Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
ko zna šta će ostati našoj djeci u nasljedstvo? danas imaš sve,sutra ništa...u ratu sam to itekako iskusila na svojoj koži..nigdje ništa najednom..ni jesti, ni piti, ni obući,...koliko možemo mm i ja ćemo ko crvići skupljati i stvarati, i želim da im djetinjstvo niko i ništa ne pokvari.. imaju otvorenu štednju na kojoj nema plaho para, ali eto ako bude boljih vremena bit će i parica aBd...a i da imam i više to mogu misliti koliko će vrijediti za 20 godina Ja i mm smo morali kupovati stan, tako da su novci išli u tom smjeru....a ovi koji su imali obezbijeđen životni prostor, te se nisu za isti morali kreditno zaduživati, a pogotovo gdje u obitelji rade po dvoje mislim da im je puuuuuuno lakše.... Koliko znam veselaa je kupila stan, i ko može to je najbolje investicija, a pare lako gube na vrijednosti...sjetite se prije 10-tak godina ste mogli stan fin kupiti za 20-30 000...a sada možda jednu sobu.... i neko je spomenuo štednju kod osiguravajućih društava, i to mi se sviđa jako jer je dijete i osigurano,...
Sta cu mu ostaviti , ljubav paznju s kojom ga /ih odgajam i odgajacu dobar odgoj ostavicu mu/ im da bu budu ljudi znam tesko je to reci moje djete ce biti covjek ali ja i mm cemo se truditi oko toga ulozicemo sve u to . Dobice skolovanje dokle budu zeljeli tu cemo uvjek biti uz njih i pomoci i poturiti ledja . Posle nase smrti sto ostane neka djele neka rade sta zele ne zanima me , ali ja cvrsto vjerujem u to s BOzijom pomoci da to mojoj djeci nista nece biti interesnatno ni bitno da do moje smrt bice sami svoji ljudi jer to je tacno ono na cemu cemo raditi cio zivot AMIN JA RABBI.
< Poruku je uredio Mirkica -- 2.8.2012 17:11:32 >
ja sam misljenja da imovinu treba rasporediti za zivota jer jer jer nisu rijetke porodice gdje se braca i sestre posvadjaju na mrtvo ime oko iste jer neko nije zadovoljan.ja u svojoj okolini imam bar 3 takva slucaja
potpisujem. jako puno ima slucajeva gdje roditelji crnce i prave kuce od 4-5 spratova kako bi svaki sprat dodijelili djetetu, poslije smrti roditelja se desi da neka djeca hoce da zive tu, neka ne zele, frka izbije itd...treba sve fino rasporediti za zivota ukoliko se ima
Od trenutka kad sam saznala da sam trudna ona je JA/MI, a mi smo ONA. Sve što radim, način na koji živim, ono što stičem u svakom pogledu (duhovnom, psihološkom, zdravstvenom, iskustvenom, materijalnom....) sve pripada njoj. Pored moje želje i obaveze da joj dam dobar odgoj, da joj usadim moralne vrijednosti, da joj pružim kvalitetno obrazovanje i da joj budem podrška kroz život, naravno da je i čačkalica u našem stanu njena. Ako nedaj Bože, ne uspijem u prvom hebe mi se za ovo drugo (materijalno). Ako ne uspijem svojoj kćerki prenijeti vrijednosti koje život znače, materijalno stečeno neće poboljšati situaciju ni njoj ni meni, tada ću, nedaj Bože prodati sve da spasim svoje dijete i zajedno krenuti nanovo... S obzirom da sam optimista, mm i ja imamo još 4 godine kredita da otplatimo stan u kojem živimo, već odvajamo nešto novca za njeno školovanje koje simbolično uplaćujemo sakog rođendana i imam nijet da joj kad se riješim postojećih kreditnih zaduženja kupim stan/garsonjeru da kroz život brine o drugim problemima, a ne o krovu nad glavom. Da se posveti obrazovanju, svojoj djeci, mužu, putovanjima....da znam da sam joj olakšala život i dala vjetar u leđa, podsticaj da i ona brine o svojoj djeci....a ako ne bude insan, nedaj Bože, mi ćemo imati materijalno obezbjeđenje da izvučemo svoje dijete iz belaja...
diiivnoooo.... ovo kao da sam ja pisala.... sve je NJENO sve za NJU stavram... i u tom stvaranju uzivam i zivim....
ja sam misljenja da imovinu treba rasporediti za zivota jer jer jer nisu rijetke porodice gdje se braca i sestre posvadjaju na mrtvo ime oko iste jer neko nije zadovoljan.ja u svojoj okolini imam bar 3 takva slucaja
potpisujem. jako puno ima slucajeva gdje roditelji crnce i prave kuce od 4-5 spratova kako bi svaki sprat dodijelili djetetu, poslije smrti roditelja se desi da neka djeca hoce da zive tu, neka ne zele, frka izbije itd...treba sve fino rasporediti za zivota ukoliko se ima
a zasto bih ja nekome dala sto sam ja stekla , ima lijepi testament pa svako dobije sto se pise i mirna Bosna . Za zivota se nikom ne osatvlja .
Ne znam Hanady, možda nekad i ti sebe bezveze opteretiš razmišljanjem da li sam dobro postupila, da li je ovo ok, da li je.... pa šta ako je budna do kasno, ili je nešto uradila što nije trebala pa je kažnjavaž. Bože moj, ja ništa to ne sprovodim, i ne smatram se lošom majkom uopće. Kad si pisala vezano za upis malene u prvi razred pa si spominjala da si "ispipala i istražila" sve moguće profesore razredne nastave u toj školi, meni je to bilo apsurdno, ispada kao da niko nije dostojan učiti to dijete. Kod mene je sve po principu "take it easy", griješiti je ljudski...
Ne razumijem ni ja, valjda je nekima lakše kupiti A6 i biti roditelj, nego "izgubiti" 6000 sati da razgovaraju sa djecom o odgovornosti, zrelosti, životnim putevima i raskrsnicama....
a zasto bih ja nekome dala sto sam ja stekla , ima lijepi testament pa svako dobije sto se pise i mirna Bosna . Za zivota se nikom ne osatvlja .
pa da se ne svadjaju poslije, jer moze izbiti svadja oko nekretnina, npr, jedno hoce da proda a drugo nece, hoce tu da zivi, ovako ako imaju npr 2 stana- jedan ide jednom, drugi drugom i tako to, pa nek rade sta hoce svako sa svojim
ja tiki ali to se sve moze regulisati i testamentom , npr. moj djed od oca otac je reko cak nij ni testament napisao kome sta ostaje posle njihove smrti ispostovano od -do, od Mame otac rahmetili napisao je testament sinu kuce i vikendice kcerima zemlja sta ja znam koliko duluma , i sada oni to lijepo dobili i svako radi sa svojim sta zeli djelom . Ali kao sto rekoh ljudi se uvjek dogovore i nadju rjesenje. A ako imam jednu kucu ili jedan stan pa necu valjda prepisat snahi/sinu za zivota od svog da pravim tudje AMAN
< Poruku je uredio Mirkica -- 2.8.2012 17:30:48 >
Ako budem imala djecu, trudila bih se da im ostavim zdravlje, zdrav razum, siroke poglede na zivot, volju za rad, u amanet. Materijalne stvari su najnebitnije u ovom svemu. Misljenja sam da najvece blago sto moze jedan roditelj uraditi za djecu je da ih osamostali. A i te materijalne stvari su relativne. Nekom je nesto vrijedno, nekom ne.
eh svašta se ovdje napisa, neki bi dali i obrazovanje i materijalno a neki samo obrazovanje...
ne kontam zašto ne bi dali i materijalno? naravno ako se može, ne da crknem, kopam i orem a da mi dijete leži?
nikad mi nisu bili jasni roditelji koji kažu "stvori sebi i ja sam sebi sama stvarala"
jel to dodje neka kazna ili način odgoja il štaa?
ne razumijem, ja bi svojoj djeci sve dala, bez imalo razmišljanja, izuzev da me povrijede il da su probisvejti koji sve spiskaju
sva ta naša djeca neće daleko od roditelja, sve će to biti slično, pa kakvi smo mi za naše roditelje očekujmo da naša djeca budu za nas, a kakvi su naši roditelji bili za nas i mi ćemo za našu djecu....
meni mama kad krenem od nje rovi po frižderu da mi da mesa, kaže možda nisi stigla kupiti a sve drugo, što najljepše imam su mi dali moji roditelji, kako meni tako i bratu
i ja ću tako svojoj djeci, šta god požele uzmi, nosi iz stana/kuće jer njihovo zadovoljstvo je moje zadovoljstvo
Vesela, moja mama ima zlata tonu, i skupljala i kupovala za mene da mi ostavi. Ja to cjenim, ali mene to zlato ne zanima. Ali znam da nju zanima, jer se nekad gledalo na zlato kao bogatstvo. Zena vjerovala u zlato i sta ces sad. Znam da ce mi ostaviti i zlato i kucu i stan, naravno sve podjeliti sa bratom, ali vjeruj mi da me to apsolutno ne zanima. 100 puta sam im rekla, da uzivaju u ovom zivotu maksimalno i da se ne opterecivaju dal imaju sta ostaviti ili ne. Ja sam im zahvalna na tome sto su mene i mog brata osamostalili i skolovali da zaradjujemo sami svoj hljeb i da se ne patimo u zivotu. Po meni to je najvece blago, nego da mi ostavlja kule i gradove. I na kraju krajeva, sta ce mi kuca i stan od 100 godina staro.
Svašta su meni moji roditelji dali, prije svega bezuslovnu ljubav i sigurnost u smislu da su uvijek tu kad ih zatrebam i da su oni moji i ja njihova bez obzira na sve. Eto, to ću ja dati/ostaviti svojoj djeci. Sve što preko toga pretekne, još bolje!
100 puta sam im rekla, da uzivaju u ovom zivotu maksimalno i da se ne opterecivaju dal imaju sta ostaviti ili ne. Ja sam im zahvalna na tome sto su mene i mog brata osamostalili i skolovali da zaradjujemo sami svoj hljeb i da se ne patimo u zivotu.
mah i ja stalno govorim mojoj mami da se ne smara ni samnom ni sa bratom al to je jače od nje takva ću biti i ja vjerovatno, džaba mi smo roditeljima centar svijeta i oni žive za nas Tako ćemo i mi za našu djecu, naravno ima izuzetaka znam neke roditelje koji svega imaju a djeca im haman pa soc.slučajevi e to ne kontam, ja bi sa svojim bratom sve podijelila a ne sa djetetom rodjenim
eh svašta se ovdje napisa, neki bi dali i obrazovanje i materijalno a neki samo obrazovanje...
ne kontam zašto ne bi dali i materijalno? naravno ako se može, ne da crknem, kopam i orem a da mi dijete leži?
nikad mi nisu bili jasni roditelji koji kažu "stvori sebi i ja sam sebi sama stvarala"
ne razumijem, ja bi svojoj djeci sve dala, bez imalo razmišljanja, izuzev da me povrijede il da su probisvejti koji sve spiskaju
sva ta naša djeca neće daleko od roditelja, sve će to biti slično, pa kakvi smo mi za naše roditelje očekujmo da naša djeca budu za nas, a kakvi su naši roditelji bili za nas i mi ćemo za našu djecu....
Dala bi im vjerovatno i u ovom slučaju, jer...tvoji su... Slažem se s tobom Vesela na ovoj temi... Dok recimo na temi Svekrve hmhm
ma ja ba, pusti priču, ja bi šatro samo obrazovao dijete i nek se sam bori, e da baš a većina nas je dobila stan il kući od svojih roditelja il od roditelja muža lijepo smo svi trebali reć nećemo, hvala, pa sve sami eh
Dala bi im vjerovatno i u ovom slučaju, jer...tvoji su... Slažem se s tobom Vesela na ovoj temi... Dok recimo na temi Svekrve hmhm
E vala i ja se ovdje sa veselom slazem.
A svekrve me ne zanimaju Moja je svakako cool
Galicija pravo zboris, ali dzaba roditelji su to. Hajde evo od sada imamo zlato za snajke
< Poruku je uredio medic slatki -- 2.8.2012 19:38:01 >
od svih stvari koje su mi date od strane mojih roditelja najvrjednije za mene,sto mi je dato je ovo sto sam ja.stanovi,kuce,auta,vikendice i sve druge materijalne ovozemaljske vrijednosti imaju svoj "rok trajanja".ono sto roditelj moze dati djetetu kao nasljedstvo bez roka trajanja je sposobnost kad padne da ustane.da se snadje u svakoj situaciji ,da od nicega napravi nesto a pri svemu tome ostane posten covjeki covjek komu u svakom trenutku mozes pokazati krvave ruke a da te od njega ne zaboli glava.jer biti takav znaci dici se iz pepela i kada "izgoris" i u svakom drugom covjeku imati iskrenog prijatelja.