Blue rose RR
|
Lijepo je živjeti sa mišlju da će sve biti idealno. Lijepo je razmišljati samo u tom pravcu. Ali, ali, ali - šta ako se tako nešto ne desi? IZVORNA PORUKA: aazra IZVORNA PORUKA: Blue rose RR Da bude insan koji cijeni život i zdravlje koje joj Bog dragi podari. A onda, naravno da ću pomoći kolliko to god mogu, a da od nje ne napravim "debila" koji će jedva čekati da joj mama i tata umru, pa da raspi*ka ono što smo svi zajedno stekli, uključujući i nju. Materijalno što posjedujemo će dobiti tek onda kad sebi bude stekla (i to naravno testamentom ozvaničiti), da zna cijeniti to, a ne da "prohuji sa vihorom" zajedno sa nekim hohštaplerom od momka/muža. Helem- ovo je roditeljska priča sada dok je njoj 7. godina, a valjda ćemo se toliko dugo družiti na ovom forumu, da vidimo da li ćemo moći obezbijediti to sve, odnosno da li ćemo se u nekom momentu pokolebati u rečenom. :) Čudni su puti Božiji, i neka nam On da zdravlje, život, čist um i dobro srce - i onda je sve lakše. Ja se samo pitam hoce li nekad nasa djeca citati ove nase komentare i misliti KAKO LIJEPO IMAMO MISLJENJE O NJIMA I KAKO SMO NESEBICNI.... Ja o svom djetetu imam najljepše moguće mišljenje sada sa njenih 7. godina. Nikada, ama baš nikada je ne bih napustila - zemlju bih i nebo okrenula ZA NJU. toliko sam sebična da svoju platu vrlo često spiskam na nju, da svoje vrijeme definišem njenim potrebama, da ne mislim o svom zdravlju, o svojim željama i prohtjevima. I tako će biti dok sam živa i dok je ona živa. Moji komentari su se ticali materijalnog i tako će biti. Bujrum stekni sebi, ja ću ti pomoći svojom snagom koliko mogu, svojim umom koliko mogu da ti olakšam, ali i ona mora raditi i cijeniti stečeno. I ne treba da se zgrožavaš na mene i na moje dijete i na moje komentare - jer nisi u pravu i ne poznaješ me. One koje me znaju znaju ko sam, šta sam, kako je odgajam i kako joj dajem sebe. A ovaj dio vjerovatno niste ni pročitali. IZVORNA PORUKA: Blue rose RR Helem- ovo je roditeljska priča sada dok je njoj 7. godina, a valjda ćemo se toliko dugo družiti na ovom forumu, da vidimo da li ćemo moći obezbijediti to sve, odnosno da li ćemo se u nekom momentu pokolebati u rečenom. :) Čudni su puti Božiji, i neka nam On da zdravlje, život, čist um i dobro srce - i onda je sve lakše. IZVORNA PORUKA: henna ze šta ako joj poklonim za rodjendan sve što mogu...zašto pretpostaviti da će ona biti debil i neće to cijeniti.. kad nisam ni ja debil..i poštujem svakog..valjda će makar nešto ponijet iz kuće..majka mu stara Ja u svom postu (za koji se kačite) govorim o "debilu" kao odrasloj osobi koja nema putanju u životu, i koje se zakačilo za loše društvo, kojemu je sistem vrijednosti narušen, kojemu ništa nije vrijedno niti sveto. Stavite ruku na srce i kažite da ovakvih nema?! Ja ne mogu jer znam da ih je pun gra, puna država, pun svijet. Samo se okrenite oko sebe i skinite roze naočale.