Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
sad sam 28.tjedan i u plusu 9 kg . sve u svemu ja sam zadovoljna. u prvoj trudnoci sam dobila 24 kg i nakon pola godine vratila svoju kilažu tako da se ni sad ne brinem puno
Ovako....Ulazim u 22 sedmicu i na kilazi sam dobila svega 1,5 kg...Nemojte se usuditi da me napadate :D jer jedem kao luda....Jednostavno se kile ne lijepe na mene....S bebom je sve super....moja krvna slika je odlicna...Inace sam mrsavica...i cak sta vise voljela bih da se udebljam....I kontam da je ovo stvarno premalo za 5 mjesec...ali sta cu ja :S Ima li koja da ima slicnu pricu ? Puno pozdrava za sve!!!
Ovako....Ulazim u 22 sedmicu i na kilazi sam dobila svega 1,5 kg...Nemojte se usuditi da me napadate :D jer jedem kao luda....Jednostavno se kile ne lijepe na mene....S bebom je sve super....moja krvna slika je odlicna...Inace sam mrsavica...i cak sta vise voljela bih da se udebljam....I kontam da je ovo stvarno premalo za 5 mjesec...ali sta cu ja :S Ima li koja da ima slicnu pricu ? Puno pozdrava za sve!!!
Imala ja u prvoj trudnoći istu situaciju kao ti. Nema to veze uopće, bitno da je beba dobro i da ona napreduje. Ja sam sada 32 sedmice i dobila sam 8 kg, sve mi je samo u stomaku nigdje više. Jedem normalno kao i prije trudnoće, ali gledam da unesem više voća i kvalitetnije hrane. Ne brini se!
Ja sam u trudnoći dobila svega 9 kg, poslije poroda izgubila 11 kg. Bilo je priča kao pazim se, hoću finu liniju i sl. ... Na takve se komentare dušebrižnika nisam uopće obazirala niti sam se nekome pravdala i objašnjavala da sam ja super nalaze imala (dobro jest mi malo željezo palo, al ništa zabrinjavajuće) i jela sve i u sasvim normalnim količinama kako mi je organizam tražio, znači nisam imala pretjerane želje za nekom hranom, samo sam se trudila više svježeg voća i povrća jesti nego inače, manje nezdravu hranu jesti i izbjegavati gazirane sokove. Trudnoća mi je bila za poželjeti i najbitnije je da si zdrava i da nemaš kakvih problema ni ti ni dijete a kile su najmanje važne. Da sam dobila i puno više kila misliš da bi me i to nasekiralo? Ni najmanje! Trudnoća je jedan poseban period i ja sam svoju provela u razmišljalnjima o svom voljenom i željenom djetetu, a ne kilima.
Cao drage moje ja sam nova :) Uh ja sam sada u 31 sedmici a imam 84 kg izgledam isto patkica .Na pocetku trudnoce sam imala oko 58 kg nisam bas sigurna.Citajuci vase postove navelo me ozbiljno na razmisljanje koliko cu se ja jos udebljat Za par dana ulazim u 8 mjesec.Doktorica mi je rekla da mi je beba velika,nadam se da se hranim za dvoje a ne vise za sebe nego za bebu.
Hahahha, nek ima i gorih od mene , ja sam isto u 22. sedmici trenutno i plus 3,5 kg, nagurat cu jos pola do kontrole , ma najvaznije je da su bebice dobro i da se lijepo razvijaju a kg ce doci makar pred kraj, i u prvoj trudnoci sam dobila najvise kg od 30. sedmice, otisla sam na porod sa plus 16 cini mi se, i sve izgubila vrlo brzo i vise nego sto sam htjela.
ja sam do 22. sedmice bila u minusu 3 kg, tek sam u 23. počela da se debljam. sad sam pri kraju 28. sedmice i 4 kg sam u plusu. dr. kaže da se ne brinem, nije cilj da se debljam već da se pravilo hranim. inače, primjetila sam da u posljednje vrijeme bujam tako da vjerujem da će to sve doći na svoje, samo je bitno da bebać raste
ja imam osjećaj da je obrnuto,na zadnjem pregledu mi dr rekao da je beba velika i naprednija za 2 tjedna a ja ni kg nisam dobila.a u prvoj trudnoći beba mala,mislim normalna a ja kipim sa svih strana se talasam
ma milenium nista to nema veze-znam krupne zene koje rode bebe ispod 3 kg, a meni u prosloj trudnoci (izuzev baba ) cak i doktorica rekla 2 dana pred porod da ima 2900 gr. a ja rodila pola kg tezu bebu - 3400. Mislim da je SKORO pa svejedno i koliki ti je stomak i koliko se udebljas - beba ce biti onolika kolika bi bila i da se udebljas 8 kg ili 30 kg
ma milenium nista to nema veze-znam krupne zene koje rode bebe ispod 3 kg, a meni u prosloj trudnoci (izuzev baba ) cak i doktorica rekla 2 dana pred porod da ima 2900 gr. a ja rodila pola kg tezu bebu - 3400. Mislim da je SKORO pa svejedno i koliki ti je stomak i koliko se udebljas - beba ce biti onolika kolika bi bila i da se udebljas 8 kg ili 30 kg
slažem se.a te prognoze dr o kilima bebe ne znam tko uopće sluša.ta poznato je da je to uvijek +- pola kila. meni su isto rekli manje a rodio se 400 g teži.a to i kad mi je rekao na jedno uho ušlo na drugo izašlo,znala sam da se to ne može znat baš 100 posto. ja se pripremila pa šta Bog da da.
kod moje prve trudnoće beba na zadnjem pregledu izmjerena 3 kg, i rodila se točno s 3 kg... pa obzirom na tu slučajnost nekako ja sam uvjerena da bi trebalu biti tu negdje... mada ja samo boga molim da ne bude ispod 3 nekako mi to malo
34 sedmice, + 8kg. a stomak...pa u usporedbi s drugim trudnicama manji.
ja sam u 17-toj sedmici i nisam dobila ni kile...ne znam ali mene je iznenadilo jer sam inace krupna i prije trudnoce sam bila krupna i mislila sam da cu se u trdunoci nenormalno deblati....ko me vidi kaze da sam u licu izmrsala tako da kod mene samo stomo raste...jkedem kao i prije trdunoce ne TRAZI mi se nista posebno osim voca valjda me osvjezi na ovim vrucinama....ma mani je najbitnije da je moja bebica uredu....a kad bi dobila 100 kila cini mi se sve bi prezivjela da se beba rodi ziva i zdrava i kako treba...