|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: djeci u nasljedstvo ......
2.8.2012 12:47:05   
palachinken
Da je meni steći nešto vrijedno ostavljanja, lako bi se to raspodijelilo user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 101
2.8.2012 12:48:26   
ziki

IZVORNA PORUKA: animagical

mene najvise iznenadjuje ziki s ovim lakim drogamauser posted image

user posted image

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 102
2.8.2012 12:48:34   
selebriti

IZVORNA PORUKA: palachinken

Da je meni steći nešto vrijedno ostavljanja, lako bi se to raspodijelilo user posted image

Jesi li sigurna user posted image user posted image user posted image

Life begins at the end of your comfort zone

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 103
2.8.2012 12:49:34   
sretna_mama

IZVORNA PORUKA: selebriti

IZVORNA PORUKA: sretna_mama

IZVORNA PORUKA: selebriti

IZVORNA PORUKA: sretna_mama

Što im više daš..mislim da postaju gori...ne znam..osiguraju se..misleći da će roditelj uvijek ulijetati..nema šanse..pitanje je do kada će taj roditelj i živjeti..

Totalno netačno!

Iz ličnog primjera, što sam više imala, grabila sam da i sama još više zaradim, jer sam znala da to mogu. Kad već imam neki vjetar u leđa.... user posted image

Ti si izuzetak za primjer..ja to uvijek kažem..Malo je takvih poput tebe..

Postidi me Sretna, baš ti hvala, ... user posted image user posted image

A ja taman htjela da se svađam s tobom user posted image user posted image user posted image Grozna sam user posted image user posted image user posted image

Stvarno se ne zezam..Haman kad god pomislim na tebe..budem bolja osoba...VJERUJ!

I možeš mi reći šta hoćeš..budi sigurna da se na tebe ne mogu naljutiti..niti želim..niti hoću..

A ako ti kad mognem pomoći..uvijek ću biti tu..

(odgovor članu selebriti)
Neposredna veza do poruke: 104
2.8.2012 12:50:35   
Anoniman
Ja ne znam sta ce i kako ce biti.
Ne zelim da me se djeca boje.
Ne zelim da me fasciniraju.
Ne zelim da nesto rade meni za ljubav.
Zelim da budu svoje.
Zelim da odrede sebi cilj u zivotu (jer cilj u zivotu ti je ko svetionik u sred mora) i idu ka njemu.
Ja cu zivot svoj za njih dati...
One zbrinute, srecne, pravi ljudi-moj konacni cilj.
Za to zivim.
Eh sad sta se sve moze desiti u medjuvremenu, kakve nas oluje mogu pokositi....to samo dragi Bog zna. Mozda i mi i one budemo i gladni i zedni, mozda izgubimo sve sto imamo materijalno....zbog neceg...vazno je ne izgubiti nit koja nas spaja i cini porodicom.

< Poruku je uredio Pahuljicaa -- 2.8.2012 12:53:19 >

Neposredna veza do poruke: 105
2.8.2012 12:51:16   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Mala Selma

e vidiš ...ja nikada nebih iradila ko tvoji roditelji...
nikada nebih zakinula jedno dijete bez obzira na sve...
zato za žibota ne djelim ne poklanjam i ne dajem...
grijeh su počinili...
dati jer je on muško je strašno

Majketi o cemu ti pricas?!?!

Ja sam shvatila da se Emica zezala, kao i uvjekuser posted image user posted image user posted image
Kakav grijeh spominjes?!Cuj zakinuli je roditelji?Mozda je ona tako htjela, mozda su samo usmeno pricali, a i da su ostavili imaju pravo na to....
Ja sam gore napisala da ce moj brat poslije smrti roditelja, na ostavinskoj raspravi sve dobiti sto imaju, ja necu nista...i ja sam sad gresna ili je on...user posted image ja sam sebe zakinula izgleda pravo, idem zvati brata da mu kazem da mijenjam misljenjeuser posted image user posted image user posted image

majke vam bil vi malo čitale šta ja pišem....

ako vam šta nije porblem...

grijeh je da rodtelji za života prepiršu sve jednom djetetu...osobito ako je razlog on je muško...ženska djeca su isto vrijedna kao i muška i isto zsalužuju
to je grijeh...i stojim iza tih riječi....

a ti si se poslije smrti odrekla...
u bratovu korist...
to je tvoj izbor...nema tu greškoga...

i moje su se zaove odrekle lijepo napisah...
al napisah i svoj stav o tome i njima i nama i mužu kao muškom nasljedniku...

malo da čitate laše bi havtile što pišem...
a i ne moreta bogami...ja ionako ne mislim mjenjat porbjeren model odgojauser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Mala Selma)
Neposredna veza do poruke: 106
2.8.2012 12:51:16   
Malenaoduvijek
ja sam misljenja da imovinu treba rasporediti za zivota jer jer jer nisu rijetke porodice gdje se braca i sestre posvadjaju na mrtvo ime oko iste jer neko nije zadovoljan.ja u svojoj okolini imam bar 3 takva slucaja

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

Neposredna veza do poruke: 107
2.8.2012 12:53:57   
mamine oci

IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

Ja ne znam sta ce i kako ce biti.
Ne zelim da me se djeca boje.
Ne zelim da me fasciniraju.
Ne zelim da nesto rade meni za ljubav.
Zelim da budu svoje.
Zelim da odrede sebi cilj u zivotu (jer cilj u zivotu ti je ko svetionik u sred mora) i idu ka njemu.
Ja cu zivot svoj za njih dati...
One zbrinute, srecne, pravi ljudi-moj konacni cilj.
Za to zivim.
Eh sad sta se sve moze desiti u medjuvremenu, kakve nas oluje mogu pokositi....to samo dragi Bog zna. Mozda i mi i one budemo i gladni i zedni, mozda izgubimo sve sto imamo materijalno....zbog neceg...vazno je ne izgubiti nit koja nas spaja i cini porodicom.

user posted image pametnicauser posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 108
2.8.2012 12:56:17   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: MALA1994

ja sam misljenja da imovinu treba rasporediti za zivota jer jer jer nisu rijetke porodice gdje se braca i sestre posvadjaju na mrtvo ime oko iste jer neko nije zadovoljan.ja u svojoj okolini imam bar 3 takva slucaja

ja sam baš suprotnoga mišljenja radi togauser posted image

primjeri iz okoline su mi minorni u kreiranju moga stava ako ne znam kako su dogajana ta djeca....
svađa braće i sestara je strašna stvar...
ja se sa svojom sestrom nikada ne svađam...i ako rapsravljamo i bilo čemu ( o imovini stavrno ne možemo mama nam je živa hB) nikada nismo ljute...
al nas mama tako naučila..i ona tako sa dvije svoje sestre...

u mojoj okolini je primjer dva sina...
divnih poslova...
jedan za babinoga života dobio stan, drugi kuću....
ovaj porda stan u mladosti...sad živi ko podtanar...
a drugi lijepo kad je babo umro, mamu o kojoj treba brinuti se posebno spremi burazu u podtanarski stan, renovira kuću lijepo, useli dvoga sina koji hoće da se ženi...pa nana u kuću ne može jer nije njena...

eh sad...
dal da na osnovu ovoga kreiram svoj suduser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 109
2.8.2012 12:59:13   
Super Beba

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

primjeri iz okoline su mi minorni u kreiranju moga stava ako ne znam kako su dogajana ta djeca....
ja se sa svojom sestrom nikada ne svađam...i ako rapsravljamo i bilo čemu ( o imovini stavrno ne možemo mama nam je živa hB) nikada nismo ljute...

divnih poslova...
a drugi lijepo kad je babo umro, mamu o kojoj treba brinuti se posebno spremi burazu u podtanarski stan, renovira kuću lijepo, useli dvoga sina koji hoće da se ženi...pa nana u kuću ne može jer nije njena...

eh sad...

Ako ćeš kćerke odgojit tako da te izbace iz kuće pod stare dane, ja bih se onda dobro upitala do koga je...user posted image (nebitno tvoja, moja kuća, ha napisana malim, ha velikim slovima)

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 110
2.8.2012 13:01:28   
selebriti

IZVORNA PORUKA: Super Beba

divnih poslova...

eh sad...

Ako ćeš kćerke odgojit tako da te izbace iz kuće pod stare dane, ja bih se onda dobro upitala do koga je...user posted image (nebitno tvoja, moja kuća, ha napisana malim, ha velikim slovima)

Potpisujem Malu i SB user posted image user posted image

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 111
2.8.2012 13:05:14   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Super Beba

divnih poslova...

eh sad...

pa opravo sma to i napisala..user posted image
ja pričam o dogoju djece a ne o podjeli imovine komletno vrijeme...
jer ne shavtam zašto da djelim djeci koju sam dogojila da stvaraju...( nadam se)
a ja im kao roditelj dam temelje za isto...što je moj cilj naravno kao roditelja

i maloj sam lijepo napisala da ne mogu svoj stav ''primjeri iz okoline su mi minorni u kreiranju moga stava ako ne znam kako su dogajana ta djeca....''

u na kraju vrlo sakrastično...nakon ovoga poznatoga primjera '' dal da na osnovu njega kreisram svoj stav o istome user posted image ''

mislim da svaka porodica treba težiti tome da su djeca blisla, da su insani i da materijalno nije bitno ničemu i da na tao niko ne treba računati osim na temelj koji je roditelj postavio da ti lakše bude sutra...
na tim temeljima se i obrazuje i živi i stvara dalje....

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 112
2.8.2012 13:06:37   
Malenaoduvijek
hanady ti ga bas zakomlikujes,voljela bih te cuti za 20 godina majke mi .
nikada ne znas sta ti zivot nosi.a svadje zbog imovine su mi fuj...
vidi ovo.moj zet ima 3 brata a on najmladji i otac se ozeni par godina prije rata.
braca osigurana svi se odrekli stana u njegovu korist,,,,....¸ali otac umre pocne rat,maceha ostane u stanu a moj zet kratkih rukava
jeli to ok,a da je otac za zivota rijesio to nije bitno kako bilo bi to drugacije

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

Neposredna veza do poruke: 113
2.8.2012 13:10:11   
Blue rose RR
Lijepo je živjeti sa mišlju da će sve biti idealno.
Lijepo je razmišljati samo u tom pravcu.
Ali, ali, ali  - šta ako se tako nešto ne desi?

IZVORNA PORUKA: aazra

IZVORNA PORUKA: Blue rose RR

Da bude insan koji cijeni život i zdravlje koje joj Bog dragi podari.

A onda, naravno da ću pomoći kolliko to god mogu, a da od nje ne napravim "debila" koji će jedva čekati da joj mama i tata umru, pa da raspi*ka ono što smo svi zajedno stekli, uključujući i nju.

Materijalno što posjedujemo će dobiti tek onda kad sebi bude stekla (i to naravno testamentom ozvaničiti), da zna cijeniti to, a ne da "prohuji sa vihorom" zajedno sa nekim hohštaplerom od momka/muža.

Helem- ovo  je roditeljska priča sada dok je njoj 7. godina, a valjda ćemo se toliko dugo družiti na ovom forumu, da vidimo da li ćemo moći obezbijediti to sve, odnosno da li ćemo se u nekom momentu pokolebati u rečenom. :)

Čudni su puti Božiji, i neka nam On da zdravlje, život, čist um i dobro srce -  i onda je sve lakše.

Ja se samo pitam hoce li nekad nasa djeca citati ove nase komentare i misliti KAKO LIJEPO IMAMO MISLJENJE O NJIMA I KAKO SMO NESEBICNI....

Ja o svom djetetu imam najljepše moguće mišljenje sada sa njenih 7. godina. Nikada, ama baš nikada je ne bih napustila - zemlju bih i nebo okrenula ZA NJU. toliko sam sebična da svoju platu vrlo često spiskam na nju, da svoje vrijeme definišem njenim potrebama, da ne mislim o svom zdravlju, o svojim željama i prohtjevima. I tako će biti dok sam živa i dok je ona živa.
Moji komentari su se ticali materijalnog i tako će biti.
Bujrum stekni sebi, ja ću ti pomoći svojom snagom koliko mogu, svojim umom koliko mogu da ti olakšam, ali i ona mora raditi i cijeniti stečeno.

I ne treba da se zgrožavaš na mene i na moje dijete i na moje komentare - jer nisi u pravu i ne poznaješ me.
One koje me znaju znaju ko sam, šta sam, kako je odgajam i kako joj dajem sebe.

A ovaj dio vjerovatno niste ni pročitali.
Helem- ovo  je roditeljska priča sada dok je njoj 7. godina, a valjda ćemo se toliko dugo družiti na ovom forumu, da vidimo da li ćemo moći obezbijediti to sve, odnosno da li ćemo se u nekom momentu pokolebati u rečenom. :)

Čudni su puti Božiji, i neka nam On da zdravlje, život, čist um i dobro srce -  i onda je sve lakše.

IZVORNA PORUKA: henna ze

šta ako joj poklonim za rodjendan sve što mogu...zašto pretpostaviti da će ona biti debil i neće to cijeniti..
kad nisam ni ja debil..i poštujem svakog..valjda će makar nešto ponijet iz kuće..majka mu stara

Ja u svom postu (za koji se kačite) govorim o "debilu" kao odrasloj osobi koja nema putanju u životu, i koje se zakačilo za loše društvo, kojemu je sistem vrijednosti narušen, kojemu ništa nije vrijedno niti sveto.
Stavite ruku na srce i kažite da ovakvih nema?!
Ja ne mogu jer znam da ih je pun gra, puna država, pun svijet.

Samo se okrenite oko sebe i skinite roze naočale.

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

Neposredna veza do poruke: 114
2.8.2012 13:11:59   
felix
nemam komentara na ovu temu smješno mi neznaš šta nas ceka sutra a kamli za par godina naravno da cu svojoj djeci sve ostaviti koja budaleština necu komšiji ...user posted image ..

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 115
2.8.2012 13:12:04   
balasgirl
Ja se samo bojim da takvim odgojem ne postigneš kontraefekat, ono tipa: bićeš mi takva i nema ti druge. Odgojena, radina, pametna, obrazovana, nikad s tobom da me "glava zaboli", ima da znaš gdje ti je mjesto, šta smiješ, a šta ne,...... Moje mišljenje je da djetetu treba pustiti i slobodu, neka samo odluči. Pa šta ako pogriješi! Ako krene stramputicom! Možda mu to i pomogne da "otkrije sebe" da uvidi greške. Odgajanje pod staklenim zvonom se u velikoj većini slučajeva obije o glavu, kad tad.

... pronašli su Ameri šifru za to: take it easy, lutko lijepa...

<3 Ali Khan <3

Neposredna veza do poruke: 116
2.8.2012 13:13:38   
Hanady RR
mala...
ja sma lijepo rekla...na prethodnim stranama...ja imama bebe djecu...i ne pada mi na pamet na pladnju d a im dam...
cilj mi je do njih insane stvroti...a lijepo tebi rekoh ja ne znam šta će biti za 12 godina kada mi starija bude imala 18...dal ćemo biti ''normalna'' porodica...

moja mama je sa 39 ostala udovica...
meni 6 godina do 39 nedostaje...

a primjeri svih primjera mi nisu vodilja...
sem primjera moje porodice...moja majka ostala udovica, nije s eviše udaval, sva imnovina je njena ja nemam ništa sa tim...
ta je imovina bila temelj da se odškolujem, davala prihod i tu je moja priča za završena jer mama je živa hv i samo d atko potraje...
ne bih sekunde jden želejal d aona prepisuje na nas dok je živa...
ja vjerujem u to da je dogojila mene i seku da se ne posvađamo oko kuće koju je mama gradila s amojim ocem 86 godine....
zar je moguće da moja mama nije nas dogojila u tom smsilu da materijalno nije vrijedno naše sestrinjske ljubavi....

o tome pričam...
to djeci usađujem...
hebe me se vjeruj šta se dešava u mahali i tuđim porodicama...

ja radim za svoju dejcu, stavaram i odgajam..i imama svoje aršine i ne djelim imovinu živih ljudi jer su je oni stavarali njihova je

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 117
2.8.2012 13:14:50   
animagical
ja pričam o dogoju djece a ne o podjeli imovine komletno vrijeme...
jer ne shavtam zašto da djelim djeci koju sam dogojila da stvaraju...( nadam se)

ti onda ides mimo temeuser posted image podjela imovine je tema...a to drugo... pa nego sta ces nego podijeliti? ostaviti macki u neki fond jel? sa sobom neces ponijeti, dala djeci ili ne dala...

(odgovor članu balasgirl)
Neposredna veza do poruke: 118
2.8.2012 13:16:19   
selebriti

Ja o svom djetetu imam najljepše moguće mišljenje sada sa njenih 7. godina. Nikada, ama baš nikada je ne bih napustila - zemlju bih i nebo okrenula ZA NJU. toliko sam sebična da svoju platu vrlo često spiskam na nju, da svoje vrijeme definišem njenim potrebama, da ne mislim o svom zdravlju, o svojim željama i prohtjevima. I tako će biti dok sam živa i dok je ona živa.
Moji komentari su se ticali materijalnog i tako će biti.
Bujrum stekni sebi, ja ću ti pomoći svojom snagom koliko mogu, svojim umom koliko mogu da ti olakšam, ali i ona mora raditi i cijeniti stečeno.

user posted image

Tvoji su se komentari ticali materijalnog, a sada spiskaš platu na nju user posted image

A za ovo zadnje user posted image

Zašto ne dati djetetu nešto, ako roditelj već ima da da? ne kontam to nikako.. Ne znači da to dijete neće raditi da bi nastavilo živjeti i ne znači da neće cijeniti stečeno user posted image user posted image

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 119
2.8.2012 13:16:41   
Mala Selma
Debil je izraz kojim se u medicini i psihologiji označavala osoba pogođena debilnošću, odnosno najblažim stepenom mentalne retardacije. U stručnoj literaturi su se pod debilima smatrale osobe sa IQ-om od 50 do 70/75, odnosno odrasle osobe i adolescenti čije su kognitivne sposobnosti i inteligencija bile na razini djeteta između 8 i 12 godina. Taj je izraz, slično kao i imbecilija i idiotija, zbog negativnih konotacija i korištenja kao uvreda u svakodnevnom govoru, se s vremenom prestao upotrebljavati. U posljednje vrijeme u kolokvijalnom govoru se pod uticajem engleskog jezika koristi izraz moron.

Ljubav se zove imenom tvojim 28.04.2009.

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 120
2.8.2012 13:17:04   
Emica_sa

IZVORNA PORUKA: Mala Selma

e vidiš ...ja nikada nebih iradila ko tvoji roditelji...
nikada nebih zakinula jedno dijete bez obzira na sve...
zato za žibota ne djelim ne poklanjam i ne dajem...
grijeh su počinili...
dati jer je on muško je strašno

Majketi o cemu ti pricas?!?!

Ja sam shvatila da se Emica zezala, kao i uvjekuser posted image user posted image user posted image
Kakav grijeh spominjes?!Cuj zakinuli je roditelji?Mozda je ona tako htjela, mozda su samo usmeno pricali, a i da su ostavili imaju pravo na to....
Ja sam gore napisala da ce moj brat poslije smrti roditelja, na ostavinskoj raspravi sve dobiti sto imaju, ja necu nista...i ja sam sad gresna ili je on...user posted image ja sam sebe zakinula izgleda pravo, idem zvati brata da mu kazem da mijenjam misljenjeuser posted image user posted image user posted image

Mala Selma shvatila si poentuuser posted image

Hello, it's me...

(odgovor članu Mala Selma)
Neposredna veza do poruke: 121
2.8.2012 13:20:15   
klemzi

IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

Odgojena sam u jednom izuzetno postenoj, radisnoj i toploj porodici.
Moji roditelji, otkako znam za sebe, ginu za mene i brata, daju nam ispred svojih usta da bi nama bilo bolje. Uvijek su zivjeli skromno, imali su dovoljno. Naucili su nas da se ponasamo isto i sa hrpom para i sa 100KM u dzepu. Nisu mi kupili stan, a ni auto. Nisu mogli...da jesu, bilo bi i to. Nikad im materijalno nije bio konacni cilj. Moj babo je zbog obraza i osjecaja za druge ljude, svoje kolege, propustao priliku da se brzinom svejtlosti obogati...No, on voli imati svijetal obraz, da druge moze uvijek pogledati u oci i da se ja dikom predstavim cija sam... Napravili su veliku kucu, koja je sutra bratova i moja. Imamo zemlje nesto...No ja nikad nisam razmisljala o tim nasljedjivanjima...Skolovala sam se gdje sa zeljela, sta sam i koliko sam htjela. Imala sam nagrade za uspjehe UVIJEK. Sve sto smo brat i ja dobili, dobili smo zato sto smo to zasluzili odlicnim uspjehom u skoli, lijepim vladanjem i sl. Danas moji roditelji imaju djecu koja ce brdo na svojim ledjima nositi za njih, nikad im ruznu rijec nismo pomislili, a kamoli rekli, nepojmljivo nam je reci ah, a kamoli necu. To je njihov, uspjeh, kazu...a ja, ja se osjecam tako duzna prema njima...i puna ljubavi koju, bojim se, da nikad necu dovoljno moci ni znati pokazati...
Kako su oni mene i brata odgojili, zelim i ja svoju djecu.

Ovo kao da sam ja napisala. Samo što je nas troje, brat, seka i ja. Neka ih dragi Bog nagradi za njihov trud. Dali su nam obrazovanje, sve troje smo završili fakultete, zaposlili se, a od nas napravili insane. Mislim da njima nema veće nagrade u životu, a mi stalno mislimo da im se nikada nećemo moći odužiti. Volim ih puuunooo!!!

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 122
2.8.2012 13:23:11   
Emica_sa

IZVORNA PORUKA: balasgirl

Ja se samo bojim da takvim odgojem ne postigneš kontraefekat, ono tipa: bićeš mi takva i nema ti druge. Odgojena, radina, pametna, obrazovana, nikad s tobom da me "glava zaboli", ima da znaš gdje ti je mjesto, šta smiješ, a šta ne,...... Moje mišljenje je da djetetu treba pustiti i slobodu, neka samo odluči. Pa šta ako pogriješi! Ako krene stramputicom! Možda mu to i pomogne da "otkrije sebe" da uvidi greške. Odgajanje pod staklenim zvonom se u velikoj većini slučajeva obije o glavu, kad tad.

Potpisujem,nema nista gore,nego ograniciti djete u svemuuser posted image

Hello, it's me...

Neposredna veza do poruke: 123
2.8.2012 13:25:20   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: balasgirl

Bože me sakloni...

ko je rako biće mi talva i nema drugeuser posted image
i kako ja da znam kakav će bitiuser posted image
ja imama dijete do 6 godina i drugo od 3 ...
šta je vama...
pa odgajam od prvoga dana...
savki put s epitam jesma li dobro postupila...jesam li to trebala drugačije...
preispitujem se svako malo...
oko gluposti tipa ''drugarica joj napisla erotku poseziju u rokovnik''
oko odlaska na put sa horom...jel za nju dobro da je dokasno budna...
oko upisa u školu...jel Ok da je povzadan u produženom boravku...
oko upisa u vtić...dal malu d aodvojim od mame il ne...
i razmišljam o tome...a jok da im podjelim svoju imnovinu...pa šaka da vidim šta mi i kod mame ima da i to malo rasćisikamuser posted image

ja sad odgajam i imama stav...
naravno da želim najbolje...
al ako ne ide , ne zna ne unime...pa neću je komšijskim djetetom zavti...moja jeuser posted image

a odgoj poznaje granice svega pa i slobode...
imala sa je i jauser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 124
2.8.2012 13:26:54   
Blue rose RR
Snebivajte se koliko želite, izvlačite onošto vam odgovara, ali lahko je nama sada pričati, ja bih ovo, ja bih ono, vidjet ćemo šta ćemo požnjeti od svojih usjeva kad nam djeca stasaju za "materijalnu raspodjelu" babovine.

Ja sam sebi stekla, mama i tata i bat su i meni i mm pomogli svojim radom, i svi imamo sebi. Mama i tata sebi, brat i snaha sebi, ja  i mm sebi.

I brat i ja smo dokazali da su naši roditelji napravili od nas insane i radnike, da smo sposobni porodici (zajedno sa njima) obezbijediti dobre i lijepe uslove života u bilo kojem segmentu (što je i bio njihov uslov - kroz naše cjelokupno odgajanje) - i prošle godine su nas pozvali i rekli da su sklopili testament: "Aferim, imate svoje, sada vam tata i mama poslije naše smrti ostavljaju svoj imetak (koji nije mali), da ga prodate i novac podijelite ravnomjerno."

Mi smo insistirali da njih dvoje to prodaju, da sebi kupe manji stančić na moru i uživaju, ali oni ne žele. Kažu dali smo vam odgoj, obrazovanje, pomoć kad vam je god trebala, a sada želimo da imate i ovo naše.

Meni su moji roditleji dali dobar primjer, i ja ga ne želim mijenjati.

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *