Mirkica
|
IZVORNA PORUKA: snijeg Ja ne razumijem stav: Ako ti ide, ako stekneš pogurat ću te i ja. Ako posrneš, ne stekneš ja ću te dokrajciti 1. Dijete koje je radno, vrijedno, pametno i našlo dobar posao, finog partnera i koje stekne ne treba materijalnu pomoć roditelja; 2. Dijete koje je radno, vrijedno, pametno, ali posao loše plaćen, partner nije situiran, banke ne daju kredite, a roditelji kažu ko te *ebe što se nisi bolje oženio/udao, kad stekneš ja ću ti testamentom ostaviti stan/kuću; 3- Dijete misli da se Zemlja vrti oko njegove osi - krivica roditelja i pogriješit će opet jer će mu kupiti stan/kuću/vikendicu, ali nikad vrijeme, pažnju, razgovor, strpljenje i ljubav; 4. Dijete problematično, hohštapler, probisvijet, nehljeb - krivica roditelja, ali dijete nije ispunilo očekivanja pa opet nedam stan/kuću jer je lakše okriviti dijete nego priznati vlastiti neuspjeh; 5. Dijete kockar, narkoman, alkoholičar - krivica roditelja, obrazovnih ustanova, društva u cjelini. Prodaj sve spašavaj dijete a ko to rece ?? Ja bas i nisam skontala ovaj tvoj post