|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  407 408 [409] 410 411   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
18.11.2012 11:27:00   
kaktuscic
Selma ja sam jabuke, kruske i sljive pasterizovala i cuvam ih u frizideru za svaki slucaj, nista mi se nije pokvarilo iako nema ni malo secera u njima, probaj i ti sa stambolkom. Ja sam voce kratko prokuhala i onda u blender, zatim u vrele teglice one od hippa i fruteka, dobro zatvorila, zatim u serpu sa vodom i kuhala oko pola sata. Ostavila da se samo ohladi i nakon 3-4 dana ostavila u frizider. Nista se nije pokvarilo, sve je u istom stanju ko i kad sam stavila u teglice. Uradi isto sa stambolkom i jos uvijek imas gotovo za bebaru, ja sad samo po malo dodajem u ostalo sto jede, bas je zgodno :)

(odgovor članu Selma Kikoebu)
Neposredna veza do poruke: 10201
18.11.2012 11:36:30   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Selma Kikoebu

hvala hanady, al ja sam mislila za bebu :-)
Moja grska, nisam naglasila

pa na bebu i mislim a i na vas...bebi možeš dati pečenu stambolku jer tikvu jede već..
a skuhaj kockice il izrendnau u vodi ...pa prebaci u teglu...onda kuhaj te tegle u perpi 8 minuta...povadi i naopako okreni nek se ohladi i u frižider...
bebi kansije u blender po dvije kašike i nek njopa...kad kreneš sa mliječim, pavlaka, jogurt, kajmak...kašiku unutra i šta ćeš bolje :)

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 10202
18.11.2012 11:38:55   
Selma Kikoebu
e super, bas vam hvala. Ja sam kontala ovako ocistiti i isjeci na koceke, te zamrznuti, pa kuhati kad zelim pripremiti. Ipak, tako kako ste predlozile je jos bolje.

Hvala user posted image

Moja Mrvica, zivot moj sa tatinim okicama uljepsala nas zivot 27.04.2012. Moj zivot je dobio pravi smisao

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 10203
18.11.2012 11:50:15   
Hanady RR
stambolka iz zamrzivača ne valja, provjereno :)

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 10204
20.11.2012 10:31:16   
Beby Dol
Moj bebac ima 11 mjeseci.
Dorucak npr Jaja ( sa pavlakom i mileramom na maslacu) i caj
Rucak npr Begova corba
Vecera npr Buranija

Izmedju tih obroka ima dojenje,neki vocni jogurt ili samo voce ispasirano ili nesto cokoladno...
Pred spavanje cokolino!
Jede sve sto i mama i sasvim je zdrav,hvala Bogu i nista mu ne fali.....user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 10205
20.11.2012 10:49:42   
Miracle*3

Niko mi ne odgovori za stambolku? :-)

Ja stambolku stavljam u slatko i u slano.
Nekad skuham stambolku i rizu i ubacim jabukovog pekmeza, to mu je omiljeni obrok.
Mozes vama skuhati kompot od stambolke u pekmezu.
Corba od prase, celera, stabmolke, kasikice curry-ja i kasike paradajz pirea i izblendana ne moze biti bolja, a moze i za bebe, jer mogu jesti curry a i zdrav je

Neposredna veza do poruke: 10206
20.11.2012 10:52:50   
teacher75
pomozite mi, kako se ono uvodi zumance, zaboravila sam. mislim da nam je sada vrijeme da krenemo- ima 8 i po mjeseciuser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Miracle*3)
Neposredna veza do poruke: 10207
20.11.2012 10:59:41   
Miracle*3
Ja sam vec uvela. Zar nije sa 8 mjeseci. Ja mu prvo dala cetvrtinu, pa pola, pa citavo. Naravno to gdje je bilo citavo nije sve pojeo, ali eto....

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 10208
22.11.2012 17:42:25   
Selma Kikoebu
moze li mi neko malo objasniti kako da skuham palentu za bebu, koliko duho se kuha, koliko da stavim vode a koliko palente, nemojte zamjeriti, nikad to nisam pravila.

I s cim je mogu pomjesati? jogurt? Pavlaka? ili pak neko povrce?

Moja Mrvica, zivot moj sa tatinim okicama uljepsala nas zivot 27.04.2012. Moj zivot je dobio pravi smisao

(odgovor članu Miracle*3)
Neposredna veza do poruke: 10209
22.11.2012 19:23:09   
teacher75
palenta se kuha 20ak minuta, ja stavim otprilike vode, mozda 1 naprema 3 (vise vode), nisam sigurna, pa kad prokuha smanjim na laganu vatru i stalno mijesam 20 minuta i dodajem vode po potrebi. mozes poslije pomijesati sa rendanim vocem (jabukom ili kruskom) ili dodati jogurta, mladog sira (abc sira)i malo maslinovog ulja. njemu pravim zidje nego nama, da mu je lakse jesti, tj, stavim vise vode.

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

Neposredna veza do poruke: 10210
22.11.2012 19:36:22   
Ramona11

IZVORNA PORUKA: teacher75

pomozite mi, kako se ono uvodi zumance, zaboravila sam. mislim da nam je sada vrijeme da krenemo- ima 8 i po mjeseciuser posted image

Prvo cetvrtina, pola, 3/4 pa cijelo. Mijesala sam u kasice s povrcem, jer obicno kad ide zumanjce ne stavlja se meso. Nisam svaki dan nudila zumanjce, napravila sam pauze po 2,3 dana.
Nama sad ide bjelanjak. Dobili smo signal od pedijatrice da krenemo pa da s godinu moze na vakcinu. Pojma nemam kako da uvedem. Dala sam liz sampite user posted image

Nisam znala koliko je ljubavi u mom srcu dok me neko nije nazvao MAMA!

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 10211
26.11.2012 15:54:42   
Selma Kikoebu
Ja kupila Ledo zaledjenu blitvu. Valja li to za bebu, i kako da joj pripremim, s cim da dam, moze li neki savjet. Hvala vam

(odgovor članu Ramona11)
Neposredna veza do poruke: 10212
26.11.2012 18:36:08   
dijana79
ja sam blitvu dodavala dinstanom mesu i sa krompirom mada možeš i kad kuhaš čorbicu pa malo i u nju ubaciš blitve čisto da proba ja imam domaću iz bašte zaleđenu i često pravim.

Neposredna veza do poruke: 10213
26.11.2012 23:33:33   
Arina
Vece drage moje...
Nimo se odavno javljale jer stvarno slabo stignemo....

Imam jednu nedoumicu pa bi mi vasa misljenja bas omogla...naimme ...moj D ima 10 mjeeci ,fino papamo skoro sve i naravno dojmo 5 puta .Jucer odem da mu kupim neke zitarice tj. pahuljice i vidim onu od Nestle 8 zitarica i med,pise da se moze davati bebi od 8-og mjeeca ali mene buni med jer znam da ne ide do godine.....e sad kako to.Ima li neko ko je to poceo davati ili davao.meni se bas svidja tih 8 zitarica ali mi med cudan.ima ta kombinacija zitarica i sa kakaom ali je nekako grka i D je bas ne voli a i radi stolice ne bi....
Hvala vam unaprijed na odgovorcicima...ljub,ljub user posted image

(odgovor članu dijana79)
Neposredna veza do poruke: 10214
27.11.2012 9:53:50   
Sandrich
I ja sam Arina kupila zabunom mlijeko nestle sa medom i bas mi se i ne daje, sve me nesto strah alergije ionako je sklon tome user posted image  Ne znam sad koliki je udio tog meda u tim  hapicama dal moze skodit?
Zene sta vi radite sa ostatkom hapice koju beba ne pojede?

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 10215
27.11.2012 11:14:19   
Ramona11
Mi uveliko jedemo te Nestle zitarice s medom od 8 mjeseci.
To nije svjezi med i mozete bez brige dati.
Mi smo i med probali u caju kad je bio bolestan, nekad umijesam jednu kasicicu i u voce sad kako je ovo zahladilo pa svi bili prehladjeni u kuci.
Meni je jedan medar objasnio u cemu je stos s tim medom.
Ovaj u prodavnicama je preradjen i u njemu su ubijene sve bakterije, dok u pravom domacem medu postoji ta alergena bakterija pa se ne preporucuje davati djeci ispod godinu.
Kazem kako mi je on rekao, nemojte uzimati zdravo za gotovo.

Nisam znala koliko je ljubavi u mom srcu dok me neko nije nazvao MAMA!

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 10216
27.11.2012 11:19:57   
teacher75
i ja mislim da smije jer i u plazmi keksu ima meda a daje se prije navrsene godine

(odgovor članu Ramona11)
Neposredna veza do poruke: 10217
27.11.2012 11:21:11   
teacher75

IZVORNA PORUKA: Sandrich

I ja sam Arina kupila zabunom mlijeko nestle sa medom i bas mi se i ne daje, sve me nesto strah alergije ionako je sklon tome user posted image  Ne znam sad koliki je udio tog meda u tim  hapicama dal moze skodit?

moj sve pojede, ja ga zagiram malo kad se pocne buniti zadnjih par kasikica, dam mu nesto u ruke i on se zabavi i otvara usta a ja trpamuser posted image

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 10218
27.11.2012 12:15:28   
Arina

I ja nesto kontam da je tako jer i one papice u teglicama ,cini mi se da su hippove od bobicastog voca isu da se daju cak od 4-og mjeseca ,i kao objasnjenje je da je iz tih vocki prilikom obrade odstranjena ta komponenta koja dovodi do alergije...
I ja sam onda kontala da je tako i sa hapicom tom Nestle sa medom ,pa i oni tamo znaju da je med alergen .I ja sam za to da moze da se daje ali eto lakse je kad imam i Vase misljenje,mirnija sam.

A to oko osstatka papica ,ja ko i tiki zaigram D sa zadnjih par kasikica a vrlo cesto pojede bez problema sve,a ako ipak ostane ja to pojedem ha ha ha user posted image user posted image ......kako cu baciti to tako vrijedno user posted image

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 10219
27.11.2012 21:33:41   
Sandrich
Ma ja napravim za troje da moze jesti user posted image user posted image user posted image  morat cu smanjit kolicinu da mu bude taman jer ovaj moj poslabo jede....

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 10220
27.11.2012 21:48:54   
hatepsut
Nama je danas 4mj,beba doji uz caj ponekad kad ga muci stomak.danas smo planirali pojesti kasicicu jabuke ali nam se nije dalo.nikad nije kasno :) ja cu po kasicicu(onu najmanju) da mu dajem 5 dana jabuku,pa cemo dalje polako.znaci necemo obrok uvoditi nego cisto da proba druge okuse,pa sa 6mj obrocic :) e sad encu se ni drzati strikno svaki dan i onako je rano,ali da se upoznajemo.

< Poruku je uredio hatepsut -- 27.11.2012 21:50:07 >

"Ti si moja ljubavna pjesma,moja prva misao.Kad me jutro probudi ti si potreba i smisao"

11.03.2002 Moja ljubav,sreca,zivot...
27.07.2012 Mali Lavic upotpunio sve praznine koje su nedostajele nasoj sretnoj porodici !

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 10221
27.11.2012 21:49:34   
Selminja

Ma ja napravim za troje da moze jesti user posted image user posted image user posted image  morat cu smanjit kolicinu da mu bude taman jer ovaj moj poslabo jede....

Ja pojedem iza nje sto ostane, a uvijek ostane... a ne pravim uopste puno. Ja sam se navikla na djeciju hranu user posted image , najvise volim griz s bananom, voce s plazmom user posted image , i nezačinjeno mi je pravo ukusno user posted image

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 10222
27.11.2012 23:11:23   
Arina
E evo nas opet malooo

Moj D ima 10 mjeseci, doji i fino rucki svu hranu....imamo oko 4-5 podojakoji su rasporedjeni od 6 ujutro do 10 navecer....u toku noci spava u komadu...i u toku dana jede jedan povrtni i jedan vocni obrok,i sad najbitnije ovaj mjesec je dobio 200 gr...meni je to malo....doktorica kaze da je za ovaj period prosjek 300 ali je on dobio dovoljno jer je sa 10 mjeseci utrostrucio kilazu,ima 9 kg,a treba sa godinu..znaci kao super...ali eto meni je malo tih 200 g ...sta vi mislite????

Ja sam sad uvela jo jedan obrok ujutro jednu mljecnu kasicu dajem nestle pahuljice,ili nekad humaninu papicu za laku noc negdje predvecer...uglavnom eto kao da probam malo onuditi mu vise pa da vidim sljedeci mjesec hoce li biti bolje.....
On doji fino ....odoj traje nekih 15-ak minuta i bas isprazni obje meme....i najede se ,uvijek ostane jos malo mlijeka....znaci nije mu malo mlijeka,......da li da budam mirna i koliko vase bebe dojene dobijaju u ovom periodu.....uhhhh

(odgovor članu Selminja)
Neposredna veza do poruke: 10223
27.11.2012 23:28:50   
Bebica11

Ja kupila Ledo zaledjenu blitvu. Valja li to za bebu, i kako da joj pripremim, s cim da dam, moze li neki savjet. Hvala vam

ja nisam spremala blitvu a jesam ledov spinat, u serpu s malo ulja po upustvu skuham, dodam zumance pred kraj umijesam,malo vegete i udrobim hljeba curi i voli to

mozes i mladog sira dodati,bude pravo ukusno

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

Neposredna veza do poruke: 10224
27.11.2012 23:30:52   
Bebica11
arina nije malo, al mozes pojjacati taj vocni obrok da bude vocni masniji jogurt ili vocni griz sto neko spomenu, voce s keksom ili nesto

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 10225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  407 408 [409] 410 411   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  407 408 [409] 410 411   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Pol
amaniamanic

S koliko ste vi mjeseci ili sedmica saznali pol bebice...Braco ili sekica...

odgovor (98%)

odgovor (2%)

Broj svih glasova: 44

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *