|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  93 94 [95] 96 97   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
2.12.2012 16:15:21   
Jelena86
eh super, hvala marija, iako sam i jela svjež ananas, ali sam mislila malo promijeniti, sreća pa upitah. cveklu češće pojedem iz konzerve, odnosno tegle user posted image
a pijem i juicy sok 100 % od ananasa, kontam da ne može škoditi...i još zaboravih napisati royal jelly-matična mliječ, i ologolal Se (vit .A, E, C, selen) vitaminizirat ću se user posted image

(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 2351
2.12.2012 16:17:48   
smarija
ja sam uvijek sve koristila svjeze i cveklu kuhala pa jela i isto ananas svjez,super za ostale vitamine mogu samo dobro doci

zaboravila sam dodati kad sam bila u postupku,iz ordinacije su mi rekli i jedna casa piva je dobra za endo.nisam nesto praktikovala jer ne volim bas pivo,pa ti ako volis mozes probati

< Poruku je uredio smarija -- 2.12.2012 16:20:00 >

(odgovor članu Jelena86)
Neposredna veza do poruke: 2352
2.12.2012 17:04:50   
Nova 86
Mene je bas nesto krenulo.Prosle sedmice sam operisala zub i dr.mi je dao da pijem amoksicilin.Za to vrjeme sam imala menstruaciju i zaboraavila sam da mi se svaki put pojave gljivice kad ih popijem.Sad kao da osjetim neke simptome,kao sto je peckanje.Da li sad smijem da koristim vaginalete?Sta vam znaci zadebljanje endometrijuma tj.sta je normalno? Kad citam sta vi sve koristite bojim se da nesto ne grijesim.Ja samo koristim dekapeptil,menopur i bromokriptin kao terapiju,za ostalo i ne znam. I ja idem u cetvrtak ujutru na UZ. user posted image user posted image

(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 2353
2.12.2012 17:11:46   
Pipi Misic
Meni doktorica nije rekla nista da koristim od prirodnih preparata. Osim injekcija rekla mi je da pijem folnu kiselinu i Prenatal. Sve je to individualno, svako ima svoju terapiju, ne brinite se, niko ne griješi. Kako vi provodite vrijeme? Radite li?

(odgovor članu Nova 86)
Neposredna veza do poruke: 2354
2.12.2012 17:25:16   
smarija
debljina endometrijuma odnosno sluznica maternice je vazna kod implantacije,za trudnocu odgovara i debljina od 8mm,najidealniji je od 10-12,Sto se terapije tice sve zavisi od dijagnoze i kako ko reaguje na istu.Ako se nekom slabije deblja endometrijum onda dr.obicno savjetuju nesto od preparata sto sam u prethodnom postu napisala,doduse nekom pomogne a nekom ne.

< Poruku je uredio smarija -- 2.12.2012 17:26:56 >

(odgovor članu Pipi Misic)
Neposredna veza do poruke: 2355
2.12.2012 18:16:34   
Nova 86
Ja nemam pojma...samo se sjecam da je rekla da mi je sluznica 3.9 i da je to od mikroginona.Boze moj valjda bi mi rekli da nesto nije u redu,vidjecu sta ce mi reci u cetvrtak.Hvala vam na savjetima.Ovaj forum mi mnogo znaci u ovakvim trenucma.

(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 2356
2.12.2012 18:23:33   
Jelena86
kako je rečeno u predhodnom postu, svako je individua za sebe, tako da svako odluči za sebe šta će uzimati ili ne. što se tiče doktora, mislim da će malo koji spomenuti prirodne preparate, oni su skloniji "hemiji". meni endometrij slabije se deblja, pa ja uključujem te prirodne preparate, jer je njegova debljina od velikog značaja za ostanak mrvice u pupi, iako nije presudno(bilo je žena da su sa endometrijem od 4-5 mm ostajale trudne).
i da, i ja sam čula da je čaša piva odlična za njegovo zadebljanje, ali je ja ne mogu smisliti, pa ostajem na cvekli i ananasu :)

