|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
27.10.2008 13:13:59   
Mika
Ma hajde draga glavu gore i ja sam se prvi dan rasplakala. Znam tačno o čemu govoriš ali kako sedmice odmiču tako će se i tebi vrijeme pokrenuti pa ćeš onda na poslu goriti od nestrpljenja da se potajno smiješiš sama sebi jer ćeš opet biti user posted image  Kod mene u administraciji ima jedna user posted image  pa ti ja tu kancelariju i danas zaobilazim u velikom krugu koliko god mogu. Kad idemo kući krajem radnog vremena i kad nju vidim (pogotovo kad vidim kako je svi paze a meni su htjeli smjestiti otkaz) ja bi se "roknula" (poslije njih naravno!) user posted image

Borba je počela!

(odgovor članu Happy)
Neposredna veza do poruke: 401
27.10.2008 13:30:30   
Aquarius
Vidim vratilo se dobro raspoloženje i pozitivne vibracije.user posted image Samo tako.
Jake smo mi, tek sad vidimo koliko smo zapravo jake i nesalomljive.user posted image
Dami u akciji puno sreće želim.user posted image Happy sretno na poslu i samo opušteno, kolege će se brzo smiriti i sve će se vratiti u svakodnevnicu.
Ostalima puno pozdrava.
user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mika)
Neposredna veza do poruke: 402
27.10.2008 14:21:03   
Malaja
Dami u akciji puno sreće želim.

Hvalaaaaaaa user posted image

A ne znam šta je meni ali ja fakat nemam nikakav problem sa drugim user posted image Imam jako dobru prijateljicu koja je trudna 8mi mjesec i ja sam skroz ok sa tim od samom početka. Čak sam uzela i gledala njene slike sa ultrazvuka-ali moram priznati da sam se tu rasplakala kao dijete. Ali ne mogu objasniti da li je to od tuge za izgubljenim ili sreće zbog nje..jer smo jako jako bliske. Baš ne mogoh razlučiti.

Strpljen-spašen!

Majkini balončići prvi put zaigrali u stomi 28.09.2009

Naša ljubičica stigla na svijet 18.03. najljepši dan u maminom i tatinom životu!

(odgovor članu Aquarius)
Neposredna veza do poruke: 403
27.10.2008 14:42:17   
Happy
Ma ne znam šta bih rekla povodom drugihuser posted image ... Moja drugarica je trudna, puno sam sretna zbog nje, ali s vremena na vrijem pomislim da sam i ja nedavno bila... Moja sestra je dobila user posted image prije trio mjeseca (malo manje); beba je mašallah,puno sam sretna i puno je volim ali nekada kada je gledam kako se smije pomislim da se smije svom rođaku user posted image ,koji je sada Dženetska pričica mala; ja to sebi tako interpretiram... Onda bih plakala, vrištala bih, još kada vidim kako MM oko nje jednostavno me zaboli sve...
Mislim da su to normalne reakcije... (ja i danas brojim sedmiceuser posted image )...Onda se nekako dozovem...
Vrijeme liječi sve, pa će i ovo ako Bog da... Neka nam je dragi Bog na pomoći...

Gospodaru moj,
kad ja zaboravim Tebe,
nemoj Ti zaboraviti mene.

Naš dječak je došao 04.01.2010.

(odgovor članu Malaja)
Neposredna veza do poruke: 404
27.10.2008 15:44:05   
Mika
Ma nije meni to toliki problem, jer trudnica u gradu ima more...i buraz ima malo dijete i sve bude ok kad dođe kod mene, samo me nekad obuzme tuga a nekad čista ljubomora. I naravno padne mi na pamet gdje bih ja sad bila sa svojim bebicama...ma budem i zavidna pravo da vam kazem ali onda se skontam da je kraj godine blizu i da ću za dva mjeseca početi planirati novu trudnoću user posted image  i bude mi lakše. Ipak još uvijek mi nije svejedno gledati trudnice ali progutam kneglu i idem dalje.

Borba je počela!

(odgovor članu Happy)
Neposredna veza do poruke: 405
27.10.2008 16:22:25   
Happy
IZVORNA PORUKA: Mika

Ma nije meni to toliki problem, jer trudnica u gradu ima more...i buraz ima malo dijete i sve bude ok kad dođe kod mene, samo me nekad obuzme tuga a nekad čista ljubomora. I naravno padne mi na pamet gdje bih ja sad bila sa svojim bebicama...ma budem i zavidna pravo da vam kazem ali onda se skontam da je kraj godine blizu i da ću za dva mjeseca početi planirati novu trudnoću user posted image  i bude mi lakše. Ipak još uvijek mi nije svejedno gledati trudnice ali progutam kneglu i idem dalje.

Potpisujem sve.......

Gospodaru moj,
kad ja zaboravim Tebe,

(odgovor članu Mika)
Neposredna veza do poruke: 406
27.10.2008 18:06:11   
Private
Drage moje dame da vas pozdravim prije svega.Prije deset dana sam imala spontani pobacaj u 10 sedmici,pa su me morali i ocistiti.Bolilo me uzasno,uopce mi nisu dali anesteziju,samo analgin.Rekli su mi da sam se samo malo manje derala nego zena na porodaju.Elem,bilo pa proslo.Prihvatila sam to kao nesto sto je moralo biti i nemam namjeru uopce odustati.Opskrbljuju me vec cajem (macina trava),i jos kojekakvim stvarima da malo popravim krvnu sliku,mada nije losa jer su mi vadili krv u bolnici da vide da mi nije slaba.Isplakala sam se tu vece,i vise necu,jer time necu sebi pomoci,idem u nove radne pobjede.

(odgovor članu Mika)
Neposredna veza do poruke: 407
27.10.2008 18:52:15   
nikita
hey private,dobro dosla,i meni je slicno,imala sam kiretazu prije 2tj,mislim da sam sad dobro...kad vidim trudnicu tesko mi je i zamisljam sebe ali sta ces,bit ce bit ce bolje!!!
Jutros sam isla na kontrolu,sve je u redu,kad mi prode prvauser posted image moram vadit nalaze i tako...

Pozdrav svima i velikiuser posted image jedva cekam kad ce jedna od nas objavit da je trudna!!!!!!!

(odgovor članu Private)
Neposredna veza do poruke: 408
27.10.2008 19:51:57   
Enni
Meni nije teško više kad vidim trudnicu, u obitelji ima svježa prinova-bratov sin prije 1 mjesec. Sve mi je ok.
Sve sam razbistrila u glavi, sad mi je samo najvažnije kad opet budem trudna, a to je skoro, (već nakon iduće user posted image  15.11., ću u novi pokušaj,) , da bude sve u redu i d a mi se ne ponovi ova tragedija.
Valjda neće, jer sad mi se nešto čini iz ove perspektive, kako ja uopće nisam bila spremna na otrudnoću, toliko sam bila u grču, da mi se jednostavno moralo to desiti.
Sad mi je sve ravnije, puno, puno.
Malaja, jesi li prestala pušiti?

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 409
28.10.2008 8:32:58   
Malaja
Dobro jutro ženice moje!
Joooj draga moja Enni nisam još user posted image ma ni ne trudim se vala.. Sve nešto odlažem. Ma ne znam ni sama user posted image Baš nisam karakter.. A ti? Kako napreduje tvoj prestanak?

Draga Private dobro nam došla. Vidjećeš da je svaka od nas ovde prošla kroz slično iskustvo (nažalost) Samo me svaki put iznenadi kada neka kaže da su je radili bez anestezijeuser posted image Pa oni nisu normalni majke mi!!! Gdje si radila kiretažu? I koji je kasapin u pitanju bio? I još nešto, ako ti se plače ti plači, ako ti se vrišti ti vrišti. Moraš na neki način izbaciti to iz sebe.

Strpljen-spašen!

Naša ljubičica stigla na svijet 18.03. najljepši dan u maminom i tatinom životu!

(odgovor članu Enni)
Neposredna veza do poruke: 410
28.10.2008 8:36:43   
mamy Sabina
Jutro cure moje!
Private velika dobrodošlica i od mene!
Cure ja sam na dijeti,hoću da kad
krenem u akciju budem u top formi.
Još nešto,pokušavam prestati pušiti,to
će mi ići teže od dijete!

Boj se ovna, boj se govna, a kad ću živjeti?

(odgovor članu Malaja)
Neposredna veza do poruke: 411
28.10.2008 8:57:30   
lida
Dobro jutro ...eeee vidim popravlja se raspolozenje,samo tako i navalite ...vidim neke su vec navalile zaopraveuser posted image ja navijam iz sveg srca

Private dobro dosla

Irhana 28.11.1999.

Mirza 26.04.2008.

(odgovor članu mamy Sabina)
Neposredna veza do poruke: 412
28.10.2008 9:28:51   
Mika
Dobro jutro i od mene ženice moje i dobrodošlica novoj članici!

Pridružujem se Malaji u pitanju gdje se to radila kiretaža bez anestezije? Nije da me to puno čudi jer dešava se to kod nas često. Žene ne znaju da moraju ili trebaju zahtjevati anesteziju, nisam ni ja znala i fakat ni sama ne znam zašto sam toliko na tome insistirala, ali eto izborih se za opštu. Da mi je sad ova pamet i ona situacija, jooooooooj kako bi im život zagorčala!!! Kakva trudnica na porodu, ja bih cijeli GAK digla na noge!!! user posted image  Nema tog hirurškog zahvata, koliko god mizeran i mali bio, koji bi sad prihvatila bez anestezije!!! Nedam više ni zubaru da mi popravlja zub bez anestezije! Ako neće da mi je da, ima ko hoće!!!user posted image

Borba je počela!

(odgovor članu lida)
Neposredna veza do poruke: 413
28.10.2008 9:56:06   
Happy
Draga Private, puno mi je žao zbog tebe.... Kao što ti je Malaja rekla ovdje ćeš naći puno onih koji su prošli kroz isto iskustvo...
Samo se drži, plači kada ti se plače... Biće user posted image user posted image user posted image ako Bog da, pa vidi šta nas je ovdjeuser posted image . Gdje su ti to radili stvarno? Ja pijem macinu travu + kunica (Kupila sam favedin i pomiješala i pijem jednu šolju ujutro i jednu naveče), te s vremena na vrijeme brusnicu...
Mamy sretno sa prestankom... A bome i sa mršanjem....  Ja nisam pušila skoro tri mjeseca (prestala u trudnoći) i sve sam bila izdržala i kada sam bila u bolnici i sve poslije, ali je MM počeo da puši i ja sada zapalim s vremena na vrijeme, mada ne bih voljela, ali eto...
Kad smo kod toga odoh sada jednu user posted image

Pozdrav svim hanumicama mojim....

Gospodaru moj,
kad ja zaboravim Tebe,

(odgovor članu Mika)
Neposredna veza do poruke: 414
28.10.2008 9:57:00   
Malaja

Ista sam ti vala. Ni ja ništa bez anestezije!!!
Mamy2 kako ide dijeta? Kako izdržavaš? Sretno sa njom user posted image

Strpljen-spašen!

(odgovor članu Mika)
Neposredna veza do poruke: 415
28.10.2008 9:58:40   
Aquarius
IZVORNA PORUKA: mamy2

Cure ja sam na dijeti,hoću da kad
krenem u akciju budem u top formi.
Još nešto,pokušavam prestati pušiti,to
će mi ići teže od dijete!

E i ja sam u toj fazi, dijeta i prestanak pušenja. Kako ukinuti i hranu i cigare ???user posted image
Ni ja još nisam prestala pušiti. Sve nešto odgađam.

A što se te priče oko anestezije tiče, ja sam mislila da ću se onesvjestiti. Nisam ni glasa pustila, ali da je potrajalo malo duže mislim da bih pala u nesvjest. Kad je sve završilo ja sam još 15 minuta ležala na onom odvratnom stolu jer se nisam mogla pomaknuti. Ruke su mi se skroz bile oduzele, valjda jer sam se toliko zgrčila. Ma užas. Kasnije sam čitala priče žena koje su rekle da im je to bilo bolnije od poroda.user posted image

(odgovor članu mamy Sabina)
Neposredna veza do poruke: 416
28.10.2008 10:05:05   
Malaja
Pa nije valjda Aquarius da su i tebe radili bez anestezije user posted image

Strpljen-spašen!

(odgovor članu Aquarius)
Neposredna veza do poruke: 417
28.10.2008 10:08:16   
Aquarius
Pa valjda jesu, nemam pojma. Ili nisu čekali da počne djelovati.user posted image
Ma sve me trnci prođu kad se sjetim.

(odgovor članu Malaja)
Neposredna veza do poruke: 418
28.10.2008 10:10:21   
Malaja
user posted image Meni su dali lokalnu ali su po meni nešto kratko čekali da djeluje, ili se meni čini..

No nećemo nazad da se prisjećamo user posted image Idemo mi dalje sa dijetama i prestajanjem pušenjauser posted image

Strpljen-spašen!

(odgovor članu Aquarius)
Neposredna veza do poruke: 419
28.10.2008 10:22:53   
Happy
Ja isto nisam dobila anestezziju... Eh sada da li to veze ima sa tim što je išlo kao porod, ali su me poslije čistili...
Aquarius ista priča... Mislila sam da ću  u nesvijest pasti, samo sam se dozivala da ne odem user posted image user posted image user posted image , a za sestru da ne pričam... Pa zar one ne režu nokteuser posted image Kad mi je počela noktima da stomak mijesi i pritišće, to se strašno, ne znam šat me je više boljelo... Još mi reče "Ne opiri se"... Kad je glavom nisam opalila...
Nisam glasa pustila, čak su se one žene pitale da li mi išta rade... Počela sam da plačem kada je sve gotovo bilo, kada sam čula da govori doktori "Je li muški?"....
Reagovala sam kada su se sestre "dogovarale" da li će dio posteljice ili čitavu... Ja na onoj stolici, sva se tresem što od psihičke što od fizičke boli... Tada sam samo rekla "molim vas malo tiše"....
ja shvatam da oni vremenom oguglaju na sve ove stvari, ja sam samo jedna od niza žena koja tu prođe, ali daj bar malo ljudskosti, samo me za ruku u uhvati ili pitaj....
Dr Nakaš za njega nemam riječi, on me je i primio i bio uz mene i stavio vaginaletu da ide brže, jer se nisam ni otvarala niti sam imala bolova (da nije to uradio Bog zna šta bi s mene uradili)... Na svakoj viziti mi je prišao i pitao kako sam, treba li mi šta.... Divan je....
Sada sam počela da plačem... Ipak je ovo još uvijek previše bolno za mene user posted image user posted image user posted image
Ljubim vas sve....

Gospodaru moj,
kad ja zaboravim Tebe,

(odgovor članu Malaja)
Neposredna veza do poruke: 420
28.10.2008 10:41:25   
Malaja
Joooj moja Happy user posted image user posted image user posted image Baš mi je žao! Normalno je da boli i boljet će.. Svaki put kada se sjetimo toga.
Ja sam imala sreću hvala Bogu pa su se prema meni ponašali pri samom činu ok. Ali kada sam tek u ambulantu došla-Bože sačuvaj!!! Kao da je krava došla-užas.. Još ja isprepadana, krvarim a njih, vjerovali ili ne, 4-ero gledaju meni dole šta se dešavauser posted image Od čistačice do dokrorauser posted image Ne daj Bože nikome majke mi..
Ma user posted image
Brrrr sva se stresem kada se sjetim..

Strpljen-spašen!

(odgovor članu Happy)
Neposredna veza do poruke: 421
28.10.2008 12:46:40   
nikita
Sad ste me rasplakale a nisam vec 5 dana user posted image
Sta smo rekle??????????????????NEMA VISE PISANJA O TOME!!!!
TREBAMO SE PUNIT POZITIVNOM ENERGIJOM i u akciju(do muzeva nam sigurno nije)
Meni je rekao da mogu pokusat nakon drugeuser posted image ,a nije mi jos ni prva dosla.
Vi koje cekate da vam prode i da krenete u akciju nemojte razmisljat sta je bilo nego sta ce biti i u podne i ponoc se sexajte.U meni je svakako strah ogroman od sljedece trudnoce i jos mi je gore kad citam ovo.Zelim  kad dodem na ovu stranicu da citam samo pozitivnim temama.

Pozdrav svima i sve vas ljubim.
Idemo daljeuser posted image

P.S.Ako se ne slazete slobodno me demantirajte

< Poruku je uredio nikita -- 28.10.2008 12:47:56 >

(odgovor članu Malaja)
Neposredna veza do poruke: 422
28.10.2008 13:16:44   
Malaja
Bravo Nikita user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Evo meni prošla druga user posted image i već sam u akciji user posted image Vidjećeš, drugačije ćeš razmišljati kada vrijeme prođe. I mene je strah ali je želja za user posted image veća.

Svim ženicama user posted image

Strpljen-spašen!

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 423
28.10.2008 13:45:28   
Sladjusna
Pozdrav zene,

Meni je prosla prva user posted image ovih dana idem vaditi nalaze, i da se spremam za aBd drugu user posted image
Samo me malo zbunjuju ovi "glupi" doktori. Jedan mi rekao da se cuvam 2 mjeseca, drugi oko 3 ili 4 a treca do proljeca user posted image .
Ali koliko sam skontala, najbolje je kada se zena osjeca psihicki i fizicki spremna...ti me cu se i voditi, samo jos da povadim sve...puno srece i novih user posted image

(odgovor članu Malaja)
Neposredna veza do poruke: 424
28.10.2008 13:54:26   
Mika
Žene moje kad čitam ove priče sve me goropad počne hvatati user posted image user posted image user posted image

Da bog da im se ćune osušile, sve do jednom doktoru, jer je njihova odluka da li će vam dati anesteziju user posted image user posted image user posted image  (izvinjavam se na poganom riječniku ali se oni mogu opisati samo takvim riječnikom!!!)

Ne d'o im Bog sljedećeg puta bilo bi ih po zidovima sale!!!

Eto sad ću se lijepo smiriti i nabaciti user posted image  Ne idemo nazad nego idemo dalje i mislimo pozitivno user posted image

Borba je počela!

(odgovor članu Malaja)
Neposredna veza do poruke: 425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *