za sve koje cekaju i mnogo srece. user posted image

(odgovor članu svga)
Neposredna veza do poruke: 2445
15.12.2012 16:05:48   
šmrc
Nova 86, puno sreće i tebi user posted image

(odgovor članu Nova 86)
Neposredna veza do poruke: 2446
15.12.2012 19:21:58   
Jelena86
svga, niva86,šmrc, i otalim djevojkama koje su u postupku, i koje su u pripremi za isti, želim svu sreću svijeta...ma želim vam isto što i sebi, a kud' ćeš veće želje user posted image
ljubim vas, kolektivno..

(odgovor članu šmrc)
Neposredna veza do poruke: 2447
15.12.2012 19:38:23   
šmrc
Jelena86, lijepu si nam želju poželjela, naravo to je user posted image , sad treba jedna po jedna da javljamo tu lijejpu vijest user posted image

(odgovor članu Jelena86)
Neposredna veza do poruke: 2448
16.12.2012 8:12:48   
ivana91
svim curama koje čekaju betu želim puno sreće user posted image

(odgovor članu šmrc)
Neposredna veza do poruke: 2449
16.12.2012 13:28:08   
svga
Hvala puno drage moje! :) Mnogo znaci kad cujes rijeci podrske! I ja Vama zelim puno srece i velikuuuuu betu!! :)

(odgovor članu ivana91)
Neposredna veza do poruke: 2450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  96 97 [98] 99 100   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  96 97 [98] 99 100   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *