Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 4.7.2012 23:28:05
Malenaoduvijek
Skvo mlijeko kad se pocinje davati ide najmasnije najbolje ono prokuhano iz kese kaze nasa ped.... ¸a industrijski preradjeni med ne znaci da je dijete probalo med, moj j stariji je jeo kašice hipp sa jagodom i nikakve reakcije nije imao na prave jagode dobije osip
< Poruku je uredio MALA1994 -- 4.7.2012 23:40:58 >
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.7.2012 12:31:20
Daja_sa
IZVORNA PORUKA: animagical
I ja kupila onu Baby Love kasicu od griza i Vanilije ma da mi je samo bilo da joj slikam face...nece i tacka!!! E moram probati te Nestle...mada cisti sumnjam...
jesi ti probala ovu baby love? ima ukus nicega nestele ja dovrsim za njim,ako mi ostavi imalo nestle 8 zitarica i kakao je posebno ukusna....pa to je bolje od cokolina! preukusna, stvarno
Ja kupila Nestle kasicu sa medom i 8 zitarica sa kakaom...ma ni da primirise ...probala joj dati solo kasicu nece...pa probala sa bananom nece...pa dodala jos mlijeka da bude malo rjedja nece...e pa ovo mi bas sad problem jer nemam ideju sta da joj dajem za veceru vise ... Cini mi se da cu ja uskoro na temu mali odbijaci hrane...ali ozbiljno
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.7.2012 13:31:34
bucko
Pošto vidim da ima "blesavih" koja, da pitam. Malom je 8 mjeseci i koji dan. Mi još nismo probali žumance-suta ćemo. Nismo ni jogurt...Jel vrijeme? Kad ste probale pšenicu-gluten? Ja se sve fol oslanjam na instinkt a treperim od novog...Med ni ne pomišljam. Dr nam rekla pšenicu ne do rođendana, a meni to baš puno. Nije do sad reagovao ni na šta od hrane, nemamo alergija u porodici...Maline?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.7.2012 13:56:09
pahuljica_25
Bucko,naše bebe su u dan razlike Mi smo sa 6 mjeseci probali gluten,a sa sedam žumance i jogurt....Sve super prošlo i sada sve fino ručkimo Maline nismo probali jer nismo naletili na domaće ali zato dedo ima domaće kupine i obavezno ćemo ih jesti aBd krajem augusta
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.7.2012 14:30:12
bucko
Ih pahuljice kad sam ja tebi htjela pp napisati, al nikako da ugrabim:-)Mi imamo maline iz dedine i nanine bašče, ali me sve strah...Daću mu jaje i jogurt ove sedmice, pa onda aBd sve kad primi, probam hljeb-pšenicu i maline...Inače jede sve, ugl sve...Sad čekamo još domaću buraniju, grašak obožava, ko kad je ovaj domaći sčladak ko šećer...Pa ako smije kupine, smje i maline...Jedva čekam sutra jaje:-)Inače, šta kuhate?Meni sve isto, sve u krug...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.7.2012 16:34:14
pahuljica_25
Pa i mi vrtimo sve isto,bar mi se tako čini:-) Jedemo žitarice,voće,povrće,meso,tjesteninu,palentu itd.. Nismo još ribu probali,a trebali bi uskoro aBd...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 9.7.2012 22:34:15
Daja_sa
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
Juce: Dorucak: plazma, banana, mlijeko Rucak: Piletina, blitva, krompir Uzina I: grebanje jos mrkva, krompir, hljeb (bas puno) Uzina II: Jogurt sa umucenom plazmom i pola kase borovnice u jabuci Vecera: Hipp goodnight kasa cokolada. Danas Dorucak: Cokolino RUcak: Piletina, karfiol, brokula, hljeb Uzina I: Nektarina Uzina II: komad lubenice Uzina III : Hipp vocno-zitna kasica Vecera: Hipp goodnight kasa baby keks
Skvo jesu ovo kasice u teglici? Ja vise nemam ideju sta da dajem Enciju za veceru...ona jednostavno ne gotivi ove pahuljice sto se mute sa mlijekom ili vodom
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 9.7.2012 22:43:17
Daja_sa
Jesu..pravo ih voli..a kako on ne pije mlijeko imaju unutra mlijeko..zato mu ih ja i forsiram za veceru...da ga drze.
Pa jednom sam joj davala onu sa grizom i cokoladom (pojela pola teglice samo)...ali mi je pravo "bljucala" poslije nje...nesto joj ne godi...mozda cokolada . Probacemo tu sa keksom...pa vidim kako ce joj "sjesti"
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 9.7.2012 22:47:45
Daja_sa
Ne znam..on ih pravo voli...sve se "dere" na mene...dok mu dajem....valjda brze da to radim.
Kralj mali...ova moja jedino uslast pojede Frutek kasicu od jabuke i piskote...zna po dvije smazati dok sve ovo ostalo jedva...njeno hranjenje mi je postalo nocna mora...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 9.7.2012 22:48:32
Skvo RR
A i smjesno mi je...kako se sada "krijemo" kada jedemo...cim vidi da neko jede..eto ti ga.."dere se", "kenjka"..bas mi smjesno..kao mali psic oko stola...prosto nabije nervozu..da sto prije pojedes...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 9.7.2012 22:49:21
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: Daja_sa
Ne znam..on ih pravo voli...sve se "dere" na mene...dok mu dajem....valjda brze da to radim.
Kralj mali...ova moja jedino uslast pojede Frutek kasicu od jabuke i piskote...zna po dvije smazati dok sve ovo ostalo jedva...njeno hranjenje mi je postalo nocna mora...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 9.7.2012 22:52:11
Daja_sa
A i smjesno mi je...kako se sada "krijemo" kada jedemo...cim vidi da neko jede..eto ti ga.."dere se", "kenjka"..bas mi smjesno..kao mali psic oko stola...prosto nabije nervozu..da sto prije pojedes...
Isto sam primjetila to kod Ene...i ja joj umacem hljeb u nasu hranu,,,i mali lopov hoce i zvace i skamuce da joj dam jos...a kad je stavim u hranilicu i dam njen obrok nema sanse...Kaze mm pa hrani je tako ti za stolom ona ispod ...pa reko nije cuko bolan...ma sve se tjesim neka faza koja ce proci pa ce se opet projesti
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 10.7.2012 17:29:35
Arina
jedno pitanjce.... za koji dan punimo 6 mjeseci i probali smo vec stosta...ide dobro....dojimo 5 puta u 24 sata
E sad me interesuje za bebu od 6 mjeseci koliko je ok da pojede tog obroka.....ja napravim oko 130-150ml kasice ili povrtne ili vocne nebitno i to on smaze bolje voce od povrca ali ide sve....jel to puno ili je dosta znaci kolicinski hvala mamice
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 10.7.2012 18:32:47
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: Iman83
Vi znaci vec dale obicno mlijeko..koji je meni klinac... ..jel ono najmasnije kupujete, ne razblazujete?
meggle 2,8... nemam pojma, trose ti se pare
Ma sve me nesto strah...a cega veze nemam..fakat nisam normalna..to je onaj moj trio strah od ume ostao jaja-mlijeko-med....cak mi je MM predlozio da to probamo sve pred hitnom...da mi umanji stres.
Samo prjedlog, što masnije to bolje za male ...3,2 ili 3,9.
A zar nije "zabranjeno" bebama mladim od godinu davati kravlje mlijeko?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 10.7.2012 18:34:22
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: Daja_sa
Ja bi joj za laku noc recimo napravila neke zitarice ili rizolino i onda kombinirala s tom kasicom. Recimo uzmes prvo rizolina u kasiku a onda gore zakamufliras sa frutekom. Kod mene je to palilo
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 10.7.2012 18:38:09
sporty mamaa
Ajnur danas za rucak jeo opet pretis kad ne znam sta cu, strpam u pretis sta stignem...danas je bilo teletina s kostima, glavica luka, jedna mrkva, pola paprike, sacica mladog graska... i uopste mu nisam ni izgnjecila viljuskom, sve zvace...pa i komadice mesa velicine oko 1cm bas me iznenadjuje svojim zvakacim sposobnostima ni mrkvu nisam sitnila, nego na krugice, pa mu u jedan zalogaj popolovim onaj krug i tako... skontala sam da na more ne smijem otici bez pretisa
Bravo za malog zvakaca Mi jos sve miksamo, ma ja sam malo polijena, nekako mi tako lakse, sve smaze za max 3 minute Al hoce ona i zvakat, recimo ja joj kupim kiflu i zacas je smaze iako ima samo dva zubica. KOliko Ajnur ima zubica?