Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Meni nije jasno uopce kako se u nekim opcinama tako dugo ceka prva naknada
Ja se porodila 31.12. Predala papire u januaru, odmah u februaru dobila prvu naknadu, tj. za januar . Pripadam opcini Ilidza. Eh da... a rjesenje mi stiglo na kucnu adresu u roku 4 dana nakon sto sam predala papire.
Ovo je izgleda slucaj samo sa opcinom N.Grad...ja sam danas zvala da mi objasne cemu toliko cekanje...odgovor je bio da nakon dobijanja rjesenja treba proci odredjeni period da to isto bude pravosnazno ...i da sestra vjerovatno nije usla na spisak do 20.07...mislim ceka se 60 dana da dobije rjesenje pa onda da to isto bude pravosnazno...ja pitam jel se to na podruciju opcine N.grad dnevno rodi 100 beba??? pa se oni ubise od posla pisanja rjesenja i sastavljanja spiskova za isplatu... Bila sam i vise nego neljubazna jer pitaju li se oni kako ce pojedini roditelji priustiti bebi ono osnovno za zivot dok oni bezveze landaraju po kancelarijama i cekaju neke "ko fol" rokove... Ja sam na opcini Novo Sarajevo i rjesenje sam dobila par dana nakon sto sam predala a novac odmah sljedeci mjesec... i citajuci iskustva drugih forumasica ispada da samo N.Grad zateze oko svega...
Ja se porodila 31.12. Predala papire u januaru, odmah u februaru dobila prvu naknadu, tj. za januar . Pripadam opcini Ilidza. Eh da... a rjesenje mi stiglo na kucnu adresu u roku 4 dana nakon sto sam predala papire.
Ovo je izgleda slucaj samo sa opcinom N.Grad...ja sam danas zvala da mi objasne cemu toliko cekanje...odgovor je bio da nakon dobijanja rjesenja treba proci odredjeni period da to isto bude pravosnazno ...i da sestra vjerovatno nije usla na spisak do 20.07...mislim ceka se 60 dana da dobije rjesenje pa onda da to isto bude pravosnazno...ja pitam jel se to na podruciju opcine N.grad dnevno rodi 100 beba??? pa se oni ubise od posla pisanja rjesenja i sastavljanja spiskova za isplatu... Bila sam i vise nego neljubazna jer pitaju li se oni kako ce pojedini roditelji priustiti bebi ono osnovno za zivot dok oni bezveze landaraju po kancelarijama i cekaju neke "ko fol" rokove... Ja sam na opcini Novo Sarajevo i rjesenje sam dobila par dana nakon sto sam predala a novac odmah sljedeci mjesec... i citajuci iskustva drugih forumasica ispada da samo N.Grad zateze oko svega...
Ja radim na poslovima usko vezanima za socijalu u privatnoj firmi, a buduci da preko socijalne opcinske sluzbe dobijamo naknadu, mogu reci da sam se uvijek i oduvijek natezala sa sluzbom N. Grada. Sve ostale opcinske sluzbe su mi sve dostavljale u rokovima, na vrijeme i td. Opcina NG - socijalna sluzba nikad. Nije se jednom desilo da moram odraditi cijeli njihov mjesecni posao sama sebi Pretpostavljam da ne mogu nocima spavati od silnog kofeina koji kola u njihovim organizmima.
ja se iznenadih da je već počela isplata , meni nije bio, ali čini mi se da on meni dolazi subotom ..dakle sutra ga mogu očekivati. Dinamitna tebi uvijek bude prije mene :). Je li i kod tebe Robert ili je neki drugi? da ga sutra nalijepim :))
Totalno si u pravu! Ne bih da se izražavam ali svašta bi još napisala... Nevezano samo sa porodiljsku naknadu, imala sam dosta posla sa njima, izganjala more papira i odgovor redovno dobijem nakon bruku vremena! -.- Po čitave dane samo zabušavaju, ispijaju kafe i kontaju kakve krpice da kupe od sljedeće plate, a posao za koji su plaćeni odgađaju u nedogled i kad dođe 5 do 12 površno odrade i to što moraju. Pun grad mladih koji bi za puno manje pare radili njihov posao mnogo bolje, brže i efikasnije...ali jok! Kad bi bar trećina zaposlenika državnih firmi radila posao za koji su plaćeni, možda bi ova država na nešto i ličila...
Meni nije jasno uopce kako se u nekim opcinama tako dugo ceka prva naknada
Totalno si u pravu! Ne bih da se izražavam ali svašta bi još napisala... Nevezano samo sa porodiljsku naknadu, imala sam dosta posla sa njima, izganjala more papira i odgovor redovno dobijem nakon bruku vremena! -.- Po čitave dane samo zabušavaju, ispijaju kafe i kontaju kakve krpice da kupe od sljedeće plate, a posao za koji su plaćeni odgađaju u nedogled i kad dođe 5 do 12 površno odrade i to što moraju. Pun grad mladih koji bi za puno manje pare radili njihov posao mnogo bolje, brže i efikasnije...ali jok! Kad bi bar trećina zaposlenika državnih firmi radila posao za koji su plaćeni, možda bi ova država na nešto i ličila...
Izvinjavam sew na offtopicu, jače je od mene
U pravu si 100% za opstinu N. Grad, ja sam ih zvala jedno 5 puta i valjda kad sam im dosadila (nakon 5 mjeseci) dobila novac, a rjesenje nikad, ustvari dala mi ona u sluzbi kopirano
ja se iznenadih da je već počela isplata , meni nije bio, ali čini mi se da on meni dolazi subotom ..dakle sutra ga mogu očekivati. Dinamitna tebi uvijek bude prije mene :). Je li i kod tebe Robert ili je neki drugi? da ga sutra nalijepim :))
Tesko da je ovaj Robert, ne ide mu ime uz naglasak A mislim da je jadni Robi mijenjao zadnjih 10-ak dana ovog mog, pa se jadan slomio od posla
Bio čiko u plavom, na žutom baciklu i kod nas, hahahaha, ja dobila 743 KM, s tim da je poštar dobio 2 km, znači 741 ze paeriod od 11.6. pa na ovamo
Predpostavljam da nisi opcina Novi Grad pa si dobila na vrijeme sve... Evo ovo mi nije jasno zena se porodila 11.06 dobila naknadu...a moja sestra 30.05 i ceka tek iduci mjesec da dobije...
A koja si opstina? Novi Grad ili?
samo da javim da sam i ja novi grad i dobila sam i rješenje i nadoknadu. porodila sam se 4.6., rješenje stiglo nakon 10tak dana, a nadoknada jučer. mene interesuje zna li neko kako obračunavaju kad je ide nadoknada od prvog u mjesecu. niđe mi veze obračun nikakve proporcije nema. ovaj mjesec je bila 452 KM i kad to oduzmem od ukupnog iznosa koji sam dobila (850) ostaje da sam dobila 398 KM za 27 dana juna (to bi bilo 14,7 KM po danu), a nadoknada je za juni iznosila 474 KM.
vidim mama alma dobila 291 KM za 19 dana juna (ili 15,3 KM po danu). neki obračuni čudni.
< Poruku je uredio chuci -- 18.8.2012 8:56:08 >
"Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!" (I. Andrić)
Pa ako nije zakacio za vrata ili ostavio u sanducicu zuti papiric nije nista imao za tebe. I ja sam ocekivala da cu dobiti rodila sam u maju ali nisam. Na kraju sam nazvala opstinu i kao nije bilo obradeno moje rijesenjekao do njih nesto u septembru cu dobiti retroaktivno sve. Tako da nazovi svoju Opstinu i provjeri .
Da li mi prestaje pravo na porodiljsku naknadu ako se zapolsim? Na birou sam i dobijam onih 120 KM vec 4. mjesec. Sad sam dobila posao i pocinjem od septembra sto znaci da cu se odjaviti sa biroa, pa pretpostavljam da time ostajem i bez naknade?
E drage moje vi barem dobijete pa makar i sa malim zakašnjenjm na TK te refundacije kasne po 8 mjeseci do godinu kad bi mi njih čekale ne bi imale bebama ni za pelene ni za hranu a kamoli šta drugo.
Od rođenja bebama je potrebna ljubav i pažnja, a njihovim ro
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.