što se tiče provođenja vremena, najviše ga provodim na ringeraji :) ali radim. u prvom postupku sam otišla na bolovanje odmah kada sam krenula sa stimulacijom, tako da mi je vrijeme bilo najveći neprijatelj. sada radim i radit ću sve do transfera, osim što ću uzeti slobodan dan za punkciju i uzv. sve normalno, kao i da nisam u postupku. kućni poslovi, šetnja, posao...nakon transfera planiram dan-dva odmoriti i opet se vratiti normalnom živ otu, samo što svaki put pazim da ne dižem teško (što opet je upitno koliko je opravdano, iz razloga, što milion žena koje ostaju spontano trudne, rade sve normalno, ne znajući da su u drugom stanju :) )

sretno, do nebaaaaa, svima koji su u postupku user posted image

(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 2357
2.12.2012 23:20:59   
glaxy
Moja beta je prekosutra, do tada ce mi menstruacija vec proci jer sam dobila prije dva dana.
Dakle betu nisam ni docekala.
S obzirom na moju stimulaciju i reakciju na istu nisam nista ni ocekivala.
Citajuci vase postove dodjoh do jednog zakljucka. Sedam zena ukljucujuci i mene koje su bile sa mnom u postupku sve smo imale mali broj folikula 5-6 samo jedna je imala 8, i sve smo stimulirane na isti nacin pola decapeptila i po dva menopura, a vidim i da vecina cura koje su sad u postupku koriste taj prokleti menopur. Ja sam sa samo 3 gonaka dobila 7 odlicnih folikula kada sam isla na inseminaciju i uprkos dobroj reakciji dr. Brankica mi je dala menopur. Sa dvadeset i nesto decapeptila i sa 24 menopura do ila sam samo 5 folikula od cega su cak 3 bila nezrela.
Iako u mariboru i drugim zamljama uglavnom koriste gonal, pogotovo mladjim zenama dr. B. kolko sam primjetila forsira menopur.
Da ne budem pogresno shvacena ovo ne pisem zato sto sam ogorcena, ovo je moje licno zapazanje ali za sljedeci postupak trazicu da mi dr. Sanja odredi terapiju.
Ne bihsa prepadam cure koje su u postupku, voljela bih da se javi neko sa drugacijim iskustvom.

(odgovor članu Jelena86)
Neposredna veza do poruke: 2358
3.12.2012 11:09:12   
Pipi Misic
Cure, koje ste u postupku u decembru, jeste li dobile menstruaciju? U četvrtak sam popila poslednji Microgynon, dobila juče, pa sam se zabrinula. Ne znam da li trebam dobiti ili ne? Pozzz

(odgovor članu glaxy)
Neposredna veza do poruke: 2359
3.12.2012 13:40:01   
smarija
Pipi Misic pa i trebas da dobijes sad slijedi bockanje jesi li dobila semu i boce i koji dan treba da startujes

kod mene je recimo islo ovako Microgynon pila do 08.05. dobila 10.05.,a startovala sa Decapeptilom i Gonalom 14.05.

Glaxi zao mi je sto nije uspjelo,nadam se da ce drugi put biti dobitni,onaj odozgo ce i nas jednom pogledati user posted image

< Poruku je uredio smarija -- 3.12.2012 13:50:42 >

Neposredna veza do poruke: 2360
3.12.2012 14:39:58   
snele
Drage moje ja sam radila IVF kod dr. Sanje Sibincic. Danas sam radila betu i ona je 1500 petnaesti dan. Zelim vam svima uspjeh i samo pozitivno. Cmok za vas i samo naprijed

(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 2361
3.12.2012 16:23:41   
smarija
iskrene cestitke snele na user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu snele)
Neposredna veza do poruke: 2362
3.12.2012 16:59:46   
Jelena86
snele, iskrene čestitke, kako gode ovakve vijesti prije postupka :)
glaxy, žao mi je user posted image

(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 2363
3.12.2012 17:30:26   
snele
Da draga moja gode nego sta. Samo naprijed da znas ja sam imala 2 insemenacije i jednu vantjelesnu prije ovog bezuspješne. Zato nisam gubila nadu i samo dalje. Ljubim vas i zelim svima vama da budete user posted image .

(odgovor članu Jelena86)
Neposredna veza do poruke: 2364
3.12.2012 17:30:33   
ivana91
snele,čestitam ti od srcauser posted image user posted image user posted image

glaxy draga baš mi je žao ali glavu gore idemo daljeuser posted image

(odgovor članu snele)
Neposredna veza do poruke: 2365
3.12.2012 17:36:34   
ivana91
glaxy ja sam u prvom postupku primala Decapeptil 10 dana pa zatim pola decapeptila i 2 menopura i 1 gonal f .možda je sve to od žene do žene ko znauser posted image
ali nama više sreće drugi put a curama koje su sada u postupku i koje se pripremaju želim svu sreću ovog svijeta i da nas obraduju kao sneleuser posted image user posted image

(odgovor članu glaxy)
Neposredna veza do poruke: 2366
3.12.2012 18:29:16   
vec pokusala
glaxy zao mi je,glavu gore,odmori i za par mjeseci u nove pobjede.ja sam uvjerena da je decapeptil uzrok malom broju folikula,jer pored decap. i jos mikroginona sve se to uspava da ga je jako tesko probuditi,kod nekih osoba je tako.moj naredni pokusaj planiram sa 1 mjesecom mikroginona,eventualno koji dan vise,nikako 2 mjeseca i bez decapeptila!!!a isto sam lose reagovala kada sam koristila suprafakt.znaci uspavljivaci u mom slucaju nikako,mozda je i kod tebe slicno.

(odgovor članu glaxy)
Neposredna veza do poruke: 2367
3.12.2012 18:34:32   
snele
Ni ja nisam imala puno folikula 5 a kod 3 je doslo do adekvatne diobe i sve tri su mi vratili. I eto sada postoje izgledi da su user posted image user posted image .

(odgovor članu vec pokusala)
Neposredna veza do poruke: 2368
3.12.2012 19:37:20   
Pipi Misic
Pozdrav, smarija! Naravno da sam dobila šemu, ali šema ide do 29.11. Pila sam Microgynon, od pocetka oktobra do 29.11, Decapeptil koristila od 15.11. do 29.11. po jednu injekciju, a od 29.11. pola i od 29.11. dva Menopura. U četvrtak idem na UZV. Svima puno sreće!

(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 2369
3.12.2012 21:10:09   
smarija
e pa to je to,sad ce oni na uz da prate rsat folikula i uskoro ce i punkcija,a do tad se sve vrijeme bockas

Neposredna veza do poruke: 2370
4.12.2012 12:21:10   
Buba87
snele imas ppuser posted image

(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 2371
4.12.2012 19:50:20   
micikae
Glaxy imas p.p. Pozdrav Micikaeuser posted image

(odgovor članu glaxy)
Neposredna veza do poruke: 2372
5.12.2012 10:31:47   
glaxy
Micikaen nisam dobila tvoju pp

(odgovor članu micikae)
Neposredna veza do poruke: 2373
5.12.2012 11:21:24   
micikae
Zrdavo glaxy sad sam ti poslala p.p valda nisam opet gresku napravila,pozzuser posted image

(odgovor članu glaxy)
Neposredna veza do poruke: 2374
5.12.2012 13:26:53   
M1984
Veliki pozdrav za sve. Ja sam nova na forumu, čitala sam vaše priče ali evo tek sad vam se pridružujem. Ukratko ću vam napisat svoju priču.
MM ima začepljene sjemovode, tako da spermići ne prolaze van, ali se normalni stvaraju u testisima i mogu da se uzimaju iglomo i špricom- punkcijom. U braku smo 6 godina, gdje sve lijepo funkcioniše ali nam fali user posted image da bi nam uljepšala život. Radila sam dvije insemenacije u BG i dvije VTO, od kojih je jedana bila sa zamrznutim embrionima. Nažalost sve je bilo bez uspjeha, ali idemo dalje user posted image .
Za doktorku Sibinčić sam čula i vidim da na ovom forumu ima dosta srećnih mama zhvaljujući njoj. Ja se spremam da idem kod nje na konsultacije i da mi da svoje mišljenje. Po vašim pričama vidim da bi bez problema mogla da radim VTO na teret države.
To bi bilo ukratko o meni.
Pozzzuser posted image

(odgovor članu micikae)
Neposredna veza do poruke: 2375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  93 94 [95] 96 97   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  93 94 [95] 96 97   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *