|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: djeci u nasljedstvo ......
2.8.2012 20:08:10   
minja_
Hocu li dati 100.000 KM osamnaestogodisnjaku koji se drogira, necu sigurno, nego idemo na lijecenje i ja i on, jer nije sam s neba spao pa se rodio kao narkoman, niko drugi osim oca i majke su ga takvim napravili. Tako dijete pravite 20 godina i u cosku svijesti svakog roditelja djeteta koje je krenulo stranputicom itekako se zna kako je doslo do toga, sta je roditeljska greska bila.

Radim najbolje, nadam se najboljem. Zelim svom djetetu stvoriti mirno, stabilno i sigurno okruzenje u kojem ce razviti svoje potencijale, spoznati u cemu je dobro, u cemu je manje dobro. Moje me dijete ne moze iznevjeriti, u svakom njegovom uspjehu i neuspjehu vidjecu gdje sam uspjela, gdje sam JA podbacila i iznevjerila svoje dijete.

Hocu li svome djetetu, svrsenom srednjoskolcu, reci ja ti ne financiram studij, snadji se sam, naucices se bolje cijeniti novac, i ja sam se snalazila? ne dao mi dragi Bog, da pomislim, a kamoli da mu to napravim.

Hocu li svome djetetu na pragu zajednickog zivota sa partnerom kojeg je samo odabralo reci, uvali se 30 godina u lihvarski kredit, ja ti ne dam pare za stan, bez obzira sto mi se na banci odmara 1xxxxx eura, i ja sam svoj sama kupila, bolje ces ga cijeniti ako ga sam/a kupis, naravno da necu.

Vjetar u krila. To su meni moji roditelji bili. Iznevjerila bih njih kad isto ne bih bila svome djetetu.

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 201
2.8.2012 20:19:08   
Miracle*3

IZVORNA PORUKA: minja_

Vjetar u krila. To su meni moji roditelji bili. Iznevjerila bih njih kad isto ne bih bila svome djetetu.

user posted image

(odgovor članu minja_)
Neposredna veza do poruke: 202
2.8.2012 20:19:32   
Galicia

Hocu li dati 100.000 KM osamnaestogodisnjaku koji se drogira, necu sigurno, nego idemo na lijecenje i ja i on, jer nije sam s neba spao pa se rodio kao narkoman, niko drugi osim oca i majke su ga takvim napravili. Tako dijete pravite 20 godina i u cosku svijesti svakog roditelja djeteta koje je krenulo stranputicom itekako se zna kako je doslo do toga, sta je roditeljska greska bila.

Radim najbolje, nadam se najboljem. Zelim svom djetetu stvoriti mirno, stabilno i sigurno okruzenje u kojem ce razviti svoje potencijale, spoznati u cemu je dobro, u cemu je manje dobro. Moje me dijete ne moze iznevjeriti, u svakom njegovom uspjehu i neuspjehu vidjecu gdje sam uspjela, gdje sam JA podbacila i iznevjerila svoje dijete.

Hocu li svome djetetu, svrsenom srednjoskolcu, reci ja ti ne financiram studij, snadji se sam, naucices se bolje cijeniti novac, i ja sam se snalazila? ne dao mi dragi Bog, da pomislim, a kamoli da mu to napravim.

Hocu li svome djetetu na pragu zajednickog zivota sa partnerom kojeg je samo odabralo reci, uvali se 30 godina u lihvarski kredit, ja ti ne dam pare za stan, bez obzira sto mi se na banci odmara 1xxxxx eura, i ja sam svoj sama kupila, bolje ces ga cijeniti ako ga sam/a kupis, naravno da necu.

Hoces da kazes da svi narkomani svijeta su zato sto roditelji nisu uradili svoj posao kako treba?

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu minja_)
Neposredna veza do poruke: 203
2.8.2012 20:22:46   
Emica_sa

IZVORNA PORUKA: Galicia

Hoces da kazes da svi narkomani svijeta su zato sto roditelji nisu uradili svoj posao kako treba?

Ma kako da nisu,najlakse je za sve kriviti roditelje,nigdje vezeuser posted image

Hello, it's me...

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 204
2.8.2012 20:31:48   
Galicia
Takvih roditelja me najvise strah, jer zbog takvih roditelja djeca i postaju narkomani.

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 205
2.8.2012 20:34:40   
minja_
hocete da kazete da nisu roditelji krivi? Da nije mozda drustvo krivo? Losi geni? Politicka situacija?
Na roditelju je da prepozna slabosti djeteta, niko za to dijete nece biti vise zainteresovan od rodjenog roditelja, i na njemu je da kako zna i umije amortizira ono sto dijete prozivljava, da mu bude svjetlo na putu, da prepozna zamke u koje upada, a ne da ga jos gurne u provaliju ovisnosti.

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 206
2.8.2012 20:35:58   
minja_

Takvih roditelja me najvise strah, jer zbog takvih roditelja djeca i postaju narkomani.

Ne razumijem, zbog kakvih roditelja djeca postaju narkomani?

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 207
2.8.2012 20:38:17   
Galicia
Ne zelim ti da razumijes, ali shvatices jednog dana.

(odgovor članu minja_)
Neposredna veza do poruke: 208
2.8.2012 20:41:51   
minja_
Ne, insistiram, prije vremena me prosvijetli, pa spasi moje dijete narkomanije!

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 209
2.8.2012 20:46:34   
Mirkica

Ma cuj, svaki roditelj bi svom djetetu sve dao.

da ali kad dodje vrijeme za to ,kome ako ne djetetu .
vesela mene nije skontala , ne mogu ja moju kucu uzet prepisat na sina mislim dok sam ziva kud cu ja , eh ako budem imala vise kuca (mada ne vjerujem) onda cu svima dati po jednu ahhahahahaha . ja sam samo realna kada citam neke postove cini mi se da sam pogresila mjesto da ovo nije .ba nego ch al nejse gdje ce ako nece online.
A to za sitnice da dam djetetu i mama meni i j amami to je normalno ne pisemo o tome nego o nekim vecim stavrima.

Iskreno ako je djete cestio ti mu daj marku on ce stvoriti 5 a ako je uhljup daj mu milion sve ce razrusiti.

< Poruku je uredio Mirkica -- 2.8.2012 20:48:49 >

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 210
2.8.2012 20:48:36   
Blue rose RR

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

ma ja ba, pusti priču, ja bi šatro samo obrazovao dijete  i nek se sam bori, e da baš
a većina nas je dobila stan il kući od svojih roditelja il od roditelja muža user posted image
lijepo smo svi trebali reć nećemo, hvala, pa sve sami
eh

Pa garant su ovi i u većini na ovoj temi, pa kažu:"Dat ću im kako su i meni dali" , a onda na temi - zajednica i svekrva, oči iskopaše svekrvama.user posted image

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 211
2.8.2012 20:50:34   
Mirkica

IZVORNA PORUKA: Blue rose RR

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

ma ja ba, pusti priču, ja bi šatro samo obrazovao dijete  i nek se sam bori, e da baš
a većina nas je dobila stan il kući od svojih roditelja il od roditelja muža user posted image
lijepo smo svi trebali reć nećemo, hvala, pa sve sami
eh

Pa garant su ovi i u većini na ovoj temi, pa kažu:"Dat ću im kako su i meni dali" , a onda na temi - zajednica i svekrva, oči iskopaše svekrvama.user posted image

e svaka ti cast user posted image user posted image user posted image

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 212
2.8.2012 20:52:07   
Mirkica

Ne razumijem, zbog kakvih roditelja djeca postaju narkomani?

sve pocinje iz kuce i od odgoja , djeca koja su zapostavljena od roditelja , djeca iz socijalno slabih porodica sve to vodi u neku krivu stranu.

BA 13.12.2008

(odgovor članu minja_)
Neposredna veza do poruke: 213
2.8.2012 20:58:52   
Blue rose RR

IZVORNA PORUKA: Mirkica

Iskreno ako je djete cestio ti mu daj marku on ce stvoriti 5 a ako je uhljup daj mu milion sve ce razrusiti.

Upravo ovako.

Sve ću joj dati, ali sve mora zaslužiti, osim moje ljubavi, ona je bezuslovna. I uvijek će tako biti.

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 214
2.8.2012 21:14:44   
LELA 77

[/quote

Sa ovim se baš i ne mogu složiti.Nažalost kako su vremena teška, a dolaze još i teža, postoji mnogo čestite dece koja jedva krpe kraj sa krajem.Inaće, moje mišljenje je da roditelj detetu treba da pomogne.Moja deca će dobiti svako po kuću, školovaćemo ih ako budu hteli da studiraju, a za ostalo neka se sami snalaze.

< Poruku je uredio LELA 77 -- 2.8.2012 21:15:49 >

Govori tiho i nosi psa sa sobom.

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 215
2.8.2012 21:45:57   
snijeg
Ja ne razumijem stav: Ako ti ide, ako stekneš pogurat ću te i ja. Ako posrneš, ne stekneš ja ću te dokrajciti
user posted image user posted image

1. Dijete koje je radno, vrijedno, pametno i našlo dobar posao, finog partnera i koje stekne ne treba materijalnu pomoć roditelja;
2. Dijete koje je radno, vrijedno, pametno, ali posao loše plaćen, partner nije situiran, banke ne daju kredite, a roditelji kažu ko te *ebe što se nisi bolje oženio/udao, kad stekneš ja ću ti testamentom ostaviti stan/kuću;
3- Dijete misli da se Zemlja vrti oko njegove osi - krivica roditelja i pogriješit će opet jer će mu kupiti stan/kuću/vikendicu, ali nikad vrijeme, pažnju, razgovor, strpljenje i ljubav;
4. Dijete problematično, hohštapler, probisvijet, nehljeb - krivica roditelja, ali dijete nije ispunilo očekivanja pa opet nedam stan/kuću jer je lakše okriviti dijete nego priznati vlastiti neuspjeh;
5. Dijete kockar, narkoman, alkoholičar - krivica roditelja, obrazovnih ustanova, društva u cjelini. Prodaj sve spašavaj dijete user posted image

"Počinje na svijetu da biva previše bučno i fabrično, premalo ima duhovnog spokojstva."

Dostojevski

(odgovor članu LELA 77)
Neposredna veza do poruke: 216
2.8.2012 21:51:58   
Mirkica

IZVORNA PORUKA: snijeg

Ja ne razumijem stav: Ako ti ide, ako stekneš pogurat ću te i ja. Ako posrneš, ne stekneš ja ću te dokrajciti
user posted image user posted image

1. Dijete koje je radno, vrijedno, pametno i našlo dobar posao, finog partnera i koje stekne ne treba materijalnu pomoć roditelja;
2. Dijete koje je radno, vrijedno, pametno, ali posao loše plaćen, partner nije situiran, banke ne daju kredite, a roditelji kažu ko te *ebe što se nisi bolje oženio/udao, kad stekneš ja ću ti testamentom ostaviti stan/kuću;
3- Dijete misli da se Zemlja vrti oko njegove osi - krivica roditelja i pogriješit će opet jer će mu kupiti stan/kuću/vikendicu, ali nikad vrijeme, pažnju, razgovor, strpljenje i ljubav;
4. Dijete problematično, hohštapler, probisvijet, nehljeb - krivica roditelja, ali dijete nije ispunilo očekivanja pa opet nedam stan/kuću jer je lakše okriviti dijete nego priznati vlastiti neuspjeh;
5. Dijete kockar, narkoman, alkoholičar - krivica roditelja, obrazovnih ustanova, društva u cjelini. Prodaj sve spašavaj dijete user posted image

a ko to rece ??
Ja bas i nisam skontala ovaj tvoj post user posted image user posted image user posted image

BA 13.12.2008

(odgovor članu snijeg)
Neposredna veza do poruke: 217
2.8.2012 21:54:31   
Blue rose RR
Hvala Bogu nisam Rockefeller, već majka.
Apsolutno je suludno nabacivati tezu (na materijalnoj temi) da bi neko "gurnuo svoje dijete u ponor današnjice/sutrašnjice".
PoAnta je- dijete moje bori se i ja ću ti pomoći da ti bude lakše, a ako se ne budeš želio borio bit će ti teže nego što jeste, ali ćeš uspjeti jer si moje dijete.

Ima dobra kineska poslovica u vezi djeteta i rada i nasljedstva, ali ako je postavim bit ću "hitlerovska mama" :)

W. B. Y

(odgovor članu snijeg)
Neposredna veza do poruke: 218
2.8.2012 21:54:34   
Galicia
Ni ja isto nisam skontala. Ne vidim igdje da je neko rekao da ne bi svom djetetu pomogao.

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 219
2.8.2012 21:56:39   
Visnja RR
ode ova tema malo ukrivo ...ili se varam...

goovorimo o nasljedstvu... trebalo bi da se misli na materijalne stvari...

ljubav se podrazumjeva...pokusaj dobrog i pravilnog odgoja isto tako....

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 220
2.8.2012 21:59:16   
Mirkica

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

Visnja iskreno cemu uopste ova tema, svi bi mi opsatvili ansoj djeci u nasljedstvo ovo ili ono , svi mi zivimo za djecu eh sada odakle ja ili ti znamo sta cemo imat za 30 godina pa da pisemo sta cemo im ostaviti.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 221
2.8.2012 22:01:41   
Blue rose RR
Neka bona Mirkice malo da se poFalimo kako smo bogatunke sve do jedne :)))
Još kad se počnu imovinski kartoni postirati, e to će biti udarna vijest user posted image

W. B. Y

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 222
2.8.2012 22:01:51   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

Visnja iskreno cemu uopste ova tema, svi bi mi opsatvili ansoj djeci u nasljedstvo ovo ili ono , svi mi zivimo za djecu eh sada odakle ja ili ti znamo sta cemo imat za 30 godina pa da pisemo sta cemo im ostaviti.

ma pitanje sa starta je bil joj sa 18 dala bijesno auto, stan i sve na gotovs....

eto napisasmo svašta...
al ja i dalje nedammmmmmmmm nedam da mi je na oko ispala...

a Bog mi je svjedok...i kad dišem svaki mi je uzdah za njih dvije vezan...
za njih i dišem a kamoli živim...
al sa 18 nedam...nedam ništa na gotovs...user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 223
2.8.2012 22:03:03   
Blue rose RR
Najgora si Di, samo da znaš :)))

W. B. Y

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 224
2.8.2012 22:04:03   
Galicia
Znaci na ovoj temi treba da izbiflamo javno sta sve ostavljamo djeci u nasljedstvo, kao npr:
Kuca na 3 sprata, 280 kvadrata.
Stan u Makarskoj 24 kvadrata.
Audi quatro 1995, presao samo 50000.
2.5 kg zutog zlata, 1.8 kg bijelog zlata.
Ves masina, marke Samsung.
Masina za susenje vesa, marke Samsung.
Toaster.
Fen.
Busilica.
Sjekira.
Set kristalnih casa, od tetke Zilhe.
Itd, itd.

Ako je ovo na sta se tema svodi, onda se gubim expresnim.

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *