|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  384 385 [386] 387 388   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
19.7.2012 10:27:30   
mala14

IZVORNA PORUKA: Arina

IZVORNA PORUKA: mala14

jučer:

dojenje
doručak: prosene pahuljice, banana
užina: pola banane, dvije kruškice
ručak: puretina, riža, blitva sa pavlakom
dojenje
večera: hipp good night
dojenje pred spavanje
E sad me interesuje.....jel vi imate 3 dojenja....i sad ovo sto pises ya dorucak prosene pahuljice i banana i uyina opet banana....kako to ...koliko je ve to skupa banane i yato opet ya uyinu banana...jel voli ili je ostalo od doruckauser posted image ....
I ovo oko rucka   jel sve pomjesano pa zblendano...ili blitva posebno sa pavlakom....kad moze blitva da se uvede....ili ti sve to serviras odvojeno pa dajes malo ovog-malo onog....
joj ja bas nadrobi....kad me sve interesuje

meni je sve ovo novo drage moje,ponasam se ko da mi je prvo djete a ne trece user posted image ....ali kad prije desetak godina niko nije govorio o ovakvom nacinu uvodjenja namirnica...prije je doktorica cak savjetovala polije 3 mjeseca da se uvodi "supica".....ali posto imam kod sina malo alergije  sad sam oprezna....da sam i njemu ovako uvodila bilo bi puno bolje....user posted image

user posted image

ma slobodno ti pitajuser posted image mi imamo tri dojenja u toku dana ali tek otprije možda nekih desetak dana do tada je bilo 4user posted image (jedva sam mu izbacila taj jedan podoj), i plus u noći jedan ili dva kako kaduser posted image ali to ti je opet od djeteta do djeteta; moj A baš voli da doji tako da i kad sam mu uvela tri obroka on je dojio kao da ništa drugo ne jede eto tek sad je malo smanjio...
a što se tiče banane voli je pravo, tako da u skoro svaku voćnu hapu dodam banane ne čitavu nego komadić pošto mu nemam običaj ubacivati keks a kad je voće kiselo on onda neće pa mu s bananom malo slađe; jučer je pojeo pola banane ujutro pola za užinu, jer mu ne smeta čak mi bolje kaki od bananeuser posted image
a za ručak skuham sve zajedno, prvo meso malo duže pa pred kraj dodam rižu i blitvu, onda meso izblendam jer to još ne zna sažvakati pa pomiješam sa ovim ostalim, pavlaku ne miješam nego je stavim odozgo kašiku, dvije jer on tako voli; blitvu se nešto ne sjećam tačno kad sam uvela....znam da sam špinat rano pravo možda odmah u 7-om mjesecu a blitvu nešto kasnije...uglavnom njemu su špinat i blitva omiljeni tako da mi je to super obrok kad mu napravim sa žumancetom i prosom, nešto kao ćušpajzuser posted image
znači treći put mama user posted image user posted image

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 9626
19.7.2012 10:33:48   
mala14

IZVORNA PORUKA: ferguson

IZVORNA PORUKA: mala14

ja sam treći obrok uvela u osmom mjesecu ja mislim...ne bih da te obeshrabrim ali moj A još nikad nije prespavao cijelu noć a sad mu je 10 punih mjeseci user posted image ali eto ja se nadam da će i taj dan aBd brzo doći user posted image

moj sin trenutno ima 7 i pol mjeseci i hB dobro je prihvatio ova dva obroka, pa kontam da ne brzam sa trecim obrokom, ali eto vidim da ne brzam,mada valja nakuhati i spremiti tri obroka.user posted image a dobro ako i ne prespava cijelu noc, budi se samo jednom pa i nije toliko strasno.

samo kucaj u drvouser posted image moj se od rođenja uvijek budio dva puta do 6-og mjeseca a kad su mu krenuli zubići (šest odjednomuser posted image ) počeo se buditi u prosjeku tri, četiri puta i sad je tako user posted image ako neko ima neki pametan savjet u vezi toga neka napiše user posted image iako je digresija na temu user posted image

(odgovor članu ferguson)
Neposredna veza do poruke: 9627
19.7.2012 10:58:06   
mala14

IZVORNA PORUKA: palachinken

Pa dosta ste toga probali, nek sad jede kombinaciju jabuka, breskva, riža. A mrkvu, uzmi neku mladu, pazi da nije gorka, iskuhaj je ili na pari ili u malo vode, pa tu vodu baci. Mrkvicu onda izblendaj s malo vode i pomiješaj s nečim što je već jeo, recimo s jabukom.
Krompir sam ja sačekala, doduše sad ima mladog, pa može i to. Možeš mu nakon mrkve uvesti proso, ono je puno željeza. I slobodno dodaji koju kap maslinovog ulja u povrtne kašice, dobro je za probavu.

sretan rođendan našem drugu Mahdiju user posted image user posted image neka je živ, zdrav i radostan još puno godinauser posted image

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 9628
19.7.2012 14:42:34   
Arina
mala 14 ,hvala ti na iscrpnim odgovorima....polako mi sve sjeda na svoje mjesto

E sad posto mi je D prihvatio fino krompir mrkvu i tikvicu.....i vec dugo to troje kombinujem ...ja bi sad mozda uvela spinat mladi domaci i malo zumanceta mozda pola...tek tako da malo promjenim te kombinacije i palentu pa da imamo raznovrsnije ruckice.....
E jos da vam kazem da je proso bas-bas super....i cini mi se da mu bas godi probavi...kakica je tamam user posted image ....
mala14 i mpj voli bananu iz istog razloga...ali sam je sad izbacila da vidim tu stolicu ...sad kad je stolica ok...pricekacu jos par dana pa cu je opet dati nadam se da ga nece zatvoriti...jer je bas voli....a i s njom je sve ljepse....kako ti pravis taj spinat jel da ga obarim tj. skuham i u njega umjesam zumance i sve sa prosom izmiksam....ili??????

(odgovor članu mala14)
Neposredna veza do poruke: 9629
19.7.2012 14:46:20   
palachinken
Iskreno, mislim da ti je i za špinat i za žumance rano, ali ti znaš najbolje.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 9630
19.7.2012 15:12:28   
Arina

pa i ja se nesto dvoumim da je malo rano...oki doki...pricekacemo onda jos maloooo....hvala na sugestiji....user posted image

Neposredna veza do poruke: 9631
20.7.2012 8:37:15   
mala14

IZVORNA PORUKA: Arina

pa i ja se nesto dvoumim da je malo rano...oki doki...pricekacemo onda jos maloooo....hvala na sugestiji....user posted image

slažem se sa palachinken za žumance i ja sam žumance tek uvela u 9-om mjesecu ali za špinat ne vidim zašto ne...naravno u malim količinama na početku i samo jednom sedmično tako sam bar ja čitala...

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 9632
20.7.2012 8:42:48   
mala14
p.s. nemoj da brineš što imaš malo kombinacija tako je u početku par namirnica se vrti u krug, ali ako to dobro ide i prihvata sve onda je to ok, nemoj žuriti sa namirnicama bolje je polako a sigurnouser posted image
ja sam ti pisala kako pravim ovo čisto da znaš ali to tek možeš kasnije kad malo narastemo i ojačamo user posted image

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 9633
20.7.2012 11:59:19   
mamina princeza
d amalo i ja navratim na ovu temu. malo smo porobali jabuke i mrkvice u zadnjih nekoliko dana - bukvalno po kasikicu pa sam mislila da ovih dana(puni 5 mjeseci) pocnemo jos nesto pomalo da dodjemo do jednog obroka. sve so je na kasiku svidja mu se za sada pa i d3 kapi na koje slozi facu al kad vidi kasiku izbezumi se:)

mene interesuje sta slijedece da probamo :) tikvica moze jel tako? mislila sam s tim jer nekako vise volim da s eu pocetku malo vise ukljuci povrca jer voce se svakako lakse prihvata. tako sam i curici pa mi je oduvijek voljela svoj povrce hvala Bogu. ne mora znaciti da je zbog toga al eto ...

i kupila sam one pahuljice od prosa iz dm i one hiove rizine pahuljice. Probacemo prvo proso jer inace rjetko kaki pa se bojim da rizine ne stvore problem.
bananu i rizu cemo zato postepeno a mrkvicu isto samo mrvice da vidimo kako ce se odvijati dalje situacija s kakom :) trenutno kaki jednom sedmicno sto je meni stvarno malo pa s enadam da ce se ustabiliti.

ne mislim nista uvoditi jos puno samo po par kasikica alteo nisam pametna kojim redom.

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu mala14)
Neposredna veza do poruke: 9634
20.7.2012 12:40:14   
gerberka
mamina princezo moj je mali kakio jednom sedmicno pa mozda i vise od mjesec dana i odjednom se ustabililo na dva dana, a sad svaki dan..ne brini i sorry sto ja OT..evo me opet na temi user posted image dakle, mi jeli bananu..njam, njam

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 9635
20.7.2012 12:46:48   
mayra
Neznam da li je OT, al ja sam ocajna. Moj D ima 8 mjeseci, nikad nije bio nesto odusevljen cvrstom hranom, al eto preguramo nekako, ali zadnja 2 dana je grozno. Nece nista da jede. Juce je dan "prezivio" na 3 hape, i danas jako malo jede. Da li je to faza, vrucina, ili da ga ipak vodim doktoru?

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 9636
20.7.2012 13:19:31   
mamina princeza
mi smo zadnji put dosli skoro do cepice dr rekla ako ne kaki u 24 sata da mu stavim cepic jer ni vjetrove nije imao cesto. i kao da je skontao on sve obavio .. ja se nadam da ce nakon uvodjenja cvrste hrane da uredovi to.

gerbo jeste li vi jeli krompir ili vi samo voce.
imas neki svajet u vezi sa redosljedom - ipak ste stariji 15 dana:)

inace jako puno siki zadnjih dana ... bas do kraja obje strane i nekad bi jos ...
a posto kad mu bude punih 6 mjeseci idemo ubrzo na odmor pa necu smjeti da mu dole uvodim nove namirnice jer ipa sta ja znam alergija nema nase dokotrice i svasta nesto ... takod a sma ja odlucila da eto pocnemo sad oko 5 mjeseci pa da do odmora imamo jedan mali obrok ...

s kcerkom sam krenula i ranije al ona je bila na adaptiranom .. al vidim kako jede kasikom da j ei on spreman ne gura nista cak ne moze da doceka drugu kasiku.

ja sam sve zaboravila pa moram da iscitam dobar dio ove teme ... a tek kad krenu recpti i ideje ...

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu mayra)
Neposredna veza do poruke: 9637
21.7.2012 18:23:40   
smajli80
Moj dječak za par dana puni 6mj doji i već sam mu uvela voćne obroke.Jabuku,marelicu,šljivu,krušku...
Bananu je probao ali mu se stolica srvrdnjava pa izbjegavam.

Međutim neće da jede slanouser posted image ,ni krompir ni mrkvu-kad mu dam gadi se i pljuje.Već je vrjeme da proba i nešto slano ali neće...Ne znam kako da ga primoram da jede slano..
Možda da čekam da pravo izgladni,nemam pojma.Neću da mu dajem one kupovne kašice-jednom sam kupila kćerki kad je imala 6-7mj i toliko su smrdileuser posted image -doduše to je bilo prije 4god.neznam kakve su saduser posted image

Ima li iko ikakav dobar prjedlog šta mu još mogu davati.

Mamina velika curica 5.3.2008
Mamin mali dječak 26.1.2012.

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 9638
21.7.2012 18:41:32   
Arina
IZVORNA PORUKA: smajli80

Moj dječak za par dana puni 6mj doji i već sam mu uvela voćne obroke.Jabuku,marelicu,šljivu,krušku...
Bananu je probao ali mu se stolica srvrdnjava pa izbjegavam.

Međutim neće da jede slanouser posted image ,ni krompir ni mrkvu-kad mu dam gadi se i pljuje.Već je vrjeme da proba i nešto slano ali neće...Ne znam kako da ga primoram da jede slano..
Možda da čekam da pravo izgladni,nemam pojma.Neću da mu dajem one kupovne kašice-jednom sam kupila kćerki kad je imala 6-7mj i toliko su smrdileuser posted image -doduše to je bilo prije 4god.neznam kakve su saduser posted image

Ima li iko ikakav dobar prjedlog šta mu još mogu davati.
Draga moja...nasi djecaci su u 9 dana raylike ,mi smo se rodili 18.1.user posted image  pa cu ti reci kako je kod nas
Ja sam svom pocela ulaskom u 6-ti mjesedc plako uvoditi cvrstu hranu...(i mi dojimo ) i nekako paralelno i povrce i voce...ali sam odma kao i vecina mama primjetila da bolje ide voce ,naravnouser posted image ...e  od povrca slabije ide mrkva...ali krompir i tikvica sasvim dobro....i sve povrce ide puni bolje kad se skuha recimo sa pilecim krilom ili batakom( messo ne dajem)ona vodica cini sve ukusnijimuser posted image .....sad za sad bass nema puno povrca kloje mozemoali polao...mogla bi jos i brokula ..ali je ja nisam nasla barem ovdje.Od voca mi smo probali puno toga i sve ok....danas je i sljiva ula u meni a za dva dana cu uveti i kukuruzni griz....pa se moze i s njim kombinitarti  obrok...recimo kuhana sljiva i palenta...ili  banana i kuhana sljiva....mom je isto stolica problem...pa sam zbog nje ukinula rizine pahuljice pressla na prosso...ali nekako opet je tvrda....bananu ne dajem zadnjih nekoliko dana bas reko mzda je zbog nmje...ali nije...sad cu izbaciti skroz pahuljice pa cu vidjeti da nije uopste zbog pahuljica....
I jos nesto...dok se oni ne nauce na gutanje i primanje zalogaja.....kod na puni bolje ide kad ga stavim da lezi i hranim..prije sam u polulezeci polozaj ...ali je puno bolje kad skroz legi.....jer zalogaji skliznu niz jezik....naravno pazi da nije previse tecno da se nebi zagrcnuo
Eto mila moja mozda sam malo pomoglauser posted image

(odgovor članu smajli80)
Neposredna veza do poruke: 9639
21.7.2012 19:18:59   
dzenyA
Evo i mene user posted image

bas je ovo patnja oko uvođenja ove hrane,ja danas jabuku i krusku kuhala i stapnim mikserom napravila kasicu,ma extra ,ali on jedva 3 kasikice pojeo
tek smo poceli i imamo 6 punih mjeseci,nesto slabo i mrkvu hoce
da napomenem da ima 10.500 kg iskljucivo dojenje i dr.nam je rekao niskokaloricno da krenemo user posted image jer je bas debeo user posted image
sutra cu mu krompir kuhati
vodu ko lud pije i to iz case
Ari ja ga u hranilicu stavim ali on istrazuje stolicu mene ne benda user posted image

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 9640
21.7.2012 19:35:26   
smajli80
Drugari maliuser posted image user posted image user posted image

Evo upravo završili sa jelom.Breskva sa HIPP-ovim rižinim pahuljicama.Pojeo pola male teglice-neki je kmezav danasuser posted image .

Kažeš da tvoj user posted image voli tikvice i supu u kojoj se kuhalo meso,ja svom juče dala kuhanu mrkvu,krompir i komadić piletine i sav se ispovraćao od toguser posted image
Moram pokušati tikvicu i dodati malo blitve.

Pokušaću ovu tvoju metodu(položaj)pri hranjenju,možda to upali.user posted image .

Mamina velika curica 5.3.2008
Mamin mali dječak 26.1.2012.

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 9641
21.7.2012 23:21:03   
Arina
IZVORNA PORUKA: smajli80

Drugari maliuser posted image user posted image user posted image

Evo upravo završili sa jelom.Breskva sa HIPP-ovim rižinim pahuljicama.Pojeo pola male teglice-neki je kmezav danasuser posted image .

Kažeš da tvoj user posted image voli tikvice i supu u kojoj se kuhalo meso,ja svom juče dala kuhanu mrkvu,krompir i komadić piletine i sav se ispovraćao od toguser posted image
Moram pokušati tikvicu i dodati malo blitve.

Pokušaću ovu tvoju metodu(položaj)pri hranjenju,možda to upali.user posted image .

NE blitvu,rano mu je i za spinat a kamo li za blitvu...to posslije....ja dok on ode na ono prvo spavanje pslije jutarnjeg budjenja,odma pristavim supicu....tj. stavim komad mesa pileceg(batak ili krilo) i neko povrce mjenjam i kombinujem  mrkvu krompir i tikvicu....nekad dvoje nekad troje...i stavim kuhati...kad je gotovo povrce povadim u posudu u kojoj miksam i dodam malo te vodice...meso cu poslije ...i sve stapnim izmiksam .....puno bude finije kad e doda kasicica pahuljica ,rizinih ili od prosa...ali ja ad trenutno ne dodajem jer testiram sta je uzrok  tvrde sstolice.....ali je s tim pahuljicama puno papasstije user posted image .....

(odgovor članu smajli80)
Neposredna veza do poruke: 9642
21.7.2012 23:27:07   
Arina
IZVORNA PORUKA: dzenyA

Evo i mene user posted image

bas je ovo patnja oko uvođenja ove hrane,ja danas jabuku i krusku kuhala i stapnim mikserom napravila kasicu,ma extra ,ali on jedva 3 kasikice pojeo
tek smo poceli i imamo 6 punih mjeseci,nesto slabo i mrkvu hoce
da napomenem da ima 10.500 kg iskljucivo dojenje i dr.nam je rekao niskokaloricno da krenemo user posted image jer je bas debeo user posted image
sutra cu mu krompir kuhati
vodu ko lud pije i to iz case
Ari ja ga u hranilicu stavim ali on istrazuje stolicu mene ne benda user posted image
Ma i moj ti je sega ziva .....smjesni su u tim pomagalima....

Ako ga hranis u hranilici nije ni cudi to ti malo pojede...nemju oni sad pojma kako to ide.....sstavi ga leci pa ces vidjeti kako je bolje....ja ga stavim leci i dam neku igracku ,po mogucnosti perivu...jer i igracka se najedeuser posted image ...i onda se nadvijem nad njega i to ide brzo....bitno je dosta ne rastezati hranjenje,jer djeci to dodije,kao i  sve sto brzo izgustiraju....nama barem ovako ide dobro,kad je voce u pitanju ne treba nikakva igracka,samo gleda gdje je druga kasikauser posted image .....

(odgovor članu dzenyA)
Neposredna veza do poruke: 9643
22.7.2012 20:15:55   
ferguson
i moj pravi haos kad jede...mislim kod nas moraju biti određeni uvjeti postignuti da bi jeliuser posted image
npr.ne smije biti nikog oko njega...inace ce samo gledati u tu osobu,smijati se i glupirati, ne smije biti ni igracaka, jer mene i kasiku nece ni pogledati, hranim ga u trpezariji jer je nekako suhoparna prostorija, nema sta da mu privuce pozornost...mada i pored svega toga, nekad se nagne sa stolice za hranjenje i spazi svoje nogice kako se klate...i crkaje od sege

Sto ne boli, to nije život, što ne prolazi to nije sreća...

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 9644
23.7.2012 10:35:04   
Mirela_sa
jurooo.. imam jedno pitanje, nebih da sad sve citam, mozda i ima odgovor ali halalite miuser posted image

ovako danas nam je 4 mjes i 3 dana... posto cu ja za mjesec ipo na posao, misla sam polako krenuti sa uvodjenjem guste hrane.... e sad kupila sam hipp kasicu mrkva-jabuka i planirala dati danas. Inace samo dojimo.. e sad kada ka mu dam, koliko kolicinu... nisam pametna... jeli to mjenja obrok=????? hvala vam punoo

(odgovor članu ferguson)
Neposredna veza do poruke: 9645
23.7.2012 11:16:57   
palachinken
Mirela, ponudi mu koju kašičicu, nakon dojenja. Sad samo isprobavate. Nama je trebalo mjesec dana da izbacimo jedna podoj u korist dohrane.
Ja bih ti savjetovala da mu daješ jednu po jednu namirnicu, da vidiš reakciju, a mix tek naknadno, medjutim ti si mama, znas najbolje user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Mirela_sa)
Neposredna veza do poruke: 9646
23.7.2012 11:26:50   
Mirela_sa
znaci posebno mrkva, posebno jabuka, a da mu ne dajem ovo hippovo vec da ja skuham??? i ja mislim da je to pametnije....

Neposredna veza do poruke: 9647
23.7.2012 11:31:02   
palachinken
Ja sam, iskreno, prvi put dala kupovnu mrkvu, čisto da vidim kako to treba biti gusto kad se kuha isl itd, pa smo onda prešli na domaće.

(odgovor članu Mirela_sa)
Neposredna veza do poruke: 9648
23.7.2012 14:56:56   
emma.L
Mi imamo već više od mjesec dana tri obroka i 3 flašice aptamila uz Hipp čaj.
Ujutro je žitno-mliječni obrok (od Lina dajem grizolino, rižolino i frutolino, ostale izbjegavam jer su baš preslatki... kontam keksolino mi je višak jer poneki keksić pojede u voću, a čoko varijacije izbjegavam što duže kao i sa Emom).
Oko podne imamo 'slano', npr. danas je bila teletina i bujon u koji smo ubacili mrkvu i krompir; jučer smo udinstali malo luka i paradajza pa prelili bujonom od junetine i dodali bulgur da zgusne. Nije odušeljen slanim, nekad pojede sve, nekad 5 kašičica, ali se ne opterećujem, jer jede voće a to mi je nekako bitnije ljetos. Pred popodnevno spavanje popije flašicu, a predvečer jede voće u koje ponekad dodam keks ako je kiselo nešto ili proso pahuljice ako je slatko jer ih baš voli. Količina voća nam je oko voćke i pol što mi je super (dijete smaže bananu i dvije marelice uz dodatak pahuljica - nekad mislim da je previše ali ne bljuca, ne buni se... ovo ja uspoređujem s Emom pa sigurno griješim user posted image )
E ako smo poranili sa obrocima pa ogladni prije polaska na spavanje ide dukatino ili bilo kakav voćni jogurt, pred spavanje i u noći još po jedna flašica Aptamila od 180 ml.
Mi smo probali prasu, nije oduševljen. Sa žumancetom isto slabo što hoće u kombinaciji pa sam odlučila probati zakamuflirati ga jogurtom jer mi je baš žao da ne jede jaje.
Zanima me šta je i kada se počinje sa kupusom i lećom. U oboje bih stavila malo kima radi lakšeg varenja, a ipak ne bih prerano da mu opteretim pupu.

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

Neposredna veza do poruke: 9649
23.7.2012 15:00:35   
mamina princeza
mi jedemo jednu po jednu namirnicu na nekih 5-7 dana. Probali smo do sada jabuku i mrkvu. Ja nekako voli da sve skuham za pocetak. Neko kaze tako se gube vitamin al eto meni sad da se nauci na ukus i da vidim kako ide. ostae nesto u vodi. Stavim u malo vode jabuku ili mrkvu i skuham ili zajedno i onda izblendam s tom vodom. Vise voli da mu je malo gusce nego rjedje. Danas smo jeli tikvicu - malo mu s emanje svidjela jer je bila prerjetka a i onako sam anije nekog ukusa ... al je pojeo opet malu soljicu. Sutra cemo je pomjesati s mrkvom.
Ja kao sto ranije naisah volim da se sad prvo uci na povrce. Lakse mi uvesti kasnije voce koje je slatko i svi ga obicno vole.
Iduce sedmcie cemo krompir ako Bog da.

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 9650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  384 385 [386] 387 388   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  384 385 [386] 387 388   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li ...
amaniamanic

Da li izbjegavate goste nekad Iz raznih razloga..

DA (59%)

ne (15%)

PONEKAD (22%)

kako kad (4%)

Broj svih glasova: 116

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *