|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  89 90 [91] 92 93   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
3.11.2012 19:11:36   
sos15
Što se tiče femare, ja sam se raspitivala za taj lijek jer ga trebam koristiti u postupku, u BL je jako skup jer za potrebe vto nije na listi obaveznih lijekova i košta oko 300 KM. U Sarajevu Bahceci je 70 KM, a u Beogradu je čini mi se oko 35 KM u apoteci Igor. Ne znam koliko ima tableta u u kutiji, treba provjeriti.

(odgovor članu sos15)
Neposredna veza do poruke: 2251
3.11.2012 20:07:39   
Visnja RR
djevojke trebam jednu pomoc

krajnje vrijeme da se u federaciji pokrene prica o besplatnom VTO i doniranju spolnih stanica, koje u svim drzava oko nas postoji ukljucujuci i RS (sto je zalosno (za zene iz federacije)... ista smo drzava a razlicit tretman zena koje zele ostvariti majcisntvo a imaju problem sa istim)

Osobe koje su pokrenule ovu pricu s ciljem da se i u federaciji donese zakon o besplatnom VTO i doniranjem spolnih stanica pitaju da li se neka od vas iz RS mogle javiti njima kako bi dale neke bitne informacije...
Hvala!

< Poruku je uredio Visnja RR -- 3.11.2012 20:16:30 >

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu sos15)
Neposredna veza do poruke: 2252
3.11.2012 20:50:46   
vec pokusala
vjerujem da bi sve izasle u susret koliko god je to moguce.sto se mene tice,mogu mi se obratiti

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 2253
3.11.2012 20:55:33   
sos15
Ako šta mogu pomoći, samo javite. Bilo bi super da se ujedinimo u našoj borbi. Zajedno smo jače!

(odgovor članu vec pokusala)
Neposredna veza do poruke: 2254
3.11.2012 21:01:21   
Visnja RR
bravo cure...user posted image
djevojke koje su krenule u borbu ce vidjeti ovu temu ...one su i nase forumasice...vjerujem da ce se obratiti svakoj od vas koja napise da moze dati dobre informacije

03.04.`08

(odgovor članu sos15)
Neposredna veza do poruke: 2255
3.11.2012 21:33:20   
vec pokusala
sos15 znaci kod nas je to samo slovo na papiru,ta refundacija sto sam mogla i da ocekujem od fonda,jer ako igdje ima korumpiranosti to je taj fond,nekom moze nekom ne.i ja sam skoro dobila neku odbijenicu ,kada vec pisem da napisem sve,naime,uputili su me da napisem molbu direktoru,a to i nije doslo do dir.,da mi ovjere knjizicu da mogu izvaditi hormone u postupku za novu vantjelesnu i ako jos nesto ,samo za te potrebe,zatreba,jer moj poslodavac ne uplacuje bas nista.i na njihov prijedlog to i uradim i dobijem odbijenicu ali da zlo jos bude gore,doticno Vukasin Bozic mi kaze da to i nije neki problem za sto ja trazim da mi se napravi presedan!!!NIJE NEKI PROBLEM!!!a ovamo s druge strane u stampi bijela kuga,demografska slika losa ,a kada neko i daje sve od sebe da nesto napravi covjek kaze to i nije neki problem.za te njegove rijeci sam se i te kako uhvatila i necu stati samo na tome,a nije mi prvi put da istjerujem pravdu.ma mi bi svakako trebali napraviti udruzenje,kao pojedinac si samo setac

(odgovor članu sos15)
Neposredna veza do poruke: 2256
3.11.2012 21:41:38   
sos15
Ja sam odbijena, ali čula sam da su nekima odobravali, čak i za ono što se kod nas može odraditi, ali to je opet rekla/kazala. Ja znam kako sam ja prošla. Slala sam zahtjev i za finansiranje VTO van RS i nisu mi odobrili jer navodno nemaju potpisan ugovor sa tim klinikama, a tamo gdje imaju ugovor ne mogu riješiti moj problem i imam preporuku iz MedicoS za VTO van RS. Znam da su još neke cure odbijene za VTO van RS. MI smo pokušale sa idejom osnivanja udruženja, ali odziv je bio očajan.

< Poruku je uredio sos15 -- 3.11.2012 21:43:13 >

Neposredna veza do poruke: 2257
3.11.2012 21:46:19   
breskvicaa
Ovako sto se tice zakona kod nas nema nikako i sve sto nam je potrebno moramo samo da trazimo i lijekove i pokusaje VTO sve placamo drugim rijecima nemamo nista zanima me kakvi su zakoni sto se tice RS-a i ako neko ima zelju da ide sa nama u borbu moze se obratiti meni ili Levi naime ja sam prije 10-tak dana poslala mail na razlicite strane i vrlo mocnim ljudima koji se i bave ovom problematikom i koji su u politici na visim nivoima i jedina osoba koja mi je odgovorila je gđa.Ismeta Dervoz sto sam nakon par dana trazila da se sastanemo ona ce se potruditi da ispita i istrazi sve sto je potrebo i sto smo spomenule a mislim da nismo nista izostavile od najsitnijih detalja do najkrupnijih da bi isli dalje moramo se dobro pripremiri tako da zakon funkcionise na sve nacine bez zapreka eto toliko ako imate informacije ili zelite nesto spomenuti za ovo slobodno mi piste na p.p ili da me dodate na fb.Idemo u dalje puno jaci i spreniji user posted image

Ono sto te ne ubije to te ojaca...

Neposredna veza do poruke: 2258
3.11.2012 21:57:36   
Visnja RR
za breskvicu i levu user posted image i sve druge djevojke koje krenu u ovu borbu... user posted image

03.04.`08

(odgovor članu breskvicaa)
Neposredna veza do poruke: 2259
3.11.2012 22:13:24   
breskvicaa
ismeta dervoz je obecala da ce iskoristiti svoje resurse i traziti od strucnih pravnika da izvrse analizu zakona i kompariraju zakone sa medjunarodnim propisima i sa regionalnom legislativom, i da ce traziti od strucnih ljekara da daju svoja misljenja. trazila je da joj damo 10 dana da zavrsi taj dio posla.Iskreno ja sam zadovoljna kako je sastanak protekao i sretna sam sto se konacno neko odazvao da nam pomogne,sacekajmo 10-tak dana i dajmo joj vremena da vidimo sta ce biti dalje ja cu se naravno kao i Leva javiti staje biilo dalje.

Neposredna veza do poruke: 2260
4.11.2012 10:16:20   
vec pokusala
breskvicaa,svakako morate imati nekog jakog i dovoljno glasnog da ga cuju ljudi koji odlucuju o tome.ni i nismo dugo imali zakon za VTO,medjutim oslobodjeni smo bili participacija na osnovu sifre steriliteta,ne znam da li vi bar to imate.ja koliko znam ,osoba koja je uspjela da se izbori za nase besplatne pokusaje je dr .Sanja Sibincic i ovo zaista nema veze da ja nju recimo reklamiram.dugo sam u ovome, a bila sma upucena u nastojanja da se odobri i prvi i drugi pokusaj vantjelesne.posto su uglavnom mediji plasirali statistiku,te ovoliki je natalitet ,te ovoliko je planirano...,trebalo bi,sada nema para... ,a i grad placa jedan postupak,tako kada sam bila odbijena za taj postupak jer su davali jako malom broju parova novac,odlucila sam da pored statistike iznesem svoja osjecanja u toj borbi,bol,novac koji nemam ali moram da nadjem,neizvjesnost,sve sto moze da se desi paru u toj borbi,zanemarujuci globalne brojke,navodeci za sta sve pare idu ,a ovamo se kuka sto je natalitet u padu,a niko ne pomaze...a vrijeme prolazi u nepovrat...jer kada ljudi na funkcijama to shvate,znace da zakon ne treba donositi,vec ga treba donijeti odmah.zanimljivo je i to da niko ni od medija nije imao sluha za moje pismo,osim dnevnih novina Blic,sta vise oni su malo potrazili i odgovore na neka moja pitanja,ali sto je najbitnije sledece pokusaje gradje malo prosirio,a i ja sam uspjela dobiti sansu za novi pokusaj,koji na zalost nije uspio,ali idem dalje i znam da cu uskoro postati majka.
imate srecu sto je gdja.Ismeta Dervoz imala sluha za to sto ganjate i sto je ona inace covjek,a vjerujem da ona moze mnoga vrata otvoriti,a vi napravite udruzenje,mi ga isto na zalost jos nemamo,mada bi svakako bolje prosli

Neposredna veza do poruke: 2261
4.11.2012 12:59:32   
breskvicaa
O udruzenju sam pocela razmisljati jos juce vidjet cu sa Levom kakva nam je situacija da pokusamo makar da ga osnujemo vidjet cu sta i kako!A kako za donaciju ja sam recimo cula da se moze raditi,ali da moras sam naci sebi donora,da moras biti prijavljen u RS i mislim dokazati da si iz RS to me jako zanima kakva je situacijana tom polju.

Neposredna veza do poruke: 2262
4.11.2012 13:44:14   
sos15
S obzirom da je po doktorima iz MedicoS (jedina klinka za VTO u RS) kod mene samo donacija moguća, ja sam automatski od njih dobila preporku za Fond za VTO sa doniranom spremom koja se radi van RS. Da je zakonski dozvoljena donacija i da je oni rade, sumnjam da bi mi napisali preporuku za VTO van RS. Dalje, ni iz Fonda mi niko nije odgovorio da se taj postupak može odraditi u RS (mislim na donaciju, kao i zamrzavanje), iz toga zaključujem da je donacija u RS nemoguća. Takođe, prečitala sam sve pravilnike koje se odnose na tu oblast vezano za RS i nigdje se ne spominje mogućnost donacije.

Neposredna veza do poruke: 2263
4.11.2012 16:30:57   
vec pokusala
takodje i ja nista ne znam o donaciji sperme,ali jos je diskutabilnije to sto bi kao pacijent trebao naci donora,jer nigdje u svijetu se ne upoznajes sa donorom,bilo sperme,bilo jajne stanice,cak podaci su tajna.ako hoces ja mogu nazvati Medico s vec sutra i provjeriti tu pricu ali prvi put cujem za to,a i sos15 je najbolje upucena u to.
sos15,kome si se zalila na odluku iz fonda da ti ne odobre postupak van RS?jesi li upucena da li ministarstvo zdravlja pise zakone za vantjelesnu kao i sve zakone vezane za fond.

(odgovor članu sos15)
Neposredna veza do poruke: 2264
4.11.2012 16:46:53   
vec pokusala
DOSTUPNI SAMO MEDICINSKI PODACI
Dete začeto doniranim ćelijama moći će od Uprave za biomedicinu da traži o donoru podatke koji su od medicinskog značaja, ali ne i informaciju ko je donor, kao i bilo koje druge njegove lične podatke. Medicinske podatke dete će moći da traži kada postane punoletno, a izuzetno i sa 16 godina, ako u tom uzrastu postane poslovno sposobno. Zdravstveni radnik koji leči dete može iz medicinskih razloga zatražiti uvid u medicinske podatke koje vodi ova uprava kako bi se otklonili eventualni rizici po zdravlje deteta.
ovo vazi za klinike u Srbiji,a vjerujem da je isto pravilo za sve zemlje u okruzenju i dalje koje rade donacije.

Neposredna veza do poruke: 2265
4.11.2012 19:43:18   
rebeka777
Višnja, ja sve informacije koje imam dijelim, a stvarno stojim na raspolaganju da odgovorim svima na sve što mogu.

Neposredna veza do poruke: 2266
4.11.2012 19:46:11   
Visnja RR
rebeka777, breskvicaa ce trebati informacije pa se javite njoj ili ce ona vama ...sretno djevojke user posted image

03.04.`08

(odgovor članu rebeka777)
Neposredna veza do poruke: 2267
4.11.2012 21:00:18   
breskvicaa
Pa i meni treba donirana jajna stanica zato i pitam jer mi je kolegica rekla da je citala na forumu nekom da se moze uraditi ali da donora trazis sama user posted image

Neposredna veza do poruke: 2268
4.11.2012 22:37:28   
sos15
Nisam se nikome žalila, jednostavno su mi odgovorili da nemaju potpisan ugovor sa Pragom ni sa Bahceci i da mi ne mogu finansirati VTO već da se mogu obratiti za refundaciju,pa ako bude odobrena, dat će mi iznos koji je predviđen za VTO u MedicoS. Ja ću sama finansirati ovo, a naknadno ću tražiti refundaciju, onda se planiram boriti do kraja.

Neposredna veza do poruke: 2269
4.11.2012 23:34:45   
breskvicaa
samo se bori jedino tako mozemo doci do svog cilja user posted image

(odgovor članu sos15)
Neposredna veza do poruke: 2270
6.11.2012 12:53:14   
rebeka777
Cure,
evo u današnjem Blicu članak o planovima da zaživi laboratorija za vto u KC Banjaluka.
S obzirom da se osoblje još nije počelo obučavati, a planiraju da uskoro započnu sa odlascima u Maribor, pa s obzirom da još nije ni izašao tender za izvođače radova a kamoli da je počela nabavka opreme neće ovo na žalost početi ubrzo sa radom.

Neposredna veza do poruke: 2271
6.11.2012 19:21:19   
ivana91
rebeka777,kupila sam novine radi tog članka i razočarala se.Pa to neće zaživiti ni za pet godina.Strašno.

(odgovor članu rebeka777)
Neposredna veza do poruke: 2272
6.11.2012 21:49:11   
smarija
Sto se tice KBC BL i njihovog rada po pitanju VTO postupaka o tome se pricalo jos 2010 godine jer sam tad lezala na odjelu 2 mjeseca i od tada se nisu makli dalje od same price,tako da ni za 10 godina nece biti nista od toga bar se ja ne nadam

< Poruku je uredio smarija -- 6.11.2012 21:50:10 >

(odgovor članu ivana91)
Neposredna veza do poruke: 2273
7.11.2012 18:03:39   
vec pokusala
pa negdje 2007 je dr.Grahovac bio u Srbiji na ,da tako nazovem,skolovanju u jednoj VTO klinici,znaci o tome se prica godinama i jos ce se godinama samo pricati,jer rukovodstvo na Paprikovcu nije ni pocelo sa nabavkom bilo kakve opreme da bi se mogla uraditi vantjelesna.tako da ja sumljam u to...ali ,to nije razlog da ne trazimo drugi nacin da se obezbjedimo sredstvima,jer i onako kada zazivi vantjelesna na KBC-u,trebace vrijeme da se osoblje uhoda,da to krene,da se stekne iskustvo.
eto,sos15 je pokusavala da okupi cure sa istim problemom,pa je bio slab odaziv.vjerujem da mnoge cure ne zele javno da se eksponiraju,neke nemaju vremena,neke su nemarne ili nisu ni razmisljale da li bi htjele ili ne da se organizuje udruzenje,pa evo sada ja ,prvo pozivam sos15 ,koja je i pokrenula inicijativu za udruzenje i sve ostale djevojke da se nadjemo negdje u gradu i pokusamo dogovoriti oko te stvari,pa nece nam kruna spasti s glave ako bar pokusamo i razmjenimo ono sto znamo.i ako hocemo bilo sta da postignemo,trebali bi sto prije da to odradjujemo i ne budemo spori kao nase institucije.

(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 2274
7.11.2012 18:24:53   
Ines80
vec pokusala koliko ja znam vec je bilo nekih zena iz Banja Luke koje su se okupile zajedno sa istim ciljem tj. da osnuju udruzenje.Imale su odstampan kontakt telefon i taj papir su ostavile u Medico S da se moze javiti u udruzenje ko god hoce.To stoji odmah na pultu kad se udje u Medico S, pitajte sestre one znaju, mislim da se zena koja je pokrenula inicijativu zove Dara i da su dosta upucene u pokretanje udruzenja ali da ipak do danas nisu registrovani.Zovu se Udruzenje bebe 4.

Neposredna veza do poruke: 2275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  89 90 [91] 92 93   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  89 90 [91] 92 93   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *