Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Mrgice u Vogosci jesili isla potpisati riješenje....Meni nadoknada nije bila sve dok nisam otisla u opcinu i potpisala. rodila sam 19.3 i prvu nadoknadu dobila u maju za cijeli period. Na rijesenju pise 360, a na ruke se dobije 440, i dolazi oko 20-tog u mjesecu....Ja se nadam do kraja sedmice.....
Mrgice u Vogosci jesili isla potpisati riješenje....Meni nadoknada nije bila sve dok nisam otisla u opcinu i potpisala. rodila sam 19.3 i prvu nadoknadu dobila u maju za cijeli period. Na rijesenju pise 360, a na ruke se dobije 440, i dolazi oko 20-tog u mjesecu....Ja se nadam do kraja sedmice.....
Nisam draga, nisam ni znala da treba.Hvala ti na informaciji, otici cu odmah sutra ,aBd, svakako vodim bebicu na sistematski u dom zdravlja.Hvala jos jednom.Ja sam na birou, tako da na rjesenju pise 120km, ono svakog mjeseca, valjda sada dodje za 3mj zajedno.
ja sam sad zvala opstinu Novo Sarajevo i oni imaju informaciju da ce naknade oni dobiti sutra, znaci mozemo se nadati ove sedmice, VALJDA! BEZOBRAZLUK!
Pozdrav narode , tek smo se ukljucili ,,,dosta sam citao po forumu ,ali su mi neke stvari ostale nejasne .
Zanima je da li moja zena, koja je predala danas zahtjev za porodiljsku nadoknadu ima ikakva prava na druga primanja ,,kantonalna ,,,jednokratna itd ?
I moze li mi ko zasigurno reci kolika ce biti odprilike ta primanja na osnovu zahtjeva moje zene .Ona je redovan student a ja sam zaposlen , zivimo u vanbracnoj zajednici ...ali znam da nemamo pravo na djeciji dohodak zato sto mi je placa veca od prosjeka u FBiH!
Da li ce mo dobiti tzv. jednokratnu pomoc od 260 KM od opcine koja navodno stigne bez ikakvog zahtjeva i da li ona kao majka dojila ima pravo na one pakete ?
Mislim da sve te dodatne pomoći idu ''u paketu''. odnosno da ako se ne kvalifikuješ za dječiji doplatak ne dobivaš ništa drugo osim nadoknade. mislim da studentice dobivaju nadoknadu kao nezaposlene žene što je 120 KM po rješenju a malo više (ako je isti princip kao za zaposlene). valjda ti se javi neko sa tačnijim i provjerenim infpormacijama
jednokratnu pomoć ostvare smao oni koji mogu ostvariti dječiji...tako d anjoj se ne nadaj... zakon kaže 20% al po posljenjim statističkim podacima... al slbo ih prate ovih godina preko 120 ne prelaze za nezaposlene... a ovih 260...tj 360 ako je nezaposlena primit će kao 13 nakandu nakon zavrešnoga primanja od biroa od grada sarajeva ako je stanovnica jedne do 4 opštine u sklopu grada...
i da...ako je predala danas zahtjev treba najprije dobiti rješenje...sad sve zavisi od opštine do opštine al oko 30 dana vrh je čekanja... nakon toga isplata od dana otvaranja porodiljskoga do toga dana u zaostatcima..pa otpilike 2 ili 3 primi odjednom
I ja sam na novom gradu. meni je rješenje došla oko 7 dana nakon predavanja. meni rekoše da nadoknada dolazi sljedeći mjesec u odnosu na onaj kada dobiješ rješenje. znači ako u 7 mjesecu dobije rješenje dobiće nadoknadu (sa svim zaostacima) u avgustu. nije bitno od kada joj teče porodiljsko nego kada dobije rješenje. samo da znate. evo Hanady ti je već odgovorila da od jednokratnih pomoći dobijaš samo 13tu nadoknadu od grada. ostale pomoći idu samo za kategoriju koja dobija dječiji doplatak, a ti napisa da to ne možete dobiti.
nisam skontala šta pitaš je li dobija od biroa ili općine. ako je nadoknada onda to ne isplaćuje biro za nezaposlene, oni nemaju ništa s tim parama. redovne studentice primaju isti iznos kao nezaposlene žene na birou.
Ma zanimalo me i malo je zbunjujuce ,,,,ali ste mi pomoglu ...Hvala...cekam rjesenje i cudi me sta ce biti....mene samo zanima da li odluka i visini pomoci ovisiti od toga sta moj muz radi ,kolika promanja ima i sta posjeduje ili je svejedno ?
Ma zanimalo me i malo je zbunjujuce ,,,,ali ste mi pomoglu ...Hvala...cekam rjesenje i cudi me sta ce biti....mene samo zanima da li odluka i visini pomoci ovisiti od toga sta moj muz radi ,kolika promanja ima i sta posjeduje ili je svejedno ?
imaju dva tipa nadoknade. jedna je za zaposlene i po rješenju je 360 km, a dobije se malo preko 400 km zavisno od mjeseca do mjeseca (sve porodilje dobiju isto nebitno na koliku su platu prijavljene). drugi tip nadoknade je za nezaposlene (i redovne studentice tu upadaju) i iznosi 120 km po rješenju a ne znam stvarno koliko se dobija. iznos ne ovisi od porodičnog dohodka neko samo od statusa zaposlenosti porodilje.
muževa primanja i to da li posjedujete auto utiče na mogućnost ostvarivanja dječijeg doplatka, a muž ti je već napisao da to ne možete dobiti jer mu je plata veća od minimalca.
dodatno se još na 4 gradske općine dobije 13ta nadoknada od grada sarajeva kojA iznosi 260 za zaposlene, a 360 za nezaposlene. ona dolazi nakon što primiš svih 12 nadoknada od općine.
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.