Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
pa i kod nas je cijeli glavic slobodan,nije parcijalna,nego nam rekli da onaj prsten (valjda me razumijes Lejla ) lagano povlacimo prema dolje,a ja nesto sva isprepadana pa samo zavirujem
Nama niko nije rekao da bilo šta diramo, niti sam dirala. Samo kapala kantarion, prala kasnije i po potrebi. Nikad ništa nisam dirala. No opet, svako je za sebe, možda kod vas ninac (tako se kod nas zove) zahtjeva više njege.
Danas bili u Sanasi išli dogovoriti za sunet, krv mu vadili sve uredu hB ali mene brine samo jesam li dobro odlučila? Mislim da li sam to trebala raditi laserom ili na ovaj način kako to već rade ? Brine me zato što je moj malac već veliki, ima 4 god. i još me muž sad govori nisi trebala tako nego laserom. Dogovorili smo kod Dr. Zvizdića i to u naredni petak... Može li mi iko dati savjet pobudaliću od brige ja ne znam kako će on to podnijeti ???
mi smo se osunetili prije 6 dana pod lokalnom,ne sikirajj se ticerko ,ja nisam spavala 2 noci pred sunet,a evo ga kao da se nije osunetio
e sad jedno pitanje, kozicu mu navlacimo da ne sraste,tako nam rekli,samo ne vidim dole u donjem dijelu gdje su koncici pa me strah da se ne uhvati takozica.. kako ste vi navlacile cunu?
ne sjecam se da smo mi to svlacili. samo malo povucemo prema dole i namazemo bivacinom. koncici nisu u dodnjem dijelu gdje je to gdje bi moglo strasti. jesamli dobro objasnila? koncici su gore. mozda je samo vrh konca dole pa tio se cini da je i dole svezano.
i mi smo oba puta radili u mediscan-u i zadovoljni smo kako je sve proslo.
ma da,dole taj vrh konca pa se nesto spetljao, ja se odma zabrinula i ja lagano povlacim tu kozicu prema dole,tako mi rekli...
Meni nije jasno zašto se radi ta parcijalna cirkumcizija i ostavlja se kožica. Kad nas je cirkumcizija odrađena potpuno, nema više nikakve kožice, cijeli je glavić slobodan. Jel to neki običaj, da li roditelji tako traže?
Pitam zato što u krugu porodice (odakle imam informacije ) nema tih slučajeva parcijalne cirkumcizije, i za to sam čula tek naknadno kad sam se raspitivala prije sinovog zahvata.
Ja nisam znala da ima neke razlike , kad smo sunetili malog nisam ni pitala. Dr. uradio i rekao da navlačimo kožicu dole i mažemo kloramfenikol kremicom i to je to... Međutim, kako je ostalo kožice , ona se hvatala iznad glavića, dr. opet dolazio i sjecnuo i rekao nam da smo mi krivi jer ne navlačimo kožicu dovoljno često. Kad je ponovo srasla , mali ni piškit nije mogao , odveli smo ga na Gradinu hirurgu gdje nam je rečeno da je to ta "djelomična " cirkumcizija.Zakazali smo kod njega operaciju , međutim , dan prije završimo u bolnici , gdje se to nekako samo od sebe popravilo . Sad je 7 god. posle sve ok , samo što mu kod svakog kupanja povučem kožicu i operem... Ispade kao da nije ni osunećen , jelda?
Danas bili u Sanasi išli dogovoriti za sunet, krv mu vadili sve uredu hB ali mene brine samo jesam li dobro odlučila? Mislim da li sam to trebala raditi laserom ili na ovaj način kako to već rade ? Brine me zato što je moj malac već veliki, ima 4 god. i još me muž sad govori nisi trebala tako nego laserom. Dogovorili smo kod Dr. Zvizdića i to u naredni petak... Može li mi iko dati savjet pobudaliću od brige ja ne znam kako će on to podnijeti ???
I mi smo sunetili djecaka kod dr Zvizdica u sanasi i bas smo zadovoljni. Radio mu je u opstoj anesteziji
hvala Lejla! I ja zelim da to obavimo jer od odugovlacenja nema nista.....mada me malo strah i to kako cu izdrazati, jer on doji svaka 2h po noci,a sad ce mu 9 punih mjeseci,a muce ga zubici pa se non stop budi,place,pa sam bas iscrpljena a sad jos i sunet al valjda predeveramo i to htjela sam ti se bas javiti u vezi dojenja,trebat ce mi jedan savjet al sacekat cu prvo da ovo kutarisemo pa onda
Draga Sandrich sretno i ne brini!Mi smo prije jedno mjesec i po sve obavili, a jos nije imala punih 6 mjeseci, a proslo je tako da nismo ni osjetili.I ja sam se budala isplakala vise nego on, on nije skoro nikako, samo prvi put kad je piskio i zavoji sami otali prvi dan i poceo se za dan-dva prevrtati na stomak, tako da je sve to puuuno boje nego sto mi to zamisljamo. Samo polako, proce to brzo i ti ces i zaboraviti kao da nije ni bilo.Sretno!
Emy7908 nema veze koja je vrsta, s laserom ili bez dijete poslije jednako boli, tu nema razlike, dr. zvidić je super, uzmi opštu anesteziju, i bić to sve ok aBd
Nas braco imao 4 i po mjeseca kad ga je dr. Zvizdic osunetio pod opstom anestezijom. Drugi put bih sve isto ponovila,poenta je ,cini mi se, da znate samo ti i muz za planove, jer u protivnom svi ti pritisak stvaraju
Drage mame, evo i ja na temi sa razlogom. :). Moj dječak ima punih 10 mjeseci i imam namjeru da ga uskoro sunetim.
Htjela sam to već odavno, ali nekako se vrijeme izvuklo, jer mi se dešavalo da mi bebać bude prehlađen, pa sam čekala da prođe i tako evo 10 mjeseci.
Ne bih više da čekam, pa konačno hoćemo da ga sunetimo. Jest da mu zubići rastu, pa je zbog toga nervozan. Imao je i temperaturicu i proljev. To nam se dešava sa gornjom jedinicom. Donje jedinice su mu izrasle nismo ni psjetili, a već sa gornjim...
E, sad sam u dilemi gdje i kako da radim, pa me interesuje zna li neko od vas proceduru za sunećenje na Pedijatriji na Koševu?
Druga opcija je Sanasa, pa ću se odlučiti, ali eto dobro bi mi došao savjet roditelja koji su radili u Bolnici na Koševu.
Pozdravko,
drage mamice, ja i mm hocemo svog malog da sunetimo ovih dana, ali nisam bas najbolje upucena za ogranicenja sto se tice vakcine. Koliko treba proci poslije zadnje vakcine i koliko dana poslije sunecenja da se primi druga vakcina? Mali je primio 7.11. vakcinu i trebali bi ici 25.12. pa sad ne znam kad smijemo ici?
< Poruku je uredio amilacha -- 16.11.2012 14:43:24 >
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.