|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: djeci u nasljedstvo ......
2.8.2012 13:29:26   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: animagical

ja pričam o dogoju djece a ne o podjeli imovine komletno vrijeme...
jer ne shavtam zašto da djelim djeci koju sam dogojila da stvaraju...( nadam se)

ti onda ides mimo temeuser posted image podjela imovine je tema...a to drugo... pa nego sta ces nego podijeliti? ostaviti macki u neki fond jel? sa sobom neces ponijeti, dala djeci ili ne dala...

pa ja ne znam stavrno .....
možda za 10 godina sve rapordam...i doem na put oko svijetauser posted image

naravno da kad ja umrem zna se gdje će...
al zar da ih odgajam sad da računaju kad ja umrem šta sve imaju pa nemoraju ništa raditi...
da ja to raporedim dok su onebebe u povoju...
hajde molim te...
user posted image user posted image

da stavim na papir sve što neko ima odkla enalsjediti mogu i o istom ih obavjetim da s ene sikiraju za budućnostuser posted image

bjež majke vam...
eto svaka od nas nešto stavara i privrjeđuje...
i naši su roditelji stavarli...šta se navalile djelit i rapoređivat...

nemaju ništa, sirmašne su ko crkevni miš...al imaju roditelje inašalllah da ih nauče kako se stava pošteno...ako ničim svojim primjerom

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 126
2.8.2012 13:29:57   
klemzi

IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

A ja se nekad pitam da li je ovo forum zena iz BiH...covjece, mi sve pune ko broduser posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 127
2.8.2012 13:30:10   
balasgirl
Ne znam Hanady, možda nekad i ti sebe bezveze opteretiš razmišljanjem da li sam dobro postupila, da li je ovo ok, da li je.... pa šta ako je budna do kasno, ili je nešto uradila što nije trebala pa je kažnjavaž. Bože moj, ja ništa to ne sprovodim, i ne smatram se lošom majkom uopće. Kad si pisala vezano za upis malene u prvi razred pa si spominjala da si "ispipala i istražila" sve moguće profesore razredne nastave u toj školi, meni je to bilo apsurdno, ispada kao da niko nije dostojan učiti to dijete. Kod mene je sve po principu "take it easy", griješiti je ljudski...user posted image user posted image

... pronašli su Ameri šifru za to: take it easy, lutko lijepa...

<3 Ali Khan <3

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 128
2.8.2012 13:34:04   
Blue rose RR
Hanady ja i ti smo najgoreuser posted image user posted image user posted image

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu balasgirl)
Neposredna veza do poruke: 129
2.8.2012 13:36:01   
snijeg
Od trenutka kad sam saznala da sam trudna ona je JA/MI, a mi smo ONA. Sve što radim, način na koji živim, ono što stičem u svakom pogledu (duhovnom, psihološkom, zdravstvenom, iskustvenom, materijalnom....) sve pripada njoj. Pored moje želje i obaveze da joj dam dobar odgoj, da joj usadim moralne vrijednosti, da joj pružim kvalitetno obrazovanje i da joj budem podrška kroz život, naravno da je i čačkalica u našem stanu njena. Ako nedaj Bože, ne uspijem u prvom hebe mi se za ovo drugo (materijalno). Ako ne uspijem svojoj kćerki prenijeti vrijednosti koje život znače, materijalno stečeno neće poboljšati situaciju ni njoj ni meni, tada ću, nedaj Bože prodati sve da spasim svoje dijete i zajedno krenuti nanovo...
S obzirom da sam optimista, mm i ja imamo još 4 godine kredita da otplatimo stan u kojem živimo, već odvajamo nešto novca za njeno školovanje koje simbolično uplaćujemo sakog rođendana i imam nijet da joj kad se riješim postojećih kreditnih zaduženja kupim stan/garsonjeru da kroz život brine o drugim problemima, a ne o krovu nad glavom. Da se posveti obrazovanju, svojoj djeci, mužu, putovanjima....da znam da sam joj olakšala život i dala vjetar u leđa, podsticaj da i ona brine o svojoj djeci....a ako ne bude insan, nedaj Bože, mi ćemo imati materijalno obezbjeđenje da izvučemo svoje dijete iz belaja...

"Počinje na svijetu da biva previše bučno i fabrično, premalo ima duhovnog spokojstva."

Dostojevski

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 130
2.8.2012 13:36:36   
balasgirl
Niste vi najgore, to niko nije rekao. Otkud ti taj zaključak? Svako ima svoje mišljenje i ovdje ga samo razmjenjujemo, jel?

<3 Ali Khan <3

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 131
2.8.2012 13:37:05   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: balasgirl

Ne znam Hanady, možda nekad i ti sebe bezveze opteretiš razmišljanjem da li sam dobro postupila, da li je ovo ok, da li je.... pa šta ako je budna do kasno, ili je nešto uradila što nije trebala pa je kažnjavaž. Bože moj, ja ništa to ne sprovodim, i ne smatram se lošom majkom uopće. Kad si pisala vezano za upis malene u prvi razred pa si spominjala da si "ispipala i istražila" sve moguće profesore razredne nastave u toj školi, meni je to bilo apsurdno, ispada kao da niko nije dostojan učiti to dijete. Kod mene je sve po principu "take it easy", griješiti je ljudski...user posted image user posted image

nije možda...nego sigurno...
la tako je to...razmišljam i neposustajem...
radim i ne odustajem...

uopšte ne rbinem ko će joj biti učiteljica...njoj je ministarstvo dalo papir radi svoj posao...
ja radim svoj i smao njega znam dobro ostalo spoardično...

brinula sma oko škole gdje je upisati...dal bliže il dalje kući...jer mi naselje nije imalo školu..to je bila moja briga...bog me pogledo i to smo rješili...

ne zanosim se ničim ...pa ni sobom kao roditeljom....
u pravu si griješiti je ljudski...samo se neke greške skupo plate a neke jeftino u životu...ja bih voljela da ja velike ne počinim da mi djeca ne plate skupo ...
sve ostalo sa narodom što se kaže...

stakleno zvono nisma imala ni ja neće ni one...upravo bez staklenoga zvona prolazeći kroz iskušenja, mojim roditeljskim ''kanalisanjem'' uputom one će postati insani...inašallah...

odosmo OT...
al vrijeme je pred nama...
i dalje me niko nije ubedio da svojoj djeci sve dam na gotovs sa 18user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu balasgirl)
Neposredna veza do poruke: 132
2.8.2012 13:37:32   
selebriti

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

al zar da ih odgajam sad da računaju kad ja umrem šta sve imaju pa nemoraju ništa raditi...
'

Znaš kako ja to vidim, ... poenta je da se pomogne djeci za života, a normalno je kad roditelji umru da će ostat djeci, .... ali... budimo realni, ... tada, najčešće (ako ne računamo prijevremene smrti), to je nasljedstvo taman za unučad, a ne za djecu.

A do tad neka se djeca pate, neka rade, pa da cijene što su zaradili, .. ma daj!

Life begins at the end of your comfort zone

Neposredna veza do poruke: 133
2.8.2012 13:38:33   
selebriti

IZVORNA PORUKA: Blue rose RR

Hanady ja i ti smo najgoreuser posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 134
2.8.2012 13:40:01   
sretna_mama
RAD JE STVORIO ČOVJEKA..A NERAD MANGUPA..

Mrzim djevojke koje ni sa 20 ne znaju..i neće da pomognu mami...isto je i za muškarce..

Takvima ni ja niš ne bih dala..naučila bi ja njih kako se radi i cijeni..kad šta urade..bolje cijene..

Slažem se sa BR I Hanady..

Pomoć u svakom pogledu..ali neka radi i cijeni..ili bar uči!

(odgovor članu selebriti)
Neposredna veza do poruke: 135
2.8.2012 13:41:11   
selebriti

IZVORNA PORUKA: sretna_mama

Slažem se sa BR I Hanady..

Sad si i ti najgora user posted image user posted image

(odgovor članu sretna_mama)
Neposredna veza do poruke: 136
2.8.2012 13:42:37   
koka i po
mene zeludac zaboli mod ove teme,tacnije, pojedinih komentara.
dati nesto u nasljedstvo pod upitnicima i uslovima....pa dobro svako ima svoje stavove i misljenja.
ja sam odrasla u imucnoj porodici.imala sam sve sto sam pozelila ali opet nisam odrasla u nehljebovica.naucena sam da se prilagodim svim uslovima...i dobrim i losim.od mojih roditelja ne ocekujem NISTA a vjerovatno bi to i dobila da moji rtoditelji razmisljaju kao vas par jer.....
jos uvijek nemam posao,nisam nista sama stekla,ne zato sto necu nego sto nemam priliku.trudim se koliko mogu da vodim normalan zivot bez da sam ikome na grbaci kakav takav moj je.
vodim se krilaticom nikad ne reci nikad jer pojma nemam sta u zivotu moze snaci i mene i moju djecu.trudim se da svoju djecu izvedem na pravi put i odgojim u insane a ne hajvane.a da im pruzim sve na tanjiru ne mora znaciti da ce biti hajvani jer je meni sve pruzeno a ipak znam sta je obraz.i molite Boga da se u buducnosti sredi stanje u ovoj drzavi jer cete same sebi u stomak da skocite.nemojte biti sigurne da ce se vasa djeca snaci kao sto ste se vi snasle da bi im dali nesto u nasljedstvo jer su zadovoljile vase kriterije jer se nikad ne zna sta donosi sutra.

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 137
2.8.2012 13:43:14   
henna ze
4,7 stepeni je jako slab potres da bi nas naučio kako je sve prolazni i nebitno..hajte žene čil aut pliz..
i samo da vam kažem da se od jutros dva puta tresemo...pa vi vidite šta ostavljate..jesul dobri temelji il ćemo kupovati karte za mars da im ostavljamo...

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

Neposredna veza do poruke: 138
2.8.2012 13:43:36   
balasgirl
ma da, odosmo mi daleko mimo teme user posted image Da rezimiram, ostajem pri tome da djetetu obezbjedim i dam sve koliko mogu (a hB mogu fino) i ne mislim da će mi se to obiti o glavu u smislu da neće znati cijeniti, da će biti nezahvalan i sl. Odgajam ga proslobodno, međutim, još je mali, pola toga ni ne konta user posted image , ako uočim da griješim, nadam se da ću uz mm pomoć uspjeti prevazići probleme i da ćemo uživati u našem djetetu neopterećeni mišlju "da li smo.... ili šta bi bilo da nismo...."

<3 Ali Khan <3

Neposredna veza do poruke: 139
2.8.2012 13:44:08   
Alma_27
jao, zene, jeste otisle predaleko...
jel se ovdje prica o tome sta ce sve moje dijete imati kad odraste ukljucujuci i imovinu i i muzevih mojih roditelja (i to je neko spominjao user posted image ) ili sta sada radimo da ostavimo djeci nesto ili je tema nesto trece.

mi za sada mozemo SAMO uplacivati stednju (svaka cast ko sada vec ima od sebe kupljen stan za djecu) i mogu ih uciti da se odnose prema novcu onako kako ja mislim da treba a onda ako budu takvi, imali vile i kuce od mene ili nemali nista, snaci ce se oni i posteno i vrijedno zivjeti.
ako ih ne uspijem vaspitati da cijene rad i novac, nista mi ne znace testamenti, ni uslovi, niti bilo sta drugo

Neposredna veza do poruke: 140
2.8.2012 13:44:30   
Emica_sa

IZVORNA PORUKA: henna ze

4,7 stepeni je jako slab potres da bi nas naučio kako je sve prolazni i nebitno..hajte žene čil aut pliz..
i samo da vam kažem da se od jutros dva puta tresemo...pa vi vidite šta ostavljate..jesul dobri temelji il ćemo kupovati karte za mars da im ostavljamo...

Hello, it's me...

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 141
2.8.2012 13:45:48   
Emica_sa
A kad smo vec kod tih stednja za djecu,moze li mi neko objasniti kako to ide da vidim mogu li ja to sebi priustitiuser posted image

Hello, it's me...

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 142
2.8.2012 13:47:46   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: selebriti

'

Znaš kako ja to vidim, ... poenta je da se pomogne djeci za života, a normalno je kad roditelji umru da će ostat djeci, .... ali... budimo realni, ... tada, najčešće (ako ne računamo prijevremene smrti), to je nasljedstvo taman za unučad, a ne za djecu.

A do tad neka se djeca pate, neka rade, pa da cijene što su zaradili, .. ma daj!

ma daj majketi....
pomogne djeci za života...
eto ja svojima neću pomagat...daću ih nekome...eto tebi pa im ti pomažiuser posted image
pa pomoć je sve što sma napisala...
samo nedam na gotovs...
kad mi pokaže da radi radi ja mogu da kupim i dam...
al da učim da dam , sve imaš ne trudi se...to ne može...

mislim da dovoljno smo porvele godina na ovome forumu da se zna da ja nisam maćeha svojoj djeci...
privatno mnoge me znaju i vdie moju djecu i mene...
kad mi jedna kaže nesretne su tim načinom odgoja što ih ne biješ, ne kinjih i želje ne ispunjavaš sve redom...ja ću se zapitati...kao milion puta što s upitam jel ovo il ono bolje

ovako...paušale izjave šta ću djeci dati kad mu nude 18 ...daću poklon ako budme htjela...mimo onoga što sma stekla...
neću sigurno nanovinu rapoređivat...sa rčeenicom ne brini lkćero ti imašuser posted image
daću odgoj i činiti sve da imama insana od djeteta...
da je vrijedno i dobro i sebi i drugima...
trudit se da bude ono što je moja majka od mene uradila...

materijalno nije simbol ljudskosti...
hebeme se za kroveove nad glavom, bjesbim bibićima...
mobitelom i računarom...

neće imat...jer milion je onih koji imaju manje a insani su za ustat i pomenut...

i za minimalac ako si izabrala da radiš...radi ...
al ima da radiš i privrjeđuješ...
naučit ću te da nedaš na sebe, da pošetno radiš, da se boriš za sebe...
nedam na gotovs nit im to obećavam nit nudim...
sve mogu sutra pordati da nju ili njih iz beljaa izvučem...moje su samo moje...
al sa ovom pameću...ja sma ta koja odlučuje o imovini koja je moja...moja mama o onoj koja je njena...
moja djeca imaju svoju imaovinu i ako joj je volja da porede lutku otkine joj nogu il pokloni nekome...bujrum...

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 143
2.8.2012 13:48:45   
Alma_27

IZVORNA PORUKA: Emica_sa

A kad smo vec kod tih stednja za djecu,moze li mi neko objasniti kako to ide da vidim mogu li ja to sebi priustitiuser posted image

mi smo otvorili po jos jedno zivotno osiguranje na nase ime i moci ce se koristiti kad oni zavrse srednju skolu. ne znam da li se to moze otvoriti na ime maloljetne djece.

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 144
2.8.2012 13:49:54   
Hanady RR

lako...
raspitaj se za rafu žirafu...
ima više oblika, sa vrlo malo možete početi...
sutra aBd i povećavati...
aBd zrno po zrno pogača...

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 145
2.8.2012 13:50:57   
selebriti

'

ma daj majketi....
eto ja svojima neću pomagat...daću ih nekome...eto tebi pa im ti pomažiuser posted image
samo nedam na gotovs...

Hoću majke mi, ali samo ako budu zaslužile user posted image user posted image

A ovo drugo ovako formulisano ima smisla user posted image

Neposredna veza do poruke: 146
2.8.2012 13:51:15   
mamine oci

user posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 147
2.8.2012 13:52:50   
Hanady RR

'

ma daj majketi....
samo nedam na gotovs...

Hoću majke mi, ali samo ako budu zaslužile user posted image user posted image

A ovo drugo ovako formulisano ima smisla user posted image

ja ih oĆeram ako ne zasluže, i dam im tvoj kontakt za svaki slučajuser posted image user posted image user posted image

gluho bilo...pu pu pu...user posted image mislim ovaj prvi dio rečenice do zarezauser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 148
2.8.2012 13:53:00   
Emica_sa

lako...
raspitaj se za rafu žirafu...
ima više oblika, sa vrlo malo možete početi...
sutra aBd i povećavati...
aBd zrno po zrno pogača...

Budem se raspitala Hvala

Hello, it's me...

Neposredna veza do poruke: 149
2.8.2012 13:53:01   
koka i po

to je moja kantonka user posted image

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *