Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :( Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3 Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
Znaci na ovoj temi treba da izbiflamo javno sta sve ostavljamo djeci u nasljedstvo, kao npr: Kuca na 3 sprata, 280 kvadrata. Stan u Makarskoj 24 kvadrata. Audi quatro 1995, presao samo 50000. 2.5 kg zutog zlata, 1.8 kg bijelog zlata. Ves masina, marke Samsung. Masina za susenje vesa, marke Samsung. Toaster. Fen. Busilica. Sjekira. Set kristalnih casa, od tetke Zilhe. Itd, itd.
Ako je ovo na sta se tema svodi, onda se gubim expresnim.
meni tako dodje mozda dobijem na lotu pa im svega osatvim mozda se udam pod stare dane sve dam "novom" hahahahha aman odkud cu zanti
Znaci na ovoj temi treba da izbiflamo javno sta sve ostavljamo djeci u nasljedstvo, kao npr: Kuca na 3 sprata, 280 kvadrata. Stan u Makarskoj 24 kvadrata. Audi quatro 1995, presao samo 50000. 2.5 kg zutog zlata, 1.8 kg bijelog zlata. Ves masina, marke Samsung. Masina za susenje vesa, marke Samsung. Toaster. Fen. Busilica. Sjekira. Set kristalnih casa, od tetke Zilhe. Itd, itd.
sram te bilo...nisi djetetu mobitel još kupila... ja sam prije nego dam sebi kupila ( a sebi sam 1999 prvi uzela , obati pažnju na godišta moje djece ) za djecu da imaju u prvom razredu osnovne škole da ih mogu zvat na velikom odmoru...
Hvala Bogu nisam Rockefeller, već majka. Apsolutno je suludno nabacivati tezu (na materijalnoj temi) da bi neko "gurnuo svoje dijete u ponor današnjice/sutrašnjice". PoAnta je- dijete moje bori se i ja ću ti pomoći da ti bude lakše, a ako se ne budeš želio borio bit će ti teže nego što jeste, ali ćeš uspjeti jer si moje dijete.
Ima dobra kineska poslovica u vezi djeteta i rada i nasljedstva, ali ako je postavim bit ću "hitlerovska mama" :)
Hvala, pohvalna diskusija za moderatora naročito. Pročitaj svoj post smireno i realno sagledaj ko piše sulude postove...tvoj prvi post je rekao sve, žene su i boldirale nekoliko puta ključne rečenice.
Ja na ovoj temi završila....usput tema je i odgojna i moralna i materijalna...kroz ovu temu se štošta da vidjet/naučit, a najmanje su bitni imovinski kartoni
eto ja cu npr ovaj stan dati asji kad se uda a ja cu ici u stan mojih roditelja koji je manji...osim ako se ne uda ze nekog ko vec ima stan pa bude zeljela drugacije... ilu ako pozeli da se kao djevojka odvoji od nas nek ide u bakin stan... skupljacu joj novac za skolovanje vani a ako ne bude zeljela pokusacemo skontati zajedno kako da ulozi taj novac pametno...
mozda ako bude srece uspijem da kupim jos neku nekretninu da joj daje osjecaj siogurnosti...pa da moze da radi ono sto voli jer mozda to sto voli npr nije dobro placeno...a ne bih voljela kao ni jedna majka da mi dijete jedva sastavlja kraj s krajem...
ako bude zeljela bibi kupicu joj neki koji se kotrlja kad polozi vozavki... ako bude na mene nece nikad voziti
naravno mozda bude ters kao ja pa nista to ne bude zeljela kao sto nisam ni ja od mojih roditelja pa pozeli da sve sama stvara...
ali ko mi moze sada kao majci zabraniti snove da cu svom djetetu zvijezde skinuti s neba i za zivota dati mnogo a i ostaviti nakon zivota dovoljno...
Hvala Bogu nisam Rockefeller, već majka. Apsolutno je suludno nabacivati tezu (na materijalnoj temi) da bi neko "gurnuo svoje dijete u ponor današnjice/sutrašnjice". PoAnta je- dijete moje bori se i ja ću ti pomoći da ti bude lakše, a ako se ne budeš želio borio bit će ti teže nego što jeste, ali ćeš uspjeti jer si moje dijete.
Ima dobra kineska poslovica u vezi djeteta i rada i nasljedstva, ali ako je postavim bit ću "hitlerovska mama" :)
Hvala, pohvalna diskusija za moderatora naročito. Pročitaj svoj post smireno i realno sagledaj ko piše sulude postove...tvoj prvi post je rekao sve, žene su i boldirale nekoliko puta ključne rečenice.
Ja na ovoj temi završila....usput tema je i odgojna i moralna i materijalna...kroz ovu temu se štošta da vidjet/naučit, a najmanje su bitni imovinski kartoni
Sve sto budem stekla djeci ce ostati i stan da dernek moze sa 17 napraviti i auto da vikendom moze djevojcice zadiviti hajde sad Boga ti i mi smo to radili pa dobri ispali. I za vikend na selo otici i ostaviti prazan stan da przivi mladost. Samo da bude insan aBd i pametan i zna gdje su granice. I ako trudnu dovede gurati cemo se zajedno ako mogucnosti ne kazu drugacije. Moj je i uvijek ce biti sta god da uradi tu sam da se nosimo sa nasim problemima.
Da, sve cu dati i stan i auto i mobitel i sve sto mogu priustiti.
I to sve po mogucnosti prije braka da mu u slucaju razvoda kakva rasipnica ne uzme pola svega
Sve sto budem stekla djeci ce ostati i stan da dernek moze sa 17 napraviti i auto da vikendom moze djevojcice zadiviti hajde sad Boga ti i mi smo to radili pa dobri ispali. I za vikend na selo otici i ostaviti prazan stan da przivi mladost. Samo da bude insan aBd i pametan i zna gdje su granice. I ako trudnu dovede gurati cemo se zajedno ako mogucnosti ne kazu drugacije. Moj je i uvijek ce biti sta god da uradi tu sam da se nosimo da nasim problemima.
I to sve po mogucnosti prije braka da mu u slucaju razvoda kakva rasipnica ne uzme pola svega
Sve sto budem stekla djeci ce ostati i stan da dernek moze sa 17 napraviti i auto da vikendom moze djevojcice zadiviti hajde sad Boga ti i mi smo to radili pa dobri ispali. I za vikend na selo otici i ostaviti prazan stan da przivi mladost. Samo da bude insan aBd i pametan i zna gdje su granice. I ako trudnu dovede gurati cemo se zajedno ako mogucnosti ne kazu drugacije. Moj je i uvijek ce biti sta god da uradi tu sam da se nosimo da nasim problemima.
Imam skolskog prijatelja koji je dobio 1 milion dolara u nasljedstvo kada mu je djed umro. Taj tip se izgubio na 6 mjeseci i spicko sve od do. Iznajmio brod u Mexicu, nabavljao plesacice, igracice svaku noc, spavao po najskupljim hotelima itd itd. A da nije ni dolara ulozio u nekretnine ili barem sebi auto kupio. Neki dan ga sretnem, i dalje radi na benzinskoj na kasi, i zaradjuje pisljivih 1500$ mjesecno. Zato treba dobro skontati, kome ostavljati u amanet. Nekad ni ta djeca nisu bas za ulagati u njih.
Ja sam majka snijeg, na svakoj temi prvenstveno, a moderator sam samo kad moram čistiti teme.
I moji boldirani postovi su znak da ih neko čita. A može se složit sa mnom ili ne mora, to je stvar lične percepcije života i viđenja istog, i izuzetno je pohvalno što nemamo svi ista viđenja jer bi ili bili savršeni (što je samo Uzvišeni), ili bi nastupio totalni haos. Odnosno već je nastupio, samo se to vješto krije od puka.
Helem - uvijek sam bila stroga prema moralnim načelima, prema odgojnim metodama, i sve je bilo prema zasluzi. Ne odgajam niti jednu od vas (hvala Bogu) već jedno svoje dijete, i usput sebe, po potrebi. Je li taj odgoj dobar ili ne, hoće li on imati pozitivne reflekse po njen karakter, ljudskost iline, pokazat će vrijeme.
Samo se nadam se ćemo (kao što sam rekla i u svom prvom postu iz kojeg je izvučeno samo ono što je očito nekog povrijedilo-bespotrebno) se sastajati ovdje i dalje kad nam djeca budu mlađi maloljetnici, ili punoljetne osobe - i baš bih voljela vidjeti / čitati učinak nas kao roditelja. Vjerujem da će ih biti izuzetnih i već sada se zna koji su ... makar sa moje tačke gledišta. A oni drugi ... njih ću ipak bolje poznavati - nažalost.
Imam skolskog prijatelja koji je dobio 1 milion dolara u nasljedstvo kada mu je djed umro. Taj tip se izgubio na 6 mjeseci i spicko sve od do. Iznajmio brod u Mexicu, nabavljao plesacice, igracice svaku noc, spavao po najskupljim hotelima itd itd. A da nije ni dolara ulozio u nekretnine ili barem sebi auto kupio. Neki dan ga sretnem, i dalje radi na benzinskoj na kasi, i zaradjuje pisljivih 1500$ mjesecno. Zato treba dobro skontati, kome ostavljati u amanet. Nekad ni ta djeca nisu bas za ulagati u njih.
BR tvoji postovi mozda jesi "zvucali" grublje...obzirom da te dobro poznajem i smizlu, znam da imas pravilan odgoj... a znam i da iver ne pada daleko od klade... i 13. platu ces na nju potrositi aBd
Baaa nikog ne znam sa foruma toliko dobro da bih mogla komentarisati ovakve teme ili slične po uzoru na njihove živote probleme, a tako su čini. A sa druge strane niko ne uzima u obzir da su naši postovi u stvari odraz nas i naše okoline - koju vidim i čujem i osjetim.
I moji boldirani postovi su znak da ih neko čita. A može se složit sa mnom ili ne mora, to je stvar lične percepcije života i viđenja istog, i izuzetno je pohvalno što nemamo svi ista viđenja jer bi ili bili savršeni (što je samo Uzvišeni), ili bi nastupio totalni haos. Odnosno već je nastupio, samo se to vješto krije od puka.
Helem - uvijek sam bila stroga prema moralnim načelima, prema odgojnim metodama, i sve je bilo prema zasluzi. Ne odgajam niti jednu od vas (hvala Bogu) već jedno svoje dijete, i usput sebe, po potrebi. Je li taj odgoj dobar ili ne, hoće li on imati pozitivne reflekse po njen karakter, ljudskost iline, pokazat će vrijeme.
Samo se nadam se ćemo (kao što sam rekla i u svom prvom postu iz kojeg je izvučeno samo ono što je očito nekog povrijedilo-bespotrebno) se sastajati ovdje i dalje kad nam djeca budu mlađi maloljetnici, ili punoljetne osobe - i baš bih voljela vidjeti / čitati učinak nas kao roditelja. Vjerujem da će ih biti izuzetnih i već sada se zna koji su ... makar sa moje tačke gledišta. A oni drugi ... njih ću ipak bolje poznavati - nažalost.
Fino ti to....samo naprijed...u životu je vještina komuniciranja jako važna i kad si u ulozi majke i na poslu, pa i na forumu...a nazvati nekog suludim ili nečije mišljenje svoditi na taj nivo nije nikakva vještina nego slabost, nedostatak sigurnosti, ne argumentovanost i na kraju bezobrazluk......ali šta te briga tvoje postove čitaju
Ako je materijalno, a ocigledno je tema o tome....a zao mi je ..napisah ranije sta djeci u nasljedje hocu da ostavim..pa podrazumjeva se da ce njima ostati sve sto smo stekli (mislim akoBogda da budemo pametni i mi i djeca), pa nisam faraon da kasike, viljuske, krevete i ostalo bla bla sa sobom vucaram....
Odron...
Slazem se sa Galiciom..hajmo svi tipkati sta imamo i kome cemo sta ostaviti..i neka se tema zove MOJA OPORUKA.
Ako je materijalno, a ocigledno je tema o tome....a zao mi je ..napisah ranije sta djeci u nasljedje hocu da ostavim..pa podrazumjeva se da ce njima ostati sve sto smo stekli (mislim akoBogda da budemo pametni i mi i djeca), pa nisam faraon da kasike, viljuske, krevete i ostalo bla bla sa sobom vucaram....
Odron...
Slazem se sa Galiciom..hajmo svi tipkati sta imamo i kome cemo sta ostaviti..i neka se tema zove MOJA OPORUKA.
Odron...
tema je bila o tome dati ili ne dati
zaraditi za decu ili pomoci decu misljenja, planovi
al hajt.......
< Poruku je uredio triputmama -- 2.8.2012 22:48:51 >