Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 25.11.2012 10:34:30
Jelena86
Pipi, mislim da sve ove tablete, injekcije moraju izazivati neke nuspojave, ipak je to dosta jaka terapija, hormonska, na svakoga djeluje drugačije. ja sam se počela debljati ali baš dosta. počela sam čak i pratiti kilažu svaki dan, i osjećam da sam užasnoooo postala osjetljiva, nervozna, iako to prepisujem cijelokupnom stanju vezanom za postupak, a mnej tabletama... meni je danas poslednji microginon, decapeptil pikam već 10 dana, s tim da od 29.11.smanjujem ga na pola, a uvodim 2 menopura i 1 fostimon. ova stimulacija mi je dosta jača nego u prošla dva postupka, pa se malo i plašim reakcije, tačnije hiperstimulacije, ali osim godina (kažu da su mlađe žene sklonije hiperu), nemam neke preduslove za nju, ali nikada se ne zna..
svim ženskicama koje su u postupku, pripremaju se ili su tek u fazi čekanja rješanja, želim punooo sreće i da uskoro sve imamo najljepših 9 mjeseci u životu ...
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 25.11.2012 23:36:34
glaxy
Hej cure, imala sam nekih problema sa internetom pa nikako da se javim. Uglavnom dobro se osjecam, sutra mi je 8 dan od et. Simptoma nemam nikakvih, a i ne zamaram se njima pa sta bude. Pozz
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 26.11.2012 20:29:16
vec pokusala
sos15 zaista ne bi lose bilo pokusati nesto uraditi sa djevojkama koje su nesto i uradile.ja sam stupila u kontakt sa jednom osobom i djevojka je zaista imala namjeru da nam pomogne ali...ostalo je poznato beka80 nazalost ,nasi virtuelni prijatelji koji izlaze na forum sa svojim iskustvima a da ta iskustva i ne upoznaju mnogima mogu naskoditi,posebno djevojkama koje su na samom pocetku,meni licno ne jer ja sam i te koliko toga pregurala,a ovo je samo pokazatelj da mnoge ne postoje ,jer ako su se stidile javnog nastupa,inkognito okupljanje im ne bi donijelo takav osjecaj,a dobro bi svima doslo radi razmjene stvarnih iskustava... nadam se da cemo se malo vise osvjestiti vezano za ovaj nas problem,a ako neko ima drugih ideja ja sam uvijek za
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 27.11.2012 9:55:15
glaxy
Vezano za ovu konstataciju da mnoge od djevojaka ne postoje u pravom svijetu ne bih se slozila. Evo npr.ja postojim ali nisam zainteresovana za osnivanje udruzenja, mozda zvuci surovo ali prosto nemam snage da se borim sa vjetrenjacama. Meni je ovo prvi pistupak i ubjedjena sam da cu uskoro doci do cilja. Da sam prosla svasta kao ti vjerovatno bih se i ja borila na sve moguce nacine ali sada ne mislim tako. Ali to nikako ne znaci da ne postojim u stvarnom svijetu
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 27.11.2012 10:08:56
sos15
glaxy,
Kao prvo, želim ti od srca da ti ovaj postupak bude dobitni i da sledeći put bude kadu budeš išla po bracu ili seku djetetu (ili djeci) iz prvog postupka. Za razliku od tebe, ja još nisam ni došla do postupka (pitanje je i hoću li ikad doći), ali trebamo se zapitati, posebno parovi koji koriste besplatne postupke, kako je do toga došlo. Da li zato što smo samo svi ćutali i čekali da se neko iz Vlade sjeti da ovaj problem postoji ili, možda, zato što se neko aktivirao i izborio za nas? Zar nije onda red da i samo damo učešće u borbi i da, koliko ko može, utičemo da se naša prava povećaju? Ne samo zbog nas koji se sad borimo i zbog onih koji su se već izborili za , već i za nadolazeće parove, kojih će na žalost biti.
Ja razumijem da si ti sad u postupku i da si time preokupirana, i tako treba i biti, ali razmisli ipak o ovom problemu i kad sve to prođe (nadam se uspješno) da bi možda jedno tvoje pismo, jedan tvoj potpis moglo pomoći i drugim parovima da dođu do svog cilja.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 27.11.2012 10:48:23
glaxy
Nemam ja nista protiv udruzenja i mislim da bi svakako trebalo da postoji, meni je vise zasmetala konstatacija da one koje nece da ucest uju ne postoje. Samo sam htjela da kazem da postoje i takvi ljudi koji trenutno imaju manji ili veci interes za tako nesto. Znam koliko je sve to tesko izorganizovati , meni je sve ovo jako tesko palo i ja zaista ne bih imala snage da se ukljucim u sve to, sto ne znaci da ne bih dala svoj potpis ili podrsku.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 27.11.2012 11:17:28
sos15
Pa, upravo se o tome i radi. Ne treba ulaziti u rasprave tipa, postoji li neko u stvarnom životu ili ne, već da svako doprinese koliko može. Naravno, da nismo svi spremni za izlazak u javnost u smislu da učestvujemo u tv emisijama i slično, ali potpis, razmjena iskustva i ideja takođe može pomoći, a ne bi ništa koštalo. Kao što reče već pokušala, to se može organizovati u vidu druženja bez javne pompe. Razmislite o tome. Možda kad bi svaka od nas napisala za šta se po njenom mišljenju treba boriti, pa da to sročimo u jednom pismu koje bi poslali u medije i na adrese odgovarajućih institucija, šta mislite o tome? Ne trebaju nam imena i prezimena, već samo konkretne činjenice i zahtjevi.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 28.11.2012 11:57:00
vec pokusala
glaxy,kao prvo,izvini ako sam te i jednom rjecju uvrijedila jer ni u jednom momentu nisam pomislila na tebe.iz predhodnih postova ja sam donijela zakljucak da je puno imaginarnih osoba i stojim iza toga ,jer su neke pisale ciste nebuloze koje nikada ne bi da su zaista to prosle.tebi zelim visoku betu i da postanes srecna mama iz ovog prvog puta,naravno i to se desava,cuvaj sada tu svoju mrvicu i ne opterecuj se sa ovim. ja bi sada mogla citave clanke pisati o tome sta sam mislila, a sta ne ali zaista bi zeljela da se osvijestimo i pocnemo boriti za ovaj nas cilj...
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 28.11.2012 13:51:02
beka80
Ja sam za udruženje na nivou RS, ako je to moguće. Pošto sam iz I.Sarajeva nisam se javljala kada ste se pokušale organizovati u BL. Što se tiče javnih istupanja, na mene ne računajte ( znam da je Ines80 u pravu i da je ovo možda zaostalo razmišljanje, ali ja prosto nemam tu snagu), a za sve ostalo se možemo dogovoriti. I ako jednoga dana ostanem trudna i postanem majka i dalje ću biti deo ove priče i UVEK ću rado dati svoj doprinos, savet, potpis...
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 28.11.2012 14:09:12
vec pokusala
beka80 to je sasvim u redu sto si napisala,to bi i bio cilj udruzenja da pomazuci sebi i poslije pomazemo drugima ,a ne sebicno da se okrenemo kada rijesimo svoj problem...nadam se da razumijes sta zelim reci.na zalost uvijek ce neko imati taj problem,a puno je lakse kada se udruzimo,pa pokusati i na nivou RS...
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 28.11.2012 16:25:04
glaxy
Vec pokusala znam da nisi mislila nista lose. Sad kad procitam post ni ja se nisam bas najbolje izrazila. Ma ja bih ako treba nosila i transparente i isla u javnst, ali ne mogu vise da se nosim sa tudjim laznim saosjecanjima. Dosta mi je kada me sazaljevaju a boga mi i pod...avaju zato sto nemam djece. S i pokusavaju da saznaju nesto sta se to sa nama desava, sto nemamo djece , a mali ko to zaista razumije. Ili kad mi dodju sa pricama uh jaostala iz prve a nisam ni htjela, ma mos mislit. Zato niko iz moje blizine pacak ni familija na znaju da sam isla ba vantjelesnu, i zato sam sve to napisala jer ne zelim da im pruzim jos i to zadovoljstvo da me "tjese" ako mi ovaj put ne uspije
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 28.11.2012 18:41:47
glaxy
A kad sam predavala papire za besplatan ivf posto zivim u manjem mjestu za ona sluzbenica u fondu me tako zagledala, a da ne pricam da me je poslihe jedna osoba cak i pitala da nisam ja slucajno predavala papire, kao njena neka radi u fondu pa joj pricala kako je neko dolazio bla bla Eto zbog takvog primitivizma i gluposti pola zena ne zeli da se eksponira. Stvarno zalosno
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 28.11.2012 20:09:47
tanjars
Drage moje nova sam na forumu.....Ja i mm vec pola godine radimo na bebi,ali jos nista od toga,pa se svaki put razocaram kad dobijem ....Da li je jos uvijek prerano da idemo na pretrage? Molim Vas za pomoc
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 28.11.2012 22:34:40
Jelena86
Dobrodošla Tanjars... za početak, ne bi bilo loše da odeš kod ginekologa, na detaljan pregled. ako nešto nije uredno, imaš vremena srediti situaciju, a ako je sve ok (što se nadam), dr.kažu da se nakon godine pokušavanja smatra neplodnošću, pa onda uraditi detaljne pretrage... a u svakom slučaju nije loše uraditi krvnu sliku (labaratorijekse nalaze) i hormone, ja to radim svako pola godine, bez obzira na sadašnju neplodnost.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 29.11.2012 15:50:30
bosss
e cure ja odavno nisam navracala na forum , al eto posto ide prica o tim druzenjima i udruzenjima samo da javim da sam ja raspolozena uvijek, i da iz banjaluke sam. pa ako budete sta uspjeli izorganizovati javite. sretno curama koje cekaju betu ili aspiraciju.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 29.11.2012 17:48:28
tanjars
Hvala Jelena86..Prije 3 mjeseca sam prvi put bila kod ginekologa,imala sam manju upalu,pa sam radila i Papa test i bio je u redu.Pricekacu jos 2-3 mjeseca, pa ako ne bude nista onda idemo na detaljne pretrage....Pozzz
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 29.11.2012 23:14:59
vec pokusala
bosss mogla bi onda ostaviti neki br. telefona ako neces biti cesto na forumu.postoje neke indicije da bi se moglo skupiti par djevojaka ,e sada da li ce to prvi put biti da svi budemo odjednom ili ne ali i to je za pocetak dobro,jer mnoge nisu iz Bl,tacnije vecina.ako ti nije problem napisi br. u pp ili provjeravaj poruke n forumu svaki dan... sos15,beka80 mi bi se organizovali na nivou republike ,a ne mozemo ni kafu organizovati tj.neko konstruktivno druzenje...mada je ovo napredak,ma popicemo mi i tu kafu!!!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 30.11.2012 10:50:14
beka80
Pa trebalo bi prvo da se neko raspita dali je to uopšte moguće i koji su uslovi za stvaranje udruženja, a onda će biti i kafica, mada je daljina ozbiljan problem. Ipak najvažnija je dobra volja.
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 2.12.2012 12:49:57
Nova 86
Cure koje se trenutno bocaju mozete li mi reci gdje se sve bocate?Ja se bocam u stomak ali bojim se da se ne bocam prenisko,nize pupka sa lijeve i desne strane.U zadnje vrijeme me tako boli da ne mogu docekati kad cu zavrsiti sa tim.Sinoc sam imala peh izmiksala menopur bolno ubola iglu i shvatila da nisam istisnula vazduh!!! Kad dobijemo stop inekciju posle koliko radimo aspiraciju?Puno srece vam zelim!!!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 2.12.2012 13:03:48
ivanai
nova86 i ja sam se bockala sama pred kraj mi je isto dosadilo i bolilo me imala sam osjecaj da vise nemam gdje da se ubodem. isto sam se bockala nize pupka sa lijeve i desne strane 36 sati posle stop inekcije radi se aspiracija sretno mila i javi nam lijepe vijesti uskoro. glaxy javi nam se jesi li radila betu?
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 2.12.2012 15:48:23
Pipi Misic
Pozdrav, Nova 86 i ostale cure. I ja se trenutno bocam sama, dva prsta ispod pupka, lijevo i desno. Primam po 2 Menopura i pola Dekapeptila do četvrtka, kad idem kod doktorice, pa ćemo vidjeti šta dalje. Mene ne bole puno boce, ali što kažete dosadilo više i jedva čekam da se to okonča. Nadam se, naravno, pozitivno. Puno sreće svim curama u postupku!
RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka 2.12.2012 16:01:34
Jelena86
Pipi, i ja sam u četvrtak na uzv. ali meni, kao i novu86 boli stomak na dodir, ali sada je počelo i kada dajem injekcije. ja dajem 2 menopura 1 fostimon i pola decapeptila. pored toga, počela sam se znojiti ko luda, čemu inače nisam sklona. vjerujem da je od menopura i fostimona, jer je počelo prije 2-3 dana. možda sam malo off topic, ali pijete li išta za debljanje endometrija? ja pijem i jedem cveklu i anananas, ali nekad svježu, nekad iz konzerve. valjda ima koristi i od te iz konzerve i naravno, folnu kiselinu...imate li još koji prijedlog?