|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  396 397 [398] 399 400   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
20.8.2012 23:29:05   
Arina
IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

Kod nas je stolica bila cesceuser posted image Joj zene kako su ruzni ovi hippovi proizvodi sto se mute s vodom fuj.... Moja od tih s vodom hoce samo frutolino, ostale joj mijesam s izdojenim mlijekom. Smijem li ja bebi dati nestle s medom, mislim vidim da neki dajete ovdje, jel ima to veze s onim da med ne ide prije godine?
i te kako ima ...na Linovom  Medolinu isto pise od 12/tog mjeseca da se daje...nemoj nista sto sadrzi med do godine.....user posted image

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 9926
20.8.2012 23:32:48   
animagical
ima neki fol da se preradjeni med, taj u kasicama, ne racuna, jer kao niej alergen...neko mi je to pisao...ne znam zasto tj kako je preradjen,ali eto...

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 9927
20.8.2012 23:40:19   
Arina
A inace..i mi smo danass probali frutolino....pa onako /onako....vidjecemo jos jednom danas kad sam mu davala i nije nesto bio gladan pa mozda zato...
Moj D je inace nekako na pocetku jeo finije...kad smo tek startali sa dohranom...a sad onako nije bas neki poguzija...samo sika..user posted image ....
Sutra cu kupiti i jednu telecu koljenicu..pa cu je fino raskuhati  i onda zalediti u  one posudice za led...napraviti ko mele koncentrate telece vodice i onda svaki dan na tome skuhati razlicite kombinacije povrca,staviti cu povrce narendano na onu rendicu za jabuke...i to ce se skuhati za 10-15 minuta i rucak gotov za tren....Pitala bi jedno pitanjce...moze li trahana da se daje bebi od navrsenih 7 mjesecii...probali smo gluten i sve ok...pa ja kontala supicu zasuti trahanicom,nekad grizom,nekad mozda i onim fidolinama  bez jaja.Kazu cure da ima u DM-u kupiti nekih za bebe makaroncica bez jaja...Zna li neko o kakvim makaroncicima je rijec..i gdje ima kupiti tih sto bebe mogu gdje nema jaja...
  A sto se  tice voca....ja sebi skuham kompot sa suhim sljivama i jabukama i marelicama jer od toga imam dobro mlijeko...i onda njemu izvadim tu jednu sljivu ili marelicu...i dodam jos nesto ,jabuku,krusku,bananu,nije biotno..i top sve  pojede...pa od toga fino kaki...i zgodno je i brzo...a i zdravo....user posted image

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 9928
21.8.2012 7:18:04   
mamina princeza
kod nas je stolica cesca kako jedemo drugo. jest malo tvrdja al opet ne previse al je redovna svaki dan.. abilo je i do 7 dana da nije bilo niceka.
sto se tice jela ovih dana zabusava...
cak i dojenje zeza al kako sam ja dobila mislila samd a je od toga al nece ni slano ( povrce)
pojede al slabije
mi smo probali malo vode od koljenice... i bolje ide s tim al eto nisam svaki dan ionako je rano za to nego sam svaki drugimislila s tim.
ja koljenicu iskuham i zaledim u onu posudu za led pa stavljam kocku dvije.

sa vocem nemamo problema koje god da je.

e sa dmene interesuju ovi proizvodi sto se mute s vodom. oni u sebi sadze adaptirano mlijeko jel tako? znaci da ove beb sto isljucivo doje ne jedu to?
uh tek samsad skontala...
jel vi te koristite.
frutolino ne sadrzi adaptirano mlijeko u sebi?od koliko on ide?

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 9929
21.8.2012 11:55:06   
animagical
bebe koje iskljucivo doje ne jedu nista drugo osim maminog mlijeka, cim pocnes s dohranom, beba vise nije iskljucivo dojena, nego se i dohranjuje,jeluser posted image te kasice dajes ako zelis...ako ne zelis, ne dajes...nisu zabranjeneuser posted image fol je sto ih bebe koje doje obicno ne vole, jer nisu navikle na taj miris...moj A nije htio to jesti, radije je jeo npr proso, koje sam dodavala u vocne kasice...sada jede zitne kasice, npr nestle, koje mu pravim s kravljim punomasnim

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 9930
21.8.2012 12:01:00   
mamina princeza
ok :) kontam imajuu sebi adaptirano ili kojevec mlijeko pa zato pitam... kad dodje vrijeme nek sam odredi.:)
proso i mi koristimo saza sad i s tim puno bolje jedepovrce.

ovaj moj strajkuje. prvo sam mislilada ne doji jer sam dobilauser posted image al sad ne jede nista ni nakasiku sem banane koju bas voli i sljive koju jetek probao i isto bas voli. ostalo nece....tako da pauziram odsvega dojim ga u snu sta cu bojim seda mi se ne smanji mlijeko.
nema kod njega sredfine ili doji na sat ili na 5 sta li mu je ... mozda zubici , grlo , nesto ili to samo tako dodje. zato pije vode bas.

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 9931
21.8.2012 12:02:52   
sporty mamaa
Frutolino ide od 6. Animagical mozda zato ova moja nece ove kasice sto imaju ad, ima od njih nagon za povracanjem. Dok recimo fino pojede 3 corn sa nekom vocnom kasicom i to napravljen na vodi. Meni je problem sto sta god ja smiksam od voca, njoj se ne svida, a kupovne vocne kasice pojede bez problema. I nije mi jasno dam joj malo kravljeg izaspe se po licu, one crvene fleke, a od kasice s punomasnim mlijekom recimo hipp djeciji keks nema tog osipauser posted image A i frutolino ima punomasno mlijeko i super ga podnosi. Inace fleke dobije i od jogurta, sira, i da od adaptiranog hipp(to joj se pojavilo kad je jedva koju kasikicu pojela one hipp hrane sto se muti s vodom. 

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 9932
21.8.2012 12:03:40   
KupusLivada
da vas pitam, je li normalno da beba primjetno vise bljucka na pocetku uvodjenja dohrane? nekad i neprovareno sto je jela prije 3 sata?

i kako izgledaju alergije na hranu?

inace, mi ne zurimo, probali smo jabuku, tikvicu i krusku, a sad cemo malo kombinacije ta tri pa idemo dalje. tikvica je zacudo najbolje prosla, valjda iz sto je iz tetkine baste sa juga user posted image

Neposredna veza do poruke: 9933
21.8.2012 12:58:48   
mala75
user posted image user posted image  kako pripremate pileću/teleću džigericu, imam svježe i jedno i drugo

Nikad srećnija, 18.11.2011.

(odgovor članu KupusLivada)
Neposredna veza do poruke: 9934
21.8.2012 13:02:30   
animagical

IZVORNA PORUKA: KupusLivada

da vas pitam, je li normalno da beba primjetno vise bljucka na pocetku uvodjenja dohrane? nekad i neprovareno sto je jela prije 3 sata?

i kako izgledaju alergije na hranu?

inace, mi ne zurimo, probali smo jabuku, tikvicu i krusku, a sad cemo malo kombinacije ta tri pa idemo dalje. tikvica je zacudo najbolje prosla, valjda iz sto je iz tetkine baste sa juga user posted image

to je i A radio

(odgovor članu KupusLivada)
Neposredna veza do poruke: 9935
21.8.2012 14:00:38   
minie
IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

Frutolino ide od 6. Animagical mozda zato ova moja nece ove kasice sto imaju ad, ima od njih nagon za povracanjem. Dok recimo fino pojede 3 corn sa nekom vocnom kasicom i to napravljen na vodi. Meni je problem sto sta god ja smiksam od voca, njoj se ne svida, a kupovne vocne kasice pojede bez problema. I nije mi jasno dam joj malo kravljeg izaspe se po licu, one crvene fleke, a od kasice s punomasnim mlijekom recimo hipp djeciji keks nema tog osipauser posted image A i frutolino ima punomasno mlijeko i super ga podnosi. Inace fleke dobije i od jogurta, sira, i da od adaptiranog hipp(to joj se pojavilo kad je jedva koju kasikicu pojela one hipp hrane sto se muti s vodom. 

To za fleke se i nama desava isto, od HIPP kasica sa AD-om i od mlijecnih proizvoda, ali od putera ne. Radili alergo test prije skoro 4 mjeseca, ali rezultata nigdje.

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

Neposredna veza do poruke: 9936
21.8.2012 14:59:10   
Arina
mi danas bili na boci i vaganju...sve ok...imamo 8 kg i 7 punih mjeeci i jos koji dancic...user posted image ..uglavnom sve je ok....ali sam se yacudila kadmi jedoktorica rekla da mogu mu dati mlijeko i sir mladi ali jogurt i vrhnju ne...user posted image .....inace je doktorica dugogodisnja...i jako je dobar strucnjak ..kod nas je jako cjene ,nije neka bey veye...pa me zato i iznenadilo....
Posto ja njega iskljucivo dojim....ja mu ne bi davala mlijeko sad radi mlijeka vec da  mu recimo neto umutim s mlijekom od onih papica sto se prave s mlijekom ili recimo skuhala griz na mlijeku i tako....e sad sam bas zbunjena..pa toliko tih oprecnih misljenja da mi se povraca vise,nisam pametna
Ja bi recimo mao da mu dodam sira u puru ....moj D nije neki poguzija pa ja majmunisem da mu bolje ide papica....pa sam kontala reko tako s jogurtom bi bilo lakse puno toga ako mu se svidi ili  vrhnjom...ali eto kaze ona tek od 10-og mjeseca...sta vi mislite user posted image

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 9937
21.8.2012 15:10:29   
minie
IZVORNA PORUKA: Arina

mi danas bili na boci i vaganju...sve ok...imamo 8 kg i 7 punih mjeeci i jos koji dancic...user posted image ..uglavnom sve je ok....ali sam se yacudila kadmi jedoktorica rekla da mogu mu dati mlijeko i sir mladi ali jogurt i vrhnju ne...user posted image .....inace je doktorica dugogodisnja...i jako je dobar strucnjak ..kod nas je jako cjene ,nije neka bey veye...pa me zato i iznenadilo....
Posto ja njega iskljucivo dojim....ja mu ne bi davala mlijeko sad radi mlijeka vec da  mu recimo neto umutim s mlijekom od onih papica sto se prave s mlijekom ili recimo skuhala griz na mlijeku i tako....e sad sam bas zbunjena..pa toliko tih oprecnih misljenja da mi se povraca vise,nisam pametna
Ja bi recimo mao da mu dodam sira u puru ....moj D nije neki poguzija pa ja majmunisem da mu bolje ide papica....pa sam kontala reko tako s jogurtom bi bilo lakse puno toga ako mu se svidi ili  vrhnjom...ali eto kaze ona tek od 10-og mjeseca...sta vi mislite user posted image

Ja koliko znam i koliko sam citala na netu, a i u onoj knjizici koju smo dobili od doktorice, da je punomasni jogurt prvo sto se bebi moze dati od mlijecnih proizvoda, pa mladi sir, a mlijeko tek nakon godine, a negdje procitah da moze i nakon 10 mjeseci.

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 9938
21.8.2012 15:14:19   
gerberka
cao drage mame, evo mene opet sa pitanjem i ulijetanjem user posted image

mi smo do sada od slanih jela hapali uvweliko teletinu / riža, mrkva / krompir, onda piletinu / tikvica, riža)..tako te kombinacije..sad mi treba instant savjet sta novo da ubacim, jer je piletinu u pretisu pa da mi predlozite nesto novo. Maleni ima 6 mj i 10 dana..sta on jos smije?

idem da vas citam, pa ako i ja na nesto naletim ovdje

hvalaaaa

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 9939
21.8.2012 15:25:08   
Arina
IZVORNA PORUKA: minie

Ja koliko znam i koliko sam citala na netu, a i u onoj knjizici koju smo dobili od doktorice, da je punomasni jogurt prvo sto se bebi moze dati od mlijecnih proizvoda, pa mladi sir, a mlijeko tek nakon godine, a negdje procitah da moze i nakon 10 mjeseci.

pa to i mene ybunjuje...ali opet nije to neka doktorica od juce ,ne znam zna li neko objasnjenje oko te razlike jogurt-mlijeko....ipak je i u jogurtu osnova mlijeko...ali zasto ono moze a mlijeko ne .....user posted image

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 9940
21.8.2012 17:15:59   
mamina princeza

IZVORNA PORUKA: gerberka

cao drage mame, evo mene opet sa pitanjem i ulijetanjem user posted image

mi smo do sada od slanih jela hapali uvweliko teletinu / riža, mrkva / krompir, onda piletinu / tikvica, riža)..tako te kombinacije..sad mi treba instant savjet sta novo da ubacim, jer je piletinu u pretisu pa da mi predlozite nesto novo. Maleni ima 6 mj i 10 dana..sta on jos smije?

idem da vas citam, pa ako i ja na nesto naletim ovdje

hvalaaaa

smijem brokkulu ja mislim ... mi smo je vec jeli jer ne zanm vise sta da dam kako ovaj oj nista od povrca ne voli.
po tablicima je sa 7 mjesececi cini mis ealk ako smo ranije krenuli i mi ivi mozete... nama j eok prosla a nama j ei dr rekla slobodno da uvedemo sa 6 i karfiol i brokulu.

kad si pocela sa mesom.
moj slabo jede slano ... i sa mesnom vodom malo bolje al jako slabo opet. mozda ce s piletinom bolje ici. kad smijem ...?

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 9941
21.8.2012 17:24:32   
Arina
evo sad sam malo citala i na netu trayila...odgovor na moju nejasnocu..pa am nasla ovoo..
  Kao svi su jedinstvenog misljenja da se mlijeko kao napitak ynaci da se bebi da da pije onako samo uvodi nakon prve godine.....ali strucnjaci u Svedskoj,dansskoj i Kanadi i u mnogim drugim zemljama savjetuju uvodjenje mlijka izmedju 9 i 10 mjeseca...ali kao podloga sosevimatj. dodatak onako za pahuljice i papice....znaci polagano upravo radi privikavanja probavnog trakta bebe na njega....
Znaci to je to sto je meni doktorica rekla da pomalo mogu dodavati jer smo u 8. mjeecu...jer ni ona nije rekla da mu dam sad u casi da se napije....user posted image ....a to nama ni ne treba jer dojimo....ali eto skuhala bi recimo griz na mljijeku ,ili napravila recimo neku papicu na njemu....ali sto je sigurnije...sacekacemo jos ovaj 8. mjesec pa kad udjemo u 9. ti pocecemo polagano...user posted image

Neposredna veza do poruke: 9942
21.8.2012 17:32:34   
mamina princeza
ja sam curici kad je napunila 8 mjeseci pocela davati mliejko recimo sa cokolinom ili grizom ili u pireu....
prokuhavala sam mlijeko bez obzira sto je iz tetrapaka ...

to se sjecam jer je imala neke cudne pojave po kozi koje su se tad pocele pojavljivati pa sam preastala bojci se mlijeka pa opet pocela. nije bilo ponovo al pamtim datum kad smo isli doktoru zbog toga - tacno 8 mjeseci kad je napunila.
a jogurt smo poceli i sa 7 cini mi se . tako da se sjecam da ide prije.

sad nemam pojam kad cu ...
evo pokusavm se sjetiti kad sam pocela meso curici i nema sanse al sigurno dosta prij tog mlijeka. pocecu i njemu uskoro jer on slano ne voli nikako izgleda..... mozda ce s mesom voliti.

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 9943
21.8.2012 18:17:36   
Arina
IZVORNA PORUKA: mamina princeza

ja sam curici kad je napunila 8 mjeseci pocela davati mliejko recimo sa cokolinom ili grizom ili u pireu....
prokuhavala sam mlijeko bez obzira sto je iz tetrapaka ...

to se sjecam jer je imala neke cudne pojave po kozi koje su se tad pocele pojavljivati pa sam preastala bojci se mlijeka pa opet pocela. nije bilo ponovo al pamtim datum kad smo isli doktoru zbog toga - tacno 8 mjeseci kad je napunila.
a jogurt smo poceli i sa 7 cini mi se . tako da se sjecam da ide prije.

sad nemam pojam kad cu ...
evo pokusavm se sjetiti kad sam pocela meso curici i nema sanse al sigurno dosta prij tog mlijeka. pocecu i njemu uskoro jer on slano ne voli nikako izgleda..... mozda ce s mesom voliti.
e upravo o tome govorim.....i ja cu tako.....user posted image

A za meso-.....mozes slobodno poceti sa pilecom vodicom...i mi smo tako...ja stavim krilo tj.onu jednu stranu krila.....i neku kombinaciju povrca i tako napravim ssupicu izblendiram sve a tom vodom i puno,puuuuno bolje  ide sve na mesnoj vodi....a tampo malo kasnije kad prihvati mesnu vodicu mozes i ocopati to meso sa krila i njega umiksati sa povrcemuser posted image ....tako sam barem ja radilauser posted image

Mi smo se hvala Bogu opet projeli...izgleda neka faza bila user posted image .....
Za rucak: jedno krilo,komadic tikvice,jedna mala mrkvica i mali krompiric i  sve zasula sa malo trahanice....sve pojeo fino...ali sam ovaj put izgnjecila sa  vuiljuskom i islo puno bolje nego smiksano.....nekako mu interesantno zvakanjeuser posted image
Maloprije: jedna kruska smiksana i u to dadano skuhanog griza....uh,mljac kako je samo zjevaouser posted image

Danas smo za 5  user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 9944
21.8.2012 18:38:12   
sporty mamaa

IZVORNA PORUKA: minie

pa to i mene ybunjuje...ali opet nije to neka doktorica od juce ,ne znam zna li neko objasnjenje oko te razlike jogurt-mlijeko....ipak je i u jogurtu osnova mlijeko...ali zasto ono moze a mlijeko ne .....user posted image

Ja sam davno citala u novinama al se sad slabo sjecam. Uglavnom se spominje laktoza, kao u jogurtu je ima manje nego u mlijeku, a upravo je to sastojak na koji bebe mogu biti alergicne. Nesto je u vezi toga, zato jogurt ide puno ranije.

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 9945
22.8.2012 18:33:37   
Arina
Danas smo bili u skitnji,pa je sve pomjereno imali smo kasniji rucak i predvece cemo jos nesto laganouser posted image

Za ruckic smo kuhali jedno krilo i mrkvicu ,krompiric i par cvetica brokule...i u sve na kraju dodali pola kasike kukuruznog griza,par okretaja stapnog i ve je bilo za mljac-mljac
 Kad se guzan probudi ruckacemo  jednu kuhanu suhu sljivu iz maminog kompota user posted image  jednu svjezu krusku i jedan  Lino keksic da sve poveze...uh mmmuser posted image

< Poruku je uredio Arina -- 22.8.2012 18:34:26 >

Neposredna veza do poruke: 9946
23.8.2012 11:25:21   
mamina princeza
moj vise nikako nece d ajede "slano" samo voce....
i ono sto je super pocelo tikvica riza prosene pahuljice mrkva i sev kombiacije od togasad vise nece...sto pojma nemam.

sad sam mu nekako ugurala prije spavanaj al nije bilo bas voljno. nego onako izvadim dudu pa mu gurnem pa opettako. ne znam uopste da li tako trebam da nastavim ili d ag apustim da jede samo voce pa poslije povrce nekad. tako me strah da ne prestaneskroz sta cu onda. stavim i vode od koljenice i vod egdje sam kuhala krilce za supu al dzaba njemu se ne svidja. on bi jeo samo banane, breskve , jabuke i sljive .. tj voce koje smo probali. tu ne ma prpoblema. prethodnih dana bo je uz ovo nejlo i strajkao dojenje al hB sad opet doji ok.
valjd apocne jesti ovo povrce.. nec emi valjda biti neki izbirljivko...uh....
ako neko ima savjjet za ove sto nece povrce od strata nek pise ...

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 9947
23.8.2012 11:35:59   
djoisa
pa nemoj dijete tjerati da jede ako mu se ne svidja..pusti nek jede sta hoce koliko hoce..on jos doji i to mu je osnovna hrana..dohrana je samo za vjezbu..moj se projeo s 8 mjeseci..tek..poceli sa 5,5 jeo samo voce-uglavnom..ja nisam pravila frku jos sam ja tad radila..a sad najvise voli sta kuhano s mesom i povrcem,,nema to nikakve veze..ako hoces da jede povrce pomjesaj mu tikvicu s bananom..breskvu s mrkvom i tako..

Neposredna veza do poruke: 9948
25.8.2012 11:58:36   
Arina
IZVORNA PORUKA: djoisa

pa nemoj dijete tjerati da jede ako mu se ne svidja..pusti nek jede sta hoce koliko hoce..on jos doji i to mu je osnovna hrana..dohrana je samo za vjezbu..moj se projeo s 8 mjeseci..tek..poceli sa 5,5 jeo samo voce-uglavnom..ja nisam pravila frku jos sam ja tad radila..a sad najvise voli sta kuhano s mesom i povrcem,,nema to nikakve veze..ako hoces da jede povrce pomjesaj mu tikvicu s bananom..breskvu s mrkvom i tako..
potpuno se slzem sa svim....moj D je na poce3tku jako dobro sve prihvatio..a onda je odjednom sve mrljo.....poslije se ispostavilo da je bio malo prehladjen....nakon cega je sve opet dobro....sad jede super...user posted image user posted image

Pitala bi nasu teta djoisu  jer sam vidjela da si ti davala bebi hurme...kad se mogu davati ...moj D ima 7 mjeseci i jednu sedmicu .....posto znam koliko su one zdrave i dobre a ujedno se s njima prirodno moze " poseceriti" sve sto je kiselo   bas bi to davala....vidjela sam u tvojim postovima davno prije da si ti davala,prokuhavala i miksalča s ostalim vocem..user posted image ....

Jeste li ostale mame davale babama hurme....ja mislim da bi im sse moglo svidjetiuser posted image

I jos jedno pitanjce ....da li griz (kukuruzni i psenicni) goje ili su dijetalni...user posted image

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 9949
25.8.2012 12:10:05   
Arina
Jucer sam kupila cini mi se novi Lino...i to keksolino -jabuka  i super je ,moj D ga jako voli.....a i ukusan je ,probali smo prije i frutolino ali ga je bljucao....ovaj keksolino-jabuka ide od navrsenih 6 mjeseci i pravi se s vodom...posto smo mi probali gluten i hvala Bogu sve ok  uzela sam njega....pojedemo ga ujutro izmedju prvog i drugog  dojenja kao neki dorucak...user posted image

JUCE
Rucak: mrkvica,krompir,krilce i brokula......na kraju malo kukuruznog griza i sve popapali user posted image
Popodne:manja jabuka,manja kruskica,jedna kuhana suha sljiva i jedna kuhana suha marelica......u sve dodala griza skuhanog na vodi......uh kako je guza ssve popapalauser posted image

DASAN

Rucak:krilce kuhala...dodala malo rize.....i par cvjetica brokulice i na kraju malo mladog sira.....user posted image
Popodne:breskva,banana,kruskica....u ssve malo prosenih pahuuljica ......user posted image

Uz sve dojimo 5-6 puta....user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 9950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  396 397 [398] 399 400   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  396 397 [398] 399 400   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Brige oko planiranja druge bebe?
manuela RR

Šta vas je najviše zabrinjavalo oko planiranja drugog člana?

Finansije (55%)

ljubomora starijeg djeteta (1%)

organizacija sa dvoje djece (29%)

godine (4%)

da li ćete i drugo voljeti kao prvo (4%)

da li će starije biti zapostavljeno (7%)

Broj svih glasova: 126

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *