|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  380 381 [382] 383 384   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
10.7.2012 23:15:13   
Daja_sa

IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

IZVORNA PORUKA: Daja_sa

Ne znam..on ih pravo voli...sve se "dere" na mene...dok mu dajem....valjda brze da to radim.user posted image

Kralj mali...ova moja jedino uslast pojede Frutek kasicu od jabuke i piskote...zna po dvije smazati dok sve ovo ostalo jedva...njeno hranjenje mi je postalo nocna mora...

user posted image

Ja bi joj za laku noc recimo napravila neke zitarice ili rizolino i onda kombinirala s tom kasicom. Recimo uzmes prvo rizolina u kasiku a onda gore zakamufliras sa frutekom. Kod mene je to palilouser posted image

Iako sam uvijek bila protiv kamuflaze hrane...ali sam na kraju popustila i probala i tu varijantu...ali jok...nece lopov...tacno osjeti da ima jos nesto pored njene omiljene kasice i onda pocinje tersanje i histericni plac...
Danas je jela:
180 Aptamila nakon budjenja...
Uopste nije pokazivala znakove da je gladna i nakon 4 sata od flasice sam joj smiksala jabuku i saku borovnica...u to dodala gnjecenu bananu i kasiku plazme...i smazala je sve!!!
Uzinu je prespavala
Rucak: pokusaj ribe sa krompiricem i spinatom i zumacetom ...pojela 3 kasikice!!!
Napravim joj Aptamil...popije opet 180 mluser posted image
Vecera: banana sa jogurtom i breskvom...pojela je pola porcije
Nakon kupanja opet 180 ml Aptamila...
Pa ona nije pila ovoliko mlijeka kad trebala da pije...a sad joj vidim godi...
A u toku dana pije jako puno vode...znoji se puno i valjda joj organizam trazi...popije negdje oko 200-300 ml vode.
Nekad imam osjecaj da je ta voda zasiti i zato nece da jede...a opet s druge strane popije mlijeko nakon odbijanja krute hrane...
SIjede sam dobila vise i ovo me bas umara psihicki vise...
Juce jede neku kasicu i u slast je pojede sutradan je totalno odbije...pa pravi mali cudak!!!

Cunce nase majo...29.09.2008
Jos jedno sunce nas je obasjalo 23.08.2011...

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 9526
11.7.2012 10:22:38   
ivannna
Drage mame, mojoj malenoj je 5 mjeseci i posto doji, a i fino napreduje nećemo uvoditi nadohranu do 6 mjeseci, al eto ja vec isčitavam po forumima, da vidim sta i kako.
Pa me interesuje gdje nabavljate voće i povrće, mislim ono da je domaće ne prskano. Recimo kad pocnemo sa nadohranom neće još biti domaćih jabuka, mozda samo kruškica, ovo sve ostalo je od prosle godine možete misliti koliko prskano da još uvijek izgleda kooo "novo"

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 9527
11.7.2012 10:24:05   
Emica_sa

IZVORNA PORUKA: ivannna

Drage mame, mojoj malenoj je 5 mjeseci i posto doji, a i fino napreduje nećemo uvoditi nadohranu do 6 mjeseci, al eto ja vec isčitavam po forumima, da vidim sta i kako.
Pa me interesuje gdje nabavljate voće i povrće, mislim ono da je domaće ne prskano. Recimo kad pocnemo sa nadohranom neće još biti domaćih jabuka, mozda samo kruškica, ovo sve ostalo je od prosle godine možete misliti koliko prskano da još uvijek izgleda kooo "novo"

Pa kupis hipp vocnu kasicu i das,ako nemas svoju bastu jer sa pijace je apsolutno sve prskano

Hello, it's me...

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 9528
11.7.2012 10:31:58   
Mya_81 RR
Aha, a Hipp kao ne prska voće koje uzgaja za svoje potrebe. Niko meni ne može garantirati da nije prskano, osim kad bih imala svoju baštu.

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 9529
11.7.2012 10:35:11   
djoisa
ne moras kupovati jabuke od prosle godine, daji sezonsko voce, breskve npr. nije jabuka obavezna kao prva..kasice sam davala ponekad i uvijek sam birala one bez dodatog secera..

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 9530
11.7.2012 10:47:13   
Emica_sa

IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR

Aha, a Hipp kao ne prska voće koje uzgaja za svoje potrebe. Niko meni ne može garantirati da nije prskano, osim kad bih imala svoju baštu.

Sve je eko uzgoj,ljudi imaju certifikat,cak sam gledala taj dokumentarac o hipp,i eko uzgoju

Hello, it's me...

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 9531
11.7.2012 10:50:52   
Emica_sa

IZVORNA PORUKA: djoisa

ne moras kupovati jabuke od prosle godine, daji sezonsko voce, breskve npr. nije jabuka obavezna kao prva..kasice sam davala ponekad i uvijek sam birala one bez dodatog secera..

Ja znam jer dolazim iz kraja gdje se puno voca i povrca uzgaja,vidala sam strasne stvari,paradajz se ubere skroz zelen,poprska se odredenim sredstvom i ujutro bude crven,i ide na pijacu

ja sad kupujem na pijaci i dajem djeci jer nemam svoju bastu,ali voce sam uvijek davala hipp kasice,jer se voce posebno puno prska

o'lll

Hello, it's me...

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 9532
11.7.2012 11:11:04   
djoisa
jasno je meni to, zalosno je sto nemamo puno izbora, ali opet mislim da se sezonsko voce manje prska iako je voce puno zagadjenije od povrca, ustalom voce se i ne mora jesti sve vitamine mozemo pronaci i u povrcu, koje je jednostavnije nabaviti lokalno..mada nesto ne vjerujem ni gospodinu hippu i njegovim certifikatima, tolika prozvodnja da je bas skroz prirodna? ali eto sta da se radi, biramo od ovog sto imamo i smatramo da smo izabrali najbolje..

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 9533
11.7.2012 11:21:40   
Mya_81 RR

IZVORNA PORUKA: Emica_sa

IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR

Sve je eko uzgoj,ljudi imaju certifikat,cak sam gledala taj dokumentarac o hipp,i eko uzgoju

Ja tome fakat ne vjerujem! I u našoj ishrani ono što je u teglici s popriličnim rokom trajanja je bila druga opcija.

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 9534
11.7.2012 11:32:39   
mala14
ja sam isto uvijek više za svježe sezonsko voće, te kupovne su praktične za ponekad ali su isto pune konzervansa, kako bi drugačije trajale po 2 god na sobnoj temperaturi? e sad od dva zla koje je manje?!user posted image ja uglavnom svome malom mišu sve kuham i sama miksam, draže mi je da znam šta sve ima u toj kašici...

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 9535
11.7.2012 11:34:47   
Emica_sa

IZVORNA PORUKA: djoisa

jasno je meni to, zalosno je sto nemamo puno izbora, ali opet mislim da se sezonsko voce manje prska iako je voce puno zagadjenije od povrca, ustalom voce se i ne mora jesti sve vitamine mozemo pronaci i u povrcu, koje je jednostavnije nabaviti lokalno..mada nesto ne vjerujem ni gospodinu hippu i njegovim certifikatima, tolika prozvodnja da je bas skroz prirodna? ali eto sta da se radi, biramo od ovog sto imamo i smatramo da smo izabrali najbolje..

Ma da to svakako stvarno covjek ne moze biti pametanuser posted image

Hello, it's me...

(odgovor članu djoisa)
Neposredna veza do poruke: 9536
11.7.2012 11:47:44   
mala14

IZVORNA PORUKA: Daja_sa

A i smjesno mi je...kako se sada "krijemo" kada jedemo...cim vidi da neko jede..eto ti ga.."dere se", "kenjka"..bas mi smjesno..kao mali psic oko stola...prosto nabije nervozu..da sto prije pojedes...user posted image user posted image user posted image

Isto sam primjetila to kod Ene...i ja joj umacem hljeb u nasu hranu,,,i mali lopov hoce i zvace i skamuce da joj dam jos...a kad je stavim u hranilicu i dam njen obrok nema sanse...Kaze mm pa hrani je tako ti za stolom ona ispod user posted image user posted image user posted image ...pa reko nije cuko bolan...ma sve se tjesim neka faza koja ce proci pa ce se opet projestiuser posted image

ista situacija je i kod nasuser posted image
mi nismo imali nikad problema sa dohranom od početka uvijek je A fino jeo do unazad mjesec dana, kad bukvalno plače kad treba u hranilicu, pa ga moram nagovarati, pjevati više ne znam ni ja šta a kad je s nama za stolom isto hoće sve a hljeba najviše...sad je li to do toga što voli hljeb ili zato što je naša hrana začinjena ne znam; on isto čim neko nešto jede skače po nama da mu damo, imam osjećaj da samo hoće da jede isto što i mi...user posted image

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 9537
11.7.2012 17:25:38   
sporty mamaa
meni je uvijek nekako bilo lakse s povrcemo, nego vocem... Povrce uglavnom kupim ledo, uvijek u zamrzivacu imam carsko, mahune, grasak... Uz to "uleti" i ono iz svekrvine baste domace, blitva, spinat, paradajz, paprika, pa to sama zamrznem... A voce uh, uglavnom napravim zitarice s izdojenim mlijekom i u to dodam neku vocnu kasicu. Nesto nemam obicaj hodat po trznici, a u konzumu mi voce samo izgleda fino... No s jabukama mi se nikako neda, koju god vrsu kupim nekakva mi kisela, tako da moram dodati plazmu ili nesto da to ima ikakav ukus. Sad imam domacih jabuka i kajsija pa to dadnem sa plazmom za veceru...

(odgovor članu mala14)
Neposredna veza do poruke: 9538
11.7.2012 17:34:11   
niki83

IZVORNA PORUKA: mala14

ja sam isto uvijek više za svježe sezonsko voće, te kupovne su praktične za ponekad ali su isto pune konzervansa, kako bi drugačije trajale po 2 god na sobnoj temperaturi? e sad od dva zla koje je manje?!user posted image ja uglavnom svome malom mišu sve kuham i sama miksam, draže mi je da znam šta sve ima u toj kašici...

Samo da mami pruzimo podrsku user posted image

N&N

(odgovor članu mala14)
Neposredna veza do poruke: 9539
11.7.2012 22:22:24   
mala14
hvala niki83 puno nam znači user posted image
pusa za mamu i slatku curicu

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 9540
11.7.2012 22:37:40   
mala14
ja mislim da je moj A jedina beba koja ne voli plazma keks user posted image isto sam pokušavala kad je hapica kisela da dodam keks ali tek onda neće user posted image tako da mu uglavnom zasladim bananom user posted image

Neposredna veza do poruke: 9541
11.7.2012 22:56:44   
Skvo RR
danas

1. Dorucak keksolino, banana
2. Rucak, piletina, grasak, mrkva, krompir
3. Uzina I: nektarina
4. Uzina II: nektarina, banana, jogurt, plazma
5. pola kifle
6. Vecera hipp goodnight cokolada

user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu mala14)
Neposredna veza do poruke: 9542
11.7.2012 23:17:08   
Daja_sa
Nas danasnji meni:
180 Aptamila nakon budjenja
Dorucak: jabuka, borovnice sa prosenim pahuljicama (samo njih voli da jede)
Uzina: frape od banane, breskve sa jogurtom
Rucak: danas sam nama pravila grasak sa junetinom i krompirom...prije nego sam zacinila izvadila sam smizli porciju u tanjiric...i pojede za divno cudo...
Uzina: 2 plazmice i 120 ml Aptamila
Vecera: Hipp vocna kasica sa zitaricama...
Pred spavanjac 150 ml Aptamila...
Danas dan za pozeliti sto se tice njene hrane...user posted image user posted image
Vidjecu sta me ceka sutra...user posted image

< Poruku je uredio Daja_sa -- 11.7.2012 23:24:39 >

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 9543
12.7.2012 12:00:44   
bebix
Je li neka mama davala nestle 8 zitarica i med, ja kupila ,ali nisam jos probala rekoh da malo promijenimo jer jedino voli onu nestle zito+kakao, 19-tog ce nam na zdravlje punih 10 mjeseciuser posted image

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 9544
12.7.2012 21:57:14   
Anica1
Kad bi smjela dati borovnice, kupine, maline? Za 6 dana punimo 8 mjeseci. Nesto mi zao da to voce prodje a da ga ne probamo user posted image Jagode bi preskocila ali borovnice ?!

18.11.2011. - nasa sreca

(odgovor članu bebix)
Neposredna veza do poruke: 9545
12.7.2012 22:58:54   
Daja_sa

IZVORNA PORUKA: Anica1

Kad bi smjela dati borovnice, kupine, maline? Za 6 dana punimo 8 mjeseci. Nesto mi zao da to voce prodje a da ga ne probamo user posted image Jagode bi preskocila ali borovnice ?!

Ja sam Eni dala sa punih 10 mjeseci borovnice i maline...bojim se da joj je jos rano ali evo mozda se neko javi sa drugacijim misljenjem user posted image

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 9546
12.7.2012 23:15:55   
Daja_sa
Danas je ruckala:
Aptamil nakon budjenja...nekih 150ml
Dorucak:
Opet jabuka i borovnice sa prosenim pahuljicama
Uzina: Wellnes keksic...vidjela kako ja jedem i u vriskuuser posted image
Druga...tj glavna uzina: Frape sa kajsijama, bananom i jogurtom
Rucak: Prasa sa mljevenim mesom i rizom
Vecera: 120 ml Aptamila...( odbila je ponovo Nestle kasicu 8 zitarica i kakao)
Pred spavanjac...150 ml Aptamila...

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 9547
13.7.2012 8:36:01   
mala14
naš jučerašnji meni:

dojenje
doručak: banana, nektarina, 3-corn
ručak: brokula, mrkva, žumance, heljda na vodi od koljenice, pavlaka
dojenje
užinu prespavaouser posted image
večera: hipp good night griz
dojenje pred spavanje

danas nemamo ideja...mislim da je mom mišu meso dosadilo, ova jučerašnja kombinacija je prošla bolje od većine ručkova zadnjih dana...user posted image
mame šta se danas kuha?

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 9548
13.7.2012 17:10:57   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: mala14

naš jučerašnji meni:

dojenje
doručak: banana, nektarina, 3-corn
ručak: brokula, mrkva, žumance, heljda na vodi od koljenice, pavlaka
dojenje
užinu prespavaouser posted image
večera: hipp good night griz
dojenje pred spavanje

danas nemamo ideja...mislim da je mom mišu meso dosadilo, ova jučerašnja kombinacija je prošla bolje od većine ručkova zadnjih dana...user posted image
mame šta se danas kuha?

Kod nas carsko povrce sa prosom i rizom za rucak,
za dorucak sam skuhala jabuku, sljive i to pomjesala sa rizolinom
za veceru cemo nestle kakao....

(odgovor članu mala14)
Neposredna veza do poruke: 9549
13.7.2012 17:45:36   
palachinken
Doručak - tarhana s pavlakom,
Užina - voćna salata,
Užina broj dva - voćni jogurt
Ručak - puretina s pireom od krompira i mrkve
Užina broj tri user posted image - lubenica i welness keksi
Večera - ne znam još, možda neke pahuljice u mlijeku user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 9550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  380 381 [382] 383 384   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  380 381 [382] 383 384   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Ime
bananica

Koje vam se najvise svidja?

Asja (42%)

Danija (18%)

Hana (15%)

Tanja (5%)

Selma (6%)

Maja (14%)

Broj svih glasova: 65

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *