|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  397 398 [399] 400 401   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
25.8.2012 12:13:03   
animagical
ja sam hurme davala od pocetka....pokusaj oguliti pa dodati u kasicu ili skuhati kao kompot sa drugim vocem, npr grozdjicama i jabukama, breskvama.... sada ih jede normalno, kao i sve ostalo, u originalnom stanjuuser posted image

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 9951
25.8.2012 21:11:16   
djoisa
hurme mogu odmah u na pocetku dohrane..ako kupis one iranske ima ih u badem butiku lako se gule i samo ih pokiselis u malo vode i one se skase mozes ih davati same ili dodati da zasladis nesto..

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 9952
26.8.2012 17:18:00   
Arina
Ma hvala vam drage moje na bryim odgovorima....SUPER za hurme....jedva sam cekala da aminujete da ih dajem....pa samo ne znam zasto e tako malo o tome pise i zna ,hurme su taaaako dobre i bas super sto sse mogu davati bebama...jer je to super za probavu,onda to je prirodni secer pa sve sto je kiselo ili bljutavo moze se s tim " zasladiti"user posted image ....ma jedna super stvarcica....a inace su i hranjive i daje energiju,koju ovi  mali skakavci i te kako trebaju user posted image

Mi  smo i danas ruckali jako fino...sad vec sve ide dobro....
Mi smo sad u 8-mom mjesecu i sta vi misliote bi li mogli spinat probati,inace sta jos od ovog pocetnickog povrca mogu uzeti u 8-mom mjesecu

Inace moj Dani jako voli kad mi jedemo da i on zvace i  hoce sta god mu dam onako rukom,mrvice kruga,malo pecenog krompira onako u ruci ga stisnem i dam sve zvace i zijeva ko da ima sve zube user posted image user posted image

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 9953
26.8.2012 23:28:59   
dzenyA
Uh Ari vama to super ide user posted image

Nama lose skroz user posted image ,neznam sta mu je ,zadnjih par dana nece nista ,nema sta nisam probala,kupovala i kasice ma nema sanse povraca mu se od nijh,soka smislit nemoze...samo vodu i to iz one male flasice jana ko cojko mali pije user posted image

sve mu kuham i miksam a on zatvori usta,stisne zube user posted image

mozda ga zubi muce 8 komada ima...
sta vi mislite???
bio je lijepo prihvatio,i sad nesto glumi

Neposredna veza do poruke: 9954
28.8.2012 0:08:48   
animagical
dzenyA nemoj nazor, proci ce to samo od sebe...projesce se, nesto ga ocito muci

(odgovor članu dzenyA)
Neposredna veza do poruke: 9955
29.8.2012 15:53:40   
ivannna
Cure imam jedno pitanje, gdje ste nabavljale palentu (ili puru nisam sigurna šta ste rekli) bez glutena, cini mi se da ste spominjali DM i da je to alnaturino, al ja ne uspjeh naći, e sad jel nestalo ili ne znam?

Neposredna veza do poruke: 9956
30.8.2012 14:30:56   
Latinka
ivanna, ja sam prošle sedmice kupila alnaturinu palentu u DM na Koreji. Dva dana ranije je nije bilo user posted image

Ne znam pitam li na pravom mjestu, ali probaću. Imranu smo radili nalaze krvi i na granici je anemije. Ja bih rado, ako mogu,naravno,izbjegla neke lijekove. Prvo bih probala s hranom. Zato molim Hanady, Mya ili neke od iskusnih mama da mi napišu šta da mu pojačam u dohrani (baš se pridržavam tablice dohrane), a da mu se poboljša krvna slika? Ili možda ja nešto da pojačam u ishrani, jer još uvijek intenzivno doji i ima 2 čvrsta obroka dnevno. Imranu je 7 i po mjeseci
Hvala

< Poruku je uredio Latinka -- 30.8.2012 14:47:06 >

I. srce mamino 16.01.2012.
A. mamin dobrica 21.02.2014.

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 9957
30.8.2012 15:00:13   
anđelo
pozdrav mamama kuharicama
Mi smo još mali,za nekoliko dana imat cemo 5 mjeseci aBd.Prekjučer smo bili na boci i teški smo 7,800 grama.Dojimo stalno...nekoliko smo puta probali tikvicu (pojeo nekoliko kašikica),probali smo bananu, ali smo 5 puta do sad probali breskvu(domaću iz bašte) sa hippovim rižolinom ,i to baš voli.Dešavalo se recimo da poručki ovu kombinaciju breskva i rižolino,pa 3 dana samo dojimo,pa opet probamo breskvu i rižolino.Sve ove namirnice (tikvica ,banana)je probao po malo ,ali breskvu skoro cijelu pojede.

eh sad imamo u bašti i šljivu, krušku,smijemo li to probati sa rižolinom?

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 9958
30.8.2012 15:09:59   
teacher75
ja sam procitala na rodi da ne valja uvodit vise od 6 novih namirnica mjesecno. tako da smo mi do sad probali: jabuku, mrkvu (hippove kasice i kuhano sa baby rice ili bez), tikvicu kuhanu, sa mrkvom ili bez i sa malo maslinovog ulja, krusku kuhanu i raskuhanu rizu sa svjezom kruskom narendanom i brekvu svjezu i kuhanu. cekamo iduci mjesec da uvedemo krompir, bananu i sljivu i jos sta sleduje u tom periodu

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 9959
30.8.2012 23:02:47   
zbunjenamama
cao! user posted image

mi smo poceli sa dohranom s 5 punih mjeseci, sad inace imamo 6 mjeseci i 7 dana user posted image
dosada smo probali
od voca: bananu, jabuku , krusku, sljivu, breskvu
od povrca: krompir, mrkvu, tikvicu
danas smo prvi put ruckali malo pileceg mesa s pireom od krompira i svidjelo nam se
pored toga jedemo nestle ziarice, pirinac i kukuruz

e sad, ovo dosad izvrsno prihvatamo user posted image
ali ja sam stala i ne znam sta dalje...

procitala sam tonu ovih tabeli dohrane koje su uglavnom drugacije... msm na nekima pise za pojedine namirnice ni slucajno prije godinu dana dok na drugima te iste namirnice idu sa 7 mjeseci user posted image

imate li kakav prijedlog sta jos da mu uvodim?...
mislila sam spanac? i dinju, marelicu (ako smijem i ako nadjem) user posted image
dr nam rekla da uvedemo zumance ono prvo 1/8 pa 1/4 ... ali zar nije rano?

sta vi dajete svojim bebanima? ili ste davali u ovom uzrastu?

" Zaboga, zasto ne mozes da budes kao ostale djevojcice? "
" Zato sto je svijet pun ostalih djevojcica. "

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 9960
31.8.2012 12:38:31   
Arina
i mene interesuje spinat....mom bebiju je 7 mjeseci i nekih 15/ak dana .....dodajemo krutu hranu vec puna dva mjeseca i ide sve hvala Bogu super....ja bi sad dodala malo spinata u riyu recimo ...i dodala bi malo pavlake ....ili jogurtica....sir mladi smo probali i nije mu se svidio.......i grasak me interesuje.....kad ste njega dodali........vi mame sa vejikim bebosima user posted image ....

I jos jedno pitanje....posto smo mi probali gluten i sve ok....stavila bi malo onih sitnih fidolincica u supicu...e sad na nekim makaronima tj. tjestenini pise da je napravljena od vode i brasna  a  na nekoj da je i jaje dodavano...  Znaci li to ako na kesi pise da je sastav voda i brasno mogu davati bebi s obzirom da pise da nema jaja u sastavu....??????Uvodjenjem te tjestenine  bez jaja i spinata ,i jogurta bas bi bilo zanimljivije i raznovrsnije....pa ipak gazimo 8-mi mjessec nismo takoooo mali  user posted image ...user posted image user posted image user posted image .

Znaci----spinat,grassak,tjestenina------mozemo li to pomalo?????user posted image

< Poruku je uredio Arina -- 31.8.2012 12:39:13 >

(odgovor članu zbunjenamama)
Neposredna veza do poruke: 9961
31.8.2012 12:57:03   
animagical
imas maksuz tjestetninu bez jaja u dm-u

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 9962
31.8.2012 13:03:57   
Lejla Ka
Radije započnite sa blitvom (na isti način kao sa špinatom), lakša je za stomak.

Imajte na umu da bebe ne vole raznovrsnost u smislu da im se svaki dan nudi nešto drugo, to je do nas roditelja što mislimo da treba mjenjati. Bebe su do dohrane jele "uvijek isto". Raznovrsnost ishrane je u tome da kombinujete namirnice koje imaju i proteine i ugljikohidrate i masnoće, a ne da svaki obrok, svaki dan bude nešto drugo. Njima ništa neće smetati da svaki dan za ruček pojedu isto jelo.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

Neposredna veza do poruke: 9963
31.8.2012 13:06:58   
zbunjenamama
Arina, ti zasigurno mozes poceti sa spanacem... a i sa tjesteninom bez jaja... msm po svim tablicama dohrane po kojim sam ja cackala user posted image

zna li neko za dinju kad ona ide? imam u kuci jednu divnu malu dinjicu... a ne znam smijem li nju i kako se ona uopste daje, samo onako na blender ili kuvati user posted image

mi smo danas jeli mlijeko pa jabuku i bananu
a za rucak cemo piletine malo s nekim povrcem, kontam opet krompir glupo mi sa mrkvicom user posted image

" Zaboga, zasto ne mozes da budes kao ostale djevojcice? "
" Zato sto je svijet pun ostalih djevojcica. "

Neposredna veza do poruke: 9964
31.8.2012 13:19:55   
Arina
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Radije započnite sa blitvom (na isti način kao sa špinatom), lakša je za stomak.

Imajte na umu da bebe ne vole raznovrsnost u smislu da im se svaki dan nudi nešto drugo, to je do nas roditelja što mislimo da treba mjenjati. Bebe su do dohrane jele "uvijek isto". Raznovrsnost ishrane je u tome da kombinujete namirnice koje imaju i proteine i ugljikohidrate i masnoće, a ne da svaki obrok, svaki dan bude nešto drugo. Njima ništa neće smetati da svaki dan za ruček pojedu isto jelo.
ma teta Lejla od tebe uvijek dobri savjeti,nisam bas znala da je blitva laganija za stomak,ja sve kontala gdje je onako lisce messnatije da je teza ,user posted image

Znaci drage mame misljenja ste da mozemo polako blitvicu.....jeeeeeeuser posted image user posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 9965
31.8.2012 13:21:54   
Arina
IZVORNA PORUKA: animagical

imas maksuz tjestetninu bez jaja u dm-u
A koja ljubavi tacno....jel ima neko ime ili koji je proizvodjac.....hvala ti na brzoj sugestiji user posted image

Neposredna veza do poruke: 9966
31.8.2012 13:52:04   
djoisa
arina citaj sastav na pakovanju ako ima jaja obavezno je to navedeno

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 9967
31.8.2012 14:53:54   
Arina
IZVORNA PORUKA: djoisa

arina citaj sastav na pakovanju ako ima jaja obavezno je to navedeno
pa bas sam i ja to kontala ali reko ipak da provjerim....moja tjestenina koju ja trenutno imam nema u sastavu jaja i reko hajd ovu mu smijem dati ali eto ipak da provbjerim sa vama ...nekako sam sigurnija uy vase sugestije...user posted image

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 9968
31.8.2012 15:27:27   
djoisa
ma da zato i kazem..ne moras ganjati neku maksuz tjesteninu..

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 9969
31.8.2012 16:18:13   
Sandrich
Nama ce za 9 dana 7 punih mjeseci i jos uvijek odbija hranu,sad ne zeli ni sokice,samo voda i sika,bas se pocinjem brinuti da mu to nije malo user posted image

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 9970
3.9.2012 22:51:17   
dzenyA
nama je bilo super krenulo međutim sada ni naopako user posted image

ima nagon za povracanje sta god uzme,stisne zube,nekako mu uguram par kasikica ali jedva user posted image

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 9971
4.9.2012 14:10:04   
bucko
Ja bih da riješim nedoumicu s vama. Svi se redom čude što moj bebač od 10 mjeseci pojede meso s bataka svo 8osim kožice, i onog ljigavog:-). Ako zar nije puno, a uz to ide riža, mrkvica, cvjetić brokulice. Fin komad i od koljenice smaže, veličine ping-pong loptice. Šta vi mislite? kako često vi dajete meso?

04.11.12. u sami sumrak meni je svanulo

(odgovor članu dzenyA)
Neposredna veza do poruke: 9972
4.9.2012 14:42:14   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

user posted image user posted image

kraljica

ja se taman prepadnem da nisam dovoljno "kreativna" jer svojoj probirusi radije nudim vec prihvaceno da odrzimo kontinuitetuser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 9973
4.9.2012 16:00:46   
ucitelj

IZVORNA PORUKA: bucko

Ja bih da riješim nedoumicu s vama. Svi se redom čude što moj bebač od 10 mjeseci pojede meso s bataka svo 8osim kožice, i onog ljigavog:-). Ako zar nije puno, a uz to ide riža, mrkvica, cvjetić brokulice. Fin komad i od koljenice smaže, veličine ping-pong loptice. Šta vi mislite? kako često vi dajete meso?

nezz sta se ima ko cudit ta vrijeme je da jede sve nomanomoj svaki dan jede messo isto kao i voce i povrce e sad nisam mjerila al da pojede batak ili zabatak voli slaninu glodati i mljeveno na saft pa voli i jede on je moj mali mesozder(al ga se ja u trudnoci nisam okusila bila mi muka od same pomisli na meso)

Napokon mama!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:)

(odgovor članu bucko)
Neposredna veza do poruke: 9974
4.9.2012 16:45:11   
Bebica11
mi jos ne jedemo komadice mesa, nema zuba

poceli smo s malim komadicima krompirima koje rastopi u ustima, a prije se na svaku mrvicu zagrcavala morala sam sve blendati....doduse mi nismo mjerodavni jer mi to malo "sporije" uvodimouser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu ucitelj)
Neposredna veza do poruke: 9975
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  397 398 [399] 400 401   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  397 398 [399] 400 401   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Koje serije pratite
bebana27

Posto ima dosta serija intersu je moji serije vi gledate bili da su turke,indijske ili domace

Sulejman Velicanstveni (72%)

Priya (3%)

Odbacena (0%)

Larin izbor (5%)

Ruze vjetrova (3%)

Lud zbunjen normalan (17%)

Broj svih glasova: 65

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *