Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 24.10.2008 11:48:58
nikita
Na dar sam dobila drvenu kutiju u kojoj su kad je otvoris 10-ak ladica,a u ladicama albumi.Slike od ultrazvuka sam stavila u zadnju ladicu na zadnju stranicu. Kutija je na nocnom ormaricu i svaku vecer prije spavanja pogledam u nju jer sam tamo ostavila nekog koga nikad necu zaboraviti iako znam da ga nikad necu vidjeti.
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 24.10.2008 12:05:00
Malaja
Kutija je na nocnom ormaricu i svaku vecer prije spavanja pogledam u nju jer sam tamo ostavila nekog koga nikad necu zaboraviti iako znam da ga nikad necu vidjeti.
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 24.10.2008 12:43:03
Mika
Ma hajte žene nemojte mi to raditi!!!
Prekjučer je MM bio na putu u Fojnici i po povratku me iznenada nazvao. Po glasu sam odmah znala da nešto nije u redu...pitam ga i kaže mi...evo me na njihovom grobu...skamenila sam se. Ovaj vikend planiramo ići zajedno, ja po prvi put nakon što smo ih sahranili. Biće teško...sama pomisao na to me dovodi do ...ne mogu ih vratiti ali moram biti jaka i pozitivna za njihovog budućeg bracu i seku ABD.
Sad smo se fino sve rasplakale i isplakale i od sad hoću da čitam vedrije teme!!!
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 24.10.2008 13:19:46
Malaja
Drage moje
Moramo ići dalje ali mora ponekad biti i ovakvih trenutaka. Ne bi valjalo da je drugačije! Draga moja Mika mogu misliti koliko ti je teško ići tamo Imaćes ti dovoljno snage da i to prelomiš kao što si i sve ostalo... Držim ti fige!
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 24.10.2008 13:26:26
nensy
a joj mika ti si tako jedna hrabra žena da se ja pitam otkud tolika snaga. ja sam prije svega ovog bila extra super ništa me nije diralo a sad toliko ranjiva ... ja mislim da nema dana da neplaćem čak sam i sebi sama dosadila al to je jače od mene
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 24.10.2008 13:39:22
Mika
Moja nensy ja sam imala vremena da otplačem svoje. Ti si još friška a ja sam uspjela neke stvari postaviti na svoje mjesto. To ne znači da ne plačem i ja još uvijek ali vrijeme liječi rane i bol lagano prestaje biti svakodnevica. Dođe i meni teško s vremena na vrijeme kad non stop mislim o svojim bebicama ali moram ih pustiti da počivaju u miru da bi se ja dovoljno oporavila da raskrinkam njihove krvnike i rodim im braću i sestre. Samo hrabro, plači kad god ti se plače i vremenom ćeš doći na svoje i bol više neće biti tako jaka, što će ti dati snage da nastaviš dalje.
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 24.10.2008 15:25:30
Aquarius
IZVORNA PORUKA: Mika Ne znamo razlog zašto gubimo svoje voljene i zašto se ružne stvari u životu dešavaju ali ono što nas ne ubije to nas ojača. Takav šamar nas osvjesti da bi mogli više cijeniti ono što imamo. Jučer je MM rekao nešto tako stvarno "Tuga je neizbježna, patnja je stvar izbora".
Slažem se sa tvojim mužem. Rekla sam već jednom ali ponovit ću, lagala bih kad bih rekla da mi ne dođe žuta minuta. Pustim koju suzu, nekad više njih. Ali opet dignem glavu, kažem sebi da mi to ne trba, da se neću sažaljevati, da neću patiti za onim što je prošlo i što se ne može izmijeniti. Tuga je uvijek prisutna tu negdje duboko u meni, samo joj ne dam da bude jača od mene, da me pobijedi. Ne dam joj ! U zadnje vrijeme mi se mota po glavi špica iz serije "Bolji život". Valjda sam tada bila premlada da shvatim neke stvari. A sad pjevušim : " Ja hoću život, bolji život, da ga zgrabim poput tigra..." Evo sad se smijem samoj sebi. Ali znam jedno, jaka sam ja, izdržat ću. I na kraju moj moto - Idemo dalje !!!
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 24.10.2008 17:05:55
nikita
Naravno da idemo dalje,meni je 10 dan od...pa se jos oporavljam. Kad se prijavim na ovu stranicu trudnicki kalendar mi jos tjedne odbrojava i pokazuje sliku ultrazvuka...ima 2 tj sam slala pp da me skinu s toga,jos nisu...
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 24.10.2008 19:38:05
Happy
Svaka vam čast ženice moje.... Tako i treba... NAravno da mi imamo svoje faze i svako drugačije reaguje i prolazi kroz to... Mika držim ti fige i da ti dragi Bog bude na pomoći i uz tebe, a biće... Izvinite ako sam pokrenula, ali mene su ove "granulice" ubile , pa treba da izađe, jer ja nikako plakala nisam, sve sam potiskivala...
"Sve ono što te mimoišlo nije te moglo ni snaći, a sve ono što te je snašlo nije te moglo ni mimoići"
Biće ovo sve dobro ako Bog da.... Idemo dalje
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 25.10.2008 18:14:28
Happy
Imam jedno pitanje, možda je i bilo, ako jeste unaprijed se izvinjavam... Kada ste dobile otprilike nakon spontanog... Mene bolucka donji stomaka (krvarila sam oko 10 dana i poslije toga pomalo još možda 7 i malo jače), danas mi je 26 dani od spontanog... Prije mi je ciklus bio na 30 dana. Hvala Pozdrav svima...
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 26.10.2008 10:11:58
Aquarius
Vidim da nisi pročitala, jer ja sam dobila na 21. dan. Nisam do sad čula da je iko dobio ovako rano, ali kaže dr. da je to normalno. Zavisi kako čiji organizam reaguje.
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 27.10.2008 8:08:41
Mika
Dobro jutro trudnice moje buduće!
Ne se sikirati happy to je vrlo indivudualno. Ja sam dobila 34. dan a eto vidiš odavde da nema pravila. Svaka je dobila u različito vrijeme tko da ne trebaš da se sikiraš.
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 27.10.2008 8:25:55
Malaja
Dobro jutro drage moje
Kako ste jutros? Kako vam je prijala promjena sata unazad? Meni taman Draga Happy ako prelistaš malo ovaj forum vidjećeš da nas je dosta bilo sa istim pitanjem. I ja sam. Meni su rekli da je sve do 40 dana normalno, tako da nemaš razloga za brigu. Doći će
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 27.10.2008 9:13:43
Koalinka
drage moje curke, ovaj mjesec sam tako vjerovala da neću dobiti, a onda sam se tako razočarala..... Ovaj vikend sam bila sama kući s mojom curicom a u mislima mi se vraćale slike svega, opet, iznova.... Dođe to tako, ponekad....s promjenom vremena....I sjetim se da MM ide na put u novembru u tačno "one dobre" dane.....i tako padnem u crnjak..... Ali, jutros, puno bolje, puno bolje.....dan je tako lijep, obećavajući......evo pijem čaj i kapučino i sve vas redom grlim!!!
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 27.10.2008 10:10:18
Happy
Dobro jutro dame moje, moje buduće
Ja vam se javljam sa posla, konačno sam počela raditi... Valjda je vakati i bio :), vrijeme me ne čeka... Tako da sada imam hrpu posla, ali prvo da se vama javim Hvala vam na podršci, nisam još dobila... Ma mene tako s vremena na vrijeme panika uhvati.. kada senešto ružno desi, sve čovjek misli da ima još... A i homeopata me razbacala Mammy je dobre volje kao i obično, svaka čast
Koalinka razumijem te u potpunosti... Vjerujem da ćete i dalje proganjati, to se i meni dešava, ali će valjda vremenom sve manje i manje... Rijeli utjehe Ma biće sve dobro ako Bog da..
Puno vas sve ljubim
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 27.10.2008 10:56:42
Mika
Ma vidi nam sudince što oplaka!
Nemoj se sikirati lido mora biti i žutih minuta. Eto oplakasmo i popravismo se. Vidiš kako je Malaja već krenula u akciju Boga mi Malaja ja sam ti u akciji već duže vrijeme ali ovo je samo priprema za sljedeću godinu
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 27.10.2008 11:00:32
Mika
Dobar ti povratak na posao želim happy!
Biće ti lakše tako, zabiješ glavu u posao i dan ti prođe da se i ne okreneš! Prvih dana bi mogla biti malo osjetljiva jer će ljudi ili pitati ili te ono sažaljivo gledati ali samo ignoriši i guraj dalje.
RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! 27.10.2008 12:09:04
Happy
Hanumice drage...
Vidim da ste aktivne već uveliko... Hvala vam na podršci... Na poslu sam... Sad sam se isplakala... Teško je puno vala... Pogotovo kada vidiš kako život ide dalje, a tebi stao... Jednostavno stao...
što se tiče pitanja moja Mika i ko pita ne misli ništa loše, to su ljudi sve, ali te baci unazad...
Proći će i ovo sve... Jake smo mi...
Žene koje su u akciji puno sreće želim